1 2 3 4
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7

ANY 2012

NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010

Pluja de Roses

exemplar A primers de desembre, membres del consell de redacció de Pluja de Roses es van trobar a Lleida amb els pares David Jiménez i Sebas Garcia, editors de les revistes Teresa de Jesús d’Àvila i El Carmelo de València, per tractar sobre diferents aspectes de la revista i millorar-ne la difusió. Precisament, aquest any 2013 que ara comença es celebren els 90 anys de la fundació de Lluvia de Rosas. Es va començar a editar a Barcelona, pel P. Josep de Sant Joan de la Creu, el juny de 1923, en ocasió de la beatificació de la santa. Un any després va passar a Tarragona i el 1928, a Lleida, on s’edita actualment. És l'òrgan oficial de comunicació del Santuari de Santa Teresa de l’Infant Jesús.

Entronització del Nen Jesús de Praga a Tarragona

Nen Jesús de Praga La imatge del Nen Jesús de Praga de l'església dels carmelites de Tarragona serà entronitzada aquest dissabte 24 de novembre. La comunitat tarragonina vol renovar la devoció a Jesús infant i revitalitzar la confraria. La celebració serà presidida per l'arquebisbe de Tarragona Mons. Jaume Pujol i concelebrarà l'Eucaristia el pare provincial. Intervindrà amb els seus cants la coral "AntistianaMàkili" que acompanyarà la missa i després interpretarà peces musicals del beat P. Jaume Balcells, carmelita descalç, i d'altres autors. El dia abans, s'haurà fet una conferència sobre el tema "Petita història d'un infant gran, el Nen Jesús de Praga", a càrrec de Josep M. Sabaté i Bosch, professor emèrit de la Universitat Rovira i Virgili, i cronista oficial de la ciutat de Tarragona.

El provincial a Romania

Monestir d'Snagov (Romania) Del 22 al 24 d'octubre el provincial ha viatjat a Romania on ha assistit a la Conferència Europea de Provincials OCD (CEP). El pare Agustí Borrell ha adreçat una carta a totes les nostres comunitats amb una petita crònica d'aquestes jornades en les quals s'ha debatut, entre altres, el tema de la Nova Evangelització en el context europeu. La presència de provincials de la Península Ibèrica ha propiciat també que es pogués avançar en el tema de la proposta d'unificació de províncies, comú a tot l'àmbit europeu. En aquest sentit el provincial constata que el pluralisme cultural, religiós, social, etc. dels diferents pobles de  la península és vist com una oportunitat d’enriquiment mutu i de comunió i no pas de confrontació i d’enfrontament.


Ha mort el P. Eugeni

P. Eugeni Avui, 14 d'octubre, ha mort el pare Eugeni Alsina, conventual de Badalona. El pare Eugeni havia nascut a la nostra ciutat ara fa 85 anys (12-1-1927). Va professar com a carmelita als 18 anys d'edat i va ser ordenat sacerdot als 24. Durant la seva llarga vida com a religiós, ha residit a diferents convents de la província on ha tingut diverses responsabilitats, entre les quals la de prior a Ciutat de Mallorca. També, durant una llarga temporada, va ser cronista del nostre convent badaloní. La missa exequial serà el dimarts dia 16, a les 11 del matí, a l'església del Carme de Badalona.

Benedicció de la nova capella del Santíssim a Lleida

santuari El diumenge dia 30 de setembre, es va beneir la nova capella del Santíssim del santuari de santa Teresina de la ciutat de Lleida. Aquesta nova capella d'aparent senzillesa està plena de simbolismes bíblics que ofereixen un inventari del recorregut del poble de Déu des de l'antiguitat fins als nostres dies i, també, una mostra de la vida de Cèlia i Louis Martin, pares de la santa de Lisieux, als quals està dedicat est espai. La benedicció i l'eucaristia foren presidides pel bisbe de Lleida Mn. Joan Piris, i hi van ser-hi presents el vicari general de l'Orde Emilio Martínez, el provincial Agustí Borrell i altres religiosos de la província.

Entrega de premis del Joc del Carmel

premiatsj En un agradable ambient familiar, el diumenge dia 29 d'abril es fer el repartiment de premis del "Joc del Carmel" als primers classificats. La trobada va servir per posar en comú divertides anècdotes viscudes pels participants. Tothom van coincidir a valorar el Joc com una oportunitat de relacionar-se amb altres persones de la família carmelitana i alhora d’aprendre molts aspectes desconeguts del passat i del present del Carmel. La festa va acabar amb un àpat preparat per tots els assistents. Reportatge fotogràfic .

