Comunitat Cristiana Carmelites Descalços Barcelona

m.d.carme

   CARMEL CATALÀ-BALEAR    NOTÍCIES    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    FOTOS I VÍDEOS    GLOSA DOMINICAL


Campanya d'ajuda damnificats d'Ucraïna

Els Carmelites Descalços d’Ucraïna demanen ajuda per atendre les persones que pateixen directament les conseqüències de la guerra del seu país.
Amb aquesta finalitat, la comunitat carmelitana de Badalona obre una campanya per recollir donatius en efectiu perquè puguin comprar allà mateix el que més sigui necessari.

Si podeu i voleu col·laborar, feu un ingrés al compte corrent:
ES47 2100 0325 4602 0014 5577 Cal indicar: Ajuda a Ucraïna
Més informació


50 anys de l’enderroc de l’antic convent

L’any 1971, amb la corresponent llicència municipal, començà l’enderroc de l’antic convent del carrer Llúria (inaugurat el 1910) i del campanar neomudèjar que tenia adossat, obra de l’arquitecte Josep Domènech i Estapà. Anteriorment, els frares s’havien traslladat al nou edifici conventual que dona a la Diagonal. Tanmateix, una denúncia dels Amics de la Ciutat va aturar uns mesos la destrucció del campanar i es sol·licità la incoació d’un expedient per declarar-lo monument d’interès arquitectònic. Finalment, però, no s’atengueren les sol·licituds i el campanar també va desaparèixer.

Concert de sardanes

La Confederació Sardanista de Catalunya oferí, el passat diumenge 28 de febrer a la nostra església, un concert temàtic amb sardanes de compositors capellans i religiosos. El seu objectiu és promoure la candidatura de la sardana com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. La part musical va anar a càrrec de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Centenari del Santuari de la Mare de Déu del Carme

Enguany celebrem els 100 anys de la inauguració de la nostra església-santuari de la Mare de Déu del Carme. No cal dir el goig que això significa per a nosaltres com a orde i per a totes aquelles persones que formen part de la nostra família. Ens plau fer-vos partícips de l'efemèride i us convidem als actes que gradualment, i sempre en funció de la situació que vivim, s'aniran organitzant per a apropar-nos a la gent i que la gent s'acosti a nosaltres.

Labor social de la comunitat

Malgrat la impossibilitat de celebrar públicament els nostres serveis religiosos, l’acció social s’ha incrementat aquests dies de pandèmia a la nostra comunitat de Barcelona. Aquesta és, grosso modo, la nostra tasca assistencial:
De dimarts a divendres s'atén als Serveis Socials del Raval i el Gòtic. A les tardes també s'atenen les persones necessitades d'ànims, consol, orientació, i les que no poden venir al matí a buscar els aliments.
Quinzenalment es reparteixen 272 lots de menjar i neteja. Això és possible, atès que des de fa 10 setmanes no hi ha ingressos de diners i d'aliments a les col·lectes de l’església, gràcies a alguns particulars que ens ho fan arribar des dels magatzems o el Banc d'aliments.
A més, es paguen lloguers de pisos, rebuts de llum i d'aigua i habitacions per dormir. (17 de maig 2010)

Ha mort el P. Josep Castellà

Aquest, dijous 26 de març, a la tarda, ha mort a Barcelona el P. Josep Castellà i Sarriera. S'havia trobat malament aquests dies passats, però no esperàvem aquest desenllaç. Sant Josep, advocat de la bona mort, l’haurà ajudat a viure el seu darrer moment acompanyat de la Mare de Deu del Carme i de Jesús de Natzaret.
Comunicarem altres detalls sobre les seves exèquies en aquest temps de confinament. Que visquis en Crist, Josep, i gaudeixis de la seva Llibertat.

XXI TROBADA DE LA FAMÍLIA CARMELITANA

Arriba la tradicional trobada de la nostra família teresiana. Enguany, la ciutat de Lleida serà el punt d'unió de les diferents branques i comunitats que cada any celebrem aquesta jornada festiva. La Seu Vella, el Museu Diocesà i el Santuari de Santa Teresina acolliran les activitats del dia.
Com sempre, la nostra comunitat hi serà present. Feu la vostra reserva a la porteria.

Carmel Seglar

El passat 12 de maig, diumenge del Bon Pastor, al Santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona, a l’Eucaristia del migdia, presidida pel P. Miguel Márquez, provincial de la Provincia Ibérica de santa Teresa, va tenir lloc l’admisió a la formació de Carmen Castellanos, i la promesa definitiva de Mercedes de santa Teresa de Jesús, les promeses temporals de Maravillas Inmaculada del Espíritu Santo i Joan María de la Caritat de la comunitat de santa Teresa de l’Infant Jesús de Mataró i la promesa definitiva d’Antonio del Niño Jesús de Praga i de San José de la comunitat de Barcelona. Llegir tota la notícia.

Ordenació

El dissabte 11 de maig, a les 16,30h, el nostre germà Andrew Llanes serà ordenat prevere pel cardenal emèrit Lluís Martínez Sistach al monestir de les carmelites descalces del carrer Immaculada, 43-45, de la nostra ciutat. L’endemà celebrarà la primera missa al mateix lloc, a les 10 del matí. Tothom hi és convidat.
El Dimecres de Cendra, el papa Francesc va celebrar la missa amb la benedicció i imposició de la cendra, a la basílica de Santa Sabina de Roma. El germà Andrew va participar en aquesta celebració com a diaca, servei que li va conferir el mateix cardenal emèrit el passat mes de novembre en el nostre Santuari de la Mare de Déu del Carme.


Defunció

El dia 14 de febrer va morir a Barcelona el P. Miquel Balle Munar. Nascut a Palma de Mallorca el 4 d'abril de 1935, als 24 anys va prendre l'hàbit del Carmel Descalç i va fer els seus estudis en el seminari de Tarragona on es va ordenar sacerdot el 13 de març de 1965.
De caràcter emprenedor i enamorat de la seva illa natal, en diversos triennis va ser prior del convent de la Mare de Déu del Carme, patrona del barri mariner de Santa Caterina de Palma de Mallorca. Va sentir profundament el tancament del convent mallorquí i els últims anys de la seva vida els ha passat en el convent de Barcelona, quan ja la malaltia el tenia molt afeblit. També havia estat prior de la comunitat de Palafrugell (1987-2002) i conseller provincial en tres ocasions.
Les exèquies es van celebrar en el nostre Santuari de la Mare de Déu del Carme.
El guardem en el record i en la pregària.


Ministeri del diaconat

El diumenge dia 18, el nostre germà carmelita descalç Andrew Llanes ha rebut el ministeri del diaconat de mans del cardenal emèrit de Barcelona Mns. Lluís Martínez Sistach. La celebració s'ha fet al santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona. Juntament amb el cardenal, han celebrat l'eucaristia el vicari general P. Agusti Borrell, i el provincial P. Miguel Márquez, així com altres preveres companys de l'orde. A la cerimònia hi han estat presents familiars i amics del germà Andrew, de la nostra zona de Catalunya de la Província Ibèrica, que actualment està proseguint els seus estudis al Teresianum de Roma. La nostra més cordial enhorabona per aquest nou pas en la seva vida religiosa.

Concert de cant coral a favor d'El Rebost   

Visita virtual de la nostra església


disseny: e.masdeu - badalona