Comunitat Cristiana Carmelites Descalços Barcelona

m.d.carme

   CARMEL CATALÀ    NOTÍCIES    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    FOTOS I VÍDEOS    GLOSA DOMINICAL


Advent amb sant Joan de la Creu

Dissabte vinent, dia 26, en el marc de la trobada de religiosos de la zona Nord-est de la Província Ibèrica, que tindrà lloc a casa nostra, oberta també a religioses i laics, i com a preparació del Temps d’Advent, tindrem una conferència del P. Varghese, de la comunitat carmelitana de Tarragona, titulada: “Com viure l’Advent i el Nadal, a la llum de sant Joan de la Creu”. Serà a les 12 del migdia a la capella del Santíssim de la nostra comunitat. Us convidem a assistir a aquesta reflexió per preparar el Temps d’Advent que ara s’inicia.

Defunció

Ens hem assabentat de la mort de la senyora Dolors Sarriera Garreta, mare de qui fou el nostre germà Josep Castellà, carmelita descalç que va pertanyer a aquesta comunitat de Barcelona. El funeral serà a la nostra esglèsia del Carme de Badalona, el diumenge dia 20, a tres quarts de deu del matí. El tenim present en la nostra pregària i fem costat a la seva família en aquests moments de dificultat.

Inici del curs

El passat dia 11 d'octubre, l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, va visitar la nostra comunitat per presidir l'Eucaristia de dos quarts de vuit de la tarda, amb motiu de l'inici del nostre curs pastoral 2022-23. Després de la missa, el cardenal compartí amb els religiosos de la comunitat un sopar de germanor. L'acte formava part de les activitats que s'han preparat per a la primera quinzena d'octubre en la qual hem celebrat dues de les festes més estimades del Carmel Descalç, la de santa Teresina de l'Infant Jesús (dia 1) i la de santa Teresa de Jesús (dia 15).
VEURE REPORTATGE GRÀFIC
EcumenismeFusió de dues comunitats

La comunitat carmelitana de Barcelona passarà a integrar-se a la de Badalona. La seu s'establirà en aquesta darrera població, amb P. Jesús com a prior. En unes declaracions a "Poble de Déu" el P. Jesús va dir que «davant de la reducció de frares, es vol potenciar la vida comunitària fraterna, sense deixar d’atendre pastoralment les dues comunitats. És una gran responsabilitat atendre els dos llocs des de Badalona: l’Església, la pastoral litúrgica i la de grups. Segons un decret de la nostra congregació les comunitats no poden ser inferiors a 3 i al Capítol Extraordinari del 2015 es van escollir Badalona i Lleida com les dues cases principals».
Per a portar a terme aquesta decisió, caldrà fer unes obres de reforma a la casa, que es podrien allargar un any o un any i mig, moment en que la comunitat de Barcelona es traslladarà a Badalona.


Campanya d'ajuda damnificats d'Ucraïna

Els Carmelites Descalços d’Ucraïna demanen ajuda per atendre les persones que pateixen directament les conseqüències de la guerra del seu país.
Amb aquesta finalitat, la comunitat carmelitana de Badalona obre una campanya per recollir donatius en efectiu perquè puguin comprar allà mateix el que més sigui necessari.

Si podeu i voleu col·laborar, feu un ingrés al compte corrent:
ES47 2100 0325 4602 0014 5577 Cal indicar: Ajuda a Ucraïna
Més informació


   

Visita virtual de la nostra església


disseny: e.masdeu - badalona