PORTAL    NOTÍCIES    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    CARMEL CATALÀ   PUBLICACIONS   FOTOS I VÍDEOS

Consell Pastoral

Resum dels temes tractats al Consell Comunitari del 4 de maig de 2020

Consell Pastoral confinat En aquest període de confinament a causa de la pandèmia del coronavirus (COVID-19) ens reunim per videoconferència a través de l’aplicació Zoom. En Toni Antoja modera els torns de paraula.

Pregària d’inici: Que l’Esperit ens il·lumini en aquest temps Pasqual de circumstàncies excepcionals.

Aprovació acta anterior: S’aprova l’acta de la darrera reunió de 2 de març de 2020.

Temes tractats

Entre d’altres temes, parlem de la situació dels actes programats i les activitats de la comunitat que s’han hagut d’anul·lar o posposar, i de com afecta a diferents nivells aquesta situació que estem vivint.

- Les confirmacions i les primeres comunions previstes per al mes de maig queden posposades per al mes de novembre. Durant aquests dies de confinament s’està fent molta tasca d’acompanyament a les famílies per treballar els temes amb els infants.

- La Pastoral de la Salut està fent seguiment telefònic de les persones a qui atenen durant el curs. El diumenge 17 de maig, Pasqua del Malalt, després de l’eucaristia (que es transmet en directe via Youtube) es faran unes pregàries i una benedicció final dirigides especialment a tots els malalts de la comunitat. Es preveu que a la tardor es celebri una eucaristia en record de totes les persones que han patit d’alguna manera els efectes de la pandèmia.

- El grup de Viatge Interior, els dimarts que toca trobada, envia per whatsapp un text preparat per algú del grup per tal que cadascú pugui fer una estona de silenci, meditació i pregària des de casa seva.

- Es fa una valoració de l’activitat de pregària a casa que es va proposar per a la celebració de la Pasqua: seguir la Vetlla Pasqual via Youtube i fer després un senzill signe de posar una espelma al balcó o finestra per demanar a Déu llum i força en aquests dies. També es proposaven unes pautes per fer una pregària en família.
Les que ho van seguir diuen que es van sentir mot unides a la comunitat. També, hi ha qui comenta que els seus fills van expressar com els havia agradat pregar d’aquesta manera. Un altre ens explica que amb la seva família han fet una estada virtual a la casa de colònies on van sempre a celebrar la Pasqua amb un grup de famílies, connectats cada dia per compartir la confiança en Déu.

- Pel que fa a la celebració de la Vetlla de Pentecosta, si és possible i segons les recomanacions del moment, podem pensar en una Vetlla del Foc al pati, amb una assistència que permeti la distància de seguretat. El sopar no es farà, i el prior proposa que l’aportació econòmica que haguéssim donat per al sopar es destini a alguna causa sobre el coronavirus.

- Comentem que sortosament actualment tenim molts mitjans per seguir en comunió, que no tot queda tancat a l’església i en la litúrgia i que cal aprofitar els mitjans per buscar maneres de fer coses a nivell de família i grups.

- Es proposa de buscar la manera de canalitzar via whatsapp les informacions diverses de la comunitat i de l’església (Xarxa de Laics, Arxiprestat...).

- S’explica que l’Associació de Veïns ha proposat activitats per viure des de casa les Festes de Maig (material audiovisual al web, les plantilles del mocador i el dimoni...). Durant aquests dies han fet seguiment dels socis més grans per detectar situacions especials.

- L’Esplai també ha proposat activitats via Instagram i ha fet trobades per videoconferència amb els infants de cada grup. Sempre pendents de l’evolució de la pandèmia, preveuen fer activitats d’estiu adaptant-se a les recomanacions que s’hagin de seguir en cada moment.

- L’economia de la Comunitat de Badalona està en un moment difícil, ja que tal com ha comunicat en una carta la Conferència Episcopal, els donatius s’ofereixen a parròquies, cosa que no és el nostre cas. Tampoc hi ha els ingressos de les col·lectes de les eucaristies. Per tot això el prior diu que s’informarà d’un compte corrent per fer una campanya de col·lectes per ajudar a la comunitat de religiosos.

- La data de comiat del P. Justin està pendent de la possibilitat que pugui agafar un bitllet d’avió.

- Per tal de fer la propera reunió abans de Pentecosta i poder parlar de la Vetlla, acordem reunir-nos altra vegada el 25 de maig.


Resum dels temes tractats al Consell Comunitari del 2 de març de 2020

Pregària d’inici: Pregària inicial de Quaresma: camí quaresmal.

Congrés de Laics a Madrid

En Toni ens explica que aquest proper dissabte es farà una trobada al Seminari Conciliar de Barcelona, on es farà un esbós del que fa ser el Congrés de Laics a Madrid dels passats dies 14 al 16 de febrer, per transmetre no només de què van parlar, sinó sobretot de com ho van viure, ja que va ser una experiència molt enriquidora on es va sentir la presència de l’Esperit.

Apunts del Toni sobre el Congrés, que va tenir lloc a Madrid:
- Va estar molt ben organitzat a l’entorn de quatre línies (el primer anunci, l’acompanyament, la formació i la presència al món) dividides cadascuna en 10 línies més.
- Hi va haver molt bona entesa entre tots els participants i les diferències que es palpaven entre comunitats i regions no dificultaven la comunicació.
- Els laics van constatar que es sentien responsables de l’Església i que ens cal agafar el paper que ens pertoca. Una de les fites és treballar per fer notar la presència dels joves.
- Els bisbes van coincidir en que hem d’entendre ser laics com a una vocació i que hem d’anunciar un Evangeli positiu.
- El sentiment general de les 2.200 persones que hi van assistir es podria definir com a “Una nova Pentecosta” i com van notar com l’Esperit Sant els havia guiat durant tota la trobada.
- La ponència final va ser a càrrec del bisbe de Barcelona Toni Vadell.

Comiat del P. Justin

En Justin tornarà cap a l’Índia a final de març. Ens sembla oportú que el seu comiat sigui en acabar l’eucaristia que celebra ell, la de 11:30 h de diumenge. Acordem que el dia més indicat serà el diumenge 22 de març. En acabar l’eucaristia se li farà un acte de comiat i algun regal, tenint en compte que ha manifestat les necessitats econòmiques de la seva comunitat a l’Índia.

Activitats de Quaresma

El P. Jesús ens passa el cartell d’actes de Quaresma de l’Arxiprestat:
- L’1 de març hi va haver l’acte central del Pla Diocesà, a la Sagrada Família.
- 7 de març, trobada Diocesana al Seminari Conciliar de Barcelona per compartir el Congrés de Laics celebrat a Madrid.
- 14 de març, recés quaresmal a la parròquia de Santa Maria a càrrec del P. Justin Singh.
- 14 de març, Pregària per la Pau, organitzada per la Taula de Religions.
- 24 de març, xerrada quaresmal arxiprestal al Círcol, a càrrec del cardenal Omella
- 1 d’abril. pregó quaresmal arxiprestal, al Círcol, a càrrec d’Open Arms.

Propera reunió

Acordem fer la propera reunió el dilluns 30 de març de 2020 a les a les 20:15 h.


Resum dels temes tractats al Consell Comunitari del 27 de gener de 2020

Pregària d’inici: pregària per la pau i la unitat.

Valoració activitats Nadal

Es valoren molt bé les misses del Pollet i del Gall.
Els monitors valoren molt positivament les representacions dels Pastorets. Per a la propera temporada de Nadal es plantegen fer quatre representacions enlloc de cinc.
Com a anècdota negativa comentem que ens han robat la figura del Nen Jesús.

40 anys Esplai Cra-crac

Els monitors estan preparant un proper acte per als monitors han que passat per l’esplai al llarg d’aquests 40 anys, amb una gran sorpresa. L’any que ve, que serà realment el dels 40 anys, faran una festa més general oberta també a infants i pares.

Pregària per la Pau

Des de la Taula de Religions s’està preparant la Pregària per la Pau, que segurament serà el dissabte 14 de març a la tarda. Com ja es va fer l’any passat, es farà la pregària per la pau a l’Escorxador, i una caminada fins a l’Olivera de la Pau del Turó d’en Caritg, on es faran diverses activitats participatives. Es proposa als monitors de preparar-ne una des de la nostra comunitat.

Activitats de Quaresma

- 14 de març al matí, recés arxiprestal.
- 24 de març, xerrada del cardenal de Barcelona amb el lema “església en sortida”. S’ha volgut fer a un lloc obert a tota la ciutat i per això s’ha escollit al Círcol.
- 3 d’abril, Pregó Quaresmal, probablement al Círcol. S’ha demanat que el faci Òscar Camps d’Open Arms.

Altres informacions

Properament marxarà el P. Justin, que ja haurà acabat la seva estada a Badalona. Se li farà un acte de comiat-homenatge.
Des del Consell Arxiprestal s’ha informat que hi ha previst que els tres bisbes (l’arquebisbe i els dos bisbes auxiliars) passin personalment per tots els arxiprestats i participin d’alguna activitat del dia a dia de les comunitats.
Congrés de Laics. En Toni Antoja, juntament amb 50 persones de l’Arxidiòcesi de Barcelona, anirà al Congreso Nacional de Laicos a Madrid els dies 14, 15 i 16 de febrer. De les 40 ponències que tindran lloc, en Toni ha escollit “El primer anunci als joves” i “la presència transformadora en els mitjans de comunicació i les xarxes socials”.
Dissabte passat hi va haver la Trobada de la Pastoral de Salut de l’Arxiprestat de Barcelona, amb la presència de Francesc Torralba, que va parlar de soledat i envelliment. Hi va anar el germà Jordi.
El Butlletí CC de la Comunitat ja ha passat a ser digital. Al gener apareixerà al nostre web el núm. 1, amb el nom de “Recull”.

