CARMEL CATALÀ    NOTÍCIES    HISTÒRIA    SANTORAL    GRUPS COMUNITAT    FULL INFORMATIU   FOTOS, VÍDEOS i RECULLS DE PREMSA21 de gener:
Festivitat de sant Fructuós, bisbe i màrtir, i sant Auguri i sant Elogi, diaques i màrtirs

El valor de les actes de llur martiri (l’única font biogràfica que posseïm d’ells i primer testimoniatge del cristianisme a la nostra terra) en fa els màrtirs més famosos del Principat. Moriren cremats a Tarragona el dia d’avui de l’any 259, durant l’imperi de Valerià i Gal.liè. Sant Agustí i Prudenci ja es fan ressò de la veneració que ben aviat adquiriren.

10.00 h. Pregària i lectura de les Actes martirials a l’amfiteatre de Tarragona organitzada per l’Associació Cultural Sant Fructuós.
19.00 h. Inauguració de la primera fase del Jardí bíblic, al Museu Bíblic Tarraconense (c/ de les Coques 1-C), amb la benedicció de les estàtues d’Abraham, sant Pau i sant Fructuós obra de l’artista tarragoní Bruno Gallart Pardo. L’acte serà presidit pel Sr. Arquebisbe.
19,30 h. Ofrena floral per part de la Comissió Any Vidal i Barraquer a la cripta de la capella de Sant Fructuós de la Catedral —on reposen les despulles del cardenal Francesc d’Assís Vidal i Barraquer— en el 150è aniversari del seu naixement.
20.00 h. Missa pontifical de Sant Fructuós a la Catedral presidida pel Sr. Arquebisbe.Festivitat del Nen Jesús de Praga

El dia 25 de gener és la festa del Nen Jesús de Praga, per aquest motiu els dies 22, 23 i 24 celebrarem a la nostra església de la Mare de Déu del Carme un tridu en honor a aquesta advocació de Jesús Infant.Bones notícies! Good news!

Sembla ser que aquest matí la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha emès un comunicat dient: “que atorgat una subvenció milionària”, per la reparació de la cúpula de la nostra església, obra del arquitecte modernista Josep Maria Jujol, la quantitat està al voltant dels 2,5 meurs.
Juntament també amb l’aportació de un grup d’empresaris nipons, amants del modernisme català, creiem que es podrà realitzar una reparació integral del cimbori i del cambril de la Verge.
Grup Cultural del Carme. Tarragona.
Celebració comunitària de la reconciliació

Com a preparació a les properes festes de Nadal, la nostra comunitat de l’església de la Mare de Déu del Carme de Tarragona, farà la celebració comunitària de la penitencia el dia 20 de desembre a les 19,45 hores.
"És Déu qui omplirà la vida del seu amor i del seu perdó i farà que tots siguem més germans".Defunció

Avui és un dia trist per a la comunitat dels Carmelites de Tarragona perquè ha mort la Tere, esposa d'en Xiscu , col·laborador de la comunidad amb el grup Cultural; però també ens cal estar alegres perquè Déu la té a la seva glòria. Preguem per ella i la seva família al Nen Jesús que ens arriba amb pau i amor

Sant Joan de la Creu en el programa "Sacro y profano"

El dia 14 de desembre és la festa de sant Joan de la Creu. El P. Maximiliano Herráiz, ocd i Hortensia Muñoz, del Centro de Espiritualidad El Carmen de Toluca, parlen d'aquest personatge, dels temps que va viure i del seu llegat en una entrevista, curta però molt interessant, emesa pel programa "Sacro y Profano" del Canal Once de la televisió de Mèxic, un programa d'analisi de les diferents religions. Veure el programa

Jornada Mundial de la Pobresa
“El Senyor escolta el pobre que l’invoca”

La II Jornada Mundial de la Pobresa se celebrarà, per iniciativa del papa Francesc, el diumenge dia 18 de novembre.
Missatge del papa Francesc.

Presentació del llibre «Francesc Xammar i Vidal: dignitat i compromís a la perifèria de Tarragona» a càrrec de la Sra. Montserrat Coll, directora d’Afers Religiosos de 2004 a 2010.
Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer de Torreforta. Hora: a les 20.00 h.
Organitza: Arxiprestat de TarragonaFestivitat litúrgica dels màrtirs carmelites descalços

Avui, 6 de novembre, és un dia especial per als carmelites descalços. Celebrem la festivitat dels beats i màrtirs Carmelites Descalços, gran Festa de l'Església i del Carmel. Per això, els carmelites celebrem avui l'Eucaristia amb pregaria i record per aquests beats i màrtirs de l’Orde. Encomanem a la seva intercessió el Carmel Descalç, perquè no deixi de donar fruit per a glòria de Déu i bé de la seva santa Església.
Commemoració dels fidels traspassat el darrer any de la nostra església de la Mare de Déu del Carme

El proper dissabte dia 3 de novembre de 2018, com tots els anys, tindrà lloc a la nostra església de la Mare de Déu del Carme, la celebració de l’Eucaristia, amb record de tots el fidels i amics de la nostre església traspassats en el darrer any.
Amb la lectura de la monició d’entrada de l’Eucaristia, recordarem la Mort i Resurrecció del Senyor, per tant les nostres pregaries pels difunts han d’estar plenes d’esperança, ja que tots estem cridats a viure la vida eterna i retrobar-nos tots plegats amb ells.
El proper dissabte dia 27 de octubre de 2018, a les 12 del migdia, tindrà lloc a la nostra església de la Mare de Déu del Carme una eucaristia en record dels que van ser priors del nostre convent de Tarragona, pares Enric-Lluis Alsina i Valls, Camil Garriga i Corominas i Pere Martorell i Ferran.
Tots hi sou convidats i esperem que ens pugueu acompanyar.

“La nostra missió sempre està oberta a les noves pobreses i necessitats”

L’Església Catòlica dedica, especialment, el mes d’octubre a les missions, moment en què s’escau la Jornada Mundial de les Missions amb la finalitat fonamental de donar a conèixer la tasca missionera de l’Església, en el seu sentit més ampli, tant evangelitzador com de desenvolupament i promoció humana.
Gmna. Mercè García Hurtado, missionera a Costa d’Ivori (Àfrica)

Nomenament

El senyor arquebisbe ha signat, amb data 9 d’octubre de 2018, el nomenament del pare Lean Jude Poulose, ocd., com a delegat diocesà per a l’apostolat del mar – Stella Maris.
Enhorabona pare Lean, tota la comunitat cristiana dels carmelites descalços, us encoratgem en aquest nou servei a l’església universal i en especial en aquesta nova tasca com a delegat diocesà per l’apostolat del mar i que el bon Crist el beneeixi en el seu ministeri pastoral.Any Vidal i Barraquer. Actes a Cambrils

Programa activitatsNOTÍCIES ANTERIORS

GLOSA DOMINICALFULL INFORMATIU MENSUALPROVÍNCIA IBÈRICA DE SANTA TERESA


CASTELL INTERIOR


provínciaCARMELITES DESCALÇOS CATALUNYA


comunicacionesPÀGINA OFICIAL DE L'ORDE

disseny: e.masdeu - badalona