1 2 3
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7
   PORTADA    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    CARMEL CATALÀ   PUBLICACIONS    FOTOS I VÍDEOS

ANY 2020

NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010

La catequesi a Televisió de Badalona

El dimarts dia 14 de juliol, Televisió de Badalona va emetre un petit reportatge al BDN Notícies, gravat a la nostra comunitat, sobre les dificultats que han tingut les catequesis per poder acabar aquest curs tan atípic a causa del Covid19. Dues catequistes i una família amb els seus tres fills van posar de manifest el traball que s'ha fet durant aquests darrers mesos.
Per veure el reportatge, punxeu el minut 9.06 del programa.Fi de curs de l'Esplai

Aquest dissabte, dia 20 de juny, els monitors han tancat oficialment el curs de l'Esplai, tot i que queden pendents la setmana de colònies i campaments que es faran del 20 al 26 de juliol a La Poble de Lillet. Pel canal YouTube de Cra-Crac TV van oferir una divertida transmissió en directe, amb un concurs inclòs en el qual hi podien participar els infants des de casa seva. Bones vacances i fins a les colònies!
Veure tot el video a YouTube d'Esplaicracrac.


Ha mort el P. Tomàs Badia

El dijous 4 de juny, al migdia, va morir a la nostra comunitat de Badalona el pare Tomàs Badia i Carrera, carmelita descalç nat a Mollerussa el 30 de juny de 1931. Aquest mes havia de complir els 89 anys, dels quals 69 de vida religiosa i 62 de sacerdot.
La missa exequial s'ha celebrat avui dissabte a la nostra església de la Mare de Déu del Carme. Respectant les mesures dictades per les autoritats sanitàries i religioses, han assistit al funeral prop d'un centenar de persones, entre familiars, germans de l'orde i amics del P. Tomàs. La cerimònia s'ha retransmès pel nostre canal de Facebook.
Més endavant, quan es normalitzi del tot la situació, es celebrarà una missa per a tots els difunts de famílies de la nostra comunitat que han mort durant aquests mesos de confinament.
Necrologia


Catequesi d'infants i adolescents
Carta a les famílies

Aquest any, causa de la pandèmia del COVID-19, la catequesi presencial va quedar suspesa fins al proper curs. Durant aquestes setmanes, les catequistes s'han mantingut en contacte amb les famílies i els infants per via telemàtica. Ara han comunicat les darreres novetats: el dia 29 de setembre d'obriran les inscripcions per al curs vinent i per l'octubre se celebraran les primeres comunions i la confirmació dels nens i nenes que s'estaven preparant per rebre aquests sagraments.
Llegir el comunicat sencer.


Pasqua de l'Esperit

Enguany no es pot celebrar la Festa de l’Esperit al pati com fem habitualment cada any. Durant la Vetlla de l’Esperit, que celebrarem a la missa de les 7 de la tarda del dissabte dia 30, tindrem una activitat conjunta, preparada pel Consell Pastoral, en comunió amb les persones que segueixen les nostres celebracions des de casa seva pels nostres mitjans digitals. Així, durant la missa, llegirem plegats el text i la pregària que trobareu en aquest enllaç. Tingueu-lo a punt per poder-hi participar activament.

Retorn del culte públic

Normes de seguretat per assistir a les Eucaristies.

Bona diada de sant Anastasi


Malgrat totes les restriccions d'aquests dies, els badalonins celebrem amb goig la festa del nostre patró sant Anastasi. La Confraria de Sant Anastasi i la parròquia de Santa Maria han ofert pels mitjans audiovisuals l'ofici de la diada. També, infinitat de missatges i imatges que s'han creat gràcies als mitjans d'intercomunicació actual han arribat a moltes llars i son una prova de l'esperit festiu i celebratiu. Amb paraules de mossèn Jaume Aymar: "Amb la intercessió de sant Anastasi en sortirem!"
La fotografia de la Baixada del Sant és de l'any 2015 i la de l'ofici és d'avui, treta de la pantalla de l'ordinador.
Missatges i altres notes davant la crisi del Coronavirus