Trobada a Olot

Església del Carme d'Olot Una vintena llarga de religiosos de les dues branques del Carmel (OCarm i OCD) es van trobar a la Garrotxa en una jornada de germanor. A Olot van visitar l’església, recupe-rada després de la desamortització, el convent actual i el claustre de l’antic, actualment de propietat privada. Seguidament, i acompanyats d’una bona calamarsada, van poder visitar el Museu dels Sants de la capital garrotxina, famosa per aquesta indústria d’imatgeria que ha creat escola pròpia. Tot seguit es van traslladar per dinar a la casa que els carmelites tenen a Tortellà. (abril 2012)

Javier Frontela convidat de les xerrades de Formació

P. Javier Frontela Aquest final de meshi va haver una nova sessió del curs de formació a càrrec del carmelita de Valladolid, Javier F. Frontela, el qual comentà les fundacions de Beas de Segura i Sevilla, segons el llibre "Fundaciones" de santa Teresa de Jesús. Les xerrades van ser el dia 23 a Barcelona i Badalona, el dia 24 a Lleida i a primers de maig a Tarragona.

Elisa Aymerich: "L'alegria de la Pasqua"

Gmna. Elisa Aymerich En unes declaracions a Catalunya Cristiana, Elisa Aymerich, carmelita descalça del monestir de Terrassa diu que: "La Pasqua no és un temps, uns dies, sinó que implica una continuïtat i unitat amb tota la vida. Assumir amb sentit de fe la realitat mateixa de les nostres comunitats, el moment històric que em toca viure, la pròpia limitació, la creu del proïsme, són missatges continus de la creu. I la creu és el camí cap a la resurrecció. «La tela de l’alegria està teixida amb els fils del dolor i de la tristesa», escrivia Henri de Lubac."

Trobada conjunta

Carmelites Tarragona El dia 20 de març hi va haver la celebració conjunta del Dia de la Província i del Dia de la Federació. La trobada va ser al monestir de les carmelites descalces de Tarragona, que enguany compleixen 300 anys de presència a la ciutat.

Cristina Barreda a les Trobades de Formació

Cristina Barreda "Fundacions de Toledo i Pastrana" és el títol de la darrera conferència sobre el llibre de les Fundacions de santa Teresa, dins el cicle de formació d'aquest curs. Va ser els dies 27 de febrer a Barcelona i Badalona, el dia 28 a Lleida i el 5 de març a Tarragona, i va anar a càrrec de la germana Cristina Barreda, de les Carmelites Tereses de Sant Josep de Lleida.

Santa Teresa al Festival d'Art Pepe Sales de Girona

Les carmelites descalces de Girona col·laboren en l'organització del 5è Festival d'Art Independent Pepe Sales de Girona, que enguany basa totes les seves activitats (música, exposicions, cinema, gastronomia, permormances... ) en la figura de santa Teresa de Jesús. El festival, que compta amb una gran xarxa de col·laboradors, i "vol recuperar i divulgar l'obra d'autors i creadors que han deixat, a les generacions posteriors, un exclusiu llegat", estudia i revisa la figura de la santa des de diferents punts de vista, amb especial èmfasi al seu misticisme i al seu paper com a dona d'església del seu temps. Amb la seva figura, també es vol retre homenatge a totes les dones que lluiten pels drets de la dona, per la justícia i per la pau.
El festival es desenvolupa en diferents espais de Girona del dia 18 al 28 de gener.

Jurek Nawojowski, convidat del curset de formació

Jurek Nawojowski El carmelita descalç Jurek Nawojowski, professor del CITeS d'Àvila, serà el convidat de la propera trobada de formació que organitza la nostra província. Serà a Barcelona i Badalona, el dilluns 26 de novembre, i el dimats 27 a Lleida i el dimecres 28 a Tarragona. El pare Jurek comentarà la Tercera Estança del llibre de santa Teresa de Jesús "Castell interior" o "Les estances".

Comença el curs de Formació Carmelitana

Myrna Torbay Myrna Torbay, carmelita seglar d'Àvila, enginyera veneçolana i màster en mística, obrirà la primera sessió del curs de Formació Carmelitana que enguany aprofundirà en el coneixement de l'obra de santa Teresa de Jesús "Les Estances". Myrna Torbay parlarà de les dues primeres estances que tracten del propi coneixement i la perseverança. El curs, que es desenvolupa paralel·lament a Barcelona, Badalona, Lleida i Tarragona, comença el dilluns 29 d'octubre a les dues primeres poblacions, el 30 a Lleida i el 4 de novembre a Tarragona.

Fundació Acompanya. Casa Santa Teresa de Palafrugell

Palafrugell El divendres 19 d'octubre va ser presentada la nova casa Santa Teresa d'aquesta fundació, participada per l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, que es dedica a l'acompanyament i acollida. L'entitat ocupa la nostra antiga casa d'Espiritualitat de Matadepera, la qual els ha estat cedida en lloguer. Segons el fulletó que ha editat la fundació, aquest espai d'inspiració cristiana està obert a tothom per poder trobar-se amb el més profund d'un mateix.

