PORTAL    NOTÍCIES    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT   CARMEL CATALÀ   PUBLICACIONS    FOTOS I VÍDEOS

Catequesi d'infants, adolescents i joves


ELS DISSABTES EUCARISTIA FAMILIAR

“Treu aigua del teu pou per als pelegrins. Omple la teva gerra. I posa-la ran del camí. No tornis per mesurar el que han begut. Alegra’t només d’haver tret aigua del teu pou i haver deixat la gerra ran del camí”.
“De Cafarnaüm a Jerusalem” de Teodor Suau

Calendari curs 2018-19

22 i 23 d’octubre a les 18h. BENVINGUDA A LA CATEQUESI.
27 octubre a les 19h. BENVINGUDA EUCARISTIA. Programa “This is art. EL REGNE”.
6 de novembre, a les 21h. Reunió general de pares
26 i 27 novembre. Comencem a treballar l’Advent
14 de desembre, a les 18,15. Catequesi vivencial a 4rt món segon grau.
17 i 18 desembre. Celebració NADAL. Portar aliments.
Vacances de Nadal. Del 23 de desembre al 9 de gener.
14-15 de gener, reprenem catequesi.
4 i 5 de març FESTA escolar.
11 i 12 de març. Celebració de la cendra. Comencem a treballar la Quaresma.
25 i 26 de març. Segon curs: Celebració del PERDÓ.
8 i 9 d’abril . Tots els cursos: Celebració Quaresma.
Del 12 al 24 d’abril de 2019: Vacances de Setmana Santa.
29 i 30 d’abril reprenem la catequesi.
6 de maig, a les 21,00h. Reunió pares comunió.
11 de maig, sant Anastasi. No hi ha Missa Familiar.
13 i 14 de maig, FESTA Sant Anastasi.
26 de maig. Celebració PRIMERA COMUNIÓ.
27 i 28 DE MAIG, FI DE CURS CATEQUESI.
8 de juny dissabte de Pentecosta. Missa comunitària i final curs Cajac.cat.

Tots els dissabtes (excepte el 20 d’abril, dissabte Sant, i l’11 de maig, sant Anastasi) CATEQUESI PRÀCTICA a la Missa Familiar de les 7 de la tarda.

Què oferim?
La nostra comunitat és com un arbre, un arbre molt gran on el tronc central de suport és la catequesi, que està arrelada amb unes arrels potents que no es veuen però que hi són que és Déu. És un camí de vida per enfortir les persones i en aquest camí hi trobem unes estacions que són els sagraments: el baptisme, la reconciliació, l’eucaristia, la confirmació etc… No fem catequesi només per a fer un sagrament i per això tenim diferents grups a la casa: catequesi d’infants, d'adolescents, de joves, i d'adults.

Catequesi d'infants
La dividim en:
1. Catequesi teòrica.
Dilluns o dimarts de 6 a 7 de la tarda. Fem servir el temari del Nou Catecisme i els quaderns de Jesús és el Senyor. Els temps forts com Advent i Quaresma aparquem el llibre i ens adaptem materials més dinàmics com jocs de pistes, representacions, tallers, Via Crucis vivent perquè s’adonin que els cristians aquests temps els vivim més intensament.
També iniciem i aprofundim en els hàbits de la pregària. Els últims 10’ després o abans de la sessió teòrica preparem pregàries adequades al tema del dia. Són molt dinàmiques per a créixer i madurar i fer-ne un hàbit de confiança. Durant l’any, un cop al mes convidem als pares a participar de la pregària dels seus fills. És un moment molt gratificant.
2. Catequesi pràctica.
Cada dissabte de 7 a 8 a l’Eucaristia familiar. Hi participen juntament amb la família i la comunitat. Els fem viure el missatge de l’evangeli setmanal, l’hàbit de celebrar i viure la fe amb dinàmiques adequades a ells.
Enguany, els nens i nenes van de compres a la botiga de Cal Jesús. Mitjançant la compra setmanal, els infants adquireixen productes que contenen valors per aplicar a la seva vida diària i els mouen a la relació amb Jesús, mitjançant la pregària, i amb els demés.
Els catequistes i els pares ens ajudaran a superar tots els entrebancs.
Per a les eucaristies comptem amb un grup de músics catequistes i alguns pares que hi col·laboren. Es prepara un cançoner amb cançons per als infants.
3. Catequesi experiencial. Un dia a l’any els infants junt als seus pares visiten un grup de la casa. Aquest curs visitarem quart món el dia que reparteixen aliments als més necessitats. Aquest és el fruit de la catequesi: Compartir la pròpia vida amb els altres (ser solidari)

Catequesi d’adolescents i joves: Cajac.cat
Cada dissabte a partir de les sis de la tarda, en sessions de 90’, un grup de 30 adolescents segueixen enriquint la seva fe. Des de que tenien 8 anys (als 10 anys van celebrar la primera comunió) i en diferents grups, han seguit participant de la catequesi per decisió pròpia.
El nostre projecte de CAJAC.cat és molt semblant al projecte americà Life teen/ Edge tant de moda.
Amb la nostra metodologia treballem l’Antic Testament a la postcomunió i el Nou Testament a la pre-confirmació. El darrer curs ve a ser cap els 16, 17 anys.
Els materials, videos, jocs, reflexions i meditacions estan elaborats o adaptats pels catequistes, i actualitzat al llenguatge i vivència dels joves, i en especial del grup.
Els temps forts, com Advent i Quaresma, participen en obres de teatre, kermesse, jocs de pistes, via crucis vivent que oferim a la catequesi d’infants. D’aquesta manera comencen a donar el seu servei de manera lúdica.
Després de cada sessió celebrem amb la comunitat (frares, catequistes, pares i familiars, nens i joves) l’Eucaristia Familiar setmanal.
La nostra catequesi és teòrica, pràctica i vivencial i tot plegat fent-ne experiència, perquè, si no experimentem no coneixem l’abast del què fem i vivim.
Com diu Santa Teresa:
“Ahora comenzamos, y procuren ir comenzando siempre de bien en mejor” (Fundacions 29,32). I podríem afegir-hi: i a més, amb molta il·lusió!
CATEQUESI INFANTIL:

TEMARI
PRIMER GRAU

TEMARI
SEGON GRAU


DOCUMENTS PER CONSULTAR:

CATEQUISTA,
FES-TE DONANTFOTOS
CURS 2018-19FOTOS
CURS 2017-18FOTOS
CURS 2016-17FOTOS
CURS 2015-16FOTOS
NADAL 2015FOTOS
CURS 2014-15FOTOS
NADAL 2014FOTOS
CAMÍ DE RESURRECCIÓ 2014FOTOS
ESCENES DE NADAL 2013FOTOS
CURS 2012-13cat1

cat1

cat2

cat3

cat4

RETORN

=========================================================================================================