1 2 3
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7
   NOTÍCIES    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    CARMEL CATALÀ    FOTOS I VÍDEOS
Llegir/imprimir el full
Segona setmana d'Advent
Primera setmana d'Advent


Fa cinquanta anys

Ara fa cinquanta anys, concretament el dia de la Puríssima de 1967, el quadre escènic de la Joventut Carmelitana va representar al nostre petit teatre la divertida comèdia de Carlos Arniches "La casa de Quirós". Dies després, com era habitual aleshores i també ara, es van representar "Els Pastorets" d'en Folch i Torres.


Les carmelites descalces de Mataró celebren la festa de la Immaculada, titular del monestir

La comunitat de les carmelites descalces de Mataró convida tothom a celebrar la festivitat de la Immaculada, titular del seu monestir, amb un seguit de celebracions religioses. El dia 7, tindran les Primeres Vespres a les 18:45 i la Vetlla a les 21:15.
L'endemà, dia de la Immaculada Concepció de Maria, tindran Laudes a dos quarts de vuit de l matí, a les deu l'Eucaristia i a la tarda Segones Vespres a les 18:45.


"Cajac.cat. Catequesi d'adolescents i joves"

Cada dissabte a partir de les sis de la tarda, en sessions de 90’, un grup de 30 adolescents segueixen enriquint la seva fe. Des de que tenien 8 anys (als 10 anys van celebrar la primera comunió) i en diferents grups, han seguit participant de la catequesi per decisió pròpia.
El nostre projecte de CAJAC.cat és molt semblant al projecte americà Life teen/ Edge tant de moda.
Amb la nostra metodologia treballem l’Antic Testament a la postcomunió i el Nou Testament a la pre-confirmació. El darrer curs ve a ser cap els 16, 17 anys.
Els materials, videos, jocs, reflexions i meditacions estan elaborats o adaptats pels catequistes, i actualitzat al llenguatge i vivència dels joves, i en especial del grup.
Els temps forts, com Advent i Quaresma, participen en obres de teatre, kermesse, jocs de pistes, via crucis vivent que oferim a la catequesi d’infants. D’aquesta manera comencen a donar el seu servei de manera lúdica.
Després de cada sessió celebrem amb la comunitat (frares, catequistes, pares i familiars, nens i joves) l’Eucaristia Familiar setmanal.
La nostra catequesi és teòrica, pràctica i vivencial i tot plegat fent-ne experiència, perquè, si no experimentem no coneixem l’abast del què fem i vivim.


Imposició de fulards a l'Esplai
"¿Quin Taller de Pares ens agradaria ? Propostes de futur"

El Taller de Pares és el grup de la comunitat que procura ser un punt de trobada per a totes les famílies amb infants i joves de l'esplai i de la catequesi (des de petits fins a adolescents).
Ja fa molts anys que ofereix espais de tertúlia sobre temes d'interès per a tots, conferències sobre aspectes educatius i culturals o, simplement moments per a conèxer la resta de famílies que formem part de la comunitat.
Aquest any volen que sigui especial, un any de relleu entre les persones que han gestionat durant molts cursos el Taller de Pares i les noves famílies que vulguin participar en nous reptes i prosseguir el projecte cap el futur. Per tant és un curs per a repensar projectes, fer noves propostes i crear el Taller de Pares que entre tots vulguin per als propers anys.
Amb aquest objectiu, proposen una trobada pel dissabte 25 de novembre, a les 16:00h, a la Sala d'Actes de la comunitat. El tema i objectiu a tratar serà: "¿Quin Taller de Pares ens agradaria ? Propostes de futur". Hi haurà galetes i cafè!


   

PETITA AGENDA

15 desembre - 20:30 h. Monestir Providència
"Sor Francesca més a prop dels altars"
Conferència d'advent a càrrec de Joan Rosàs
16 de desembre, a les 20:00 h.
Concert de Nadal de "La Badalonense"
17 desembre
Tercer diumenge d'Advent
Col·lecta "Nadal del Pobre"
Dilluns 18 desembre, 8 tarda
"Maria en l'espiritualitat protestant"
per Daniel Posse, pastor Església Adventista Setè Dia
Sala d'actes de la comunitat


Glosa dominical

informatiu
Full mensual

CC
"Butlletí CC"
Octubre 2017


Facebook Comunitat


Facebook Esplai Cra-cracPortaveu de l'arxiprestatCatequesi d'adults

Tota vegada que el primer dimecres de desembre es el dia 6 (festiu), s'ha acordat que la propera reunió de catequesi, serà de aquí a dues setmanes, es a dir: el 29 de novembre (dimecres) a l'hora habitual de les vuit del vespre. Començarem amb la lectura i comentari de la carta de sant Pau als colossencs.MÉS NOTÍCIES

Els Zèfirs de l'Esplai

Ja han fet la primera excursió, i el primer que cal fer és presentar-vos el nou grup! Són els Zèfirs, i van triar aquest nom perquè es proposen ser constants i anar tots a la una, com el Zèfir, que és un vent suau i agradable. Segur que ho aconseguiran!

Defunció

El dia 26 d'octubre va morir l'Anton Carreras Forcadell, un dels fundadors de la nostra Joventut Carmelitana. Era vidu de Montserrat Rodríguez Trullenque. El nostre condol a la seva família i amics. A l'acte del sepeli hi assistí una representació de la nostra comunitat. El dia 15 de novembre vam celebrar una eucaristia per la seva memòria.Festa de santa Teresa de Jesús

El diumenge 15 d'octubre celebrem la festa de santa Teresa de Jesús. Nascuda a Àvila el 28 de març de 1515, va ingressar en el monestir de les carmelites de l'Encarnació. Mestra de pregària per al poble de Déu i fundadora del Carmel Teresià, va saber conciliar el do de gents i el tracte íntim amb Déu. A través de les seves obres, entre les que destaquen el Llibre de la Vida, el Camí de perfecció,Les Estances i Les Fundacions, ha exercit en l'Església un lluminós magisteri espiritual que el papa Pau VI va reconèixer proclamant-la Doctora de l'Església.
El dia abans de santa Teresa, el dissabte 14, la nostra comunitat celebrà la festa de la fundadora a l'eucaristia de la tarda.


província
Carmel Descalç Catalunya
comunicaciones
Pàgina oficial de l'Orde

El V Centenari a Catalunya

Castell Interior

Grup excursionista Gavina

disseny: e.masdeu - badalona