Dates a tenir en compte

- 3 de maig: Festa del Badiu al Parc de Can Solei
- 18 de maig: Cra-Cracnialada

Torn obert de paraules

S’ entrega als monitors un fulletó sobre el reciclatge amb una proposta de cartells per a la separació de residus, perquè es puguin posar als bidons de l’esplai.

Propera reunió

Acordem fer la propera reunió el 2 de març de 2020, a les 20.15 h. Acordem que aquesta serà l'hora de les properes reunions.

Pregària final

Es llegeix la pregària del dia del web https://www.espaisagrat.org/


Resum dels temes tractats al Consell Comunitari de l'9 de desembre de 2019

Pregària d’inici: pregària per al temps d’Advent de Sant Agustí d’Hipona.

Aprovació de l’acta anterior

Consell Plenari

Comentem que el Consell Plenari va anar molt bé i destaquem la dinamització dels joves de l’esplai i el moment del sopar que va ser molt participat.
En la valoració es fan les següents observacions de cara al consell de l’any que ve: que caldrà que es limiti l’estona de cada intervenció, que la dinamització l’haurà de fer un altre grup, i que serà millor que el dia del Consell Plenari no coincideixi amb el dia de la imposició de fulards.

Sant Joan de la Creu

El dia 14, a la missa en Xavier Miró farà unes reflexions sobre Sant Joan en el moment de l’homilia. Es beneirà el pessebre, i s’ha demanat als nens i nenes de l’esplai i la catequesi que en portin de fets per ells.

Pessebre

A més dels pessebres fet per un grup de voluntaris de la comunitat, quatre diorames que es posaran al lateral de l’església, i alguna aportació d’infants, enguany el senyor Verano farà un gran pessebre que s’instal·larà amb una carpa al pati i s’anunciarà fins i tot al web de l’Ajuntament amb l’horari perquè el pugui visitar qui vulgui. El motiu d’aquest pessebre tan especial és que aquest serà el darrer any que el farà el senyor Verano, i per a l’ocasió posarà totes les figures i elements que ha fet servir al llarg de tots els anys.

Missa del Pollet i del Gall

Aquest any es tornarà a celebrar la missa del Pollet a les 5 de la tarda, preparada per les catequistes i pensada sobretot per als infants de la catequesi. Està oberta a tothom i també hi participarà la gent gran de l’Hospital Municipal.
Els monitors seran els encarregats de passar un audiovisual uns minuts abans de la Missa del Gall, i animaran els cants de la celebració.
Es comenta la possibilitat de fer el pica-pica al teatre, tenint en compte que a la missa del Gall ara ja no hi va tanta gent i que d’aquesta manera no hi haurà la dificultat de pujar les escales fins al primer pis. Això permetrà que si fa bon temps es pugui sortir al pati a veure el pessebre.

Crida als Reis

La Conxita ens explica que el dia 5 de gener, després de la Cavalcada, es farà la tradicional crida als Reis al carrer del Carme. Acabada la crida, al Racó d’en Gual (a la Rambla) s’explicarà el conte del Fanalet d’en Tasi, cosa que estaria bé que fos explicada per un jove. En Roc ho proposarà als monitors a veure si algú s’ofereix.
Coincidint amb el dia de la Sopa de Pedres que es farà a l’Ajuntament, també tenen previst organitzar una visita als pessebres del voltant.

Processó de Setmana Santa i del Carme

Mossèn Aymar ha fet una crida perquè a la Processó del Silenci pugui sortir un pas que fa molts anys que no porta ningú, el del Davallament de la Creu. Calen unes 12 persones fortes per carregar-lo, i si troben aquestes persones, aquesta Setmana Santa aquest pas podrà sortir.
Comentem que hauríem d’anar pensant en una processó del Carme, senzilla, pels carrers de vianants del centre, que vagi unida amb el missatge d’Open Arms per recordar tota la gent que mor al mar.

Altres informacions

Per l’Advent hi haurà una xerrada de Mossèn Teixidó sobre “com preparem l’Advent, amb regals o amb el cor?”
El proper dijous celebrem la missa de la Misericòrdia.

Torn obert de paraules

Es demana que la Comunitat faci recollida selectiva de residus, tant a les celebracions com en el dia a dia de les activitats.
S’ explica que el 2020 l’Ajuntament fa un nou contracte de neteja, i l’Associació de Veïns ha demanat de participar en el plec de condicions.
Es suggereix que la comunitat faci el contracte de subministrament d’electricitat amb l’empresa Som Energia.
Es recorda que cal fer un calendari de preparació de l’eucaristia de grup que es va acordar de fer en els temps forts, com Advent.

Propera reunió

Acordem fer la propera reunió el 27 de gener de 2020, a les 20 h.


Resum dels temes tractats al Consell Comunitari de l'11 de novembre de 2019

Pregària d’inici: conte sobre el diàleg, la decisió i la bona coordinació.

Aprovació de l’acta anterior

Convocatòria de Consell Plenari

Fem una llista de tots els grups de la casa per assegurar-nos que tothom està avisat del proper consell plenari, que serà el proper 16 de novembre. Els joves s’encarregaran de fer una pregària i preparar una dinamització per a la trobada.
L’ordre d’intervencions de la trobada consistirà en una presentació per part del P. Jesús i una breu explicació de les novetats per part de cada grup, acabant per la comunitat de religiosos.

Economia

Ens passen el full de comptes de la Comunitat. Destaquen que l’any passat hi va haver dèficit però que aquest any s’han fet esforços i s’ha aconseguit reduir les despeses.
Comentem que Quart Món té economia pròpia com a associació, amb el seu NIF. De tota manera es demana que els seus comptes s’afegeixin al full explicatiu.
El prior ens passa el full “Economia transparent” i agraeix l’aportació econòmica d’algunes famílies.
També ens mostra una carta que la Província dirigeix a les parròquies i comunitats demanant que es faci un esforç per reduir despeses per tal de mantenir-se econòmicament per elles mateixes, i demanant que els comptes dels bancs siguin a nom del prior de cada comunitat, ja que és el responsable a efectes tributaris i de responsabilitat civil.

Obres

Hem rebut el certificat de solidesa com a espai de culte.
S’han fet reformes importants com ara la instal·lació d’extintors, passamans per pujar a l’ambó... que eren normes mínimes que calia complir.

Taula de les Religions

Se’ns explica la reunió que a la reunió de Taula de les Religions la regidora de l’Ajuntament va comentar que la nostra església encara no està registrada a l’Ajuntament com a Centre de Culte. Caldrà que primer ens registrem a com a centre d’activitats, i a partir d’aquí ens podrem registrar com a centre de culte.

Esplai: Pla Pastoral i Imposició de fulards

A la propera reunió de monitors tractaran el tema del Pla Pastoral.
També s’informa que el dia del Consell Plenari tenen la imposició de fulards a l’hora de l’esplai i que després els monitors participaran a l’eucaristia d’inici del Consell.

Fulletó informatiu sobre l’església de la Mare de Déu del Carme

El prior ens passa una prova d’impremta del que serà el fulletó informatiu sobre la nostra església. Després de fer-hi un cop d’ull perquè no hi hagi errades es portarà a impremta.

Dinamització de les eucaristies

Un grup format per membres de la comunitat a qui se’ls ho ha demanat, es reuniran per veure com es pot portar a terme una nova dinamització de les eucaristies.
El prior ens explica que la Comunitat Pentecostal el va convidar a una eucaristia que va ser molt participada. Això li pot donar idees de cara a la participació a les nostres eucaristies, tot i que no ho podem fer de la mateixa que ho fan ells, ja que són estils i dinàmiques diferents.

Proper congrés de laics

En Toni comenta que va anar al pre-congrés, que es va celebrar en línia.

Propera reunió

Acordem fer la propera reunió el dilluns 9 de desembre, a les 20 h.


Resum dels temes tractats al Consell Comunitari del 9 de setembre de 2019

1.- Pregària d’inic. Reflexió sobre l’acolliment i la pregària del Parenostre.

2.- Aprovació de l’acta anterior amb una petita esmena.

3.- Trobada de la família carmelitana. Serà el 5 d’octubre a Lleida, on hi són convidades les comunitats de Badalona, Barcelona, Tarragona i Lleida. Visitarem la Seu de Lleida, eucaristia al Santuari de Santa Teresina i dinar de germanor amb la participació Cor Nou. Es remarca la importància de compartir junts aquests dies amb les diferents comunitats. I es parla de fer-la extensiva a totes les parròquies de Badalona.

4.-Recull del calendari d’activitats. Es recolliran totes les activitats que es fan a la comunitat, tant les puntuals com les lligades a l’agenda habitual de curs de cada grup, a fi de compartir-lo amb tots els grups de la casa per poder coordinar dates i no solapar-se.
També es recolliran informacions d’activitats de l’esplai.

5.- Proper Consell Plenari Comunitari. Està previst pel dissabte 9 de novembre, amb aquest horari: - 19 h: Inici de la trobada amb la participació a l’eucaristia - 20 h: Comença la reunió amb una pregària i seguidament els temes del Consell Plenari - 21:30 h: Sopar “escandinau” . S’entregarà als assistents un calendari amb totes les informacions d’agenda aportades per tots els grups. Les intervencions grup per grup per explicar només les novetats.

