1 2 3
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7
   PORTADA    NOTÍCIES    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    CARMEL CATALÀ    FOTOS I VÍDEOS

Donatiu a "Proactiva Open Arms"

En un senzill acte, el dimecres 12 de juliol, el grup de Catequesi d'Adults va lliurar a l'ONG "Proactiva Open Arms" un xec amb un donatiu per ajudar al finançament d'aquesta entitat badalonina. Durant la campanya d'Ajuda als Refugiats de l'any passat, i per tal de cubrir les despeses de transport del material recollit fins a la seva destinació a Grècia, es va fer una crida per recollir diners que va ser atesa amb molta generositat per particulars i alguna empresa. Una vegada pagades totes les despeses, la quantitat sobrant es va decidir destinar-la a aquesta ONG, que aleshores ens oferí la seva ajuda i suport.
Un voluntari de Proactiva va agraïr l'aportació i va explicar tota l'actualitat sobre el rescat de persones en el mar, sector en el qual ells es mouen. L'acte acabà amb un interessant debat i amb el compromís del grup de continuar treballant pels més necessitats.


Primeres comunions

El proper diumenge, 28 de maig, festivitat de l'Ascensió del Senyor, la nostra comunitat celebrarà amb joia la Primera Comunió de 25 nens i nenes de la catequesi. A ells i a les seves famílies els desitgem el milllor en aquesta jornada tan significativa en la seva vida de seguidors de Jesús. Felicitats!

Pasqua del MalaltSant Anastasi, nostre patró!

"Amb festa gran, la comunitat invoca
el teu bell nom, que és de resurrecció
i et canta amb goig la ciutat de Badalona,
sant Anastasi, nostre patró".

Avui, 11 de maig, la nostra ciutat de Badalona, com també ho fa la ciutat de Lleida, celebra amb goig aquesta diada amb diferents actes religiosos i populars.

Ja hi tornem, dissabte Cracanialada!


Com diuen els monitors, "serem capaços de repetir-ho? Tot depèn de vosaltres! Us esperem dissabte d'11h a 14h i de 16h a 18.30h!"

Sortida de l'Esplai

Els dies 11 i 12 de març tots els grups de l'esplai van marxar d'excursió al Mas Banyeres de Centelles. Aquí en teniu una mostra.

Ha mort l'Anna Maria Rosés

3/3/2017
Ha mort l'Anna Maria Rosés, persona molt vinculada a la nostra comunitat. L'Anna Maria havia estat una de les promotores de l'Esplai Mar Blau del que en fou monitora fins al final. També era membre del Grup Tercer Món d'agermanament amb Matanzas, on havia viatjat per donar suport a aquella comunitat carmelitana de Cuba, de la Pastoral de la Salud i de l'Equip de Litúrgia amb el que col·laborava regularment.

Ruta del Císter

El Grup excursionista Gavina, nascut a casa nostra, ofereix poder participar a les seves sortides quinzenals per conèixer el nostre territori de la millor manera possible: caminant i gaudint de la natura.
Després de la seva darrera travessa que els ha dut des de la Jonquera fins a Badalona, aquest cap de setmana enceten una nova fita: la Ruta del Císter, que uneix llocs tan emblemàtics com els monestirs de Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges.
Més informació del grup


«Gràcies per fer aquest país millor i més just»

Agraïment de la presidenta del Parlament Carme Forcadell als monitors d'esplais cristians.

28-1-2017. Uns 250 responsables de centres d'esplai s’han reunit a la casa de colònies de La Conreria, al Maresme, per celebrar l’Assemblea General Ordinària del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés (del qual forma part el nostre Esplai Cra-Crac). (+)

Pregària per la unitat dels cristians

En el marc de la "Setmana de pregària per la unitat dels critians", aquest any la trobada de pregària unida dels cristians de Badalona serà el dissabte dia 21, a les 11,30 del migdia, a l'Església Adventista del Setè Dia del carrer del Carme. El lema d'enguany, "Reconciliem-nos. L'amor del Crist ens hi empeny", fa referència a uns versets de la segona carta de l'apòstol sant Pau als Corints, concretament 2Co 5,14-20.

Fi de curs de l'Esplai

La festa de final de curs va ser tot un èxit. Actuacions dels monitors, jocs, riures, plors, comiats, il·lusió... Després d'això només podem dir que TENEN GANES DE COLÒNIES I CAMPAMENTS!


