1 2 3
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7
   MÉS NOTÍCIES    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    CARMEL CATALÀ   PUBLICACIONS    FOTOS I VÍDEOS

V Setmana de la Bíblia

Entre els conferenciants que conformen el programa de la V Setamana de la Bíblia hi figura el P. Agustí Borrell, vicari general del Carmel Descalç, el qual des de la seva residència de Roma desenvoluparà el tema «Llegir l’Evangeli de Marc en temps de Pandèmia». Serà el dilluns dia 25 a partir de les 6 de la tarda, tot i que posteriorment també es podrà seguir en diferit al web www.setmanadelabiblia.cat.


Comiat

Avui, 22 de gener, el P. Justin Singh ha retornat a l'Índia. Després d’un any i mig d’estudis a Salamanca, va passar dos anys a Lleida i finalment, pel setembre de 2016, va venir a Badalona on s’hi ha estat fins ara. La seva aportació pastoral a les comunitats que l’han acollit ha estat inestimable i deixa en nosaltres un record perdurable.
Bon retorn P. Justin.Pregària Unitat Cristians 2021

La pregària ecumènica per a la unitat dels cristians que celebrem cada any a Badalona, aquest 2021 s’ha vist afectada per la pandèmia. Les comunitats que hi participem habitualment hem cregut que és preferible evitar la reunió, però no ajornar la pregària personal i en comunió amb tothom. Per això us proposem de fer-la, el dijous dia 21, cadascú des de casa seva i tots units en l’Esperit.
Es poden utilitzar com a guia de la pregària aquests textos extrets de la proposta de la Comissió Fe i Constitució del Consell Mundial de les Esglésies i el Pontifici Consell per a la Promoció de la Unitat Cristiana.


Les paneres de l'Esplai

Ahir, dia 4 de gener, es van sortejar les dues paneres que els monitors de l'Esplai han preparat per recaptar fons per les sortides i colònies d'aquest curs. Han publicat el sorteig a Instagram i diuen que: "Els números guanyadors han estat: el 05 (de color verd fluix) i el 78 (de color groc fluix).
Gràcies a tots i totes per participar i esperem que acabeu de gaudir d'unes bones festes!"


Bon Nadal!

La Comunitat Cristiana dels Carmelites de Badalona us desitgem un Bon Nadal de Jesús i un esperançador Any Nou.


Visiteu el nostre Pessebre


Celebrem el Nadal

- Sagrament del Perdó. Dimecres 23, a les 8 del vespre, celebració comunitària del Sagrament del Perdó.
- Missa del Pollet. Dia 24, tarda a les 5 de la tarda, amb el infants de la catequesi i els fidels que vulguin celebrar la vigília de Nadal.
- Missa de Nadal. Dia 24, vespre a dos quarts de vuit del vespre, celebració solemne del naixement de Jesús.
- Pessebres. Des del dia de santa Llúcia es pot visitar el pessebre de la comunitat, que prepara el Grup del Pessebre, i una mostra de naixements de diferents cultures i països.

Les celebracions i els seus horaris estan supeditats a la normativa vigent a causa de la pandèmia.

Defunció

El dilluns, 21 de desembre, va morir en Jaume Riera i Montfort (Raien). Persona oberta i activa, en Jaume va pertànyer a la Joventut Carmelitana, que va arribar a presidir. El recordem acompanyant amb el vell armònium les funcions de l'església, fent teatre (memorable Lluquet dels Pastorets)... també havia cantat una temporada a la nostra Coral Gavina. En altres ambients, va ser membre fundador del Grup Estrop, que promocionà la cançó catalana en els anys del tardofranquisme, i ha estat sempre molt vinculat a la secció de bàsquet del Centre Parroquial Sant Josep.
La nostra pregària i el nostre record l'acompanyen.


Xerrada d'Advent

El divendres 18, el P. Eduardo Sanz, carmelita descalç de la comunitat de Lleida, oferí per via telemàtica una reflexió títulada “Adviento: encontrar a Jesús hoy”. La xerrada, molt documentada i didàctica, es complementà amb el testimoni personal de la Pili, laica de la parròquia de Sant Sebastià de Badalona.
En aquest enllaç es pot recuperar la conferència en diferit.

De l'esplai

Les activitats de l'esplai, amb les conseqüents adaptacions a la normativa vigent, segueixen el seu ritme. El darrer cap de setmana els diferents grups de nois i noies van sortir amb els seus monitors a passar el dia per diferents punts de la Serralada de Marina.
També s'ha anunciat que ja hi ha a la venda el números per al sorteig de dues paneres de Nadal i el caledari de l'any 2021, amb les habituals fotografies de diferents grups de la casa.


