1 2 3 4
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7

ANY 2021

NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010

Jornada pro Orantibus

Aquest 30 de maig l’Església celebra la solemnitat de la Santíssima Trinitat, la Jornada Pro Orantibus 2021, en record de la vida contemplativa. Des de Mataró, la priora de les Carmelites Descalces, Anna Boj, explica el seu testimoni de vida consagrada, i ens apropa a aquest carisma que distingeix tots els religiosos i religioses entregats a la pregària amb Déu.
Veure el video a YouTube
Més informació a l'URC


Ha mort la germana Victorina del Carmel de Mataró

Nascuda a Plan (Osca), l'any 1929, la germana Victorina de la Immaculada (Bergua Torrodellas) va venir a viure a Barcelona on entrà en contacte amb els carmelites de la Diagonal. Després de formar part del Carmel Terciari Seglar, va entrar al monestir de la Immaculada Concepció de Mataró l'any 1949, on ha viscut 72 anys de vida religiosa d'amor a Déu i als germans. Va morir el 9 de maig, el mateix dia que complia 92 anys d'edat i també el seu sant, Sant Víctor.

Del missatge del papa Francesc al Congrés sobre el doctorat de santa Teresa de Jesús

El papa Francesc va adreçar un missatge als assistents al Congrés Internacional "Dona excepcional" que es celebrà a Àvila del 12 al 15 d'abril, amb motiu del 50è aniversari del doctorat de la santa, en el que posa Teresa de Jesús com exemple no només per aquells que senten la crida a la vida religiosa, sinó «per a tots els qui desitgen progressar en el camí de la purificacuió de tota mundanitat». Pel papa, «tenir Teresa com a amiga, companya i guia en el nostre pelegrinatge terrenal confereix seguretat i assossec en l'ànima».
Llegir tot el missatge


150 anys de les Carmelites Missioneres Teresianes a Tarragona

L'any 1871 van arribar a Tarragona les primeres Carmelites Missioneres Teresianes, fundades pel carmelita descalç beat Francesc Palau i Quer. Van tenir cura de visitar els malalts a casa seva -se les coneixia com «les germanes de la vetlla»- i també van fundar una escola.
En el seu emblemàtic edifici actual del carrer Estanislau Torres, considerat la casa mare de la congregació perquè acull les restes del pare Palau, hi conviuen la comunitat de religioses i el Col·legi Mare de Déu del Carme.
Tot i que la pandèmia ho pugui condicionar, per celebrar l’aniversari tenen la intenció de programar diferents activitats que s’aniran concretant.


'Teresa', espectacle de dansa al Mercat de les Flors

Del 4 al 7 de març s'ha presentat en el Mercat de les Flors l'espectacle 'Teresa' del coreògraf Andrés Corchero, una peça que vol acostar-se a la mística a partir del cos i de la dansa. Està basada en l'obra escrita de dues dones: d’una banda, el món de santa Teresa de Jesús, i més concretament 'El libro de la vida', i de l’altra, 'La gravedad y la gracia', de la filòsofa i activista Simone Weil. Damunt l’escenari, sis dones, sis ballarines de diferents edats, estils i procedències, sis Tereses actuals que ballen soles i en companyia, a la recerca del lloc de trobada entre allò humà i allò diví.

La Candelera, Jornada de la Vida Consagrada

Missatge del caputxí Eduard Rey, president de l'URC, amb motiu de la Jornada Mundial de la Vida Consagrada
"El goig i l’esperança, el plor i l’angoixa de l’home contemporani, sobretot el dels pobres i tota mena d’afligits, són també goig i esperança, plor i angoixa dels deixebles de Crist, i no hi ha res de verament humà que no ressoni en el seu cor. Pensant en la nostra jornada d’enguany de la vida consagrada, em venien a la memòria aquestes paraules tan conegudes del Concili Vaticà II". (seguir)


Taula rodona

El passat 19 d’abril, la Universitat Abat Oliva CEU de Barcelona va organitzar una taula rodona amb el títol 'Dones davant el totalitarisme', per retre homenatge a quatre dones, Hannah Arendt, Sophie Schöll, Etty Hillesum i Edith Stein, les quals van saber trobar el seu espai de llibertat per plantar cara al nazisme. Referint-se a aquesta darrera, la professora de Filosofia del Dret Carmen Cortés senyalà que Edith Stein va ser una torxa gran i enlluernadora que «va oferir la seva vida com a víctima propiciatòria per a la salvació del poble jueu i alemany». A Stein «no la van matar, va morir perquè va voler», i avui és santa i copatrona d'Europa (Santa Teresa Beneta de la Creu).

La UNESCO recordarà santa Teresina

Santa Teresina de l’Infant Jesús acaba de ser inscrita a la llista d'aniversaris de la UNESCO per al bienni 2022-2023 i serà homenatjada juntament amb altres tres personalitats cristianes: Nicolau Copèrnic, Johann Gregor Mendel i Nerses el Graciós (Nerses Shnorhali). Més informació

Textes per viure la Quaresma preparats pels Carmelites de París
Traducció al castellà de María José Poveda Ruiz OCDS, Espanya.Benvinguda al pare Varghese

El diumenge 14 de febrer de 2021, a la missa del mati, el pare Lean, prior de Tarragona, va donar la benvinguda oficial al pare Varghese Cheriyakadavil, que torna a formar part de la seva comunitat.
El pare Varghese ja havia estat col·laborant a la nostra provincia durant 7 anys. L'any 2013 va tornar a l’Índia com a formador dels estudiants de filosofia.
Ara, amb el seu bon tarannà, la seva formació espiritual i acadèmica, el seu esperit de treball, però també la seva alegria, retoV Setmana de la Bíblia
Intervenció del P. Agustí Borrell

Del 24 al 29 de gener, amb el lema «Sortim a sembrar la Paraula», inspirat en el text de Marc 4,14, se celebrarà la V Setmana de la Bíblia.
Entre els conferenciants hi figura el P. Agustí Borrell, vicari general del Carmel Descalç, el qual des de la seva residència de Roma desenvoluparà en directe el tema «Llegir l’Evangeli de Marc en temps de Pandèmia», el dilluns dia 25 a partir de les 6 de la tarda, tot i que posteriorment també es podrà seguir en diferit.


Centenari del Santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona

Enguany celebrem els 100 anys de la inauguració de l'església del Santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona. No cal dir el goig que això significa per a nosaltres com a orde i per a totes aquelles persones que formen part de la nostra família. Ens plau fer-vos partícips de l'efemèride i us convidem als actes que gradualment, i sempre en funció de la situació que vivim, s'aniran organitzant per a apropar-nos a la gent i que la gent s'acosti a nosaltres.
Visita virtual a l'església
NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010