1 2 3 4
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7

ANY 2017

NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010

Des de Terra Santa

Si heu pelegrinat a Terra Santa amb algun grup del Carmel, és molt probable que hàgiu tingut la sort de tenir un guia d'excepció: el P. Francisco Negral, espanyol resident al convent Stela Maris de Haifa des de fa molts anys, i un autèntic enamorat d'aquelles terres bíbliques. El P. Francisco, a més de conèixer tots els racons del país de Jesús, que ha recorregut de cap a peus, sap comunicar tot el seu saber al viatger amb un entusiasme encomanadís que et fa penetrar en la profunditat del misteri de la Redempció.
Aquests dies ens han fet arribar un video amb un missatge seu. (Veure el video).

Editades les obres completes de santa Teresa de l'Infant Jesús

Des de feia temps urgia la publicació de tots els escrits de la Santa en un sol volum. Ara, patrocinat pel Santuari de Santa Teresina de Lleida, Biblioteca de Autores Cristianos acaba de presentar aquesta obra que ha estat fruit del treball del P. Vicent Martínez-Blat, carmelita descalç de la comunitat lleidatana.
El llibre inclou, també, vuit obres de teatre que són gairebé desconegudes per la majoria.

15 d'octubre: santa Teresa de Jesús

«Si no tenía libro nuevo, no me parece tenía contento». D'aquesta manera confessa Teresa de Jesús la seva passió per la lectura des de ben petita. No tenia estudis reconeguts, vetats en aquella època a les dones. De fet, saber llegir i escriure la convertia en una dona privilegiada i, a la vegada, en sospitosa. De les lectures i converses amb els teòlegs més afamats de la seva època va assolir una sòlida cultura teològica i espiritual, que va enriquir amb la pròpia experiència.
Proclamada doctora de Església per Pau VI el 1970, va ser la primera dona reconeguda amb aquest títol.

Ha mort el P., Felipe Sainz de Baranda

Aquest dimecres, dia 26 de juliol, ens ha arribat la notícia de la mort del pare Felipe Sainz de Baranda de comunitat carmelitana de Burgos. El pare Felipe va ser general del nostre orde durant dotze anys en els sexennis 79-85 i 85-91. Demanem al Senyor pel seu etern descans i que participi de la Glòria de la seva Resurrecció.

Pelegrins catalans a Terra Santa

Del 15 al 22 de juny, un grup de pelegrins de diverses poblacions catalanes han viatjat a Terra Santa. L'expedició, organitzada per la comunitat del Santuari de Santa Teresina de Lleida, ha visitat llocs emblemàtics d'aquelles terres que transporten al temps de Jesús i a la seva presència entre nosaltres.

El P. Joan Badia escollit conseller

El Capítol Provincial ha escollit aquest matí els quatre consellers que acompanyaran al provincial P. Miguel Márquez en el govern de la Província Ibèrica de Santa Teresa de Jesús. Aquest equip estarà format pels pares Gabriel Castro (Burgos), Sebastià Garcia (València), José Luís del Pozo (Granada) i Joan Badia (Barcelona).

Primer Capítol Provincial

El P. Miguel Márquez va resultat reelegit provincial en la primera jornada Capítol Provincial dels Carmelites Descalços de la Província de Santa Teresa de Jesús, el primer que se celebra després de recórrer dos anys de camí com a família. L'assemblea capitular es reuneix a Àvila del dia 17 d'abril i fins al diumenge 23.
Podeu seguir la marxa del capítol a la pàgina web provincial, al Facebook o al Twitter.

Caminant cap a la Pasqua amb Edith Stein

El dia 5 d'abril, en el marc de les conferències quaresmals organitzades pels carmelites descalços de la Parròquia de la Mare de Déu del Carme de València, la germana Paqui Sellés, del Carmel de Puçol, va pronunciar aquesta xerrada que us oferim. Hi fa una relectura del missatge de Quaresma del papa Francesc per a aquest any, des de la paraula suggerent d'Edith Stein. Enguany farà, precisamente, 75 anys de la seva mort en el camp d'extermini d'Auschwitz. Text íntegre en castellà .

Torna "Castell Interior)

Una molt bona notícia. Torna "Castell Interior", una pàgina molt interessant sobre el passat i el present del Carmel Teresià a Catalunya. Gràcies a Maria Toldrà i a Mercè Gras Casanovas per la gran feina que fan!

El P. Jesús Sans presenta el seu llibre al CITeS

El prior del Santuari de Santa Teresina de Lleida, P. Jesús Sans, ha presentat al Centre Internacional Teresià Santjoanista d'Àvila (CITeS) la versió castellana del llibre “La pregària interreligiosa avui. Poden pregar juntes les religions?”. El treball pretén reduir el desconeixement i la desconfiança que hi ha, en molts sectors religiosos, sobre el diàleg i la pregària conjunta. El llibre, que va editar fa un any en català Pagès Editors, ara s'ofereix en castellà gràcies a la nostra Editorial Monte Carmelo.

Arxiu del Carmel Descalç català

El blog Arxiu dels Carmelites Descalços de Catalunya i Balears" recull documents manuscrits, impresos, fotografies i qualsevol manifestació artística o cultural de la història del Carmel descalç, en especial de l'antiga província de sant Josep de Catalunya i Balears.

