Pluja de Roses

És el portaveu de difusió de l'espiritualitat de santa Teresa de l'Infant Jesús i dels místics del Carmel, i també un mitjà informatiu de la vida eclesial i carmelitana. És una publicació al servei de l'Evangeli i de la cultura. També es fa ressò de les activitats del Santuari. Es va publicar per primera vegada l'any 1923, en ocasió de la beatificació de Teresa.

Darrer número publicat:
Maig - Juny 2019

Índex

 • Editorial. Destí segur: la plenitud en Déu
 • Actualitat. Nens
 • Teresa de Lisieux: Espiritualitat. «De déus i homes» (V)
 • Bíblia i oració: Pregar amb l'evangeli de sant Marc (II)
 • Educar els fills avui. Deu anys després
 • Dossier «Pluja de Roses» «La terra no és la nostra pàtria». Capítol 8, quarta part
 • De la mà de... sant Joan de la Creu
 • Exposició sobre "Les estances"
 • Pintura, llibres... cinema, música
 • L'oasi
 • Roses de Santa Teresina
 • Festa de les roses

 • SUBSCRIPCIONS

  Editorial

  Destí segur: la plenitud en Déu

  Pasqua és sinònim de plenitud. L’esperança, passant per la mort, es transforma en resurrecció, en culminació de tots els anhels més íntims de la persona. En Teresina hi ha una subtilesa insospitada de confiança en Déu que accentua la fidelitat. D’aquesta manera es fa més candent la seva presència vigoritzant i transformadora. Amb Ell no solament tot és possible, sinó que en Ell totes les esperances quedaran complertes. Però tot això, diu Teresina, té el seu origen en una experiència profunda de la dolçor i tendresa de Déu:
  «Ah! veritablement hi ha de què morir d’agraïment i d’amor!... Soc més feliç d’haver estat imperfecta que si, sostinguda per la gràcia, ha- gués estat un model de dolcesa... Em fa tant de bé el veure que Jesús és sempre tan dolç, tan tendre amb mi!... Ah! des d’ara ho reconec; sí, totes les meves esperances seran curullades... Sí, el Senyor farà per nosaltres meravelles que sobrepassaran infinitament els nostres im- mensos desigs!...» (Carta 230)
  Val la pena recordar també un altre dels textos més significatius del seu epistolari sobre Déu misericòrdia. En la correspondència que manté amb el P. Roulland, un dels dos missioners amb els quals s’ha ager- manat apostòlicament, li comenta que no ha de donar cabuda a la por davant la justícia de Déu, encara que la seva vida no hagi estat tan exemplar com hauria desitjat. Li deixa i ens deixa aquesta meravella de pensament teològic:
  «I és aquesta justícia, que espanta tantes ànimes, que fa el motiu de la meva joia i de la meva confiança. Ser just no és solament exercir la severitat per a castigar els culpables, sinó també reconèixer les intenci- ons i recompensar la virtut. Espero tant de la justícia del bon Déu com de la seva misericòrdia; és perquè és just que “És compassiu i ple de dolçor, lent en el càstig i abundant en misericòrdia. Perquè coneix la nostra fragilitat, es recorda que som pols. Com un pare s’apiada dels seus fills, així el Senyor té compassió de nosaltres”... Heus aquí, germà meu, el que penso de la justícia del bon Déu; el meu camí és tot de con- fiança i d’amor, i no comprenc les ànimes que tenen por d’un Amic tan tendre.» (Carta 226)

  Santuari Santa Teresa de l'Infant Jesús - Carmelites Descalços
  Plaça de les Missions, 1 - 25006 LLEIDA
  Tel.: (+34) 973 268 038
  lleida@carmelcat.cat


  disseny: E. Masdeu - Badalona