6.- Misses diferents. Seguint amb aquest tema parlat a l’anterior reunió, es proposa de fer unes reunions de laics que comentin els punts de vista sobre les eucaristies i proposin idees per a fer les homilies. Seria una comissió formada per gent implicada en les eucaristies, que impulsarien una mena de taller dinàmic on es convidaria a fer una lectura oberta de l’evangeli, parlar sobre com dinamitzar les eucaristies, o sobre quin format podria tenir la missa que un cop al mes prepararia un grup diferent. La Comissió marcaria una línia, que hauria de seguir els mínims litúrgics del ritual de la missa, i a partir d’aquí es donaria llibertat a cada grup a qui li toqui preparar-la cada mes.
A banda d’aquestes misses mensuals, el Consell podria preparar tres cops l’any una missa de comunitat, la primera de les quals seria la del dia del Consell Plenari del 9 de novembre.
També es demana que les homilies de les eucaristies siguin més curtes, ja que no es tracta de fer llargs sermons amb dissertacions teològiques que molt sovint acaben distraient l’atenció, sinó de centrar-se en una frase, una idea important, un valor... El prior convida a qui ho vulgui a fer una reunió cada quinze dies per comentar amb ell, a partir de les lectures, el missatge que es podria transmetre en cada homilia. Es recorda que durant la novena del Carme l’homilia la van fer laics.

7.- Cicles de xerrades Aquest curs es treballarà sobre Sant Joan de la Creu. Les xerrades s’obriran a l’arxiprestat mantenint el format habitual de catequesi d’adults. Serà el primer i tercer dimecres de cada mes a la tarda amb una durada d’una hora.

8.- Dates d’activitats i informacions diverses:
- 14 de setembre, sortida anual de l'arxiprestat de Badalona Nord, Montgat i Tiana per marcar l'inici del curs. La sortida serà a l’Arboç del Penedès. En relació a aquesta sortida, val a dir que el fet que el P. Jesús sigui l’arxiprest i que en Toni sigui el secretari ha estat molt beneficiós per a nosaltres perquè ha impulsat la participació de la Comunitat, cosa que des del consell cal seguir fent.
- El 15 d’octubre, festivitat de Santa Teresa, l’eucaristia serà presidida per mossèn Jaume Aymar, i acabarà amb una “pregària d’enviament” a tots els grups
- El 17 de setembre comencen les classes de reforç.
- El dimarts 22 d’octubre començarà el curs de catequesi per a nens i nenes, i el dissabte 22 serà la primera eucaristia familiar. La missa familiar de dissabtes té tan bona acollida que fins i tot en P. Jesús s’ha trobat gent pel carrer que l’anima a seguir-la fent.
- 24 d’octubre, gran recapte d’aliments.
- 9 de novembre, Consell Plenari Comunitari.
- Durant el temps d’Advent es farà a nivell arxiprestal el recés que anteriorment es feia a Tiana, i que el curs passat es va fer a la parròquia de Santa Maria. Es proposa que la propera sigui a la Divina Providència.
- El P. Jesús informa que la reforma de les plantes tira endavant i que s’han encarregat tres projectes.

Reflexió final: Se’ns convida a posar-nos en comunió amb la gent de bon cor.

Propera reunió: Acordem fer la propera reunió el proper dijous, 24 d’octubre, a les 20 h.


Resum dels temes tractats al Consell Comunitari del 22 de juliol de 2019

1. Pregària d’inici. “Tanco els ulls i vull mirar”

2. Aprovació de l’acta anterior.

3. Projecte “Radars”.
La presidenta de l’Associació de Veïns del Centre explica que amb aquest projecte es pretén tenir els ulls oberts amb una mirada sensible per detectar persones vulnerables. El projecte ja està en marxa i funciona molt bé. S’han rebut diverses trucades, que generalment són derivades a Serveis Socials. Tot i així, el projecte tira endavant gràcies a les entitats, ja que per part de l’Ajuntament hi ha el problema de la poca continuïtat en el seguiment perquè canvien molt sovint a les persones que s’hi dediquen. El dia 5 d’octubre hi haurà un acte a la Rambla per presentar el projecte.

4. Com transmetre el sentit de Comunitat.
Es comenta que un dels religiosos joves de l’Índia ens hi podria ajudar. Es comenta que caldrà esperar una mica, ja que ell mateix s’ha proposat posar-se de ple en temes de la comunitat quan ja domini millor la llengua. També cal tenir en compte que ve d’una altra cultura i necessita un rodatge.

5. Pla Pastoral.
S’ha mirat de treballar des de Catequesi d’Adults, però se’ns explica que miraran de treballar-ho des de Xarxa de Laics.

6. I els joves?
Necessiten propostes molt clares, a la vegada que disposar de llibertat per portar-les endavant. Parlem de la missa jove, es proposa d’engegar-la nosaltres des del consell, però també veiem que cal que aquesta missa l’engeguin directament els joves perquè se la facin seva.

7. Proposta d’una missa diferent.
És una proposta d’un laic, que passa per escrit com a esborrany amb el títol provisional de “missa sense missa”. Es tractaria de fer un espai en què hi poguessin participar aquells sectors de persones que participen de la comunitat però no van a les eucaristies: pares de nens de catequesi i de l’esplai, monitors, franja d’edat entre joves i adults...
El prior creu que això no ha de coincidir amb l’hora de la missa, que hauria de ser a una altra hora, i que es podria convidar a portar-ho endavant a altres persones implicades en la vida de la comunitat. Surten diverses propostes com fer una missa a inici de curs, on es convidin pares i joves. Cal que sigui engrescadora i que convidi a participar-hi, entenent que l’eucaristia és el punt de trobada necessari per transmetre el memorial de Jesús. Podria ser una missa, diferent i periòdica, mensualment per exemple, amb una estructura participativa a l’estil de la Vetlla de Pentecosta. Cada mes la podria preparar un grup diferent. Cal que tingui continuïtat, no es tracta de fer-ne una i provar a veure com va, sinó plantejar-ho des d’inici com una activitat que durarà tot el curs, començant la participació amb la gent més implicada de la casa i seguint pels qui s’hi vagin afegint a mida que sàpiguen que aquesta eucaristia està en marxa i funciona.

8. Propostes i suggeriments
• Un membre del consell proposta que la reflexió que es fa a les misses familiars dels dissabtes es traslladi i llegeixi a la resta de misses de la setmana.
• El proper Consell Plenari es podria allargar amb un sopar per poder parlar entre nosaltres. Recordem que anteriorment s’havia fet algun Consell Plenari amb missa i sopar
• El P. Jesús voldria fer tornar la processó del Carme a Badalona, tant com a devoció, com també lligada a les tradicions populars, i en aquest sentit parlar amb l’Associació de Veïns i les parròquies i entitats properes.

9. Acordem fer la propera reunió el proper dilluns 9 de setembre.


Resum de la reunió del Consell Pastoral del 17 de juny de 2019

Pregària d’inici. Aprendre a compartir (referència a Corpus)

Aprovació de l’acta anterior. S’aprova l’acta de l’anterior Consell de 6 de maig de 2019.

Comentaris sobre les obres
Es fan un seguit de reflexions i suggeriments en relació al projecte de les obres de reforma de la casa: com a Consell no podem decidir-ho tot, cal escoltar totes les veus dels grups de la casa. L’aparellador ha d’expressar una opinió purament professional. Pel que fa a la sala de monitors de l’esplai, s’està valorant l’espai necessari per a fer una sala pròpia. També cal veure com compartimentar el segon pis i si s’ha de llogar tot o només una part.

Fer comunitat
També es comenta que la nostra tasca com a membres del Consell no és tant parlar de les obres, sinó de com fer que ens sentim comunitat, i que som representants de la Comunitat, i no dels grups en què participem. Cal plantejar-nos: què podem fer per crear el sentiment de comunitat?
Es donen diverses idees en relació a aquesta pregunta que tots ens fem: una sortida de germanor, buscar coses en les què tothom hi pugui participar sentint-se de la casa i fent-se seu l’espai, fer alguna activitat a final de curs. Algú llença la pregunta de com vivim la fe en les eucaristies, i com sentim la litúrgia, pensant també en els joves. En aquest sentit recordem que l’any que ve l’eix del Pla Pastoral seran els joves.
Es planteja també si cal necessàriament començar les activitats després del dia de Santa Teresa. La data de la festivitat potser no hauria de marcar especialment l’inici de les activitats, sinó ser una festa comunitària d’inici de curs independentment que alguns grups ja hagin començat a engegar la seva tasca. Cal tenir en compte que el calendari escolar comença a setembre i en general les entitats les comencen a inici d’octubre.

Agenda de la comunitat
Cal una agenda comunitària a l’abast de tothom, amb les festivitats importants com els actes de celebració de les Festes del Carme, les dates d’inici de curs de cada grup i altres dates concretes d’esdeveniments. El programa de les festes del Carme seria:
-Del 7 al 16 de juliol: novena del Carme
-Tríduum del Carme: dies 13, 14 i 15. El P. Justin, que aquest any s’acomiadarà de la nostra comunitat de Badalona, farà unes reflexions marianes a la missa de la tarda.
-Diumenge 14: Concert del Carme, amb la Capella de Música de Badalona, de l’Orfeó Badaloní. I la col·laboració del Cor Carreras Dagas de la Bisbal d’Empordà.
-Dilluns 15 de juliol: missa de la tarda amb la col·laboració de la Coral La Badalonense. Tot seguit cinefòrum amb la pel·lícula “Dioses y hombres”.
-Dimarts 16 de juliol: Festivitat de la Mare de Déu del Carme: eucaristia a les 19 h. Després, coca i cava al pati.

Altres temes
Es proposa d’obrir la reixa d’una de les finestres del teatre, de manera que pugui quedar oberta al pati per passar material d’un lloc a l’altre sense donar la volta i facilitar les activitats a l’aire lliure.
De cara als mesos de vacances d’estiu s’ha plantejat d’acordar un horari de misses conjuntament entre Carmelites, Sant Josep i Providència, de manera que entre les tres esglésies donin servei en diferents horaris de misses del dia.
Acordem fer la propera reunió el proper dilluns 22 de juliol a les 20 h. Alguns temes de l’ordre del dia seran: què podem fer per transmetre el sentit de comunitat, i com animar la gent a sentir-se de la casa; parlar del proper curs; els joves...

Pregària final. Del llibre “Pregària de la granota”, d’Anthony de MelloReunió del Consell Pastoral del 6 de maig de 2019

Assumptes tractats

Pregària d’inici: Pasqua de resurrecció!

