PORTAL    D'ON VENIM    FOTOS I VÍDEOS


GR 7
Etapa 1 (la numeració és nostra):
Sant Llorenç de Morunys - Hostal del Pla

Data: 30 de març 2019
Assistents: 19
Distància: 15 km

Avui comencem una nova aventura, en diuen GR-7 i va des d’Andorra fins a Fredes i més enllà (creua la península Ibèrica fins a Gibraltar). Nosaltres per raons logístiques comencem a Sant Llorenç de Morunys. Estem ansiosos i delirosos com nens petits quan fan la primera excursió. L’autocar és petit, de 19 places i anem estrets, el comparo amb els avions de baix cost, però és igual estem contents i, en general, hi ha xerrera. Avui s’ha incorporat en Francesc i tenim la baixa de la Rosa.
Quan arribem a la plaça del poble ens trobem amb un autocar d’amics del Museu de Badalona. Comencem a caminar a les 9,15. Sortim del poble, observant les elegants cases d’estiueig amb teulades de pissarra, i ens dirigim cap a Sant Serni del Grau, ermita del s. XI des d’on s’albira el poble de Sant Llorenç; la pujada és suau i ens endinsem dins del bosc. La temperatura és agradable, quan hem arribat s’ha dissolt la poca boira que hi havia i fa un cel clar. A partir d’aquí la pujada és fa més forta, anem per una camí molt ample i pedregós. A mitja pujada parem per esmorzar, el vi que no falti i avui bombons Ferrero.
A partir d’aquí ve una pujada molt forta, seguint el mateix camí ample que ens porta fins a Coll de Jou (1480 m.). El camí és sembrat de grans pedres, limitat pel bosc a banda i banda i a mà esquerra el torrent més avall. El fort pendent fa que ens parem a estones per refer-nos. A Coll de Jou trobem la carretera LV-4241 en una cruïlla que porta a Port del Comte i a Solsona. Seguim per aquesta carretera un tram d’un quilòmetre i mig, amb unes vistes privilegiades sobre la Vall del Lord i les muntanyes que delimiten per dalt fins a Port del Comte. Les muntanyes de més avall, fetes de roca conglomerada, semblen les de Montserrat amb unes formes més rotundes i unes valls pregones.
Quan deixem la carretera agafem un camí paral·lel que la ressegueix pel mig del bosc i enganya perquè, encara que la guia diu que tot és baixada, només fem que pujar i a estones en pla. Així arribem a l’Hostal del Vent, construcció abandonada amb entrada des de la carretera. El camí continua paral·lel, ara és un prat pelat i desprès un bosc entre alzines, pins i matolls, farigola, etc. A partir d’aquí hi ha una forta baixada per un camí ample que segueix un torrent entremig del bosc, ple de còdols, arrels i tot el material perillós que us pugueu imaginar per tal de veure si algú queia, però no, estem avesats. Així, arribem a l’Hostal del Pla, construcció rural de pedra on ens espera una cervesa ben fresca a la que ens convida en Joan.
Aquí s’acaba l’excursió, agafem l’autocar i cap a casa on arribem amb l’arròs ja covat, però ha valgut la pena. De tornada la carretera fins a Solsona és molt bona, res a veure amb l’anada que des de Berga ens ha fet anar per una carretera plena de corbes, amb revolts tancats i amb forta pendent que han fet marejar a alguns.

Veure fotos

PROPERA SORTIDA

13 d'abril de 2019
GR 7
Hostal del Pla - Olius

Distància aproximada: 14 Km



RUTES ANTERIORS


GR 5. SITGES - CANET DE MAR


MERIDIÀ VERD


MONTSERRAT-NÚRIA


GR 2. LA JONQUERA-SANT ADRIÀ


GR 175. RUTA DEL CÍSTER

ALTRES SORTIDES


BALANDRAU


VIMBODÍ-MONTBLANC
CALÇOTADA 2018


BASTIMENTS