1 2 3 4
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7

ANY 2020

NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010

Xerrada d'Advent

El divendres 18, el P. Eduardo Sanz, carmelita descalç de la comunitat de Lleida, oferí per via telemàtica una reflexió títulada “Adviento: encontrar a Jesús hoy”. La xerrada, molt documentada i didàctica, es complementà amb el testimoni personal de la Pili, laica de la parròquia de Sant Sebastià de Badalona.
En aquest enllaç es pot recuperar la conferència en diferit.

Un carmelita a TV3

El programa de TV3 'Tot es mou' que presenta la periodista Helena García Melero va incloure el divendres 18 de desembre un reportatge sobre els "Influencers amb hàbit" amb unes entrevistes al carmelita descalç fra Abel de Jesús i a la mercedària argentina Josefina Cataneo. El carmelita ‘youtuber’ de 27 anys, ha guanyat el III Premi d'Assaig Teològic Jove PPC, per la seva obra 'Internet i vida contemplativa', en la qual planteja "com fer que l'espiritualitat sobrevisqui en l'era digital".
Abel Henández Plans -el seu nom de pila-, nascut a Tenerife, és estudiant del Màster en Teologia Dogmàtica-Fonamental a la Universitat Pontifícia de Comillas. Va ingressar en l'orde dels Carmelites Descalços el 2016 i va cursar el grau en Teologia al Seminari Diocesà de Tenerife i a la Facultat de Teologia de Granada. Actualment, resideix a la comunitat carmelita de Madrid.'La huella carmelita' a TV2

El passat 6 de desembre, el programa 'Pueblo de Dios', de la segona cadena de Televisió Espanyola, va oferir un seguiment de la pervivència teresiana femenina en tres llocs: Pastrana, Medina del Campo (Valladolid) i Toro (Zamora).
La fundació teresiana de Pastrana va ser suprimida per la mateixa Teresa de Jesús, però els carmels de Medina i Toro persisteixen des de fa segles, i s'hi continua vivint l'estil de vida que va iniciar la fundadora.
Es pot accedir al programa en la web d'RTVE 'A la carta', en aquest enllaç.

Defunció a Lleida

La nostra estimada secretària de “Pluja de Roses”, la Maripol González, després d’una coratjosa lluita contra el càncer, va sucumbir-hi el dia 27 amb 52 anys d’edat. Dos dies després, vam celebrar l’ofici religiós de comiat a la parròquia de la Mercè de Lleida. Un centre de flors i una frase a sobre expressaven el sentiment profund dels qui l’hem tinguda al nostre costat tant al Santuari com a la revista: ”Maripol, t’has fet estimar tant...!”

Jornada per les vocacions

El dissabte 14 de novembre, dia de Tots els Sants Carmelites, se celebra la Jornada de Pregària per les vocacions a la nostra Província. En aquests moments de dificultat per la pandèmia no volem oblidar la pregària per les vocacions al nostre Orde del Carmel Teresià.

Francesc Palau, un bon referent per als sanitaris

Catalunya Religió publica un interessant escrit de la germana Ester Díaz, carmelita missionera teresiana, sobre el beat Francesc Palau. A l'article es parla de les vivències del P. Palau, i de les germanes carmelites que ell va fundar, amb les pandèmies del seu temps, precisament en aquests moments complicats amb el Covit que tant ens preocupa.
Llegir


7 de novembre,
Festivitat del beat Francesc Palau, carmelita descalç

«A més de la pregària, us podeu oferir per actuar segons els designis que la providència, conformant la vostra vida a les normes del sant Evangeli». (Carta 42).Beat Francesc Palau (1811 - 1872)

Per saber més


Festivitat de santa Teresa de Jesús

Aquests dies santa Teresa de Jesús torna a agafar protagonisme en el calendari. La seva festa del dia 15 arriba pocs dies després de la commemoració del 50è aniversari del seu doctorat de l'Església. Unes paraules del carmelita Tomàs Àlvarez ens serveixen per fer una breu introducció a la celebració de la fundadora del Carmel Descalç:
"La vida de Teresa s’acostuma a dividir en tres etapes, cadascuna de les quals ocupa uns 20 anys aproximadament: una primera etapa de vida familiar fins que decideix la seva vocació de religiosa; una segona època de vida monàstica a l’Encarnació; i una darrera etapa, des de la primera gran experiència mística fins a la seva mort, en la qual desenvolupa tota la seva obra fundadora."
Llegir tot el text.