Aprovació de l’acta anterior: S’aprova l’acta de l’anterior Consell de 25 de març de 2019.

Obres de millora i remodelació del convent
L’aparellador, ve a la reunió per explicar-nos el projecte de millora i remodelació de l’edifici i del convent. Un cop fetes les visites i revisió a fons de cadascuna de les dependències es constata que l’edifici està en molt mal estat i que s’ha de renovar de dalt a baix,
La Comunitat de frares es traslladarà al 3r pis. El 2n. pis de moment queda igual, mentre no se sàpiga l’ús definitiu.
El primer pis quedarà per a activitats dels grups de la casa, amb sales àmplies que s’hauran de distribuir en funció de l’activitat i necessitats. Algunes sales podran ser compartides per les diferents activitats que es fan algun dia concret de la setmana, d’altres com en el cas de la sala de monitors i de material, o el magatzem de Quart Món, tindran ús exclusiu per a aquesta activitat. Cal pensar en les diverses activitats com catequesi, classes, atenció personalitzada, reunions i activitats diverses, repartiment d’aliments...
El Consell de Carmelites de la Província que va venir a veure l’edifici a final d’abril va valorar molt positivament l’activitat de la comunitat de Badalona i sembla que estant en bona disposició per ajudar a finançar les obres.

Reunió en relació a la normativa sobre espais de culte
En la reunió amb un tècnic de la Generalitat per parlar de la normativa vigent sobre els espais de culte, se’ns comenta que cal tenir molt en compte a l’hora de fer les reformes de l’edifici.
La Llei vigent estableix tot de condicions que cal complir abans de juny de 2020. Cal que es facin les gestions per registrar l’església com a centre de culte complint la normativa del 2009, ja que totes les reformes que es facin amb posterioritat hauran de complir molts més requisits.

Pastoral de la salut i pasqua del malalt
Es parla de la Pasqua del Malalt que tindrà lloc diumenge 26 de maig, a proposta del secretariat interdiocesà de la pastoral de la Salut de Catalunya. A la missa de les 11:30 els malalts rebran el sagrament de la Unció dels Malalts. Això s’anirà comunicant en els anuncis de les eucaristies.
La Conxita ens explica que han rebut moltes trucades a l’Associació de Veïns en relació al projecte Radars, de detecció de persones grans amb risc de soledat i aïllament.

Vetlla de les religions i Pentecosta, i Taula de les Religions
S’explica en què consistirà la participació de la nostra comunitat a la Vetlla de les Religions que tindrà lloc el dia 8 de juny. Entre les 5 i les 7 de la tarda hi haurà portes obertes i es convidarà a la gent que vingui a participar de la Vetlla de Pentecosta d’aquell vespre, que prepara la comissió del Pla Pastoral. Ho lligarà amb la pregària de l’Esperit Sant que ens proposa el Pla Pastoral Diocesà.
També es parla del manifest que la Taula de les Religions que promou l’Ajuntament va presentar a proposta de quatre partits polítics i que va ser aprovat per tots els partits. Els partits que actualment encara no són al govern de l’Ajuntament també se’ls proposarà d’adherir-s’hi.

Altres informacions
• 11 de maig, dissabte: ordenació del germà Andrew, i diumenge 12 primera missa a Barcelona
• 19 de maig, diumenge: celebració de les primeres comunions dels infants de la catequesi
• Per confirmar un dia de maig, missa per al P. Josep Ignasi
• 2 de juny a les 18 h trobada de la Pastoral Diocesana a la Sagrada Família
• 15 de juny, dissabte: festa de fi de curs de l’esplai
• 16 de juliol, dimarts: festivitat de la Mare de Déu del Carme
• Al mes de setembre hi haurà un seguit de cursos sobre acompanyament pastoral.

Propera reunió
Acordem fer la propera reunió el proper dilluns 17 de juny a les 20 h. Un dels temes de l’ordre del dia serà les Festes del Carme.Reunió del Consell Pastoral del 25 de març de 2019

Assumptes tractats

Pregària d’inici: “L’alegria de perdonar”

S’aprova l’acta de la reunió anterior

Visita del provincial a la nostra comunitat

S’informa de la visita aquest proper cap de setmana, del provincial de la Província Ibèrica de Santa Teresa, P. Miguel Márquez, amb la intenció de reunir-se amb els laics i religiosos. També concelebrarà les eucaristies de dissabte a la tarda i diumenge al matí.
El Consell de la Província té previst de fer una valoració dels projectes de reforma de l’edifici. Es farà una proposta i es parlarà grup per grup i amb la comunitat de frares per veure les necessitats concretes de tothom i tenir-les en compte.

Preparació de les celebracions de Setmana Santa

Es passa el fulletó amb la programació de les celebracions de Setmana Santa. Proposa que per Pasqua es faci una monició sobre la fraternitat. Se’ns diu que els monitors i joves de l’esplai podran animar els cants de la Vella Pasqual.
Parlem de com podem fer més participatiu la cerimònia del rentat de peus de la Santa Cena de Dijous Sant. Estaria bé proposar cada any la participació d’un grup de la casa, o bé en cas que sigui un grup reduït, que sigui aquell grup qui s’encarrega de buscar els participants. Acordem que aquest any li correspondrà al grup de Catequesi d’Adults.
Ja s’ha pintat el ciri pasqual, i se’ns explica que aquest any representa l’esclat de l’alegria i la fraternitat.

Preparació de la Pentecosta i Vetlla de les Religions

Per a la celebració de la Pentecosta, es farà una dinàmica participativa sobre la pregària del Pla Pastoral "Sortim", que ens convida a demanar que vingui l’Esperit Sant als nostres cors. La celebració es basarà en aquesta pregària i es treballaran per grups cadascun dels versos, que parlen dels dons de l’Esperit.
Aquest mateix dia tindrà lloc una Vetlla de les Religions, organitzada per la Taula Municipal de Diàleg Interreligiós. Es tracta d’una ruta a l’estil portes obertes on es podrà anar a visitar diverses confessions religioses de la nostra ciutat. Aprofitarem això per fer que un dels llocs de la ruta sigui la nostra comunitat i que a la tarda estigui obert a qui vulgui veure com preparem la nostra celebració i convidar a que s’hi quedin si volen.

Safata de pregàries

Tot i que en l’anterior reunió vam dir que la safata de pregàries es començaria a fer els dissabtes de Quaresma, es va valorar que la missa de 7 ja està molt plena de coses amb la participació dels infants i la lectura del “Mira’m” de la catequesi. Per tant, s’ha començat a fer aquest recull de pregàries a la missa de diumenge al matí, i quan s’agafi la dinàmica es farà també a les altres eucaristies. Els fulls amb les pregàries escrites pels feligresos, que es posen a l’altar durant l’ofertori, es cremaran en el foc de la Vetlla Pasqual.

Pla Pastoral

Un petit grup impulsen el treball del Pla Pastoral des de la catequesi d’Adults. Es convidarà a tothom qui vulgui a participar-hi, els dimecres a les 8 del vespre. Es dirà això a les eucaristies, on hi haurà algú de la catequesi d’adults que podrà informar les persones que s’hi interessin.
Als fulls setmanals de Quaresma hi ha una reflexió sobre el Pla Pastoral.

Altres informacions

S’ha trobat un pressupost per a les pantalles de TV per a la projecció dels cants, però s’ha trobat car. Està pendent de tenir-ne un altre que serà més econòmic però que no inclourà la instal·lació.

Informació d’actes i esdeveniments

Es repassa l’agenda del pregó a la parròquia de Santa Clara i de la il·luminació de la façana de la Passió de la Sagrada Família, com a actes colaterals de la Setmana Santa; de la trobada a la Sagrada Família de tots els grups de la Diòcesi que treballen el Pla Pastoral; de la crida de voluntaris de l’Oncolliga al teatre de la nostra comunitat; i de la Pasqua del malalt.

Propera reunió: serà el dilluns 6 de maig a les 20:00 h.

Reflexió final : Llegim la paràbola del vinyater que té cura de la figuera estèril amb l’esperança que doni fruits.Reunió del Consell Pastoral del 25 de febrer de 2019

Pregària d’inici: Comencem la reunió amb l’”oració de l’amistat” i s’aprova l’acta de l’anterior Consell.

Nota dels bisbes de Catalunya sobre la protecció dels menors

Proposen de donar-la a conèixer llegint-la a la missa de dimecres de cendra i la de dissabte i diumenge següents, recalcant la petició de pregar i dejunar el dimecres de cendra d’una manera especial per les víctimes dels abusos.

Es diu que tot i que està bé difondre aquesta manifest, troba a faltar més accions concretes sobre això, i no tantes proclames. I que cal un gest clar de reparació per part de l’Església cap a les víctimes d’abusos.

Projecte “Radars Badalona”

Un representant de Quart Món explica el projecte “Radars Badalona” que es porta a terme amb la col·laboració de l’Ajuntament. L’objectiu és detectar prevenir situacions de risc i pal·liar la solitud no desitjada. Es fa una crida a veïns, entitats, comerços, centres de salut... de comunicar els casos que detectin a un telèfon de contacte. S’estudia el cas i es mira de donar alguna resposta. En cas que no s’hi trobi sortida es deriva a la Taula d’Entitats, formada per diverses entitats de Badalona, entre elles Quart Món dels Pares Carmelites i el grup de la casa “pas a pas”. Es farà difusió d’aquest projecte als avisos de les eucaristies.

Pla Pastoral: acollir

S’informa que a la catequesi d’adults estan preparant el treball del Pla Pastoral i conviden a tothom a participar-hi. Fan una proposta a partir del lema ACOLLIR, plantejat dins la mateixa comunitat: com acollim en els grups en els quals participo? com ens acollim entre nosaltres?

