1 2 3
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7
   PORTADA    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    CARMEL CATALÀ   PUBLICACIONS    FOTOS I VÍDEOS

ANY 2014

ALTRES ANYS

La Sopa de Pedres torna a la plaça de la Vila de Badalona per 14è any consecutiu. El conte solidari de la Sopa de Pedres tornarà a ser explicat tot emmarcant aquesta festa on la tradició de l’escudella comunitària i de les cantades populars de nadales s’agermanen per la solidaritat i per la celebració del Nadal. 4t Món Pares Carmelites farà la distribució de les menges que hagin recollit entre persones necessitades de Badalona. No oblideu les vostres bosses de menjar bàsic. (desembre 2014)
La Capella de Música de Badalona, de l'Orfeó Badaloní, va oferir un concert de nadales d'autors badalonins i catalans durant a la vetlla de la Missa del Gall de la nostra comunitat. Especialment emotiva va ser la interpretació de la "Cançó dels tres Reis", amb lletra del conegut poeta de la nostra ciutat Joan Argenté. La missa del Gall va comptar amb la esplèndida col·laboració dels joves de la casa. Abans de la missa es va beneir el Pessebre de l'església. (desembre 2014)
Després de la missa de 7 del dissabte vinent, 13 de desembre, el cantautor Lluís Platero, amb Joana Amigó com a rapsoda, en oferiran una estona de música i reflexió. Es tracta d'un petit "concert-pregària", com ells mateixos l'han denominat, que queda emmarcat en l'actual temps litúrgic d'Advent i en el programa d'actes del Vè Centenari del naixement de santa Teresa de Jesús. Comptem amb la vostra assistència. (desembre 2014)
L'arquebisbe de Barcelona, atenent al decret del sant Pare sobre l'Any Jubilar Teresià, ha designat, entre altres, la nostra església de la Mare de Déu del Carme de Badalona com a temple jubilar. Això vol dir que els fidels que visitin la nostra església podran guanyar el do del jubileu, sempre que es donin les condicions acostumanes. (novembre 2014)
Aquest novembre estem de festa. Una darrera l'altra, i només amb un dia de diferència, dues parelles de la nostra comunitat s'han dit que sí davant dels seus familiars i amics, i amb el testimoni de l'Església representada, en el dos casos, pel P. Agustí. El divendres dia 21 van ser l'Enric i la M. Victòria, a l'església on els dos viuen la seva fe i on fan de catequistes des de fa temps. L'endemà, en Jordi i la Mariona, de l'Esplai Cra-crac, en un espai natural i acompanyats de les famílies i molts nois i noies dels seus grups de l'esplai. A tots ells, i a les seves famílies, moltes felicitats! (novembre 2014)
Avui 30 de setembre, ha mort el P. Camil Garriga. Havia nascut a Bellpuig ara fa 86 anys i professat com a religiós carmelita als 18 anys. Fins fa poc conventual de Badalona, actualment era atès per les germanetes dels ancians de la Residència Sant Crist d'Igualada. El funeral serà dijous dia 2, a les 11 del matí, a l'església de la Mare de Déu del Carme de Badalona. (30 setembre 2014)
Després del comiat del P. Wilson i la incorporació del P. Stephen, hi ha hagut un nou canvi a la comunitat badalonina. El P. Juli González, fins ara a Palma de Mallorca, passa a substituir el P. Camil Garriga, el qual, de moment, estarà atès a la Residència de les Germanetes dels Ancians d'Igualada. Per altra banda, el P. Agusti Borrell, provincial, ja ha tornat de Corea on ha estat una setmana per assistir al Definitori Extraordinari de l'Orde.
