1 2 3
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7
   PORTADA    NOTÍCIES    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    CARMEL CATALÀ   PUBLICACIONS    FOTOS I VÍDEOS

ANY 2018

NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010

Benvinguda

Una ceràmica amb la paraula "Benvinguts" és el primer que es trobarà tothom qui accedeixi a la porteria de casa nostra a partir d'ara. A la ceràmica, que és obra de les carmelites descalces de Godelleta, també hi figura el nom de la comunitat, el nom i el número del carrer, que fins ara no hi era, i un dibuix de l'escut de l'orde.

Celebracions en Temps de Pasqua

Pasqua del Malalt
Divendres, 4, a les 5 de la tarda
Xerrada "Unció dels Malalts, font de vida" pel P. Jesús Sans
Diumenge, 6 a la missa de dos quarts de dotze
Adminitració del agrament de la Unció dels Malalts

Sagrament de la Confirmació
Dissabte, dia 5. A les set de la tarda
Nou joves de la nostra comunitat rebran aquest sagrament de mans de l'arquebisbe de Barcelona, Mns. Joan Josep Omella.

Vetlla de l'Esperit
Dissabte 19, a dos quarts de nou del vespre
Eucaristia i sopar de germanor

Sagrament de l'Eucaristia
Els diumenges 20 i 27, a dos quarts d'onze del matí. Primera comunió dels infants de la catequesi. No hi haurà missa de dos quarts de dotze.

Presentació del Pla Pastoral Diocesà "Sortim!"

El diumenge 22 d'abril, el prior de la comunitat i un grup de laics, responent a la invitació de l'arquebisbe Joan Josep Omella, va assistir a la presentació del del Pla Pastoral: "Sortim! Orientacions i propostes per a una conversió pastoral a l'arxidiòcesi de Barcelona" que tingué lloc ea la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona.

Festa de l'Esplai

El dissabte, dia 21, tornà la Cracanialada, la festa del nostre esplai. Durant tot el dia, els petits i les seves famílies van poder gaudir de tota mena d'activitats a les nombroses parades que ompliren el carrer de Sant Miquel. El final de festa, animat pel cantautor Lluís Platero va ser "selvàtic". Durant la missa de la tarda, una representació de monitors van explicar el significat i la motivació de la diada d'enguany.

La comunitat a "Signes dels Temps"
de TV3 i "Catalunya Cristiana"

El programa "Signes dels temps" de TV3, Televisió de Catalunya, en el seu programa del diumenge de Pasqua, ha entrevistat el P. Jesús Sans, prior de la nostra comunitat, amb imatges de l'església i del convent. L'entrevista s'ha centrat en el diàleg interreligiós que promou el P. Jesús i la relació de totes les persones en base al coneixement i el respecte mutu.
També el setmanari "Catalunya Cristiana" es fa ressó de la creació del nou grup de la comunitatde Badalona "Carmel Ecumèmic i Interreligiós" que s'ha presentat fa unes setmanes.
Veure entrevista TV3
Veure entrevista "Catalunya Cristiana"

Crist ha ressuscitat! Bona Pasqua!Exposició

Del 24 al 28 de març es va exposar a la sala d'actes de la comunitat una interessant mostra, cedida pel monestir de Sant Jeroni de la Murtra, sobre la influència de santa Teresa en l'orde dels jerònims. En el acte de clausura, el Grup Airun va oferir el seu recital "Airun-Mystica".

Placa de record i agraïment

En una senzilla cerimònia, dins la Missa de la Família del passat dia 2 de març, es va beneir una placa que ha quedat col·locada en un lateral de l'altar major en homenatge i record de l'artista badalonina Maria Niubó Prats, autora de les pintures al fresc que presideixen la nostra església. A l'acte hi van assistir les germanes i família de la pintora que va morir ara fa un any.

Setmana de pregària per la Unitat dels Cristians

La nostra comunitat assistí a l’acte inaugural de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians que es va fer a la Catedral de Barcelona amb la participació dels representants de les diverses confessions cristianes, el dimecres dia 18 de gener. També, el dia 24, es va assistir a la trobada de Pregària de les Comunitats Cristianes de la ciutat al monestir de la Divina Providència.

Defunció

Ens assabentem de la mort del pare Josep Costa i Planagumà, franciscà i badaloní. Va ser ahir dilluns 15 de gener de 2018, a l’edat de 77 anys. Va ser fundador de la Fundació Acollida i Esperança de la nostra ciutat.El funeral es celebrà al Santuari de Sant Antoni de Pàdua (Carrer Santaló, 80) de Barcelona.
Fa uns anys, el P. Costa va ser entrevistat pel nostre Butlletí CC per parlar de la seva obra (veure núm. 16/1998).


