1 2 3 4
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7

ANY 2016

NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010

Trobada de definidors generals al Mont Carmel

El 27 de novembre, es definidors generals dels carmelites OCarm i ocd, juntament amb els generals de les dues ordes, s'han trobat al monestir Stella Maris de Haifa. (+)

Canvis a Tarragona

El P. Lean (a l'esquerra de l'imatge) ha estat nomenat prior del convent dels carmelites descalços de Tarragona en sustitució del P. Gabriel Maliakal (centre) que ha tornat a l’Índia, a Nova Delhi, per a realitzar una nova i important tasca docent i pastoral. Durant els dos anys que el P. Gabriel ha estat al davant de la Comunitat de Tarragona, ha realitzat una fructífera acció evangèlica sota el carisma carmelità. Actualment, la comunitat de Tarragona, que depèn de la província índia de Manjummel, està formada pel religiosos Lean Kooranerulil, Benny Manackaparambil i Stephen Dourav (dreta de la fotografia) que acaba d'incorpor-se temporalment procedent del convent de Badalona.

Canonització Elisabet de la Trinitat

El dia 16 d'octubre, la carmelita descalça Elisabet de la Trinitat va ser proclamada santa de l'Església pel papa Francesc en una cerimònia celebrada a la plaça de Sant Pere del Vaticà. Per aquet motiu, el P. Saverio Cannistrà, vicari general de l'Orde, es va adreçar a la família del Carmel, amb un extens escrit que acaba amb aquestes paraules: "Elisabet de la Trinitat és un do preuat per a nosaltres i per a l'Església en aquets temps marcats per la crisi d'identitat, depresió indiferència, cobdícia desenfrenada, deformació de la natura i manipulació humana. Ella dóna testimoni amb valentia, bellesa i convicció de la realitat de les veritats que creiem i ens ajuda a comprendre que cal recuperar la dimensió escatològica de la nostra fe, per no perdre'n l'eficàcia i perquè no esdevingui inútil, sense motivació, ni mancada de força transformadora. "
Per introduir-nos en la figura d'aquesta jove carmelita -va morir als 26 anys d'edat-, posem a l'abast dels lectors un dossier que el Butlletí CC de la comunitat de Badalona va publicar a les seves pàgines l'any 2006 en ocasió del centenari de la seva mort. Van col·laborar en aquest dossier la carmelita de Mataró Maria Alves, el P. Agustí Borrell, el P. Marià Rosanas i Xavier Miró, laic de Badalona.Accedir al dossier.

Vacances teresianes

Si per aquelles coses us passa pel cap la idea d'anar de vacances per terres castellanes (unes terres de gran bellesa, desconegudes per molta gent), no deixeu de visitar aquells racons que encara respiren aires teresians, llocs de pas, de fundacions, que guarden a la memòria el pas de santa Teresa pels seus camins.

Renovació pàgina web de la cúria

La Cúria de l'Orde del Carmel Descalç ha renovat totalment la seva pàgina web prenent un aspecte més actual i agradable per a la navegació. També ha enriquit la seva presència a les xarxes socials i a altres mitjans de comunicació.

El provincial visita Catalunya

Del 29 de juny al 12 de juliol el P. Miguel Márquez, provincial de la Provincia Ibèrica de Santa Teresa, visita Catalunya. Els dos primers dies presidirà a Lleida el Consell Provincial ordinari amb els consellers vinguts d'altres zones de la província. Els dies 1, 2 i 3 visitarà la comunitat de Barcelona, els 4,5 i 6 estarà a Badalona, després hi haurà un parèntesi de tres dies per visitar Osca, i acabarà altra vegada a Lleida els dies 10, 11 i 12. Li desitgem una bona estada entre nosaltres.

Homenatge al P. Pere

El dia 29 de juny, festivitat de sant Pere i sant Pau, apòstols, el santuari-parròquia de santa Teresa de l’Infant Jesús de Lleida va retre un homenatge al P. Pere Martorell i Ferran, ocd.
Crònica i fotos de l'acte.

Publicades les actes del Congrés d'Espiritualitat

Pel juny d'aquest any, S’ha publicat el llibre amb els textos de les intervencions dels ponents, testimonis i conferenciants del V Congrés d’Espiritualitat celebrat Lleida el mes d’octubre de l’any passat com a cloenda a Catalunya del V Centenari del naixement de santa Teresa. Editat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat, el llibre porta el mateix títol del congrés “La interioritat habitada. El testimoni de Teresa de Jesús”.

