PORTAL    NOTÍCIES    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    CARMEL CATALÀ   PUBLICACIONS   FOTOS I VÍDEOS

Grup de Tercer Món
Projecte Cuba

cuba10

Aprofitant la teva visita a l’illa, pots fer arrivar tot tipus de medicaments per pal·liar les grans necessitats que pateix el poble cubà.
Tan sols et demanem que col·laboris amb nosaltres, transportant una petita quantitat de medicaments (2 o 3 kg) en el teu equipatge (La llei vigent permet 10 kg de medicaments per persona.)
Un cop a Cuba, només hauràs de trucar per telèfon i l`esmentada ajuda et serà recollida en el teu allotjament. Però, si vols, pots portar-ho tu mateix al convent dels Carmelites de la Havana o de Matanzas i així conèixer el nostre projecte i a qui ajudes.
Si vols col·laborar, pots contactar amb nosaltres a través de Joan Manel Prat, mòbil 610358436 o 933846911 (hores d’oficina )


El Grup de Cuba va presentar a la comuniat un muntatge de diapositives per explicar les experiències viscudes en la seva estada d'aquest estiu de 2011 a Matanzas. L'estada va coincidir amb la visita de la Virgen del Cobre a la comunitat de Matanzas, en el seu recorregut per tota l''illa.
Des de la comunitat cubana ens envien aquest reportatge de l'arribada de la Virgen del Cobre a Matanzas.

Veure presentació sobre la visita a MatanzasQui som?
Som el grup de Tercer Món-Cuba dels Pares Carmelites de Badalona, amb un projecte d’ajuda i solidaritat amb les comunitats del Carme i de la Catedral de Matanzas a l’illa de Cuba. La nostre tasca va començar l’any 1999 quan, a arrel de la visita del P. Manuel Valls, carmelita cubà a la nostra comunitat, vàrem conèixer la problemàtica de pobresa que aquests pobles suporten i les mancances de tot tipus que pateixen.Què fem?
El nostre projecte d’ajuda té dues vessants complementàries:
-Ajuda material per a cobrir necessitats bàsiques com medicaments, material escolar, material d’higiene i diners per finançar projectes.
-Suport humà mitjançant la nostra presència en grups d’adults i de joves, per compartir experiències de fe i per desenvolupar activitats conjuntes.
També intercanviem temes de formació, la qual cosa permet un enriquiment mutu.
On?
-A la comunitat del Carme de Matanzas, on es distribueixen els medicaments, on donem suport econòmic a un servei de menjador per a gent gran sense recursos quatre cops per setmana i on es dóna un servei de bugaderia per a totes aquelles persones que no disposen de mitjans per fer-ho.
-A la Catedral de Matanzas on també es distribueixen medicaments. Des d’aquí cobreixen una part dels barris més marginals de la ciutat.Què demanem?
-Us volem fer partícips del nostre projecte, sol·licitant la vostra col·laboració en forma de ajuda material i econòmica que ens permeti resoldre els dèficits que tenen les esmentades comunitats.
Les aportacions dineràries es poden fer a les guixetes de l’església, habilitades per a aquesta fi, i al compte corrent de “La Caixa” num. 2100.0325.48.0200141068

cuba2

cuba9

cuba3

cuba5

cuba6

cuba7