La condició femenina en Edith Stein

9 d'agost: Festa de santa Teresa Beneta de la Creu

Des de petita (la seva mare va enviudar i hagué de tirar endavant el negoci i la família) i, sobretot, en la seva etapa universitària, Edith Stein va viure plenament la problemàtica del paper de la dona en la societat del seu temps...
Llegir tot l'article a la pàgina 13 de Recull.


Ha mort Pere Casaldàliga

8/8/20. Després d'un ràpit agreujament del seu estat de salut, ens ha deixat Pere Casaldàliga, claretià, bisbe i profeta de paraula encesa i vers net, nascut a Balsareny, el 16 de febrer de 1928. La seva vida, compromesa amb la causa dels pobres entre els pobres, els predilectes de Déu, recolza cadascuna de les seves paraules.
La pàgina "De la rueca a la pluma" de les carmelites descalces de Puçol publica un poema seu en el qual esmenta a Teresa de Jesús, com a petit homenatge a aquest home de Déu.


Acaba el Capítol

Amb la celebració de la Missa d'Acció de gràcies, ahir festivitat de sant Jaume, va acabar el Capítol de la Província Ibèrica. A les sessions del divendres van ser-hi presents les germanes carmelites descalces i representants del Carmel Seglar.
A la darrera sessió hi hagué nomenaments de priors, entre els quals, la reelecció del P. Jesús Sans per Badalona i del P. Àngel Briñas per Lleida.
Tota la informació.


Nou equip de govern de la Província

Durant la tarda d'avui, 23 de juliol, el Capítol General ha escollit l'equip que dirigirà la Província Ibèrica de Santa Teresa durant el proper trienni. A la fotografia, i d'esquerra a dreta, els pares Pacual Gil, quart conseller; Sebastián García, primer conseller; Antonio Ángel Sánchez, provincial; Carmelo Hernández, tercer conseller; Francisco Sánchez, segon conseller.
Enhorabona a tots ells, i els tenim presents en les nostres pregàries.
Informació al moment.


Elegit el nou provincial

El P. Antonio Ángel Sánchez ha estat escollit provincial de la Província Ibèrica de Santa Teresa en el transcurs de la tarda d'avui, 21 de juliol, en el marc del II Capítol Provincial que s'està celebrant a Àvila.
El nou provincial, és natural de Còrdova i actualment era el prior del convent d'Úbeda (Jaen). Informació al moment.


Comença el Capítol Provincial

A partir d'aquest dilluns dia 20 de juliol, se celebra al Centre Internacional Teresià i Santjoanista d'Àvila el Capítol Provincial del Carmel Descalç que s'havia de celebrar la primera setmana de Pasqua i que va ser ajornat a causa de la pandèmia.
Informació al moment.


Lluís Homar interpreta Joan de la Creu

Luís Homar, reconegut actor i director de teatre català, interpretarà el personatge de sant Joan de la Creu al Festival d’Almagro (Ciudad Real) en el muntatge “Alma y palabra” de la Compañía Nacional de Teatro Clásico, que ell mateix dirigeix des de setembre de l’any passat. L’acompanyaran l’actriu Adriana Ozores i el pianista Emili Brugalla, el qual interpretarà “Música callada” de Frederic Mompou , inspirada en la poesia del sant.
El propi Lluís Homar ho presenta en aquest petit vídeo .


Temps per a les grans preguntes

El setmanari Catalunya Cristiana oferí en el seu número del 21 de juny un article titulat Temps per a les grans preguntes en el qual recull l'opinió de M. Jesús Zabalza, carmelita missionera del Centre Francesc Palau de Barcelona, de Javier Sancho, carmelita descalç de la Universitat de la Mística d'Àvila i de David Guindulain, jesuïta de la Cova de Sant Ignasi de Manresa, sobre l'interès que ha despertat la pandèmia en qüestions d'interioritat i espiritualitat.