En Rafel Pujals és l'autor del cartell del V Centenari del naixement de santa Teresa de Jesús, per al nostre àmbit català-balear. No és la primera vegada que podem comptar amb en Rafel i la seva intuïció per captar l'atenció en aquesta difícil tècnica del cartellisme i, novament, ens ofereix una obra molt senzilla i a la vegada profunda que visualitza els resultats que li proposàvem. )
El dia 29 de juliol va morir la senyora Maria Remolat. Va ser de les primeres persones a apuntar-se a l'Esplai Mar Blau i era una de les habituals en les activitats dels dissabtes. Descansi en pau. (29 juliol 2014)
Viscudes, populars i entrenyables són els qualificatius que el provincial ha atribuit a les Festes del Carme d'enguany a casa nostra. Unes festes que es van desenvolpar en dos àmbits: el religiós, amb la novena i l'Eucaristia concelebrada del dia del Carme, presidida en aquesta ocasió pel P. Wilson en el seu comiat abans de retornar a l'Índia, i el popular amb el ja tradicional concert, aquesta vegada amb el grup Gospel Sentits, i la presència dels Gegants de la ciutat. Moltíssima gent a tots els actes. Televisió de Badalona en va fer un reportatge. (juliol 2014)
Un nou casament a l'esplai. Aquesta vegada han estat la Mariona i en Pau els qui s'han donat el si per compartir el seu futur. Des d'aquest espai, tota la comunitat carmelitana de Badalona us desitja moltes felicitats!. (20 juny 2014)
Goodbye Wilson. Adéu Wilson, la teva llarga estada entre nosaltres ha estat molt satisfactòria. Amb aquesta "Moreneta" emportat a casa l'estima de tota la gent de la comunitat de Badalona. (22 juliol 2014)
Un centenar de persones van assistir a la celebració de la Pentecosta de la nostra comunitat. El pati del convent, en una nit agradable, va ser el marc d'aquesta celebració festiva del calendari cristià. Durant l'homilia es va debatre el lema d'aquest curs, "Obrim portes", i es van llegir les conclusions recollides als diferents grups de debat.
Després de l'Eucaristia hi hagué un sopar de germanor i la nit va acabar amb el ja tradicional cremat. Bona festa de Pentecosta. (8 juny 2014)
Després de passar uns mesos a Salamanca, aquests dies s'ha incorporat a la comunitat de religiosos el P. Stephen Dourav, de la província índia de Manjummel. Li donem la benvinguda i li desitgem una bona estada entre nosaltres.(Juny 2014)
La gent de l'esplai Mar Blau va tancar les portes d'aquest curs, i de la seva etapa actual, acompanyats de molts antics voluntaris i amics de la comunitat. Va ser una jornada emotiva en la que l'alegria i l'agraïment per la feina feta van ofegar els sentiments de tristesa de molts i moltes. El Grup de Pastoral de la Salud, sortosament, ha vist com creixia el nombre de voluntaris que ofereixen atenció religiosa i companyia als malalts i gent gran que no es poden desplaçar a l'església i demana a les famílies que no oblidin aquest aspecte tan important per als seus avis.(21 juny 2014)
La catequesi ha celebrat la festa de fi de curs. Han estat uns mesos durant el quals un centenar de nens i nenes han assistit a les classes d'entre setmana i a les misses dels dissabtes. Amb el lema "Cuinem l'aliment", han anat aprenent a seguir el camí de Jesús mitjançant receptes que incloïen els personatges i valors cristians de les lectures de les celebracions de l'Eucaristia. Els desitgem unes bones vacances i esperem retrobar-los a la tardor, a ells i les seves famílies. (30 maig 2014)
El pare Agustí Borrell va ser el ponent de la Trobada de Formació del dilluns dia 26 de maig. El tema d'aquesta xerrada, la darrera d'aquest curs, va ser: Les "Exclamacions" de Teresa de Jesús. Als cursos de formació s'ha comentat pràcticament tota l'obra escrita de la santa d'Àvila. Una bona preparació de cara a la celebració del V Centenari del seu naixement que començarà la propera tardor.(26 maig 2014)
El divendres, dia 23 de maig, va celebrar l'eucaristia en memòria de la Justa Burriel, que va morir el passat dia 10 de maig. La Justa va ser durant molts anys catequista d'infants de la nostra comunitat. Amb el seu caràcter senzill i proper, i fins que li va ser possible, ensenyava el catecisme als més petits que li corresponien amb la seva sincera estimació. També va formar part d'altres grups de la casa com ara la Coral Gavina, l'Esplai Mar Blau i el grup de Pregària. (23 maig 2014)
