ARXIU DE NOTÍCIES

Activitats nou curs

Quaresma

Viacrucis comunitari
El divendres dia 28 de febrer 2020, tots els divendres del mes de març i el dia 3 d’abril, a les 18,45 h. a la capella del Santuari i tot seguit eucaristia.
Pregària de santa Elisabet de la Trinitat

Díptic en català, amb la pregària i una ressenya biogràfica, editat amb motiu de la canonització de la carmelita descalça Elisabet de la Trinitat. Comandes .


Presentació d'un llibre

El divendres 11 d'octubre, el carmelita P. Francisco Negral, presentarà el seu llibre "Las rutas de Jesús de Nazaret. Su Dios, su pueblo, su tierra", editat per Monte Carmelo. El llibre, que ja va per la segona edició, narra les impressions de l'autor recollides en els seus viatges a peu pel país seguint les petjades de Jesús i dels molts anys d'estada en aquelles terres on, en moltes ocasions, ha exercit de guia de pelegrins.


Trobada Família Carmelitana

Ruta de Santa Teresina

El Santuari organitza una sortida que anomenem "Ruta de santa Teresina" amb sortida des de Lleida. Es visitaran les ciutats d'Alençon, Lisieux, Rouen, Bruixes, Gant, Brussel·les, Anvers, Lovaine, Tous, Bourdeus i Lourdes.

Recordant el P. Josep Jaumot

El P. Josep Jaumot va morir el vespre de la nit de Nadal. El Déu de l’amor infinit l’ha acollit a la seva llar. La missa exequial es va fer a l’església dels Carmelites Descalços de Badalona. Tenia 83 anys. Va formar part de la comunitat religiosa del nostre Santuari-Parròquia durant més de 40 anys.
Us convidem a donar gràcies a Déu pel seu servei a la comunitat cristiana de Lleida participant en l’eucaristia de 2/4 de 8 del vespre del dia 10 de gener.Celebració comunitària de la Reconciliació

Com a preparació inmediata a les properes festes de Nadal, la comunitat parroquial del nostre Santuari de Santa Teresina farà la celebració comunitària de la penitencia el dia 19 a 2/4 de 8 del vespre.

Festes del Carme
El P. Àngel Briñas, prior del Santuari de Santa Teresina de Lleida per al proper trienni

El Capítol provincial reunit a Àvila ha elegit el P. Àngel Briñas nou prior de la nostra comunitat del Santuari-parròquia de Santa Teresina de Lleida per al proper trienni. En el mateix procés, el P. Jesús Sans ha estat escollit prior del convent de Badalona.
Tota la informació del capítol a la: pàgina web provincial


Aniversari de santa Teresina

Fa 144 anys, tal dia com avui, el 2 de gener de 1873, naixia a Alençon Teresa Martin, més coneguda arreu com santa Teresina de l'Infant Jesús.
En aquest nou any que ara encetem, demanem a la Santa que ens faci companyia en el "caminet" de la nostra vida.
Llegiu la carta de Cèlia, la mare de Teresina, a la seva cunyada fent-li saber la bona nova el dia següent del naixement.


Concert aniversari Associació AREMI

El dia 4 de novembre a les 20,30 hores va tenir lloc al Santuari-Parròquia de Santa Teresina de Lleida una cantada en commemoració i a benefici de l’Associació AREMI, entitat lleidatana que té cura de persones amb paràlisi cerebral.
Van participar-hi cinc corals de la Terra Ferma: La Coral de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, La Coral Sícoris, La Coral Garrampem, la Coral Vallfogonina i la Coral Xiroia, amb cançons majoritàriament musicades per The Beatles.
Les corals van ser acompanyades en totes les seves cançons per un trio de saxo, percussió i piano sota la magistral direcció de la directora titular de les cinc corals Blanca Julià. Amb l’església del Santuari plena de gom a gom, l’acte va rebre força aplaudiments per part del públic assistent, que al final del concert va demanar entusiasmat una repetició, a la que els coristes van accedir sense condicions molt agraïts per les entusiastes ovacions del gran públic.
Aquesta cantada va ser organitzada per l’Associació AREMI i la Coral Sícoris, amb l’inestimable col·laboració del Santuari, la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Pelegrinatge a Dijon amb motiu de la canonització de
Sor Elisabet de la Trinitat

Del 18 al 24 de Juliol de 2016, amb motiu de la Canonització de Sor Elisabet de la Trinitat, Religiosa Carmelita del Convent de Dijon (França) un grup de 23 pelegrins vàrem sortir de diferents poblacions de Catalunya per visitar aquet lloc Sant ple d’espiritualitat del Carmel on les germanes, en silenci i recolliment, preguen pel món en comunió amb els germans Orientals. Més informacióFesta dels sants Lluis i Cèlia Martin a Lleida

El dia 12 de juliol, en plena novena de la Mare de Déu del Carme i festivitat dels sants Lluís i Cèlia Martin pares de santa Teresina, es van col·locar les seves relíquies al peu de l’altar de la capella del Santíssim, on hi quedaran perquè els devots les puguin venerar. El P. Miguel Márquez, provincial, el qual aquests dies visita la nostra comunitat de Lleida, va dir unes paraules sobre els pares de santa Teresita i acte seguit va dur les relíquies, en processó, fins a la capella,on es va ferr una pregària als sants Lluís i Cèlia i un cant d’un poema de santa Teresina interpretat per la Montse Posino, directora de la coral "Flor del Carme”.