Missatge Pasqual del P. Saverio, prepòsit general
Missatge del P. Miguel Márquez, provincial
Nota de l'Arquebisbat de Barcelona
Deu consells d'una carmelita per a aquests dies


Missa Familiar des de casa

L’equip del Secretariat diocesà de Catequesi ha elaborat uns materials –en català i castellà– perquè els pares i mares puguin preparar, juntament amb els seus fills i filles, l’Evangeli dels diumenges mentre duri el temps de confinament per la pandèmia del Covid-19. Accedir-hi

Ha mort el P. Josep Castellà

El dijous 26 de març, a la tarda, va morir a Barcelona el P. Josep Castellà i Sarriera, fill de Badalona. S'havia trobat malament aquests dies passats, però no esperàvem aquest desenllaç. Sant Josep, advocat de la bona mort, l’haurà ajudat a viure el seu darrer moment acompanyat de la Mare de Deu del Carme i de Jesús de Natzaret.
Comunicarem altres detalls sobre les seves exèquies en aquest temps de confinament. Que visquis en Crist, Josep, i gaudeixis de la seva Llibertat.

Ha mort mossèn Joan Cuadrench

El divendres dia 20, va morir Mn. Joan Cuadrench. Mossèn Joan, entre altres responsabilitats a la diòcesi, va ser rector a Badalona de les parròquies de Sant Antoni de Llefià i de Sant Sebastià de Pomar. Era una persona molt oberta i alegre, amb una marcada disposició en el camp social i a l'atenció als més grants i els malalts. També fou un home molt arrelat a la cultura catalana i al país.
Molta gent de la nostra antiga coral Gavina el recordarà perquè vam participar, a instàncies seves, en una Eucaristia a la seva parròquia de Llefià el dia del patró Sant Antoni. A.C.S.


Congrés de Laics 2020

"No tingueu por de trepitjar els carrers, d'entrar en cada racó de la societat, d'arribar fins als límits de la ciutat, de tocar les ferides de la nostra gent… aquesta és l'Església de Déu, que s'arromanga per sortir a la trobada de l'altre, sense jutjar-lo, sense condemnar-lo, allargant-li la mà, sustentar-lo, animar-lo o, simplement, acompanyar-lo en la seva vida. Que el mandat del Senyor us ressoni sempre: «Aneu i prediqueu l'Evangeli»". Del missatge del papa Francesc al Congrés de Laics que se celebra a Madrid organitzat per la CEE del 14 al 16 de febrer. Entre els representats de la nostra demarcació pastoral hi figura un laic de la nostra comunitat.

Col·lecta per Mans Unides

El 30 de gener començaren les activitats de llançament de la campanya anual de Mans Unides, que enguany es desenvolupa sota el lema "Qui més pateix el maltractament al planeta no ets tu". Els actes van culminar el diumenge 9 de febrer, amb la Jornada Nacional de l'ONG de l'Església catòlica (el segon diumenge de febrer de cada any, la col·lecta que es realitza a totes les parròquies del nostre país està destinada a la tasca de Mans Unides). Llegir més

Cantates Solidàries

El dissabte 25 de gener se'ns va oferir un nou concert d'aquest cicle solidari a casa nostra que ofereix el Conservatori de Música, aquesta vegada amb la participació del Cor Tessàlia de Barcelona. L'orquestra, el cor i tres solistes (la part de contralt s'hagué de suspendre per indisposició) oferiren una interpretació molt acurada, tal ja tenen acostumat als nombrosos seguidors d'aquestes Cantates de Bach.

L'esplai no para


Els més petits de l'esplai s'ho pasen d'alló més bé, tal com es pot veure a les fotografies. Aquest gener, com cada mes, tots els grups han sortit de cap de setmana.

