1 2 3
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7
   MÉS NOTÍCIES    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    CARMEL CATALÀ   PUBLICACIONS    FOTOS I VÍDEOS

Advent amb Joan de la Creu

Divendres vinent, dia 25, i com a preparació del Temps d’Advent, tindrem una conferència del P. Varghese, de la comunitat carmelitana de Tarragona, titulada: “Com viure l’Advent i el Nadal, a la llum de sant Joan de la Creu”. Serà a les 8 del vespre a la sala teatre de la nostra comunitat. Us convidem a assistir a aquesta reflexió per preparar el Temps d’Advent que ara s’inicia.

Catequesi d'Adults

Propera sessió:
Dimecres dia 23, de 6 a 7 de la tarda, a la sala del teatre
Naixement de Jesús. Ponent: P. Agustí Borrell, ocd (videoconferència)
20/25 minuts de comentari del text a càrrec d’un ponent i la resta del temps per comentaris, aportacions i preguntes dels assistents.

Defunció

Ens hem assabentat de la mort de la senyora Dolors Sarriera Garreta, mare de qui fou el nostre germà Josep Castellà, carmelita descalç que va pertanyer a la comunitat de Barcelona. El funeral serà a la nostra esglèsia el diumenge dia 20, a tres quarts de deu del matí. El tenim present en la nostra pregària i fem costat a la seva família en aquests moments de dificultat.

Carmel Ecumènic i Interreligiós

La trobada del grup del dilluns 21 de novembre, per motius d'incompatibilitat, s'ajorna fins el dilluns vinent, dia 28.
Al quedar lliure aquesta data, passem aquesta invitació que ens arriba d'AUDIR per si algú desitja assistir-hi. Es tracta de la presentació del vídeo “Diversitat a l’aula: Experiències de discriminació en l'àmbit educatiu”, el qual recull les experiències en primera persona de discriminacions en l'àmbit educatiu, i s'ha plantejat com un recurs complementari a l’activitat del Teatrefòrum. La presentació comptarà amb la participació d’alguns dels joves que apareixen en el vídeo.
La presentació pública del vídeo a les 18.30h, dins del marc del Dia dels Drets dels Infants que es commemora el 20 de novembre, tindrà lloc al Centre Cívic Pati Llimona, a la Sala Joan Maragall. L’activitat és oberta amb inscripció prèvia. Informació.


Imposició de fulards

El dissabte 12 de novembre, l'Esplai Cra-Crac ha celebrat la cerimònia d'imposició de fulards als nens i nenes i el pronunciament de compromisos per al curs que ha començat. Com sempre, amb l'animació del grup de monitors, la festa ha estat senzilla i alegra en presència dels molts familiars que omplien el pati de la comunitat.

Concert guitarra clàssica

Dissabte, 12 de novembre, a les 22.15 h., Concert de Tardor organitzat per l'Associació de la Guitarra de Badalona, a càrrec del guitarrista islandès Arnaldur Arnarson, resident a Barcelona on és subdirector i professor de l'Escola Luthier d'Arts Musicals. En aquest concert es recordarà a Enrique García Castillo, en el centenari de la seva mort, guitarrista de gran prestigi de l'escola catalana d'aquest instrument. Va tenir un taller propi de fabricació de guitarres, la qualitat de les quals va ser un referent pels guitarristes del moment, particularment de l'Amèrica Llatina.

Celebracions Tots Sants i Commemoració Fidels Difunts

Horaris Eucaristies:
Dilluns 31 d'octubre:
Missa de vigilía de Tots Sants a les 19.30 h.
Dimarts 1 de novembre, Tots Sants:
a les 11.30, 12.30 i 19.00 h.
Dimecres 2 de novembre, Fidels Difunts:
9 i 19.30 h. (concelebrada)


Cantates Solidàries de Bach

Dissabte 29 d'octubre, a les 20,15 h. tindrem la interpretació de la Cantata BVW 3 de J. S. Bach organitzada pel Conservatori de Música de Badalona, amb conjunt instrumental i solistes dirigits per Jordi Montoliu.