Demana que quan s’anunciï a les eucaristies hi hagi alguna persona concreta on la gent pugui dirigir-se acabada la missa per informar-se’n. I que això es faci en tots els anuncis d’activitats de la comunitat.

Precs i preguntes

Per part de les catequistes hi ha una petició en relació als dissabtes que hi ha concert després de la missa, en el sentit que alguna vegada s’han assabentat just al moment que la sala d’actes on han de fer la catequesi està ocupada pels músics. Quan es doni el cas, cal parlar-ne abans per valorar si els músics poden estar a un altre espai i per tal de prioritzar les tasques de la casa.

Altres informacions

-Estem pendents de rebre informació per a la instal·lació de pantalles grans de TV a l’església per als cants i altres avisos. És important que les puguin veure tant els feligresos com els celebrants i participants des de l’altar (concelebrants, infants de la catequesi, escolania...)

-La campanya de recollida de medicaments per a Cuba i Veneçuela està tenint molt bona acollida.

-Tenim ja un esbós sobre l’explicació de la història de l’església dels P. Carmelites per fer uns fulletons informatius per als vistants de l’església..

-L’inici de la “safata de pregàries” prevista pel darrer dissabte de gener s’ajorna per al primer dissabte de Quaresma, dia 9 de març.

-Els divendres de Quaresma se celebrarà el Via Crucis, i aquest serà el segon any que per motius d’edat dels components, el Cos de Portants del Sant Crist no podrà portar la creu de la sagristia. Es farà amb l’altra creu més petita, de manera participativa.

-Durant la Quaresma es repartiran els full setmanals amb reflexions per a aquest temps litúrgic.

-Com en anys anteriors, una voluntària de la casa pintarà el ciri pasqual.

Activitats previstes

-Conferència “Conversió quaresmal en temps de Jesús”, a càrrec del P. Juli. 27 de març.

-Conferència del P. Jesús Renau, js. “Sant Josep i L´Evangeli”. 8 març a la Parròquia de Sant Josep

-Recés quaresmal: Predica: Sr. Bisbe Tomàs Jesús, Bisbe emèrit de Veneçuela 16 de març a la Parròquia de Santa Maria (de 10h a 13h). Conversió – Fraternitat – Solidaritat.

-Pregó de Setmana Santa: Pregoner: Sr. Joan Rosàs, historiador i prior de la Congregació dels Dolors de Badalona, 10 d’abril a la Parròquia de Santa Clara.

Propera reunió

Decidim tornar a l’horari d’inici de reunions a les 20 h. perquè a alguns els és molt just, però recalquem que cal el compromís de començar ben puntuals i acabar a les 21 h. Si volem fer salutacions podem quedar una estona abans.

Acordem fer la propera reunió dilluns 25 de març a les 20 h.

Reflexió final

Sobre la necessitat de netejar i, sobretot, “mantenir neta la casa” com a actitud interior.

Amb aquests temes acabem la reunió.Reunió del Consell Pastoral del 14 de gener de 2019

Comencem la reunió amb una pregària d’Advent.
S’aprova l’acta de l’anterior Consell Comunitari del 10 de desembre de 2018.

Nadal a la comunitat
Es fa molt bona valoració de la Missa del Pollet, que va ser molt participada, i també de la Missa del Gall. Constatem que la Missa del Pollet no ha fet disminuir la participació a la del Gall, que ha estat més participada que l’any passat. Es valora la tasca de motes hores de tots els grups per a la confecció de les neules, els pessebres, i la preparació de l’explicació del cant de la Sibil·la i del significat de les neules (Déu-pa baixa del cel per arribar a tothom). Es comenta que la Missa del Gall s’allarga massa i acaba molt tard a la nit, que potser podria començar a les 11 de la nit, però en general creiem que és millor conservar la tradició de les 12 de la nit.
De l’Esplai demanen que quan es necessiti la col·laboració de l’esplai en alguna feina s’avisi amb temps. Es van trobar havent de fer les neules amb presses, encabint aquesta activitat en una excursió perquè els dissabtes ja estaven programats. Es proposa de fer un calendari a inici de curs per preveure totes aquestes activitats.

Revisió dels compromisos de la reunió anterior
Pla Pastoral: És formarà un equip per treballar el lema del 2019: “La fraternitat”. Destaca que no es tracta de donar feina i afegir reunions sinó de modificar la manera de treballar d’acord amb el Pla Pastoral. Passaran propostes de línies de treball grup per grup per tal que, tal com demana el Pla Pastoral, “ens renovem”. Proposa de posar una nota-reflexió al full informatiu mensual. Es diu que estaria bé tenir un lema, que fos una frase més explícita que una paraula, que ajudi a concretar el tema del Pla Pastoral. Això ho plantejarem de cara a l’any que ve.
L’economia s’anirà concretant. Només han respost 10 persones a l’enquesta que es va passar amb el darrer full informatiu. La Comissió d’Economia està estudiant com reduir despeses, cosa que ja s’està portant a terme.

Revisió de l’apartat precs i preguntes de la reunió anterior
Carta al Papa Francesc. A l’esplai els sembla molt bé, tenint present que incideixen en encoratjar la Comunitat a seguir per a aquest camí no conformista, i que en aquest sentit queden moltes coses per fer.
Missa jove a la matinada. També n’han parlat a l’esplai. Diun que és molt bona proposta, però que voldrien que fos una missa preparada per joves, que generi debat i reflexió. Er recora que hi ha una litúrgia mínima de l’Eucaristia (una lectura, l’Evangeli, Parenostre, consagració i comunió) i que la resta de celebració es pot fer diferent, conduïda per un prevere.
Implicació política. Es remarca que cal que ens hi posem, ja que viure amb valors cristians implica “fer política”.
Safata de pregàries. Ho trobem molt interessant i intentem trobar una manera de portar-ho a la pràctica. Seria a la missa de 7 dels dissabtes, que és la més participativa. Durant l’ofertori els participants podran escriure la pregària i posar-les a una safata, que es presentarà amb les altres ofrenes. A les pregàries es farà esment a la intenció de totes les pregàries ofertes.
Ordre durant les celebracions. Es plantejarà de cara a eucaristies especials amb molta assistència.
Cantorals. Veiem que qualsevol alternativa en paper dificulta actualitzar el cançoner i afegir nous cants i, a més, surt car. Ja es va valorar fa temps la possibilitat de tenir un projector, però era complicat i no viable econòmicament. Es proposa la solució que fan servir els adventistes de Badalona: pantalles de TV connectades a un ordinador. Caldrien quatres pantalles, dues al davant i dues al mig de l’església i tenir les cançons en un llapis de memòria. S’estudiarà aquesta proposta.

Precs i preguntes
Primeres comunions. Es demana canviar el dia programat per a les primeres comunions, en principi previst per al 26 de maig. Coincideix amb dia d’eleccions europees i municipals, i pot ser un problema per a les famílies. A proposta de l’equip de catequistes es passa al diumenge anterior, 19 de maig.
Esplai-famílies-comunitat. L’esplai té dos eixos: les famílies i la comunitat. Pel que fa les famílies volen promoure la participació amb tres línies de treball. Primera: cada grup ha de tenir una comunicació eficaç amb les seves famílies. Segona: l’esplai promou la participació de les famílies amb una caixa posada a la recepció, en forma del Drac, on de diverses maneres (un acudit, foto, enganxina...) es fa una pregunta sobre l’esplai que les famílies han de respondre. Tercera: fer una sortida junts nens i famílies fent una excursió a un cim i dinant de carmanyola amb el que es porti cadascú. Pel que fa l’eix de la comunitat, convidaran a la sortida de l’esplai a totes les famílies de la comunitat que ho vulguin, deixant clar que tot i ser una activitat oberta, l’organitza l’esplai.
Hora de les reunions. Es demana i s’acorda començar les reunions un quart d’hora abans, a les 19:45 h.

Informacions:
- 24 de gener, dijous, a les 19:30, pregària ecumènica a l’església Adventista del carrer del Carme, dins la Setmana de pregària per a la unitat dels cristians - 2 de febrer, dissabte, pregària interreligiosa a l’Olivera de la Pau del Turó d’en Caritg, organitzada per la Taula Municipal de les Religions.

Propera reunió:
dilluns 25 de febrer a les 19:45 h.Reunió del Consell Pastoral del 10 de desembre de 2018

Comencem la reunió amb una pregària d’Advent.
S’aprova l’acta de l’anterior Consell Comunitari del 12 de novembre de 2018.
En relació a l’ordre del dia, es fan dos suggeriments: que s’especifiqui que cal venir amb l’acta anterior llegida i havent fet les oportunes esmenes si es considera oportú i que les informacions sobre esdeveniments puntuals estiguin en un sol punt d’informacions diverses.

Revisió dels compromisos de la reunió anterior

- Com que aquestes setmanes hi ha moltes activitats, s’ajorna per a gener el treball del document del Pla Pastoral Diocesà, la proposta d’un nou membre per al Consell Pastoral Arxiprestal i el full informatiu sobre les característiques del nostre edifici i Comunitat.
- Quant a les millores a l’església, s’ha instal·lat una rampa per accedir a l’altar des de la sagristia i tenim una icona de la Mare de Déu de la Tendresa, feta per la Victòria Vázquez, que es penjarà a la capella.
- Supressió de l’eucaristia de dissabtes a les 20:30. A gener ja no es farà aquesta eucaristia, de la mateixa manera que ja es va suprimir la de les 8 h dels dissabtes, a causa de la poca gent que hi assisteix i de la manca de religiosos per donar abast a totes.

Vida dels grups: Vida Creixent i Pla Pastoral

La formació del grup Vida Creixent va avançant i el germà Jordi hi està molt animat.
Es recorda que cal crear el grup que dinamitzi el Pla Pastoral que es treballarà a partir de gener. El tema d’aquest curs és “la fraternitat”. Hi ha algunes idees de treball: buscar una manera de treballar el Pla dins l’eucaristia i posar una bústia amb propostes de dinàmica perquè ho treballi cadascú. També s’hauria de treballar a nivell arxiprestal; el prior diu que a l’estiu es farà.