Jornada de la Vida Contemplativa

La vida contemplativa en temps de coronavirus
per Tere Granero, carmelita descalça de Puçol
El mar, el cel, els tarongers, l’A-7, el poble... Les vistes des del turonet del nostre monestir ens converteixen en espectadores privilegiades de la vida i els seus ritmes, a un altre ritme, dia rere dia... (+)

Amb Maria en el cor de l'Església"
La jornada té un triple objectiu: primer, pregar pels monjos i monges contemplatius; segon, conèixer més de prop la vida contemplativa; i tercer, ajudar, incentivar, fins i tot donar un cop de mà a l’economia dels monestirs en dificultat. El Sant Pare es preguntava què seria de l’Església sense la vida contemplativa. (+)


«Mi oración en el corazón de la pandemia»
Miquel Márquez, ocd

Yo oraba con una enferma de coronavirus, hospitalizada desde hace varias semanas, y le decía al Señor en voz alta: “Señor, Dios de la vida y de la enfermedad, cuida a Delia, dale tu paz y tu gracia, para vivir este momento como una oportunidad de descanso y de agradecimiento por tanto como le has regalado en la vida…” y ella también participó orando: “Te doy gracias, Señor, por esta enfermedad”. Me estremeció su oración como un disparo inesperado...(+)

Nou número de la revista «Orar»

Amb l'ajuda de germans i germanes -el que aquí apareix és tan sols una gota d'aigua enmig de l'oceà- volem contagiar-vos la certesa de la presència del Senyor en aquesta hora de confinament. Ell truca a la nostra porta, com un captaire; vol entrar per estar sempre amb nosaltres i regalar-nos la seva pau i la seva alegria. (+)

«Nada te turbe»
Glosa de Joan Guixeres a Catalunya Cristiana

Si algú em preguntés quin personatge històric m’agradaria conèixer i interrogar, li contestaria: santa Teresa de Jesús, nascuda a Àvila el 1515, que forma part dels grans personatges i sants de l’anomenada Contrareforma.
Li preguntaria com va ser el moment històric de la Contrareforma. I li demanaria que em digués quin era el secret que li permetia dur una vida activa i alhora mística. Segurament que em remetria a les seves obres escrites, però jo li diria que em fes alguns aclariments. Seguir...


"Tot és gràcia"

El setmanari Catalunya Cristiana, que aquests dies es publica en línea, ofereix als seus lectors un acertat article del P. Agustí Borrell que fa referència a la manera de viure la fe a les nostres cases, tan diferent a com estem acostumats. Santa Teresina, diu, ens dona la clau. Llegir

Xerrades i celebracions on line
CITeS, Universitat de la Mística d'Àvila

El CITeS d'Àvila va oferir un interessant programa de xerrades i celebracions on line per als dies de la Setmana Santa. Inscripció gratuïta.


Ha mort el P. Josep Castellà

Avui, dijous 26 de març, a la tarda, ha mort a Barcelona el P. Josep Castellà i Sarriera. S'havia trobat malament aquests dies passats, però no esperàvem aquest desenllaç. Sant Josep, advocat de la bona mort, l’haurà ajudat a viure el seu darrer moment acompanyat de la Mare de Deu del Carme i de Jesús de Natzaret.
Comunicarem altres detalls sobre les seves exèquies en aquest temps de confinament. Que visquis en Crist, Josep, i gaudeixis de la seva Llibertat.

Missatge del Papa per a la Quaresma 2020

«En nom de Crist us demanem que us reconcilieu amb Déu» (2 Co 5,20)
«Benvolguts germans i germanes: El Senyor ens torna a concedir enguany un temps propici per a preparar-nos a celebrar amb el cor renovat el gran Misteri de la mort i resurrecció de Jesús, fonament de la vida cristiana personal i comunitària. Hem de tornar contínuament a aquest Misteri, amb la ment i amb el cor.» (+)


Convivència Vocacional

Amb el lema “Entremos más adentro en la espesura”, del 13 al 15 de març va tenir lloc a San Lúcar la Mayor (Sevilla) una convivència vocacional preparada per la Comissió Vocacional de la Província. La trobada oferia tenir un millor coneixement del nostre carisma en les seves diferents branques a tots els joves (nois i noies) que puguin tenir inquietuds per conèixer el Carmel descalç, i també a totes aquelles persones que vulguin informar-se sobre el Carmel Seglar.


14 de desembre, festivitat de sant Joan de la Creu

L’Advent novament ens proposa un espai per a la reflexió i la revisió dels nostres comportaments. És un bon moment, per aturarnos davant la “nit obscura” i “assossegar casa nostra”, del "Càntic espiritual" de sant Joan de la Creu, per poder sortir a l’encontre deDéu (millor dit, per a deixar-nos trobar per Ell) i dels nostres germans."
Aquest 14 de desembre, dia de sant Joan de la Creu, la web 'Castell interior' recorda la versió que la cantant Rosalía va fer el 2017 d’una esplèndida adaptació del cantaor flamenc Enrique Morente d’uns versos del carmelita,
“Aunque es de noche” [“Que bien sé yo la fonte”] (Cruz y luna, 1983).