Homenatge
Comiat Pare Àngel

Durant la celebració de la festivitat de la Pentecosta, vam tenir uns moments per agraïr al P. Àngel Briñas la dedicació i estima que ha tingut amb la nostra comunitat durant els seus anys d'estada entre nosaltres.
També, en la seva darrera reunió, els membres del Consell Pastoral Arxiprestal li van dedicar unes paraules de comiat.


La carta als Romans a la Catequesi d'Adults

La carta als Romans és la més llarga, la més estructurada i la més densa de contingut teològic entre totes les que Pau va escriure. Hi són tractats en profunditat alguns dels temes més importants de la teologia paulina: la força salvadora de l’evangeli, la justificació per la fe, la realitat de la vida en Crist i amb Crist, l’acció de l’Esperit en els creients. (...)
Amb aquest tema, la Catequesi d'Adults tancarà el curs en les tres darreres sessions dels dies 3, 17 i 31 de maig.


El P. Jesús Sans, prior de Badalona per al proper trienni

Després de la reelecció del P. Miguel Márquez com a provincial de la Província Ibèrica de Santa Teresa, i del nomenament dels nous consellers, entre els quals el P. Joan Badia, el Capítol provincial reunit a Àvila va elegir, entre altres càrrecs, el P. Jesús Sans com a nou prior de la nostra comunitat de Badalona i al P. Àngel Briñas prior de Lleida.
Més informació: pàgina web provincial, Facebook, Twitter.Capítol Província Ibèrica de Santa Teresa

Del 17 al 23 d'abril, els carmelites descalços de la Província Ibèrica de Santa Teresa, van celebrar el Capítol Provincial a Àvila. És tradició molt antiga que els capítols provincials es realitzin la primera setmana de Pasqua. El seu primer missate és aquest: "Demanem a Crist Ressuscitat que vencent les nostres pors, estiguem per Ell preparats a buscar tot el que ens doni Vida per ser capaços de contagiar Vida."
Per la nostra comunitat hi assistí el P. Àngel Briñas.
Es pot seguir la marxa del capítol a la pàgina web provincial, al Facebook o al Twitter.

Setmana Santa a la catequesi d'infants

Els nois i noies dels graus de catequesi de postcomunió, i alguns catequistes, van representar per als més petits unes escenes corresponents als darrers dies de la vida de Jesús de Natzaret entre nosaltres. D'aquesta manera tant didàctica i comprensible, els infants van presenciar la posta escena del darrer sopar, d'alguns moments de la passió i mort i de la resurrecció de Jesús, a la vegada que els més grans van aprofundir en cada un dels personatges i les escenes que representaven.
Reportatge fotogràfic

Pla Pastoral Diocesà

Corresponent a la petició de l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, el nostre Consell Pastoral va acordar participar en el treball de reflexió preparatori del Pla Pastoral Diocesà per als propers anys. Partint d'un text base prepart pel jesuïta Josep Maria Rambla, es van preparar 6 fitxes amb algunes preguntes que exposavem a tota la comunitat. Les respostes es podien anotar a les mateixes fitxes i lliurar-les a la recepció del convent o a la sagristia de l’església. També hi havia l'opció de contestar-les via internet.

"Casa nostra / casa vostra"

Molta gent de la nostra comunitat va assistir el dissabte dia 18 de febrer a la manifestació convocada per "Casa nostra/casa vostra" a favor de l'acolliment dels emigrants. Abans de sortir cap a Barcelona, hi va haver un dinar de germanor al pati del convent.

"Volem acollir"

El dimecres dia 8, de febrer es presentà a la Sala d'Actes de la nostra comunitat el programa "Casa nostra, casa vostra" que impulsa aquesta organització formada per persones independents per conscienciar i sumar complicitats de moltes persones que volen donar resposta a l’anomenada “crisi migratòria” que viu la Mediterrània.
En aquest mateix sentit, els infants de la catequesi i l'esplai es sumaren a la campanya confeccionant unes banderoles per penjar als nostres balcons, les quals es van presentar a la comunitat durant l'Eucaristia del dissabte següent.Ha mort Maria Niubó Prats
autora de les pintures del nostre altar major

El dilluns dia 23 de gener va morir la pintora catalana Maria Niubó i Prats (Badalona, 1931 - 2017), autora del fresc de l'altar major de l'església de la Mare de Déu del Carme de Badalona (1957-59). Entre altres escrits, Maria Niubó l'any 2010 va publicar el treball "Les pintures murals de l'església del Carme", on detalla l'elaboració i el significat dels murals de la nostra església.


NOTÍCIES ANYS ANTERIORS:
2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010

disseny: e.masdeu - badalona