Decoració de Nadal, missa del Gall i missa del Pollet

La decoració amb neules s’està fent als diferents grups. A catequesi estan fent les tires de neules i a l’esplai en faran amb el infants a la propera excursió. Comentem també que és interessant que sapiguem que les neules que es pengen a les esglésies per Nadal, antigament eren de pa. La Sibil·la cantava durant la cerimònia i al final un nen tallava amb una espasa els fils per on penjaven les neules, que s’oferien a tothom per menjar a fi de compartir el pa amb els pobres.
El dia 24 de desembre a les 17 h hi haurà la missa del Pollet, pensada sobretot per als infants de la catequesi però oberta a tothom. També hi vindran persones que assisteixen a la missa de l’Hospital Municipal. Els nens i nenes faran una representació de l’Evangeli i a l’acabar faran un pica-pica i els donaran una neula decorada menjable.
A la nit hi haurà la vetlla i la missa del Gall. A la vetlla es farà un muntatge explicatiu sobre el significat del cant de la Sibil·la i de la decoració amb neules amb un vídeo presentat per la comissió de Litúrgia i un escrit per part dels nens de la catequesi.

Informacions diverses

- Dia 12 de desembre a les 20 h a la parròquia de Sant Francesc d’Assís, xerrada entorn “El Bisbe Joan Carrera i la pastoral”, per mossèn Felip Juli Rodríguez Piñel, rector del Seminari Conciliar de Barcelona.
- Dia 13 de desembre a les 18 h, formació per a catequistes als Salesians: iniciació a la pregària per a infants.
- 14 de desembre, Sant Joan de la Creu. Comença la celebració el vespre anterior amb una vetlla de pregària. El dia de la festivitat, missa concelebrada, seguida de la presentació del llibre “Misterio y transparencia”, de Josep Otón.

Revisió de la campanya “Germanor” sobre economia transparent

Hi ha algunes observacions i suggeriments al fulletó que es va repartir. S’aclareix que aquest full és un intent i que es millorarà.
En Jesús diu que es farà una reunió per explicar a tota la casa l’economia dels diversos grups i de la comunitat, i que és important que es faci, ja que tothom que fa una aportació té dret a tenir informació sobre en què està contribuint econòmicament.

Precs i preguntes

El prior explica com va anar la reunió que va tenir lloc a Duruelo per parlar de la realitat de les diferents comunitats carmelitanes. Concretament pel que fa a la comunitat de Badalona, a Duruelo han entès el projecte i veuen viable reformar el conjunt del nostre edifici.
També comenta que cal canviar els actuals confessionaris i habilitar un nou espai més modern que no s’entengui només com a confessionari sinó com a acompanyament espiritual.

Un membre del consell fa unes quantes propostes:
- Enviar una carta al Papa Francesc recolzant-lo en les seves grans iniciatives per les quals té tanta gent en contra. Per poder fer-ho en nom de la comunitat, tots els grups de la casa hi haurien d’estar d’acord.
- Fer de tant en tant una “missa jove” a la matinada, tenint en compte els horaris en què es mouen els joves i les activitats en què estan compromesos durant les hores habituals de les misses.
- Estem en uns moments en què l’església s’ha d’implicar i fer política. Hi ha una idea de fer un grup que recolzi l’actual vaga de fam dels presos, ni que sigui simbòlicament. Llença la pregunta de si les reunions sobre aquest tema es podrien fer a la nostra comunitat.
- Es podria posar una “capsa de pregàries” a l’església on tothom pugui escriure les que vulgui, i que a l’hora de les pregàries es presentin a l’altar. No caldria llegir-les, però seria una manera d’incloure en aquest moment les pregàries que no es poden expressar en veu alta durant l’eucaristia.
- Arrel de participar en eucaristies a Holanda s’ha adonat que allà tenen molt assumida una educació sobre l’odre, com per exemple que a l’hora de combregar hi van banc per banc. Caldria mirar com poder anar inculcant aquest sentit de l’ordre en les nostres eucaristies.
- Els diferents serveis dels laics a les eucaristies normalment els fan sempre les mateixes persones. Haurien d’estar més repartits.

Es demana que si algun membre del Consell té alguna cosa a parlar en l’apartat de precs i preguntes, ho notifiqui amb anterioritat al Consell per poder incloure-ho a l’ordre del dia, i així fer-nos una idea de la llargada dels temes de la reunió i poder canviar l’ordre de les intervencions si cal.
El prior diu que caldrà parlar de què fer amb els cançoners de l’església.

Altres informacions:
S’informa d’algunes activitats organitzades per l’Associació de Veïns, com la Sopa de Pedres del 22 de desembre, el taller de fanalets per a nens del 5 de gener i la crida al Reis al carrer del Carme després de la cavalcada.
El 12 de gener hi haurà una pregària per la pau a l’olivera del Turó d’en Caritg.
Possible xerrada a gener amb el pastor ortodox P. Alfons i dos frares indis nostres sobre llibertat religiosa.

Propera reunió: dilluns 14 de gener de 2019 a les 20 h.Reunió del Consell Pastoral del 12 de novembre de 2018

Comencem la reunió pregant per la pau, l’alegria del cor, la saviesa, i el coratge i l’amor.
S’aprova l’acta de la reunió del Consell Plenari del 20 d’octubre de 2018, i es destaca la importància de revisar els acords i compromisos presos en les reunions per tal que els temes no quedin a l’aire.

Presentació del nou grup de “Vida Creixent”

Dos components del grup de Vida Creixent que s’ha format a la parròquia de Sant Josep de Badalona, entren un moment a la reunió per fer-ne la presentació. Es tracta d’un grup d’oració i reflexió adreçat a gent gran, en el qual se segueix el temari del moviment Vida Creixent. Aquest curs es treballaran els temes proposats pel P. Jesús Renau a partir de vides exemplars. Està previst que es constitueixi un grup de Vida Creixent a la nostra Comunitat a inicis de l’any que ve. El prior proposa que les reunions del grup de Badalona es facin el mateix dia que les de Sant Josep, un dimecres al mes, per tal de facilitar fer algunes reunions conjuntes.

Precs i preguntes

S’avança aquest punt de l’ordre del dia a petició d’un membre del consell, el qual exposa aquestes tres qüestions:
- Cal tenir present que el Consell Comunitari vetlla per tota la Comunitat i que per tant els membres del Consell hi som com a membres de la Comunitat i no com a representants d’un grup en concret.
- Tampoc som un Consell “pastoral” de parròquia. Som un Consell de Comunitat que té en compte els laics amb corresponsabilitat mútua amb la comunitat de religiosos.
- Es demana que a cada reunió del Consell es respecti l’horari a l’hora d’exposar els temes de l’ordre del dia per no allargar les reunions més del compte.
També es comenta que hagués estat bé informar els monitors de l’esplai de la instal·lació de la carpa amb l’exposició sobre la Bíblia que va ocupar mig pati durant el cap de setmana. El prior explica la importància d’aquesta exposició per la unió interreligiosa, i la urgència amb la qual es va haver de muntar si es volia aprofitar aquest esdeveniment. S’està plenament d’acord amb la rellevància d’aquest esdeveniment i les circumstàncies del seu muntatge precipitat, però s’insisteix en la importància de la informació i de tenir en compte altres activitats programades prèviament.

Revisió de la feina dels grups sobre el Pla Pastoral Diocesà

Un petit grup podria mirar de trobar alguna dinàmica que ajudi a treballar el Pla Pastoral. Es mirarà qui podria estar en aquest grup que proposaria com fer tot aquest treball.

Presentació de l’economia de la nostra comunitat

Coincidint amb la campanya de la Jornada Solidària de Germanor, l’equip d’Economia ha volgut fer una exposició transparent de l’estat actual a la comunitat laical i eclesial, editant un fulletó informatiu. Davant la situació de crisi econòmica de la Comunitat, el prior proposa parlar amb tothom per mirar de compensar el dèficit actual. També s’estudien alternatives per aconseguir ingressos addicionals, consistents en llogar alguns espais de l’edifici.
Es comenta que cal buscar la viabilitat econòmica i com tirar endavant la casa, tenint en compte la força laical que té. Que com a comunitat de religiosos no es compta amb les entrades dels capellans diocesans a les parròquies.

Revisió i programació ambiental de la celebració de Nadal

Els grups de catequesi, litúrgia i pessebristes hi estan treballant. Dins el context de la litúrgia pròpia del nostre territori es mostrarà una manera de diferent de representar-la. Les accions seran:
- Mirar de fer la missa del pollet a les 5 de la tarda el dia 24, amb els infants de la catequesi i oberta a tothom.
- El grup de litúrgia explicarà l’ambientació de l’esplai amb les neules pintades pels infants.
- Exposició de pessebres fets pels nens i nenes on es vegi la creativitat i la diversificació de maneres de fer-lo.
- Amb la incorporació d’aquesta missa del pollet més familiar, de les neules i dels pessebres, i si pot ser del cant de la Sibil·la, es podrà fer una catequesi d’evangelització explicant què vol dir cada cosa.

Representació d’un nou membre al Consell Pastoral Arxiprestal

A final de mes hi haurà reunió del Consell de l’Arxiprestat. Es tracta d’un consell pensat per ser de laics, on en realitat hi assisteixen molts preveres. Es proposa que algú prengui el relleu de l’actual representant que ja fa temps que ho és.

Informació sobre les obres d’art de l’edifici

El prior proposa de fer un full informatiu on hi hagi una explicació de les obres d’art de l’edifici i de les característiques i activitats de la comunitat. Es podria explicar el significat de les pintures, de les imatges... S’hi està treballant.
Sorgeix el tema de l’accessibilitat a l’ambó i l’altar per a persones grans i amb mobilitat reduïda. S’està estudiant de posar una barana per ajudar a accedir a l’ambó a les persones grans que s’ofereixen per llegir les lectures, i una rampa per accedir a l’altar.