150è aniversari del patrocini de sant Josep sobre l'Església universal

En ocasió del 150è aniversari de la proclamació del patrocini de sant Josep sobre l’Església universal, els superiors generals de l'Orde del Carme, P. Míceál O'Neill i de l'Orde dels Carmelites Descalços, P. Saverio Cannistrà, han adreçat una carta a tota la família carmelitana.
L'interès d'aquesta efemèride s'accentua entre nosaltres perquè la iniciativa de celebrar la festa del patrocini de Sant Josep es deu al carmelita descalç català Joan de la Concepció (1625-1700), i també pel fet que sant Josep sempre ha estat el patró del Carmel Descalç català.
Pel seu interès, publiquem sencera la carta conjunta dels dos superiors generals.


"Cantar del Alma", al Liceu

El 20 de noviembre 2020, a l'Auditori del Conservatori del Liceu de Barcelona, en el marc del cicle Liceu Jove, el Cor de Cambra, amb la veu solista de Aseel Massoud i Marta Pujol al piano, i direcció de Mireia Barrera, va oferir el "Cantar del Alma" sobre un poema de sant Joan de la Creu, de Frederic Mompou.
Video


Edició digital de la Monografia del P. Basili

20/11/2020
Des d'avui, la pàgina web Castell Interior, plataforma d'estudi i difusió de la presència del Carmel descalç en la història i cultura catalanes, ofereix la biografia del P. Basili de Sant Josep i l'edició digitalitzada de la seva "Monografia de la fundación del convento carmelitano-teresiano de Badalona".
El P. Basili, a qui la ciutat dedicà un carreró a tocar del convent, va ser prior de la comunitat badalonina durant els triennis 1921-1924, 1924-1927 i 1930-1933.
El llibre original, ja exhaurit, es va editar l'any 1931 a Barcelona, amb profusió de fotografies que també recull la versió digital.


Jornada Mundial dels Pobres
"Allarga la mà al pobre"

15/11/20. Avui se celebra la Jornada Mundial dels Pobres, insituida pel papa Francesc l'any 2016. Enguany el Papa en el seu missatge ens demana que treballem activament per superar les barreres de la indiferència, l'exclusió i l'arraconament, i veiem en ells els nostres germans que són el centre de l'amor de Crist. "La pregària aconsegeuix el seu propòsit quan va acompanyada del servei als pobres", diu el Papa.


Defunció

El dia 29 d'octubre, va morir a Banyoles, on residia, la senyora Mercè Viader, mare del nostre P. Agustí Borrell actual vicari general de l'Orde del Carmel Descalç. El funeral tingué lloc a l'església parròquial de Sant Esteve de Caldes de Malavella, població del nucli familiar. Expressem el més sentit condol a la família, i al P. Agustí en particular, i els fem costat amb la pregària en aquests moments de dificultat.
Descansi en la pau del Crist.


El provincial a Catalunya Cristiana

"Una part fonamental del nostre carisma és viure en petites comunitats en què hi hagi un tracte d'amistat amb Déu", ha declarat el P. Antonio Àngel Sánchez, provincial de la nostra Província Ibèrica de Santa Teresa, al setmanari Catalunya Cristiana en una extensa entrevista, la qual tingué lloc a Badalona en el marc de la seva gira per les comunitats teresianes de Catalunya.
Dues setmanes abans, el Full Dominical de l'Arxidiòcesi de Barcelona també va incloure una columna recollint algunes reflexions del pare provincial.


St. Joan de la Creu al Temporada Alta

Amb el Crist de Velázquez com a únic element escènic i amb la música envolvent de Frederic Mompou interpretada per Emili Brugalla, Lluís Homar i Adriana Ozores van oferir el muntatge "Alma y palabra: San Juan de la Cruz" en el marc del festival Temporada Alta que s'està oferint aquests dies a Girona. Segons Homar, actual director artístic de la Compañía Nacional de Teatro Clásico, les paraules de Joan de la Creu, místic, poeta i home lliure, esdeven un missatge més que vàlid en el nostre segle XXI.

