1 2 3
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7
   PORTADA    NOTÍCIES    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    CARMEL CATALÀ   PUBLICACIONS    FOTOS I VÍDEOS

ANY 2018

NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010

Exposició

Del 24 al 28 de març es va exposar a la sala d'actes de la comunitat una interessant mostra, cedida pel monestir de Sant Jeroni de la Murtra, sobre la influència de santa Teresa en l'orde dels jerònims. En el acte de clausura, el Grup Airun va oferir el seu recital "Airun-Mystica".

Placa de record i agraïment

En una senzilla cerimònia, dins la Missa de la Família del passat dia 2 de març, es va beneir una placa que ha quedat col·locada en un lateral de l'altar major en homenatge i record de l'artista badalonina Maria Niubó Prats, autora de les pintures al fresc que presideixen la nostra església. A l'acte hi van assistir les germanes i família de la pintora que va morir ara fa un any.

Setmana de pregària per la Unitat dels Cristians

La nostra comunitat assistí a l’acte inaugural de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians que es va fer a la Catedral de Barcelona amb la participació dels representants de les diverses confessions cristianes, el dimecres dia 18 de gener. També, el dia 24, es va assistir a la trobada de Pregària de les Comunitats Cristianes de la ciutat al monestir de la Divina Providència.

Defunció

Ens assabentem de la mort del pare Josep Costa i Planagumà, franciscà i badaloní. Va ser ahir dilluns 15 de gener de 2018, a l’edat de 77 anys. Va ser fundador de la Fundació Acollida i Esperança de la nostra ciutat.El funeral es celebrà al Santuari de Sant Antoni de Pàdua (Carrer Santaló, 80) de Barcelona.
Fa uns anys, el P. Costa va ser entrevistat pel nostre Butlletí CC per parlar de la seva obra (veure núm. 16/1998).

Xerrada quaresmal

El dilluns 5 de març, a la sala d'actes e la comunitat, el P. Lluís Romagosa, badaloní conventual del Santuari de Santa Teresina de Lleida, va fer una conferència sobre “La conversió i el retorn a l’Evangeli”, amb una bona assistència.

Presentació d'un llibre

El dilluns dia 5 de febrer, el P. Vicent Martínez-Blat va presentar la seva traducció castellana del llibre "Santa Teresa de Lisieux. Obras completas".
Des de feia temps urgia la publicació de tots els escrits de la Santa en un sol volum. Ara, patrocinat pel Santuari de Santa Teresina de Lleida, Biblioteca de Autores Cristianos acaba de publicar aquesta obra que ha estat fruit del treball del P. Vicent, carmelita descalç de la comunitat de Lleida.
El llibre inclou, també, vuit obres de teatre que són gairebé desconegudes per la majoria de lectors de la Santa en castellà.

Presentació del nou grup
Carmel Ecumènic i Interreligiós

El dilluns 22 de gener, el P. Jesús Sans, prior de la comunitat, va presentar en nou grup que s'ha format a la casa "Carmel Ecumènic i Interreligiós", com un forum de debat, coneixement i pregària, amb els creients cristians i d'altres sensibiliatats religioses de la ciutat. Van assistir a la presentació, que es va fer a la Capella del Santíssim de la nostra església, una trentena de persones, entre les quals el director d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Enric Vendrell; el coordinador de la regidoria de Participació Ciutadana i Convivència de l’Ajuntament de Badalona, Rafael Crespo; i Nadia Ghulam, de l’Associació Ponts per la Pau. (Més informació).

El P. Jesús entrevistat a "Poble de Déu"

"Poble de Déu", butlletí portaveu de l'Arxiprestat de Badalona Nord, Montgat i Tiana, ofereix en el seu número del mes de gener una entrevista al P. Jesús Sans, prior de la nostra comunitat. També publica una petita resenya amb la notícia de la mort del P. Josep Jaumot. Llegir l'entrevista.NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010

disseny: e.masdeu - badalona