Capvespre amb les religions

El dissabte 22 d’octubre va tenir lloc el “Capvespre amb les religions”, amb la participació d'alguns centres de culte de Badalona que oferiren una ruta guiada.
L’acte inaugural es va dur a terme el dimarts 18 al Centre Cívic “La Salut”.
El principal objectiu del “Capvespre amb les religions” és fomentar un punt de trobada i de diàleg entre la ciutadania de Badalona, les comunitats religioses i entitats de la ciutat, amb el propòsit de trencar els estereotips que sovint són font de diverses formes de discriminació, i promoure el coneixement i els valors socials que aporten a la nostra ciutat.
La jornada és una iniciativa de l’Associació de la Taula de Diàleg Interreligiós de Badalona, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat.
Veure reportatge

Testimoni d'una vocació

El germà Jordi Fontanellas va celebrar les Noces d'Or de la seva professió religiosa al Carmel Descalç en el transcurs de la Missa del dia de santa Teresa de Jesús, fundadora de l'Orde. La coincidència de les dues celebracions va fer que molta gent s’aplegués nostra església de la Mare de Déu del Carme de Badalona. Familiars, amics, fidels, el rector de Santa Maria, mossèn Jaume Aymar, i la comunitat religiosa i laical en ple, van voler fer-li costat en aquesta jornada festiva. Presidí l'Eucaristia el vicari general P. Agustí Borrell, desplaçat expressament des de Roma, el qual va ser portador d'un pergamí amb la benedicció del papa Francesc. També es llegí la carta de felicitació del provincial, P. Antonio Àngel Sánchez Cabezas, des d'Àvila, i un missatge de veu des de l'Índia del pare Miguel Márquez, general de l'Orde. Després d’altres intervencions, el germà Jordi, tingué unes breus i emocionades paraules d'agraïment. Posteriorment s'oferí un refresc als assistents.
VEURE REPORTATGE GRÀFIC"La vocació cristiana a la llum de la vocació de santa Teresa de Jesús"

Reproduïm la conferència que el P. Juli González, de la nostra comunitat de Badalona, va pronunciar ahir dia 13 d'octubre, en el marc del programa de la festivitat de santa Teresa de Jesús. La xerrada ha estat dedicada també al germà Jordi Fontanellas, que avui i demà celebra les seves Noces d'Or de professió religiosa, el qual també va explicar breument el seu procés vocacional. Felicitats, germà Jordi! Veure el vídeo
Testimoni del germà Jordi


1 d'octubre, festivitat de santa Teresina

Avui és la festa de santa Teresa de l'Infant Jesús, Teresina de Lisieux. Amb ella obrim una quinzena de celebracions que culminarà el dia 15, amb la celebració de la festa de santa Teresa de Jesús. A l'eucaristia del matí celebrem aquesta diada i a les 7 de la tarda, missa dominical, farem memòria de la santa de la senzillesa.   

HORARI EUCARISTIES


Full mensual

CC
Recull
Butlletí de la comunitat
setembre - octubre 2022


Facebook comunitat

Instagram comunitat


Facebook Esplai Cra-crac

Instagram esplai
Canal YouTube

província
Carmel Descalç Catalunya


Província Ibèrica de Santa Teresa

comunicaciones
Cúria general Carmel Teresià


Castell Interior


Portaveu de l'arxiprestat


Grup excursionista Gavina
Nou curs de Cantates Solidàries

El mes de setembre s'ha reprès el cicle de Cantates Solidàries de Bach que des de fa 10 anys organitza el Conservatori de Música de Badalona. En aquesta ocasió han ofert la Cantata BWV 10, "La meva ànima glorifica el Senyor", a càrrec de solistes i conjunt musical del conservatori amb direcció de Jordi Montoliu.
Com sempre, l'entrada al concert és lliure, i les aportacions voluntàries que es recullen es destinen a l'obra social de la nostra comunitat.


EcumenismeDefunció

Ens ha arribat la notícia de la defunció a La Rioja del senyor Alfredo Briñas, germà del nostre pare Àngel, anterior prior de la nostra comunitat i que actualment és conventual del Santuari de Santa Teresina de Lleida. El tenim present en la nostra pregària.

MÉS NOTÍCIESdisseny: e.masdeu - badalona