Fa 50 anys

El teatre va ser una de les activitats que més va conrear l'antiga Joventut Carmelitana, i d'una manera notable en la dècada dels anys seixanta del segle passat. Ara fa exactament 50 anys, el mes de maig de 1968, que van coincidir tres representacions en pocs dies de diferència. D'una banda es va posar en escena a la Sala del Carme la comèdia de Joan Vila Pagès "La viudeta es vol casar", que va dirigir el veterà director Antoni Puente. Poc després, aquesta obra es tornà a representar al Museu Municipal participant en el Concurs de Teatre de Badalona d'aquell any.
La segona quinzena de maig, el segon quadre de la Joventut Carmelitana, que dirigia Jaume Sancho, va representar "L'estudiant ros", farsa còmica d'Antoni Santos Antolí, a la que correspon la fotografia.
I, encara més. Per aquells dies es presentà a la nostra comunitat un personatge que es feia dir "El reportero de Cristo", que voltava per Espanya representant l'espectacle "Luz, sonido y acción". A cada lloc cercava alguna parròquia o comunitat i demanava col·laboració per fer els personatges bíblics del seu espectacle, sense diàlegs,i ell amb so, música i moviment dels actors desplegava tot un guió, la veritat que força espectacuar per l'època. La representació, amb actors de casa nostra, es va fer a les escales de Santa Maria davant d'un public nombrós.

Trobada Esplais Cristians

Alguns grups de l'esplai van anar a la trobada "Vèrtex!" que organitza cada any el Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC) que aquesta vegada a aplegat més de 4000 participants a Vilafranca del Penedès. Els monitors ens diuen que "els petits s'ho van passar d'allò més bé juntament amb altres esplais d'arreu de Catalunya.

El P. General a la comunitat de Badalona

El dia 15 d'abril, el pare general de l'Orde Saverio Cannistrà va visitar la comunitat de Badalona, en el marc del programa de visites pastorals als convents de la Província. Al matí, va ser acollit per la comunitat de religiosos i va parlar particularment amb cadascun d'ells. Tot seguit, va presidir la celebració de l'Eucaristia i es va reunir amb una representació dels grups de laics de la comunitat. També hi havia presents les germanes carmelites missioneres i membres del Carmel Missioner Seglar. Posteriorment va dinar amb la comunitat de religiosos i a la tarda prosseguir amb ells la visita pastoral programada.

Pasqua a la catequesi

Avui la catequesi ha anat de festa, de Festa de Pasqua, volem dir. Amb una dinàmica engrescadora, en la que han participat també alguns pares i catequistes, els nens i nenes han descobert la joia de la llum, del renéixer, de donar-se per crear vida... la joia de la Pasqua de Jesús Ressuscitat.

Processó del Silenci

Convidat pel l'Associaicació del la Processó del Dijous Sant, el P. Jesús Sans, prior de la nostra comunitat, va presidir aquesta manifestació religiosa que cada any, des de 1628, recorre els carrers de Badalona, en mig de la foscor de la nit i el silenci que només trenquen els cants dels infants amb el "Record i memòria..." tradicional que acompanya cada un dels catorze passos que la conformen. Durant l'acte que tancava la processó, el P. Jesus va fer una glosa del sentit de la festa que se celebrava. Llegir la glosa

Xerrada quaresmal

El dilluns 5 de març, a la sala d'actes e la comunitat, el P. Lluís Romagosa, badaloní conventual del Santuari de Santa Teresina de Lleida, va fer una conferència sobre “La conversió i el retorn a l’Evangeli”, amb una bona assistència.

Presentació d'un llibre

El dilluns dia 5 de febrer, el P. Vicent Martínez-Blat va presentar la seva traducció castellana del llibre "Santa Teresa de Lisieux. Obras completas".
Des de feia temps urgia la publicació de tots els escrits de la Santa en un sol volum. Ara, patrocinat pel Santuari de Santa Teresina de Lleida, Biblioteca de Autores Cristianos acaba de publicar aquesta obra que ha estat fruit del treball del P. Vicent, carmelita descalç de la comunitat de Lleida.
El llibre inclou, també, vuit obres de teatre que són gairebé desconegudes per la majoria de lectors de la Santa en castellà.

Presentació del nou grup
Carmel Ecumènic i Interreligiós

El dilluns 22 de gener, el P. Jesús Sans, prior de la comunitat, va presentar en nou grup que s'ha format a la casa "Carmel Ecumènic i Interreligiós", com un forum de debat, coneixement i pregària, amb els creients cristians i d'altres sensibiliatats religioses de la ciutat. Van assistir a la presentació, que es va fer a la Capella del Santíssim de la nostra església, una trentena de persones, entre les quals el director d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Enric Vendrell; el coordinador de la regidoria de Participació Ciutadana i Convivència de l’Ajuntament de Badalona, Rafael Crespo; i Nadia Ghulam, de l’Associació Ponts per la Pau. (Més informació).

El P. Jesús entrevistat a "Poble de Déu"

"Poble de Déu", butlletí portaveu de l'Arxiprestat de Badalona Nord, Montgat i Tiana, ofereix en el seu número del mes de gener una entrevista al P. Jesús Sans, prior de la nostra comunitat. També publica una petita resenya amb la notícia de la mort del P. Josep Jaumot. Llegir l'entrevista.NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010

disseny: e.masdeu - badalona