PORTAL    NOTÍCIES    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    CARMEL CATALÀ   PUBLICACIONS   FOTOS I VÍDEOS

Viatge Interior

Espai de recolliment on compartim i aprenem a pregar.

Som una mitjana de 15 persones adults joves que seguim meditant amb textos, en especial de l’evangeli i reflexionem i ens emmirallem amb les respostes que Jesús dóna als sentiments i emocions humans.

Amb el ressò compartim actituds noves amb els altres perquè ens facin millors persones i alhora creïn un hàbit quotidià de silenci.

Perquè meditar?

La ment no para mai. Rep constantment informació dels cinc sentits, la selecciona i la tradueix o la interpreta; es comunica amb les cèl·lules del cos; s’ocupa de les activitats del moment; salta cap el passat, a través de la memòria, i cap al futur, a través de la imaginació. Alhora, està immersa en les emocions i les passions. Molt sovint, alterna percepcions, anàlisis, emocions o passions, records i projeccions. Tota aquesta activitat, fruit de mil·lennis d’adaptació de la nostra espècie a l’entorn, ens ha permès sobreviure i progressar i, de fet, ens resulta imprescindible per a la vida pràctica. Com a contrapartida, tendeix a mantenir-nos sempre abocats a l’exterior, fora de nosaltres mateixos i, en bona mesura, en mans d'una dinàmica que no controlem.

Aquest estar fora de nosaltres mateixos comporta una pèrdua de la capacitat de centrar-nos amb consciència plena en el moment present, el qual és sempre l’únic moment real (anomenem passat allò que ja no és, i anomenem futur allò que encara no és). Així, tendim a viure revisant el passat o bé anticipant algun futur; és a dir, fora de la realitat en què ens trobem. A tot això s’hi afegeix un altre fet que hi guarda relació: més que actuar, reaccionem en funció d'una certa imatge que ens hem format de nosaltres mateixos, dels altres i de les coses.

Tot plegat configura una càrrega molt feixuga que duem a sobre com si fos una motxilla.

És el contingut d’aquesta motxilla qui tendeix a reaccionar davant de cada cosa i amb una resposta previsible: d’acord amb la persona que ens pensem que som. Perquè el cas és que ens identifiquem amb el contingut de la motxilla. Aquesta identificació ens perjudica de múltiples maneres perquè ofega de forma progressiva la nostra llibertat i la nostra creativitat: la capacitat que tenim de transformar-nos, de rectificar, de sorprendre’ns i d’acceptar.

La motxilla, més o menys carregada, és amb nosaltres. La meditació ens ajuda a reconèixer que no som el seu contingut i a descobrir quina és la nostra vertadera naturalesa.

Meditar i “Relaxar-se és un art”, no es tracta de descansar, podem descansar dormint o no, però en canvi, podem meditar estant cansats o també descansant.

La meditació que aprens cal portar-la amb tu allà on vagis i pots fer-la servir sempre que vulguis, en el dia a dia.

Meditar comporta dirigir els nostres sentits cap a l’interior i augmenta la consciència del que sentim i volem. Perquè seguir la filosofia de l’amor és seguir el missatge de Jesús.

I com diu Honoré de Balzac: L’amor és la poesia dels sentits.

Es tracta de fer un recorregut, un viatge, pel teu interior, mirant-te a tu mateix. Vers tu mateix i el misteri... Aprendre a desconnectar... aprendre a interioritzar. Veure el món de manera diferent... mirar dins d’un mateix i somriure. Perquè el que ets davant els ulls del teu millor amic et dóna una idea del qui ets davant els ulls de Déu. I poc a poquet descobrir el sisè sentit que tots tenim dins nostre.