CARMEL CATALÀ    NOTÍCIES    HISTÒRIA    SANTORAL    GRUPS COMUNITAT    FULL INFORMATIU   FOTOS, VÍDEOS i RECULLS DE PREMSAConferències i concert Pasquals

Lloc: Monestir Carmelites Descalces
Carrer Mare de Déu del Carme, 2.
TARRAGONA
"En quin Jesús creiem"

Dia 29 d'abril
18.30 h. Rés les Vespres.
19.00 h. conferència a càrrec de la Gna. Montserrat Viñas, abadessa emèrita del Monestir de Sant Benet de Montserrat.

"El llenguatge teològic de l'art dels primers cristians"

Dia 5 de maig
18.30 h. Rés les Vespres.
19.00 h. conferència a càrrec del Dr. Andreu Muñoz, doctor en arqueologia clàssica i director del Museu Bíblic Tarraconense.

"Concert de Pasqua"

Dia 12 de maig
18.30 h. Rés les Vespres.
19.00 h. Concert a càrrec de la soprano Mireia Tarragó amb l'acompanyament a l’orgue del Sr. Josep Tarragó.
Programa de Setmana Santa
Horari celebracions litúrgiques
Presentació d'un llibre

El pare prior dels Carmelites Descalços i el Grup Cultural del Carme, es complauen a convidar-vos a la presentació del llibre "Processó del Sant Enterrament, Divendres Sant a Tarragona", processó declarada Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, escrit pel periodista, Francesc Basco Gracià, amb fotos dels passos realitzades per Jordi Freixa, Fer-vi i Oriol Ventura.
L’acte tindrà lloc el proper dimecres, dia 10 d’abril, a les 20 hores, a la nostra església de la Mare de Déu del Carme.
La presentació del llibre anirà a càrrec del senyor Cèsar Pastor Diez.


Celebració Comunitària del
Sagrament de la Reconciliació

El proper dijous dia 11 d’abril a les 7,30 hores del vespre, tindrà lloc a la nostra església de la Mare de Déu del Carme, la Celebració comunitària del Sagrament de la Reconciliació.Edificis singulars del segle XX

Aquest diumenge, 10 de març, comença a publicar-se una sèrie setmanal al Diari de Tarragona amb el títol de: "Tarragona en deu edificis del segle XX". El primer capítol correspondrà al nostre convent dels carmelites descalços, inaugurat l'any 1897 i que és obra de l'arquitecte Pau Monguió Segura (Tarragona, 1865 - Barcelona, 1956).

Dimecres de cendre

Dimecres dia 6 de Març de 2019, imposició de la Cendra a les misses de les 12 hores del migdia i les 7 hores del vespre, a la nostre església de la Mare de Déu del Carme dels PP. Carmelites Descalços de Tarragona
"I quan dejuneu, no feu un posat trist, com els hipòcrites, que es desfiguren la cara perquè tothom noti que dejunen. Us ho dic amb tota veritat: Ja tenen la recompensa. Tu, quan dejunis, renta't la cara i posa't perfum perquè la gent no sàpiga que dejunes, sinó només el teu Pare, i ell, per a qui no hi ha secrets, t'ho recompensarà". (de l'evangeli de Mateu).


'Camí cap a la Pasqua amb Edith Stein': Exercicis on line

En l'itinerari quaresmal, ens deixarem acompanyar per la santa carmelita Teresa Beneta de la Creu, Edith Stein, doctora de l'Església i màrtir del nazisme, que serà per a nosaltres guia i llum en aquest trànsit vers la Pasqua. Ella ens ajudarà a acollir la Paraula de Déu i a posar-la en pràctica. Com a gran buscadora de la Veritat, ella ens convida a caminar, a no aturar-nos, a anar sempre endavant en la recerca de Déu i dels germans.
Aquests Exercicis Espirituals on line són gratuïts: podem registrar-nos o donar-nos de baixa en qualsevol moment. Convideu els vostres amics i coneguts a participar-hi. Subscripcions: www.retiro-online.karmel.at.


10 de febrer: 25 anys de professió

El proper diumenge dia 10 de febrer de 2019, celebrarem els 25 anys de professió del pare Benny Manackaparambil, amb una eucaristia a les 7,00 hores del vespre.
Hi sou tots convidats.

21 de gener:
Festivitat de sant Fructuós, bisbe i màrtir, i sant Auguri i sant Elogi, diaques i màrtirs

El valor de les actes de llur martiri (l’única font biogràfica que posseïm d’ells i primer testimoniatge del cristianisme a la nostra terra) en fa els màrtirs més famosos del Principat. Moriren cremats a Tarragona el dia d’avui de l’any 259, durant l’imperi de Valerià i Gal.liè. Sant Agustí i Prudenci ja es fan ressò de la veneració que ben aviat adquiriren.

10.00 h. Pregària i lectura de les Actes martirials a l’amfiteatre de Tarragona organitzada per l’Associació Cultural Sant Fructuós.
19.00 h. Inauguració de la primera fase del Jardí bíblic, al Museu Bíblic Tarraconense (c/ de les Coques 1-C), amb la benedicció de les estàtues d’Abraham, sant Pau i sant Fructuós obra de l’artista tarragoní Bruno Gallart Pardo. L’acte serà presidit pel Sr. Arquebisbe.
19,30 h. Ofrena floral per part de la Comissió Any Vidal i Barraquer a la cripta de la capella de Sant Fructuós de la Catedral —on reposen les despulles del cardenal Francesc d’Assís Vidal i Barraquer— en el 150è aniversari del seu naixement.
20.00 h. Missa pontifical de Sant Fructuós a la Catedral presidida pel Sr. Arquebisbe.

Festivitat del Nen Jesús de Praga

El dia 25 de gener és la festa del Nen Jesús de Praga, per aquest motiu els dies 22, 23 i 24 celebrarem a la nostra església de la Mare de Déu del Carme un tridu en honor a aquesta advocació de Jesús Infant.

NOTÍCIES ANTERIORS


GLOSA DOMINICALFULL INFORMATIU MENSUALPROVÍNCIA IBÈRICA DE SANTA TERESA


CASTELL INTERIOR


provínciaCARMELITES DESCALÇOS CATALUNYA


comunicacionesPÀGINA OFICIAL DE L'ORDE

disseny: e.masdeu - badalona