Festivitat de santa Teresina

Dia 1 d'octubre, festa de santa Teresa de l'Infant Jesús, carmelita descalça patrona de les Missions.
El P. Eduardo Sanz, del convent de Lleida, ofereix a la seva pàgina digital "El bloc del padre Eduardo", abundant material sobre la santa de Liseux, que es pot trobar en aquest enllaç.


El provincial visita les comunitats catalanes

Del 25 de setembre a l'1 d'octubre, les comunitats catalanes del Carmel Descalç rebran la visita fraterna del pare Antonio Àngel Sánchez, nou provincial de la Província Ibèrica de Santa Teresa. El darrer dia assistirà a la celebració de l'Eucaristia de santa Teresina de l'Infant Jesús al seu Santuari de Lleida, la qual serà presidida pel bisbe de la diòcesi.
P. Antonio Àngel, bienvenido!


50è aniversari de la proclamació de Teresa Doctora de l'Església

El dia 27 de setembre de 1970 el papa Pau VI va declarar santa Teresa de Jesús "Doctora de l'Església”, la primera dona a la qual se li concedia aquest títol que no era purament honorífic, sinó un reconeixement oficial del que ella havia ensenyat en la seva vida amb les seves paraules i accions i, després de la seva mort, amb els seus llibres.

El provincial entrevistat per la COPE

28/7/20. El pare Antonio Ángel Sánchez Cabezas, nou responsable de la Província Ibèrica de Santa Teresa, ha explicat als micròfons de la cadena COPE por on ha de caminar el Carmel i com veu el futur de l'Orde.
Escoltar l'entrevista


Darrers nomenaments

El primer Consell del nou govern de la Província Ibèrica, i pel que fa a la nostra zona de Catalunya, ha nomenat al P. Jesús Sans i al P. Francisco Brändle, delegats del Carmel Ecumènic; el P. Àngel Briñas ha estat confirmat en el seu càrrec de director de la revista "Pluja de Roses". Per altra banda, el P. Joan Badia repeteix com a prior de Barcelona i el P. Alfonso Díaz Zurdo, fins ara conventual de Madrid-Pl. España, ha estat designat conventual de Lleida.

Festivitat de la Mare de Déu del Carme


La devoció a la Mare de Déu del Carme està molt arrelada a Catalunya. Les comunitats que viuen la seva fe a redós dels religiosos i religioses hereus d'aquells primers carmelites que, a la muntanya del Carmel, es van constituir com a "germans de la benaurada Verge Maria", s'apresten a celebrar la seva festa. També, la gent dels àmbits mariners tradicionals on el Carme desperta aquests sentiments de festa i germanor.
Visquem amb joia aquesta diada!


Carmel Seglar mallorquí

El 13 de juliol, cinc membres de l’Orde Seglar dels Carmelites Descalços a Mallorca feren les seves promeses en el camí de seguiment del Senyor i sa Mare santíssima que els vincula a l’Orde del Carme. Rebé els vots, en nom del p. provincial, el P. Juli de la comnitat de Badalona. (+)

Pregària pels difunts


Avui, dilluns 6 de juliol, l'Església celebra un gran funeral per les víctimes de la pandèmia. La Unió de Religiosos de Catalunya proposa una pregària especial pels difunts, especialment per les religioses i religiosos difunts de l'URC d'aquest any 2020.
Segons dades recollides per aquesta institució, han mort des de l'1 de gener de 2020 un total de 81 religiosos (52 religioses i 22 religiosos), molts d'ells a causa de la Covid-19.


L'autògraf de Les Morades

El P. Miguel Márquez, superior de la Província Ibèrica de Santa Teresa, ens mostra l'autógraf del llibre de les Morades de Teresa de Jesús, que es guarda en el convent de les carmelites descalces de Sevilla.
Veure el vídeo


Ha mort el P. Tomàs Badía

4/6/2020. Aquest migdia ha mort a la seva comunitat de Badalona el pare Tomàs Badía, carmelita descalç nat a Mollerussa el 30 de juny de 1931. Aquest mes havia de complir els 89 anys, dels quals 69 de vida religiosa i 62 de sacerdot.
La missa exequial serà el dissabte dia 6 a les onze del matí, a la nostra església de la Mare de Déu del Carme, respectant les mesures dictades per les autoritats sanitàries i religioses. La cerimònia serà retransmesa pel canal de Facebook.
Necrologia