Com cada any, la gent del Mar Blau, l'esplai de la Gent Gran de la nostra comunitat, ha anat a cumplimentar el Dimoni abans que, durant la vetlla de la Nit de Sant Anastasi, sigui vençut per les forces del be i retornat a les flames d'on mai hauria d'haver sortit. (10 maig 2014)
Gran èxit de la Cra-cranialada d'enguany. Moltes famílies amb els seus fills van passar per aquesta festa bianual de l'Esplai. L'ambient es va mantenir durant tot el dia, amb nombroses activitats pels infants. El Taller de Pares va col·laborar en l'esplendor de la festa. A l'àlbum de fotografies hi ha un reportatge gràfic d'questa diada. (26 abril 2014)
El dia 6 d’abril, la gent de la nostra comunitat vam viure unes hores de convivència que van començar amb una activitat festiva i la celebració de l’Eucaristia, al pati. El dinar es va fer al teatre i durant la sobretaula es va projectar un documental emès pel programa "Pueblo de Dios" de TV2 dedicat al nostre Desert de Les Palmes de Benicàssim. Tot plegat una bona jornada de germanor.. (6 abril 2014)
Durant els mesos de febrer, març i abril, el Conservatori Professional de Música de Badalona, ha continuat oferint el Cicle de Cantates de Johann S. Bach. Per als diferents concerts, els professors han pogut comptar amb exalumnes, el cor Aurica i altres col·laboradors puntuals. Així, hem pogut sentir les cantates BWV 78 "Jesu, der du meine Seele", ("Jesús tu que vas salvar la meva ànima"); BWV 70 ""Wachet! betet! seid bereit" ("Vigileu, pregueu, estigueu sempre atents!") i BWV 37 "Wer da gläubet und getauft wird" (El cregui i sigui batejat). L'aportació voluntària dels assistents es dedica a l'obra social de Quart Món de la nostra comunitat. (abril-2014)
La gent de l'Esplai Mar Blau s'ho passa d'allò més bé i no deixa mai de banda cap festa del calendari tradicional. Per això, quan arriba el Carnaval el grup s'hi aboca i tots plegats, la gent gran i els monitors i monitores, el celebra amb tota la marxa de que són capaços. Gràcies per la vostra alegria. (març-2014)
La carmelita descalça de Terrassa Elisa Aymerich va ser la ponent de la trobada del curs de formació carmelitana del mes de març. Ens parlà de les "Exclamacions" de santa Teresa, un recull de clams que la santa feia servir sovint en el seu parlar diari. Va ser dia 24 de març a les 21,30 a la Sala del Carme del carrer de Sant Miquel. (març-2014)
Deixem constància de dues defuncions: Flora Amela i Garriga, mare d'una catequista, va morir el dia 18 de febrer. Anna Blaya i Miras, de l'esplai "Mar Blau", va morir el dia 1 de març. Per a elles, la nostra pregària i el nostre record. (març-2014)
El dilluns dia 24 de febrer, a les 9,30 del vespre, el carmelita descalç David Jiménez, de la comunitat de Lleida, parlà de "Les cartes de Teresa a Jerónimo Gracián", en una interessant xerrada sobre la controvertida personalitat del destinatari d'aquesta part de la correspondència de la santa d'Àvila que s'ha conservat. A més, coincideix que enguany es celebra el quart centenari de la mort del P. Jerónimo Gracián (1545-1614), el qual l'any 1999 va ser rehabilitat i readmès a l'Orde. Posteriorment s'inicià la causa de la seva beatificació. (24-2-2014) P. David Jiménez
Amb la xerrada titulada "Les cartes a Maria de San José", la carmelita descalça Àngels Dresaire del monestir de Mataró, va reobrir el curs de Formació Carmelitana després de la pausa del Nadal. La conferència forma part del cicle que enguany està dedicat a comentar la correspondència autógrafa que s'ha conservat de santa Teresa, una font molt interessant per conèixer aspectes curiosos i complementaris de la seva personalitat. (27-1-2014) Gmna. Àngels
El Centre Ecumènic de Catalunya que, entre altres activitats, promou la setmana universal de pregària pels cristians que se celebra cada any als voltants de la festa de la Conversió de Sant Pau, va triar enguany Badalona com a ciutat destacada. La trobada de pregària es realitzà a l’Església Adventista (c/ Carme, 17-19). (23-1-2014) fa 50 anys
Tancant els concerts de Nadal de la nostra església i dins els Cicle de Cantates de J. Sebastian Bach, els grup de professors i exalumnes del Conservatori Professional de Música de Badalona vam oferir "Fragments de l'Oratori de Nadal". Com és sabut les aportacions voluntàries del públic assistent són pel Grup de IV Món de la nostra comunitat.(11-1-2014) Concert Bach