CARMEL CATALÀ    NOTÍCIES    HISTÒRIA    GENT NOSTRA    GRUPS COMUNITAT    FOTOS, VÍDEOS i RECULLS DE PREMSAFestes de la Mare de Deu del Carme

Obrir el programaCampanya d'ajuda damnificats d'Ucraïna

Els Carmelites Descalços d’Ucraïna demanen ajuda per atendre les persones que pateixen directament les conseqüències de la guerra del seu país.
Amb aquesta finalitat, la comunitat carmelitana de Badalona obre una campanya per recollir donatius en efectiu perquè puguin comprar allà mateix el que més sigui necessari.

Si podeu i voleu col·laborar, feu un ingrés al compte corrent:
ES47 2100 0325 4602 0014 5577 Cal indicar: Ajuda a Ucraïna      Més informació


Setmana Santa 2022Preparació Setmana SantaConstitució de la comissió de treball dels aniversaris

Aquesta tarda, sota la presidència del prior pare Lean Jude Poulose, s’ha reunit per primera vegada la comissió de treball per als actes de la celebració del 425è aniversari de la presencia del Carmelites Descalços a la Ciutat de Tarragona i el 125è aniversari de la fundació de l’església convent de la Mare de Déu del Carme de Tarragona “La Punxa”. La comissió s'ocuparà d'organitzar i desenvolupar tots els actes commemoratius d'aquestes efemèrides que començaran el mes de juliol de 2022, fins al mes de juliol de 2023. La ciutat de Tarragona viurà a fons les celebracions i podrà gaudir de la historia dels Carmelites Descalços.

Missa per la vida i la pau

El passat divendres dia 25 de març, festa de l’Anunciació del Senyor, l’arquebisbe Joan Planellas va presidir la celebració de l’Eucaristia a la nostra església de la Mare de Déu del Carme. En aquesta missa van coincidir dues intencions: a favor de la vida i, seguint la convocatòria del papa Francesc, la pregària de consagració de Rússia i Ucraïna a l’Immaculat Cor de Maria.

Tarragona, ciutat d'acollida. Recollida d'aliments

Unint-nos a la crida de diferents associacions ucraïneses de Catalunya, des d’avui iniciem una campanya de recollida d’aliments, per enviar la necessària ajuda humanitària a les víctimes de la guerra.
Tant els ucraïnesos que han evacuat del país com els que estan a la zona de guerra, estan en una situació humanitària critica, mancant aliments i medicaments.
Grup d'ajuda, una resposta comunitària al missatge evangèlic d'estimar i compartir amb el pròxim.


"Acollir i guardar la vida, do de Déu". Jornada per la vida

El proper dia 25 de març de 2022, celebrarem la Jornada per la Vida, amb aquest motiu el nostre Arquebisbe Dr. Joan Planelles, presidirà la missa de les 7,00 hores de la tarda a la nostra església de la Mare de Déu del Carme.

Guardem en el record i la pregària al germà Enric

Ahir, dimecres dia 9 de març de 2022, va morir el germà Enric Alberich de la comunitat dels PP. Carmelites Descalços de Barcelona. El germà Enric tenia 94 anys d’edat i 70 de professió religiosa a l’Orde del Carmel Teresià. El seu funeral se celebrarà aquest migdia al Santuari de la Mare de Déu del Carme, a l’avinguda Diagonal de Barcelona.
Encomanem el Germà Enric a la poderosa intercessió de la Mare de Déu del Carme, i agraïm Déu la vida d'aquest germà i pels seus llargs anys de treball al servei de l'Ordre i del poble de Déu en diverses comunitats de Catalunya, en especial al nostre convent de Tarragona. Tinguem-lo present en el nostre record i en la pregària.