175 anys del naixement de mossèn Cinto

Avui, 17 de maig, s'esdevé el 175è aniversari del naixement a Folgueroles de Jacint Verdaguer, sacerdot i poeta. En el seu llibret "Roser de tot l'any", tal dia com avui hi trobem aquest petit poema dedicat a Maria, la Mare de Déu:
Si us comparo a l'aurora que esgrana
son cinyell de brillants per la plana,
Vós sou més hermosa;
si us comparo al colom que voleia
cap al cel que d'amor l'assoleia,
sou més amororosa.
Si us comparo a la rosa florida,
sou, oh Rosa en lo cel esbandida,
més banca i més vera.
Sobre els Àngels altíssima i noble,
no hi ha al cel qui la testa no us doble!:
sols Déu vos supera.


Missatge Pasqual del general de l'Orde
Felicitació Pasqual del provincial


Art català per a la Setmana Santa

Durant la visita que es va fer al Museu Episcopal de Vic, en la Trobada de la Família Carmelitana de l’any 2018, vam tenir ocasió d’admirar el retaule de la Passió, Mort i Resurrecció de Bernat de Saulet. Aquest gran retaule d'alabastre, del segle XIV, provinent de Sant Joan de les Abadesses, il·lustra molt gràficament els passatges dels darrers dies de la vida de Jesús abans de la resurrecció que celebrem durant aquests dies de la Setmana Santa. La fotografia recull uns detalls d’aquest gran retaule.

Missatge del provincial i altres notes davant la crisi del Coronavirus

Missatge del P. Miguel Márquez, provincial
Nota de l'Arquebisbat de Barcelona
La Missa des de casa
Deu consells d'una carmelita per a aquests dies


Santa Teresa, malalties i capacitat creativa.Reflexió en l'aniversari del seu naixement

El P. Daniel de Pablo Maroto, carmelita d'Àvila, publica un interessant comentari sobre santa Teresa de Jesús, en aquests temps de pandèmia, per exaltar una de les qualitats que més admira de la personalitat de la Santa d'Àvila: el contrast entre la seva condició de malalta i la seva capacitat creativa com a escriptora i fundadora d'una Reforma. "Lamento -diu- hacer este comentario de muerte recordando un momento de vida." Llegir

Sant Josep, patró del Carmel descalç català

Bona diada de sant Josep, patró del Carmel descalç català i present a moltes famílies del nostre país.
Joseps, Josepes, Pepets, Pepites, Pepetes, Fines, Peps, Pepes... moltes felicitats!


250 anys de la mort santa Teresa Margarida Redi

El 7 de març d'enguany es va esdevenir el 250è aniversari de la mort de santa Teresa Margarida del Cor de Jesús (1747-1770), monja del Carmel de Florència.
La memòria litúrgica se celebra el primer de setembre, dia en què Anna Maria Redi (el seu nom de pila) va ingressar al monestir de Santa Teresa de Florència a l'edat de 17 anys. Allí hi va romandre poc més de cinc anys, fins el dia de la seva mort. Missatge


Nomenament

L'arquebisbe de Barcelona, cardenal Joan Josep Omella, ha estat elegit President de la Conferència Episcopal Espanyola per al quadrienni 2020-2024. L'elecció ha tingut lloc aquest matí en el marc de la CXV Assemblea Plenària que se celebra a Madrid.Visita del provincial P. Miguel Márquez a les
comunitats de la Delegació de l'Àfrica Occidental

El P. Miguel Márquez, provincial, ha estat visitant aquests dies les comunitats de Burkina Faso, Costa d'Ivori i Togo, de la Delegació de l'Àfrica Occidental que depenen de la Província Ibèrica. En aquests països, l'activitat del nostres frares està molt viva i amb fruits abundants. A Dégoudou, Abidjan i Lomé, capitals d'aquests països, l'obra dels primers missioners, amb el recolzament de l'ONG Solmun, i l'acció les carmelites Tereses de Sant Josep, ha anat creixent i ara es compte amb escoles, dispensaris, orfenats, centres de formació per a la dona, guarderies... així com també amb una nombrosa presència de religiosos nadius.
En aquest enllaç veureu un petit vídeo de la visita del P. Miguel.


Declaració Carismàtica del Carmel Teresià
Ser Carmelites descalços avui

Presentació de la Declaració Carismàtica a càrrec del P. Saverio Cannistrà, prepòsit general, i del P. Agustí Borrell, vicari gneral de l'Orde.
Veure vídeo


NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010