Taula rodona-xerrada
Taula de Diàleg Interreligiós de Badalona

El divendres 26 de juny tingué lloc una “taula rodona-xerrada” organitzada per la Taula de Diàleg Interreligiós de Badalona oberta a tothom (mitjançant Zoom, Facebook i You Tube) amb la participació de representants de diferents confessions religioses de la nostra ciutat. Es va compartir com han viscut la fe en aquest context de confinament i com s’ha pogut ajudar en les seves necessitats a les persones que més l'han patit.
El fet de compartir aquestes experiències de fe i vida durant el confinament ens fa sentir més propers els uns als altres.
Es pot veure en diferit en qualsevol d'aquests canals:
Facebook: Taula de Diàleg Interreligiós de Badalona
Canal de Youtube: Taula religions Badalona


Carmel Ecumènic i Interreligiós

Grups del Carmel Ecumènic i Interreligiós d’Espanya i Holanda participen setmanalment en una trobada a traves de vídeo conferencia, per meditar textos escollits de diferents autors, amb espais de silenci. Tothom està convidat a unir-se a aquest espai de meditació que es reuneix cada dijous a dos quarts de sis de la tarda.
Per accedir-hi s’ha activar la Aplicació ZOOM MEETING CLOOUD, al mòbil, tablet o al ordinador, si hi teniu càmera. Cal que ens aviseu prèviament i us farem arribar l’enllaç per entrar a la trobada.


Carta oberta a la comunitat

El prior, els religiosos i el Consell Pastoral han adreçat una carta a la comunitat exposant la difícil situació econòmica originada pel tancament de l'església per causa de la pandèmia.
Podeu llegir el text complert de la carta aquí.


Carmel Ecumènic i Interreligiós

Avui 14 de maig els creients de totes les religions estan convidats a unir-se espiritualment en una jornada de pregària, dejuni i obres de caritat, per demanar Déu que ajudi la humanitat a superar la pandèmia del coronavirus.
Podeu llegir el comunicat complert aquí.
Esplai confinat: La llegenda de sant Jordi i el dimoni de la Nit de Sant Anastasi

Els monitors no perden el contacte amb els nois i noies de l'esplai durant aquests dies especials. Ara els fan arribar una versió de la llegenda de sant Jordi d'una manera molt simpàtica. També, amb la seva ajuda, han pogut cremar el dimoni de les Festes de Sant Anastasi.
Premeu sobre les imatges i ho podreu comprovar.


Obrim l'església

Des d'ahir, 6 de maig, la nostra església obre una hora cada tarda, de sis a set, per les persones que desitgin fer-hi una estona de pregària, sempre dintre la normativa del decret 09/20 de l'Arquebisbat de Barcelona sobre les mesures de retorn progressiu al culte públic en aquesta demarcació.

Continuem treballant

Durant aquestes setmanes de confinament els voluntaris de Quart Món continuen amb la seva tasca de repartiment d’aliments, malgrat les limitacions de personal que s’han vist una mica compensades amb el recolzament d’alguns joves de l’esplai. El passat 8 d’abril, es van rebre de la Comunitat Europea 13.545 kg de paquets d’aliments que es van haver de descarregar i guardar a les nostres dependències. Sembla un bon estoc, però cal tenir en compte que setmanalment s’entreguen prop de 1000 kg. de menjar per atendre les 140 famílies assignades pels Serveis Socials de l’Ajuntament de la nostra ciutat.

Les celebracions es van poder veure per els canals de Facebook i YouTube.