Publicades les actes del V Congrés d'Espiritualitat

S’acaba de publicar el llibre amb els textos de les intervencions dels ponents, testimonis i conferenciants del V Congrés d’Espiritualitat celebrat Lleida el mes d’octubre de l’any passat com a cloenda a Catalunya del V Centenari del naixement de santa Teresa. Editat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat, el llibre porta el mateix títol del congrés “La interioritat habitada. El testimoni de Teresa de Jesús”. Més informació .


Trobades de reflexió i pregària

Vivimos momentos de incertidumbre. Todos somos conscientes de que nuestro mundo evoluciona a una velocidad vertiginosa, mientras continuamente se repite una consigna: «Estamos en crisis» (ecológica, política, educativa, eclesial, de relaciones humanas). Si no queremos naufragar en estas aguas revueltas, hemos de conocer mejor los contenidos de nuestra fe, distinguiendo lo esencial de lo accesorio, lo que debe permanecer y lo que puede cambiar. Por eso queremos reflexionar sobre los contenidos fundamentales del cristianismo, tal como están recogidos en el Credo, intentando exponerlos con sencillez y claridad, usando un lenguaje comprensible para los creyentes del siglo XXI.

Les proponemos 12 encuentros los sábados de octubre, noviembre y diciembre, de 9,30 a 11 de la mañana, con este horario:
9,30: Celebración de la eucaristía
10,00: Conferencia – reflexión
10,30: Adoración al Santísimo
Presència a Facebook

«30/12/19.- Bon dia a tothom des del santuari de Santa Teresina de Lleida. Després d'una temporada durant la qual la nostra pàgina ha estat una mica deixada, ens hem proposat actualitzar-la i servir-nos d'aquest mitjà per a comunicar notícies relatives al santuari i propagar l'espiritualitat de santa Teresina. La fotografia és del cambril del santuari, des del qual santa Teresina vessa la seva pluja de roses sobre tots els seus devots. Feliç cap d'any i beneït any nou per a tots!»
Pàgina Facebook santuari


XXI TROBADA DE LA FAMÍLIA CARMELITANA

Arriba la tradicional trobada de la nostra família teresiana. Enguany, la nostra ciutat de Lleida serà el punt d'unió de les diferents branques i comunitats que cada any celebrem aquesta jornada festiva. La Seu Vella, el Museu Diocesà i el Santuari de Santa Teresina acolliran les activitats del dia.
Feu la vostra reserva.

Festes del Carme

Tríduum a la Mare de Déu del Carme
Del 13 al 15 A les 19,15 h cant de vespres.
A les 19,30 h eucaristia presidida pel P. Lluís Romagosa.

Solemnitat de la Mare de Déu del Carme
Dia 16 A les 19,30 h solemne eucaristia presidida pel P. Lluís Romagosa, amb la participació del cor «Flor del Carme».

A les 20,30 h ballada de sardanes al pati del Santuari.

Concert de santa TeresaEl pare general a Lleida

El pare Saverio Cannistrà, general dels Carmelites Descalços, va visitar ahir la nostra comunitat de Lleida. Des del diumenge passat el pare general està fent les visites pastorals a les nostres cases de la província Ibèrica de Santa Teresa de Jesús. (+)

Manuscrit A

El dia 20 de gener de 1896 Teresina va lliurar a la mare Agnès el Manuscrit A en resposta a la petició que li va fer el desembre de 1894 d'escriure els seus records d'infantesa. Hi dedicarà poc més d'un any. Comença a escriure tot just quan té 22 anys. Una persona tan jove que deixarà un escrit d'una profunda maduresa espiritual! De fet ella mateixa s’expressa així al començament del Manuscrit A 3r: «Em trobo en una època de la meva existència en què puc donar una mirada sobre el passat; la meva ànima ha madurat en el gresol de les proves exteriors i interiors.»


Trobada anual de la Família Carmelitana12 de juliol: Sants Lluís Martin i Cèlia Guérin

Avui celebrem amb goig la festa dels sants Lluís Martin i Cèlia Guérin. Seguir llegint

Missa cantada i concert

El dissabte 7 de gener a les 19,30 h. Missa cantada i concert cloenda del temps de Nadal a càrrec de l’Schola Cantorum de Lleida. Esteu tots convidats! Programa


Bon Nadal
Festes de santa Teresina de l'Infant JesúsTrobada de la Família CarmelitanaAplecs d'Estiu. Palagrufell 2016

Com en anys anteriors, el Santuari-Parròquia de Lleida organitza a la Costa Brava unes estades de vacances per a pares, infants, joves i avis. Sortint de les nostres contrades de terra endins oferim la possibilitat de compartir uns dies en la fe i l'amistat en un lloc envoltat de mar, muntanya i monuments històrics.

Homenatge al pare Pere

El 29 de juny, festivitat de sant Pere i sant Pau, apòstols, el santuari-parròquia de santa Teresa de l’Infant Jesús de Lleida va retre un homenatge al P. Pere Martorell i Ferran, ocd. Crònica i fotos de l'acte.

Santuari Santa Teresa de l'Infant Jesús - Carmelites Descalços
Plaça de les Missions, 1 - 25006 LLEIDA
Tel.: (+34) 973 26 66 39
lleida@carmelcat.cat


disseny: E. Masdeu - Badalona