Dimecres de Cendre

Dimecres dia 2 de març, imposició de la cendra a les misses de les 12 del migdia i 7 del vespre.
Comencem a recórrer el camí quaresmal que ens portarà a la celebració de la Pasqua, acompanyant el Senyor en l’entrega de la seva vida per nosaltres i celebrant la seva victòria. Si volem viure aquest temps amb autenticitat cristiana, no oblidem que l’important no és el que fem de cara a l’exterior, sinó el que pugui ocórrer en l’interior de cadascú de nosaltres: la conversió de la nostra vida, de les nostres actituds, pensaments i sentiments.
«I quan dejuneu, no feu un posat trist, com els hipòcrites, que es desfiguren la cara perquè tothom noti que dejunen. Us ho dic amb tota veritat: Ja tenen la recompensa. Tu, quan dejunis, renta't la cara i posa't perfum perquè la gent no sàpiga que dejunes, sinó només el teu Pare, i ell, per a qui no hi ha secrets, t'ho recompensarà» (de l'Evangeli de Mateu).


Missatge de Quaresma

Missatge del papa Francesc per la Quaresma: ‘No ens cansem de sembrar el bé’. Llegir sencer

Toc de Quera

El dia 1 de març de 2022, a les 23,50 hores aproximadament, tindrà lloc a la Catedral Metropolitana i Primada de Tarragona, el tradicional toc de campanes, per la Entrada de la Santa Quaresma.


Recés diocesà d'Advent

El passat dissabte, dia 18 de desembre, la Casa d’Espiritualitat Maria Immaculada de Reus, de les germanes missioneres claretianes, va acollir el recés diocesà de la vida consagrada, que va ser dirigit pel Pare Varghese, carmelita descalç. El religiós va reflexionar sobre la preparació de Nadal a través de les «Cautelas» de sant Joan de la Creu, uns consells per a preparar el cor per tal de viure millor la relació amb Déu i amb els nostres germans. El P. Varghese va convidar a revestir-se de l’home nou creat a imatge de Crist i ser capaços d’identificar quins obstacles es poden trobar en el camí. La trobada va acabar amb una estona de silenci i pregària, i la celebració de l’Eucaristia.

2 de novembre, commemoració de tots els fidels difunts

Per obra de sant Odiló, abat de Cluny a finals del primer mil·lenni, s’escampà arreu una commemoració pels difunts l’endemà de Tots Sants. La pregària pels morts enclou la fe en la comunió dels sants i expressa el caràcter pasqual de la mort cristiana.
Pregària Oh Déu, només vós podeu ajudar-nos després de la mort; feu que el vostre poble, lliure ja dels tots els lligams terrenals, participi per sempre de la vostra redempció. Per Crist Senyor nostre. Amén.


Festivitat de Tots Sants

El proper dilluns dia 1 de novembre, celebrarem la festivitat de Tots els Sants amb una Eucaristia Solemne a las 11,30 del migdia.
La immensa multitud dels escollits és l’estímul per als pelegrins en aquesta terra, un i altres solidaris en la comunió provinent de la redempció de Jesucrist. Aquesta solemnitat té origen en la dedicació que el 13 de maig de 610 féu el papa Bonifaci IV del Panteó de la Mare de Déu i a tots els màrtirs.


15 d'octubre: Santa Teresa de Jesús


A les 12,00 hores del migdia solemne missa en honor de la Santa fundadora dels carmelites descalços. Presidirà l'Eucaristia Mn. Joaquim Fortuny Vizcarro, vicari general de l'Archidiòcesi de Tarragona.Festa de santa Teresina


Amb motiu de la festivitat de santa Teresa de l'Infant Jesús, ahir dia 1 d'octubre, desprès de la missa del migdia, presidida pel P. provincial, es beneïren les roses de santa Teresina, i després es van repartir desprès tots el assistents.

NOTÍCIES ANTERIORS


FULL INFORMATIU MENSUALPROVÍNCIA IBÈRICA DE SANTA TERESA


CASTELL INTERIOR


provínciaCARMELITES DESCALÇOS CATALUNYA


comunicacionesPÀGINA OFICIAL DE L'ORDE

disseny: e.masdeu - badalona