Cristina Kaufmann, 10 anys

El 18 d’abril tingué lloc l’acte "CRISTINA KAUFMANN, 10 anys. Tendresa. Mística. Evangeli" a càrrec d’Ester Romero i Francesc Grané.
El dimarts de Pasqua de 2006, s’esqueia en un 18 d’abril, va morir Cristina Kaufmann. El Centre Edith Stein ha volgut acostar-se a la seva persona i a la seva aportació espiritual amb la projecció del dvd: "CRISTINA KAUFMANN: Re-crear les soledats", un documental difós arreu del món i que va guanyar un dels premis més prestigiosos del Cinema Espiritual, el Prix Farel, a Neuchatel, Suïssa. Ester Romero i Francesc Grané conduiren l'acte proposant compartir tot allò que ha generat i genera l’obertura a l’experiència de Déu de Cristina Kaufmann. Un acte a mig camí entre la contemplació, la meditació, la reflexió i la pregària.

Solidaritat a Badalona

El mes de març, el Grup de Catequesi d'Adults de la comunitat carmelitana de Badalona, després de reflexionar sobre el document pastoral "El rostre de la misericòrdia" del papa Francesc, i per tal que això no quedés en un pobre exercici teòric, va proposar a tota la comunitat dur a terme una acció conjunta de xoc a favor dels més necessitats.
Després de considerar algunes iniciatives, la comunitat es va sumar al programa " SOS Refugiats Grècia ", que duu a terme l'entitat “Rebost Solidari de Cerdanyola”, la qual té una contrastada experiència i una infraestructura adequada i, a la vegada, col·labora amb les oenegés NCM i IHA.
Tota la informació a la pàgina web de la comunitat de Badalona.

El provincial visita Palma

Els dies 12-13 de febrer, el P. Miguel Márquez va visitar la comunitat de Palma de Mallorca. Va poder parlar amb els religiosos, les carmelites descalces i el Carmel Seglar, i també amb els germans de la Safa als quals s'ha cedit la titularitat del Col·legi del Carmen que fins ara ha estat propietat de l'orde. Aquest col·legi havia estat fundat pel germans terciaris carmelites del pare Palau els quals, al extingir-se, el van incorporar als carmelites descalços.

El provincial a Roma per participar en la clausura de l'Any de la Vida Consagrada

Del 28 de gener al 2 de febrer s'han reunit a Roma consagrats i consagrades de totes les formes de consagració: vida religiosa apostòlica, contemplativa, instituts seculars, verges consagrades, noves formes de vida consagrada... Uns 5000, convocats per la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada, en el marc de la clausura de l'Any de la Vida Consagrada.
El dia 29, en el marc de les tres conferències centrals del matí, el pare provincial Miguel Márquez va intervenir amb una conferència titulada "Contemplatius en la precarietat".

Reunió amb el provincial

El dia 13 de gener es van reunir en el nostre convent de Barcelona amb el P. provincial, Miguel Márquez, els pares Miquel Balle, superior de Palma de Mallorca, Jesús Sans, superior de Lleida, Josep Castellà, superior de Barcelona i Ángel Mª Briñas, superior de Badalona, per tractar sobre temes d'interès de la província en general i especialment dels convents de la nostra zona.

Beatificació del P. Marie-Eugène del Nen Jesús

El dia 19 d’aquest mes de novembre ha estat beatificat a la ciutat francesa d’Avinyó el carmelita descalç Marie-Eugène de l’Infant Jesús. Religiós d’una profunda espiritualitat, que donà a conèixer mitjançant publicacions i recessos, va ser fundador de l’Institut Notre-Dame de Vie per promoure el testimoni de la presència de Déu en el món actual, vivint i ensenyant el camí de l’oració.
Sobre el P. Marie-Eugène

Consell Plenari Provincial

Del 26 al 28 d'octubre els Carmelites Descalços de la província de Santa Teresa de Jesús, hem estat reunits en el consell plenari que els superiors van convocar a Santa Maria de los Negrales (Madrid), casa de retir de les nostres germanes de la Institució Teresiana fundades pel pare Poveda. (+)

Trobada Família Carmelitana a Reus

El dia 8 d'octubre, es va viure a la ciutat de Reus una nova trobada de les diferents branques de la Família Carmelitana catalana amb un programa que tenia per base el Jubileu de la Misericòrdia promogut pel papa Francesc.
Els quatre autocars procedents de Badalona, Barcelona, Lleida i Tarragona van ser rebuts per una escolta de la guàrdia urbana que va facilitar el desplaçament de la caravana per la ciutat. Tot seguit, el centenar i mig de viatgers, pelegrins en aquesta ocasió, van tenirl'oportunitat de fer estació en els tres temples més carismàtics de Reus: el del Crist de la Sang, la prioral de Sant Pere i el santuari de la Misericòrdia. Després del dinar de germanor, el grup Airun oferí un recital amb peces dedicades a Ramon Llull, en el VII centenari de la seva mort, i a santa Teresa de Jesús.
Reportatge gràfic.

SOS de les carmelites d'Alep

7/8/16. “La situació és complicada i ens arriben moltes històries contradictòries. El que si és cert és que la gent està patint i morint“. Són paraules de la germana Anne-Françoise, una religiosa francesa de les carmelites descalces d'Alep, Síria. Llegir tot l'article.