Material del Recés de Quaresma que s'ha suspès

El P. Justin Singh, que havia de dirigir el recés quaresmal del dissabte 14 de març, i que es va suspendre per la crisi de la pandèmia vírica, ens ha fet arribar el material que havia preparat per a aquesta activitat. Es pot consultar en aquest enllaç: Recés de Quaresma 2020

Suspensió de la Trobada de Pregària per la Pau

Ha quedat suspès l'acte que l’Ajuntament i la Taula de Diàleg Interreligiós havien organitzat per aquest dissabte, 14 de març, a les 17 hores, al Centre Cultural l’Escorxador – Nau 3 (carrer de l’Arquitecte Fradera, s/n) la tercera pregària Badalona per la Pau sota el títol 'Pau amb la natura. Ecologia i espiritualitat', en el que hi havien de participar membres de les diverses creences que hi ha a la ciutat.
Els organitzadors ens fan arribar la pregària conjunta que havia de ser llegida durant la Trobada: Pregària


Imposició de la Cendra a la catequesi

Els infants de la catequesi han celebrat com el adults l'inici de quaresma, amb la imposicio de la Cendra. Prèviament, amb un audiovisual se'ls ha explicat el significat d'aquest ritual que marca l'inici del camí de la Pasqua.

Esplai Cra-Crac

Com ja es va anunciar fa uns dies, se n'està preparant una de grossa per celebrar els 40 anys de l'esplai! Per tal d'organitzar-ho tot, s'ha creat un qüestionari que trobareu en aquest link . És un qüestionari dirigit a totes aquelles persones que han passat per l'esplai en algun moment, ja sia com a monitor, monitores, o com a infants! Compartiu el link a totes aquelles persones que creieu que poden estar-hi interessades.

Recull, nou informatiu de la comunitat

Ha sortit el nou informatiu "Recull" que ve a substituir el Butlletí CC, el mitjà informatiu que s’ha estat publicant durant 25 anys i que el desembre passat va tancar una etapa en arribar al seu número 100. S’editava en paper imprès amb multicopista i es confegia i distribuïa trimestralment de forma manual.
Els nous temps ens han portat noves tecnologies, les quals ara ens permeten arribar a més lectors, una distribució molt més àgil per les xarxes socials i una presentació molt més agradable. A més, el seu cost ha passat a ser pràcticament simbòlic, motiu pel qual es distribueix gratuïtament.
S'envia als antics subscriptors i altres persones que s'hi han interessat. Si algú més el vol rebre, només ha de facilitar les seves dades a la porteria o al correu publicacionscc@gmail.com


La Candelera

Un any més, la nostra comunitat va celebrar la festa de la Presentació del Senyor al Temple. A totes les misses hi hagué la tradicional benedicció d'espelmes, amb especial solemnitat a la misa Familiar amb la processó d'entrada dels infants de la catequesi. En aquesta jornada també es va celebrar el Dia de la Vida Consagrada.

Pregària Ecumènica per la Unitat dels Cristians

La trobada de pregària d'enguany a la nostra ciutat va ser el divendres 24 de gener a l'Església Baptista del carrer Sagunt.
Hi van participar l'Església Evangèlica Baptista, l'Església Ortodoxa i les parròquies i comunitats de l'Església Catòlica de Badalona. Els representants de l'Església Adventista del Setè Dia hagueren d'excusar la seva presència, sempre habitual en aquesta trobada, perquè el mateix dia tenia lloc a la seva seu del carrer del Carme una trobada de les esglésies de la seva confessió de Catalunya.


Visita fraterna

El capvespre del dijous dia 23 de gener, vam tenir la visita fraterna del cardenal-arquebisbe de Barcelona Mns. Joan Josep Omella. Va presidir l'Eucaristia de la tarda que fou concelebrada amb tots els religiosos de la comunitat i el seu secretari Marc Labori. Posteriorment va assistir a la pregària del grup dels dijous i va compartir el sopar de la comunitat.

Epifania del Senyor

Si Nadal és la celebració del Misteri de l’Encarnació del Fill de Déu, de la vinguda de Jesús al món per salvar tots els homes i dones en compliment de l’esperança messiànica d’Israel i és un do de Déu a la humanitat, l’Epifania és la manifestació de Déu a tots els pobles. Tota la vida de Jesús és Epifania.

NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010

disseny: e.masdeu - badalona