Festivitat de sant Joan de la Creu

Dilluns, dia 14, a dos quarts de vuit de la tarda, Missa concelebrada presidida per Mn. Jaume Aymar, rector de la parròquia de Santa Maria i director de Catalunya Cristiana.
La festa de qui fora, juntament amb santa Teresa de Jesús, fundador del Carmel descalç se celebra en el cor de l'Advent. Precisament, en els versos del poeta de Fontiveros s'hi pot contemplar el pla de Déu en el misteri de l'encarnació.

Per seva part, les Carmelites Descalces de Mataró ens conviden a participar, en el seu monestir de la Immaculada, en les celebracions de la festa amb aquest programa:
Diumenge, 13 de desembre, a les 21’15h: Vetlla
Dilluns, 14 de desembre, a les 8’00: EUCARISTIA i Laudes; a les 18,45: Vespres


150è aniversari del patrocini de sant Josep
sobre l'Església universal

En ocasió del 150è aniversari de la proclamació del patrocini de sant Josep sobre l’Església universal, els superiors generals de l'Orde del Carme, P. Míceál O'Neill i de l'Orde dels Carmelites Descalços, P. Saverio Cannistrà, han adreçat una carta a tota la família carmelitana.
L'interès d'aquesta efemèride s'accentua entre nosaltres perquè la iniciativa de celebrar la festa del patrocini de Sant Josep es deu al carmelita descalç català Joan de la Concepció (1625-1700), i també pel fet que sant Josep sempre ha estat el patró del Carmel Descalç català.
Pel seu interès, publiquem sencera la carta conjunta dels dos superiors generals.


Ha mort en Carles Miquel

3/12. Ahir va córrer la notícia de la mort d'en Carles Miquel Magriñà. Durant molts anys, juntament amb la seva esposa, ha format part de la nostra comunitat en la que ha col·laborat en diferents grups, entre els quals el de Litúrgia, com a monitor de les nostres Eucaristies, i el de Cuba, que li donà l'oportunitat de visitar la comunitat germana de Matanzas. Amb la seva experiència professional, va iniciar el servei de Borsa de Treball del Grup de Quart Món.
Feia temps que la malaltia el tenia retirat a casa seva. El nostre condol a la família. Carles, la nostra pregària i el nostre record.
Comiat des de Matanzas   


Glosa dominical

informatiu
Full mensual

CC
Recull
Butlletí de la comunitat
novembre - desembre 2020

Catequesi
Recursos per a les famílies en temps de Covid


Facebook comunitat

Instagram comunitat


Facebook Esplai Cra-crac

Instagram esplai
Canal YouTube

Instagram esplai

província
Carmel Descalç Catalunya


Província Ibèrica de Santa Teresa

comunicaciones
Cúria general Carmel Teresià


Castell Interior


Portaveu de l'arxiprestat


Web de l'arxiprestat


Grup excursionista Gavina


Imposició de fulards

14/11. Enguany la cerimònima d'imposició de fulards per expresar els nostres compromisos amb l'esplai no es pot fer tal com la fem sempre. Però, no hi renunciem i l'hem fet tal com us mostrem en aquest video.


MÉS NOTÍCIES

Festa del beat Francesc Palau, ocd

El dissabte 7 de novembre, a les 7 de la tarda, juntament amb l'Eucaristia dominical celebrarem la festivitat del beat Francesc Palau, carmelita descalç.
El P. Palau, que visqué intensament una vida pastoral activa, va fundar la congregació de l'Orde Tercer dels Germans i Germanes de la Benaurada Mare de Déu del Carme i santa Teresa de Jesús, que han derivat en les actuals germanes Carmelites Missioneres i Carmelites Missioneres Teresianes.Carmel Ecumènic i Interreligiós

AUDIR organitza la jornada anual sobre “ECOLOGIA ESPIRITUALITAT I PAU” pel divendres 20 de novembre a la tarda i el dissabte 21 al mati. Per la normativa vigent, la trobada haurà de ser virtual.
Enguany es tracta d'aprofundir sobre la la justícia global relacionada amb la natura, l’espiritualitat i la pau, i sobre els valors que aporten les religions a l’ecologia i de donar eines i proposar accions eficaces per tots els Grups de Diàleg Interreligiós de Catalunya, per tal que treballin el tema durant tot l’any.
Des del nostre grup trobem interessant participar-hi, més ara que no podem fer les nostres trobades mensuals.
disseny: e.masdeu - badalona