Va morir Maria Niubó, pintora dels frescs de l’altar major del convent de Badalona

El dilluns dia 23 de gener va morir la pintora catalana Maria Niubó i Prats (Badalona, 1931 - 2017), autora del fresc de l'altar major de l'església de la Mare de Déu del Carme de Badalona (1957-59). Entre altres escrits, Maria Niubó l'any 2010 va publicar el treball "Les pintures murals de l'església del Carme", on detalla l'elaboració i el significat dels murals de la nostra església.

Defunció del P. Josep Jaumot

Al capvespre del dia 24, vigília de Nadal, va morir el P. Josep de la Mare de Déu de la Misericòrdia (Jaumot i Jornet), conventual de la comunitat de Badalona. Havia nascut el 22 de març de 1934 a la Fatarella (Terra Alta). Va professar com a Carmelita descalç l'any 1950 i era sacerdot des del 20 de setembre de 1958. Tenia 83 anys i 67 de profesió religiosa. Descansi en pau. El dia de sant Esteve, a l'església de la Mare de Déu del Carme de Badalona, es va celebrar el seu funeral, amb assistència de familiars, amics de la comunitat i religiosos dels diferents convents de Catalunya. L'Eucaristia va ser presidida pel P. Àngel, delegat de la Província a Catalunya, en representació del provincial P. Miguel Márquez, que va enviar un escrit de condolència, així com també ho va fer el P. Agustí Borrell, definidor general.

Visita pastoral a l'Àfrica Occidental

El pare provincial Miguel Márquez, acompanyat per l'administrador provincial P. Juanjo Herrero, va visitar el passat mes de novembre la Delegació d'Àfrica Occidental, que depenia de l'antiga província d'Aragó-València i que ara està vinculada a la nostra Província Ibèrica. Després de visitar la nostra casa de Lomé (Togo), va enviar una crònica des de Costa d'Ivori, abans de marxar cap a la darrera etapa del viatge a Burkina Faso. Aquesta és la crònica d'aquell profitós viatge. (llegir)

Trobada de la Família Carmelitana a Tàrrega

Amb una assistència més que notable, el dia 7 de'octubre s'ha celebrat a Tàrrega la XIX Trobada de la Família Carmelitana de Catalunya. Tan la visita al monestir cistercenc de Vallbona de les Monges, com l'acollida de la comunitat carmelitana de Tàrrega i el concert d'en Lluís Platero al Santuari de la Mare de Déu de Fàtima de les carmelites, així com l'estona del dinar a l'Hostal El Carme de Vilagrassa, han estat moments molts celebrats i viscuts en germanor en aquesta jornada de retrobaments i convivència. Veure fotografies

Un carmelita entre els nous cardenals

Juntament amb l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, el papa Francesc va nomenar cardenals altres quatre bisbes, entre els quals Anders Arborelius, carmelita descalç i bisbe d'Estocolm, Suècia, país de majoria luterana que compta amb uns 150.000 catòlics.

Institució d’acòlit i lector

El dia 3 de juny, vigília de Pentecosta, a l'església del Carme del carrer Triana de Madrid, van ser instituïts com acòlits i lectors els nostres estudiants Pablo, Daniel i Andrew, aquest darrer de la nostra zona de Catalunya. Va presidir l’eucaristia el provincial, pare Miguel Márquez, i van estar acompanyats per gent dels Grups d’Oració, la Confraria del Carme, el Carmel Seglar... Amb aquest senzill ritus, els nostres germans van donar un altre pas cap el sacerdoci, renovant la seva entrega al Senyor i reafirmant la seva identitat com a religiosos i carmelites descalços.

Intercanvi de priors

El dia 23 de maig, els convents catalans de Badalona i Lleida van celebrar la presa de possessió dels nous priors designats pel Capítol Provincial. El P. Jesús Sans (ara a Badalona) i el P. Àngel Briñas (que passa a Lleida), van celebrar aquesta senzilla cerimònia en presència de les seves respectives comunitats.

Missatge final del Capítol Provincial

"Estem convençuts que l'Església només pot renovar-se conjugant una doble fidelitat: als seus orígens (Jesús, l'evangeli, les primeres comunitats) i al moment històric concret que ens toca viure en cada època (amb les seves llums i les seves ombres, les seves alegries i els seus traumes). Això serveix també per a la nostra família religiosa."
Tot el missatge

Arsenal d'explosius a les carmelites de Vic

1 d'abril. Uns operaris que treballaven en unes obres en un altell del monestir de Santa Teresa de Vic (Barcelona) han localitzat en aquest edifici de les carmelites descalces un arsenal d'explosius de la Guerra Civil, amb 30 quilos de dinamita, 26 granades de mà i 2.320 cartutxos. (+)

"Radio-web" de la Universitat de la Mística d'Àvila

Des del dia 1 de març, cada dia des de les 8 del matí, han començat les emissions (“en proves”) de "Radio-web de la Universidad de la Mística". Inicialment, la programació inclou conferències, moments de pregària, música per a meditar, comentaris de la Paraula, lectures de textos espirituals, etc. Poc a poc s'aniran incorporant nous espais com ara cursets. taller de pregària, informació de publicacions... Les emissions es poden seguir des de l'ordinador en aquest enllaç: http://universidaddelamistica.oyemiradio.com/.

La Revista Teresianum on line

La pàgina web del Teresianum inclou una nova eina desenvolupada amb la supervisió del director de la Revista Teresianum, P. Christof Betschart, ocd, gràcies a la qual és possible localitzar i consultar tots els articles publicats en aquesta revista des de la seva fundació el 1947 fins al 2014. Més

NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010