Congrés del Carmel Descalç Seglar

1/8/2016. Des del divendres a la tarda i fins avui al mig dia han estat reunits en el CITeS (Àvila) un gran nombre de representants del Carmel Seglar de tota la península Ibèrica.
A la inauguració van ser-hi presents Rafael Martín OCDS i president de la Junta Nacional, així com els delegats del Carmel Seglar de la província de Sant Joaquim (Navarra) i de la província de Santa Teresa (Ibèrica) els pares Antonio Viguri i Ángel Briñas. Llegir més

Airun

Aquest grup format pels músics Nuria Cervera i Joan Miró, juntament amb el poeta Javier Bustamante, va actuar a Badalona en el marc de les Festes del Carme presentant el seu nou muntatge "Ars vitae, l'art de viure" dedicat al 700 aniversari de la mort del místic Ramon Llull.
En aquest enllaç amb el blog Teresa, de la rueca a la pluma hi podem trobar una interessant mostra del seu espectacle "Morando", dedicat a santa Teresa de Jesús, i un video promocional de l'"Ars vitae, l'art de viure".

Formació carmelites descalces

Pel juny, les carmelites descalces de la Federació de la Mare de Déu de Montserrat, juntament amb les d'altres federacions d'Andalusia, Aragó-València i Castella-Burgos, participen aquests dies en les jornades de formació organitzades al CITE'S d'Àvila. Més de 130 religioses assisteixen a aquesta trobada que està presidida pel general de l'Orde Saverio Cannistrà, el vicari general Agustí Borrell i el secretari per a les monges Rafal Willkowski. Les sessions també es segueixen en directe via internet des de més d'un centenar de monestirs.

Feina feta!

Pel maig, 42 dies després que es recollís la primera bossa de roba en resposta a la campanya de solidaritat amb els refugiats proposada pel grup de Catequesi d'Adults de la comunitat da Badalona, ha sortit cap a Grècia, carregat de material, el tercer i últim camió amb remolc.
En total han estat més de 3300 caixes i 250 unitats d'altres elements (tendes de campanya, cotxets, sacs de dormir...) que la generositat de la gent ha volgut fer arribar als refugiats de la violència i la pobresa.
La campanya s'ha acabat. Els organitzadors agraeixen tantes i tantes persones i entitats que han fet possible aquest petit miracle. Un petit grup de voluntaris va poder assistir al comiat del darrer camió en representació de tots els voluntaris que els han fet costat durant aquestes llargues sis setmanes de treball intens. Gràcies a tothom en nom de la comunitat carmelitana de Badalona i del Rebost Solidari de Cerdanyola.

Defunció

El dia 3 d'abril ens arriba la notícia de la defunció del pare del nostre germà P. Joan Badia. El sepeli serà demà al matí a Lleida, on residia el senyor Joan Badia, a la parròquia de Santa Teresina dels carmelites descalços, Plaça de les Misssions, 1. El nostre condol al P. Joan i la nostra esperançada pregària al Crist ressuscitat.

Consell Plenari Provincial a Àvila

Els superiors dels quatre convents de la zona de Catalunya i Balears, a l'igual que la resta de superiors de la província Ibèrica de Santa Teresa de Jesús, s'han desplaçat a Àvila per assistir al Consell Plenari Provincial que se celebra del 15 al 18 de febrer. Les reunions estan presidides pel provincial P. Miguel Márquez, amb l'acompanyament del vicari general P. Agustí Borrell. Llegir més

Petit incendi en el convent de Tarragona

Un petit incendi ha afectat avui a mitja tarda, dia 11 de febrer, el nostre convent de Tarragona, actualment cedit a la província de Manjummel. El foc ha calat en una zona de la planta baixa, on hi ha les dependències de Càritas. No hi ha hagut cap dany personal i els bombers han pogut apagar les flames en pocs minuts.
La causa del foc ha estat una fuita de gas provocada per uns treballs de soldadura a l'interior de l'immoble.

Nou secretari d'informació

El P. Emilio J. Martínez González, de la Província Ibèrica, que actualment és conventual de la comunitat de professors del Teresianum de Roma, on dóna classes, ha estat nomenat secretari per a la comunicació. El P. Emilio va ser vicari general en el passat sexenni i ara compaginarà la secretaria amb la feina de professor. Els nostres millors desitjos en aquesta nova etapa de servei a l'Orde del Carmel descalç. (15 de gener)

La Bíblia al mòbil

Aquests dies ha estat entre nosaltres el vicari general de l'orde. Entre moltes altres coses, el P. Agustí Borrell ha aprofitat per assistir a la presentació d'una aplicació per a dispositius mòbils, de la qual ell és un dels principals impulsors, que ens permet tenir sempre a mà els textos de la Bíblia Interconfessional, tant de l'Antic com el Nou Testament. L'aplicació, promoguda per l'Associació Bíblica Catalana, es pot descarregar de forma gratuïta des de Play Store. (5 de gener)

NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010