XIV Trobada de la Família Carmelitana catalano-balear

ofrenes

Terrassa va ser, ahir dissabte 6 d'octubre, testimoni d'una jornada de retrobament de la família teresiana. Més de dues-centes persones van participar en els diferents actes que estaven programats.
Les germanes Carmelites Missioneres, el Carmelites (Ocarm) i les germanes Carmelites Descalces, van ser els anfitrions d'aquesta diada festiva i de germanor. Amb el temps, són moltes les persones de diferents poblacions i comunitats que esperen aquest dia per saludar-se i mantenir el caliu de la unió en un mateix carisma.
L'acolliment, la visita a les esglésies visigòtiques de Santa Maria, sant Miquel i Sant Pere, l'eucaristia, el dinar, la celebració de la tarda... foren els actes centrals d'aquesta trobada, la catorzena des de que es van començar.

El provincial a l'Índia

Índia El provincial, P. Agustí Borrell, ha tornat del seu viatge de deu dies a l'Índia on ha pogut visitar moltes comunitats de la província de Manjummel. L'estada ha servit per refermar els llaços de col·laboració entre les dues províncies vigent des de fa uns anys. Allà es va poder entrevistar amb el provincial i consellers d'aquella zona per establir les bases per a la renovació dels vincles actuals. Durant aquests dies també ha donat unes classes a la Facultat de Teologia i ha visitat diferents centres que manté aquella província (facultat, orfanats, col·legis, tallers, comunitats, etc.) i les famílies dels pares Varghese, Jossy, Darwin i Wilson que actualment fan el seu servei a diferents comunitats religioses nostres. El van acompanyar en aquest viatge dos laics de la comunitat de Badalona.

Va morir el P. Bonaventura

P. Bonaventura Al convent dels carmelites de Barcelona on residia, l'11 de juny va morir el pare Bonaventura Gilabert, conegut per moltes generacions de novicis com "el pare Mestre". El pare Bonaventura havia nascut a Bellvís d'Urgell, tenia 95 anys, i era carmelita des de molt jove, ja que va professar a l'edat de 16 anys.
La missa exequial, que s'ha celebrat el dimarts, dia 12, a les 11 del matí a l'església de la Mare de Déu del Carme de la Diagonal de Barcelona, ha estat presidida pel P. Agustí Borrell, provincial de Catalunya i Balears, i han concelebrat molts religiosos de l'orde, molts d'ells antics deixebles del pare Bonaventura, així com altres religiosos i sacerdots que el van conèixer. Acompanyant a la seva família, han assistit a la cerimònia un gran nombre de religioses del Carmel i dels instituts vinculats a l'Orde, i de laics de diferents procedències.

La carmelita Anna Boj tanca les xerrades de Formació d'aquest curs

Anna Boj El dilluns, 21 de maig, s'ha fet la darrera conferència del cicle de formació d'aquest curs. La germana Anna Boj, carmelita descalça del monestir de Mataró, ens ha parlat de les darreres fundacions de la santa, tal com ella mateixa ho deixà escrit al seu llibre "Fundacions", i de les dificultats que anava superant per prosseguir la seva obra amb fermesa fins que les forces l'abandonaren i trobà la mort a Alba de Tormes.

La germana Trinidad González a les Trobades de Formació

Gmna. Trinidad González Aquest final de mes de març, la sessió del curs de formació va anar a càrrec de la germana Trinidad González, de les Serventes del Cor de Jesús de Vic. En aquesta ocasió se'ns parlà dels capítols 18 i 19 del llibre "Fundaciones" de santa Teresa de Jesús, on la santa comenta la fundació del monestir de Salamanca i dóna uns consells a les priores. Va ser el dia 26 a Barcelona i Badalona, el dia 27 a Lleida i a primers d'abril a Tarragona.

Ha mort el P. Camilo Maccise

P. Camilo Maccise Avui, 16 de març, ha mort a la ciutat de Mèxic, el pare Camilo Maccise, després d'una llarga etapa de malaltia. El pare Camilo va ser prepòsit general de l'Orde i va tenir ocasió de visitar la nostra província on se l'estimava particularment. L'urna amb les seves cendres reposaran al temple de la Mare de Déu del Carme de Toluca. Preguem per la seva memòria i per la seva intercessió davant el Senyor.

Joan Badia: "Fundació dels carmelites descalços"

P. Joan Badia El dilluns dia 30 a Barcelona i Badalona, i el dimarts dia 31 a Lleida, d'aquest mes de gener, es van reprendre les xerrades de Formació Carmelitana d'aquest curs. Amb el títol "La fundació dels carmelites descalços", el P. Joan Badia comentà els capítols 13 i 14 del llibre Fundaciones, on santa Teresa narra com va aconseguir els permisos i salvar les dificultats per fundar els primers convents masculins del Carmel descalç. Aquesta mateixa xerrada va fer a Tarragona el primer dilluns de febrer.

90è aniversari del Pare Bonaventura

P. Bonaventura Gilabert El passat dissabte, dia 21 de gener, el pare Bonaventura Gilabert, conventual de Barcelona, va celebrar el seu 95e aniversari, que va poder celebrar acompanyat dels seus germans de professió. Es dóna el cas que aquest mateix mes de gener fa 79 anys de la seva professió religiosa com a carmelita descalç.


NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010