Concerts de música i supressió de la missa de les 20:30 h de dissabte

Hi va haver una queixa d’un feligrès que va venir a la missa de les 20:30 h en dissabte i es va trobar que es suprimia perquè hi havia un concert. Tenint en compte que els religiosos de la Comunitat fan feina a d’altres llocs (misses, classes) i que l’any que ve marxa un de Badalona, es valora suprimir de la missa de les 20:30 h dels dissabtes a partir del 2019.

Informacions diverses

- ?rdenació diaconal del nostre germà Andrew Llanes. Serà diumenge dia 18 de novembre a les 13 h a l’església dels Carmelites de Barcelona.
- Recés d’Advent a la Divina Providència. Serà a nivell arxiprestal, el dissabte 1 de desembre de 10 a 13 h. Organitzat per la parròquia de Sant Josep en els actes del 150è aniversari, predicarà mossèn Marc, que va ser diaca de Sant Josep i que ara és secretari del Cardenal.
- Properament es celebraran els 450 anys de la fundació de l’orde dels Carmelites Descalços. Important pel fet de ser l’única dona que ha fundat una ordre masculina. Sortirà un fulletó informatiu.
- Calendari de l’esplai 2018-19. Entra a la reunió un monitor de l’esplai, per demanar la col·laboració de la comunitat de religiosos per a la foto del calendari del curs que ve. Es concreta lloc, dia i hora per anar a fer-la.

Llista de membres del consell i grup de Whatsapp

Es demana que s’entregui als membres del Consell una llista amb els noms, mails i telèfons. També es proposa de fer un grup de Whatsapp per poder facilitar la informació entre nosaltres.

S’acorda fer la propera reunió dilluns 10 de desembre a les 20 h.


Reunió del Consell Pastoral Plenari del 20 d'octubre de 2018

Assistents

Membres representants de tots els grups de laics i religiosos de la comunitat (24 persones)

Pregària i reflexió

Comencem la reunió escoltant la lectura de l’Evangeli sobre la missió dels deixebles i llegint plegats l’escrit “Juntos andemos, Señor” (Santa Teresa, Camino 21,6)

Cada grup anuncia les novetats i necessitats per al nou curs 2018-19 que encetem -

- Viatge interior. Es recorda que hi ha les dates i horaris penjades al web.
- Tercer món-Cuba i Quart món-borsa de treball. Falta gent i es fa una crida de voluntaris. Pel que fa a tercer món es comenta la nova col·laboració que s’ha començat a portar amb Veneçuela, arran de la visita del bisbe emèrit que va venir per santa Teresa.
- Pregària dels dijous. Segueixen trobant-se periòdicament.
- Taller de pares i mares. El grup està estancat des de fa un parell de cursos. S’ha parlat amb els monitors de l’esplai, que han engegat una comissió.
- Esplai Cra-Crac. Aquests curs s’han inscrit molt nens. El grup Xaloc acabarà la seva etapa d’esplai i s’encarrega de la representació dels Pastorets d’aquest Nadal. En relació al Taller de pares i mares, l’esplai ha engegat una comissió que farà incís en el vincle famílies-esplai-comunitat.
- Pastoral de la salut. Demanen col·laboració de gent i també de cotxes per poder fer els acompanyaments de gent gran.
- Litúrgia . Comenta la necessitat de fer uns nous cançoners per a l’església, i que falten col·laboradors per fer de monitors a les eucaristies.
- Catequesi d’adults. Aquest curs treballaran el llibre de l’Apocalipsi i necessiten algun expert en teologia. També comenta que cada vegada hi ha menys participants al grup.
- Catequesi d’infants. Cada cop hi ha menys nens a la catequesi. Conviden a tota la comunitat a fer la reflexió “Mira’m” que han posat al “racó de la catequesi” a l’església.
- Catequesi d’adolescents. Aquest any faran la dinàmica d’un “geocoaching” amb l’ajuda dels joves confirmats el curs passat.
- Veïns x veïns. La presidenta de l’associació de Veïns del Centre, convidada a la reunió, diu que de moment es pregunta què volem d’ells i valora la participació de la comunitat en el projecte “Veïns x veïns”.
- Reforç escola. Estan mirant de fer una col·laboració d’”aprenentatge per serveis” amb la Universitat de Barcelona. Al 2n. trimestre vindran alumnes de batxillerat del Col·legi Badalonès. Voldrien agafar nens del centre “La Dida” però els falten voluntaris.
- Comunicació. Demana que se li passi més informació sobre les activitats per poder-les posar al butlletí i al web.
- Carmel Ecumènic. Explica aquest nou grup creat recentment i els nous projectes de treball amb diferents confessions religioses, el cicle de conferències de l’any Pannikar, una possible pregària ortodoxa copta...

Ens presenten el P. Thomas Palliparambil, que procedeix d’una província carmelitana de l’Índia, i s’ha incorporat aquest curs a la comunitat de Badalona.

Presentació del nou Pla Pastoral Diocesà

En Toni Antoja ens explica com s’ha elaborat aquest pla pastoral que porta el lema “Sortim!” i ens parla del llibret on s’exposen els quatre eixos a partir del qual hem de treballar. S’incideix en la reflexió i la conversió.

Llegim la pregària per a l’aplicació del Pla Pastoral i se’ns convida a llegir-la sempre que el treballem.

Es demana una pluja d’idees per treballar el pla al llarg del curs. Sorgeixen diverses propostes. Finalment es proposa que cada grup de la comunitat ho treballi i es concreti una trobada a mig curs amb un representant de cada grup per compartir el treball fet.

Presentació del nou Consell Pastoral de la Comunitat

S’ha fet un relleu total. El consell entrant sorgeix a partir de la proposta de noms de persones recomanades pels mateixos membres del consell sortint. El P. Jesús remarca que cal treballar tots junts i que tot som necessaris.

El consell sortint era format per: Pilar Serra, Josep Cahner, Joan Masdeu, Marta Grífol, Marc Cuenca, David Rodríguez i el P. Jesús Sans.

El consell entrant està format per: Jordi Giménez, Toni Antoja, Núria Perera, M. Victòria Vázquez, Guillem Carreras, Serena Spedo i Conxita González i el P. Jesús Sans.

Situació econòmica de la Comunitat de Badalona

El P. Jesús planteja la preocupació pel moment econòmic que està passant la comunitat de Badalona, que es troba en una situació delicada. Es crea una comissió econòmica que busqui la viabilitat de la casa. Hi ha unes quantes propostes sobre la taula per buscar el millor per a tothom.

Es crea un canvi d’impressions i opinions per part d’alguns membres assistents.

Anunci de la intenció de fer per Nadal el cant de la Sibil·la i una decoració amb neules

El P. Jesús explica que aquest Nadal hi ha la intenció de fer el cant de la Sibil·la, amb la decoració les neules que es farà amb la col·laboració dels infants de la catequesi i de l’esplai, i que buscarà la manera de fer difusió dels significats de cadascun dels elements del cant.

Precs i preguntes

La Serena Spedo vol saber si s’ha preguntat a l’equip de monitors si volen participar d’aquesta activitat i si poden assumir aquesta feina dins de la programació de les seves activitats pròpies de l’esplai. El P. Jesús explica que això ja es va exposar el curs passat al consell i es va aprovar.

El P. Jesús comunica que s’instal·larà al pati de la Comunitat la carpa de l’ExpoBíblia “El fascinant món de les terres bíbliques”. Estarà exposada des de divendres 26 al diumenge 28 d´octubre de 2018.

En Toni Antoja informa que el poper dijous dia 25 d’octubre a la nostra sala del teatre (sala polivalent) dels Carmelites Descalços es presenta el projecte de l’Oncolliga a Badalona (Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica).

Amb aquestes informacions es dona per acabat el consell plenari.

Reunió del Consell Pastoral del 6 de setembre de 2018

1. S’inicia la reunió amb una pregària i reflexió compartida.
2. El prior fa palesa la necessitat de convocar el Consell Plenari a l'inici de curs. S'acorda fer-fo per al dissabte 20 d'octubre, a les 8 de la tarda, amb el següent orde del dia:
- Presentació breu per grups de novetats i necessitats nou curs.
- Presentació del nou Pla Pastoral Diocesà
- Possibilitat de crear un grup de coordinació del treball derivat del pla en cada grup.
- Preparació del Nadal: cant de la Sibil·la, participació d'adults i infants catequesi i esplai...
3. El dia 15, festivitat de santa Teresa de Jesús, començarà oficialment el curs
4. Es farà una confereència tot recordant Raimon Panikkar en el centenari del seu naixement.
5. El Cicle de Cantates de Bach que organitza el Conservatori es trasllada a la nostra comunitat. Serà els darrers dissabtes de cada mes en acabar la missa de les 7 de la tarda. La primera el 27 d'octubre. La recaptació es destina "als necessitats" (Quart món, Càritas...) i manteniment.
6. L'Andrew Llanes, farà la seva professió solemne a Madrid el dissabte 8 de setembre. Hi assistirà el prior.
7. El 15 de setembre celebren l'aniversari de la seva professió el P. Agustí i el P. Jesús. El 17 ho fa el P. Juli. Enhorabona!
8. El dia 16 el cardenal presidirà l'Eucaristia al monestir de la Providència amb motiu del centenari de la Parròquia de Sant Josep.
9. El 22 es fa la sortida anual de l'Arxiprestat.
10. El 6 d'octubre, a Vic, nova trobada de la Família Carmelitana. Celebrarem els 450 anys de a fundació de Duruelo.
11. La Província es farà càrrec de les despeses per obres extraordinàries.
12. Per tal d'equilibrar les despeses de la comunitat, s'ha obtingut el permís per gestionar el lloguer del tercer pis de la casa. Estem oberts a sugeriments.
13. Recordant la cita per al Consell Plenari, es tanca la reunió amb una breu pregària.

Reunió del Consell Pastoral del 17 de gener de 2018

1. S’inicia la reunió amb una pregària preparada pel prior.
2. A continuació, es fa constar la benvinguda al P. Tomàs Badia que s’ha incorporat a la comunitat de religiosos.
3. Referent a la placa commemorativa de la Maria Niubó, autora de les pintures de l’església, que es va decidir posar al presbiteri, el proper dia 23 en una eucaristia a les 20,30 amb motiu del aniversari de la seva mort, es farà oficialment la seva col·locació.
4. La impressora i el Wi-Fi ja estan en funcionament pel primer pis. L’Esplai també farà ús de la fotocopiadora del segon pis.
5. L’agraïment als Joves per la seva col·laboració en la Missa del Gall els hi farà personalment el P. Jesús en la propera reunió del seu Consell.
6. Del 17 de juliol al 16 de setembre es suprimirà la missa de les 8 del matí. També es farà un estudi per una possible variació dels horaris de les eucaristies, tenint en compte els de les esglésies veïnes.
7. Formació/reflexió en temps de Quaresma: el proper 24 de Febrer hi haurà, a nivell arxiprestal, a la parròquia de Sant Josep, un recés amb el bisbe Toni Vedell. I a casa nostra, el mes de marc tindrem una reflexió quaresmal dirigida pel P. Lluís Romagosa, ocd.
8. Es convidarà, dins el mes de febrer el P. Vicente Martínez-Blat, ocd a fer una presentació del seu llibre.
9. De cara al proper temps de Nadal dins de la comunitat ha sorgit la idea d’adoptar el costum d’altres terres de fer “neules” per decorar l’església i donar-ne als assistents a les misses, així com fer el Cant de la Sibil·la.
10. Es pretén ampliar l’acció a Tercer Món amb el recolzament a missions de l’Índia i Kellè, i aprofitar el buit que deixaran els pessebres per publicitar-ho.
11. En el camí de potenciar els contactes entre grups, fora de les celebracions eucarístiques, el P, Jesús presenta les excursions organitzades a Sicília.
A més, es crearà una petita comissió cultural per tirar endavant una o dues vegades durant el curs pastoral una sessió de video-fòrum a la nostra comunitat cristiana per potenciar un clima/ambient de germanor i fraternitat.
12. S’han iniciat contactes amb Caixabank per si pot ajudar amb un donatiu de 2 a 4.000 € per a Quart Món.
13. El proper dilluns 22 de gener, a les 20h, es presentarà el nou grup Carmel Ecumènic e Interreligiós de Badalona (CEIB).
14. El P. Jesús informa que la comunitat passa per dificultats econòmiques que està analitzant.
La propera reunió serà el dimecres 28 de febrer a les 18;30

Reunió del Consell Pastoral del 25 d'octubre de 2017

S’inicia la reunió amb una pregària, preparada pel P. Jesús Sans, nou prior de la comunitat..

Aquest anuncia les dates i hores de les representacions dels Pastorets d’enguany, que seran els el 22 i 26 de desembre i el 2 de gener a dos quarts de nou. El 26 també hi haurà l’habitual sessió especial a les onze de la nit.

A continuació cadascun dels assistents es presenten al nou prior.

El P. Jesús comenta la reunió de l’arxiprestat on es van exposar els dos objectius per aquest any:
a. “Fer-se ESGLÉSIA MISSIONERA en mig de les nostres ciutats”
b. Continuar aprofundint en l’acolliment d’immigrants.
c. L’arxiprestat voldria homogeneïtzar la catequesi per fer-la una catequesi missionera.
d. També comenta que li van preguntar per si es podria obrir la vetlla de Pentecosta a altres comunitats. Es debat el tema i s’anirà parlant del tema en altres reunions.

S’acorda que les reunions del Consell Permanent seran normalment els dijous a les dos quarts de vuit, la propera el 23 de novembre,

S’acorda també convocar una reunió del Consell Plenari per el proper 16 de novembre a les dos quarts de vuit. S’avisaran els responsables dels diferents grups.

S’aprova accedir a la petició de la família de la María Niubó, pintora dels frescs de l’altar major, de posar una placa a l’església on es faci esment de la seva autoria dels murals.

Es fa esment de l’èxit de la sortida a la Trobada de la Família Carmelitana.

Finalment el P. Jesús informa que a la reunió de capellans de l’arxiprestat van ser presentats el dos nous bisbes auxiliars, essent el Antoni (Toni) Vadell el responsable de la zona de Badalona Nord.

Reunió del Consell Pastoral del 26 d'abril de 2017

Es comença amb la lectura d’un text que consciencia sobre la bondat de pensar en les futures generacions més que en el present.

Es dóna per correcta l’acta de la reunió anterior.

En quant a les activitats realitzades, es comenta que la confecció de banderoles d’acord amb Mare Mortum, si bé no se n’han vist gaires en els balcons, sí que en l’interior de les cases han creat una consciència tant en els infants com en la resta de la família.

Es té el convenciment de què la convocatòria pel dinar com a inici de la assistència a la manifestació, va crear un esperit comunitari que també va ser vist així des de fora.

Es comenta que, encara que no s’ha seguit massa bé la planificació inicial per el curs que acaba, en presentar-se fets inesperats, ens hi hem anat adaptant de manera prou reeixida.

El prior comenta la poca resposta a l’enquesta del PLA PASTORAL DIOCESÀ que traslladarà al arxiprestat.

Per la Pentecosta, es veu convenient celebrar la “vetlla” el mateix diumenge, dia 4 de juny, tota vegada que a Badalona el dilluns és festiu. Es demanarà al nou prior nomenat pel Capítol, P. Jesús Sans, que assisteixi per ser “presentat” a la comunitat.

Pel que fa a la dinàmica a fer en aquesta celebració, s’acorda reunir-nos de nou el proper 8 de maig a les 7 de la tarda.

Reunió del Consell Pastoral del 4 de desembre de 2016

Es comença amb la lectura d’un text de sant Joan de la Creu.

Es dóna per correcta l’acta de la reunió anterior.

Es comenta que “Mare Mortum” organitza per al proper dia 18 un taller per fer banderoles de difusió del seu ideari, al qual per motius de temps és impossible que nosaltres ens hi puguem adherir. La iniciativa es considera bona. També comenta que, després de haver instal·lat la seva exposició en el REFUGI, ens la cediran però en data a concretar properament.

Es proposa aprofitar que el 30 de gener és la Diada escolar de la No-Violència i la Pau per programar el taller de les banderoles el dissabte anterior (28/01) juntament amb altres accions de conscienciació de la tasca de “Mare Mortum” a nivell de Catequesi i Esplai (i de comunitat). A tal fi, la Marta, en Joan, en David i en Marc es reuniran amb els responsables de la catequesi i de l’Esplai. I concretarem què i com a la propera trobada del Consell.

S’acorda preparar una exposició de fotos de la col·laboració amb els refugiats d’Idomeni, demanar a l’Enric que faci una selecció, i que tant en la de “Mare Mortum” com en aquesta, hi hagi uns fulletons convidant a incorporar-se a tasques de voluntariat, incloent la Pastoral de la Salut.

El P. Àngel comenta l’existència del PLA PASTORAL DIOCESÀ de quatre anys. Per a rebre una informació detallada, ell, la Pilar i en Josep-Francesc es reuniran amb en Toni, representant de l'arxiprestat al Consell Diocesà.

Després de comentar que s’estan ultimant detalls per al vespre del 24/12, es conclou la trobada, emplaçant-nos a una nova reunió un cop passades les fetes, l'11 de gener.

Reunió del Consell Pastoral del 20 d'octubre de 2016

Després d'unes reflexions sobre un conte de treball en equip, es fa lectura de l’acta anterior.

Es comenta la reunió del Consell Arxiprestal, on es presentà un projecte d’actuació de la ONG STOP MARE MORTUM de conscienciació sobre l’acolliment de refugiats. Entre altres coses fan exposicions i presentacions en parròquies i escoles. Es creu que millor que dedicar cada trimestre a un tema, serà millor aprofundir en la col·laboració amb Stop Mare Mortum. Ens informarem sobre la millor forma de fer-ho.

En Joan informa que personalment esta molt vinculat a la Associació de Veïns i el seu treball amb els avis, en què fan unes xerrades mensuals. Demana si el proper 16/11 la poden fer al teatre. Queda autoritzat.

Es comenta que l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes té alguns problemes econòmics per poder acompanyar els malalts a Lourdes, i que per això organitzen un sopar. Es preveu que hi assisteixi algú i es notificarà a les eucaristies un parell de cap de setmana abans.

Es demanen idees per amenitzar l’espera de les 12 la Nit de Nadal.

Es fa un repàs de la vida de la Comunitat:
a) Catequesi d’infants.- El nombre de participants es manté a un nivell satisfactori. En David manifesta la seva disponibilitat per fer de catequista els dissabtes.
b) Esplai.- La quantitat de les inscripcions és molt bona. També es satisfactori el nombre dels monitors, ja que se n’han apuntat de nous, i alguns que el curs passat no van ser-hi han tornat.
c) Classes de repàs.- Es fan els dimarts i els dijous de 6 a 7 de la tarda. Si hi hagessin més monitors, podrien augmentar els assistents. Es parlarà amb algun mestre jubilat i amb els monitors de l’esplai perquè preguntin entre els més grans si algú vol col·laborar. L’idioma és la mancança més gran dels assistents.
d) Pastoral de la salut.- Segueix la seva tasca sense problemes.

Finalment es crea un grup de Whatsapp dels membres del Consell permanent per a comunica-cions àgils.

D’acord amb allò que es concreti amb Stop Mare Mortum, es fixarà la data de la propera reunió.consell