1 2 3
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7
   PORTADA    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    CARMEL CATALÀ   PUBLICACIONS    FOTOS I VÍDEOS

ANY 2015

ALTRES ANYS

La matinada del 26 de desembre va morir, al convent dels carmelites descalços de Badalona d'on era natural i on residia des de 1994, el germà Joaquim Prats i Pallach a l'edat de 90 anys i 54 de professió religiosa.
El diumenge 27 s'obrí la capella de vetlla del germà Joaquim al convent badaloní del carrer de Sant Miquel i, allà mateix, l'endemà es va celebrar el funeral presidit pel vicari general P. Agutí Borrell, i amb l'acompanyament de germans i germanes de l'orde, familiars i amics de la nostra comunitat. (28 desembre 2015)
Amb totes les entrades venudes per a les quatre sessions programades, els monitors de l'esplai Cra-Crac estan repetint i augmentant l'èxit aconseguit ara fa dos anys amb la representació dels Pastorets Musicals, basats en l'obra "Els Pastotets o l'Adveniment de l'Infant Jesús" de Josep M. Folch i Torres, que enguany celebren el centenari de la seva primera representació al Teatre Romea de Barcelona.
Especialment celebrada va ser la sessió "golfa" de la nit de Sant Esteve, amb la sala plena a vessar de gent jove que va aplaudir amb ganes les intervencions musicals i el "gags" que trufaven la representació clàssica coneguda de tothom (Desembre 2015)
En una renyida votació, en la que van participar les famílies, els monitors i els antics membres de l'esplai, es va escollir el logotip que ha de representar a l'esplai Cra-Crac a partir d'ara. Curiosament, mai s'havia pensat en incorporar cap símbol com a senyal identitària del nostre esplai. A partir d'ara el nou logo acompanyarà totes les seves activitats
Es van recollir 133 vots (cada família tenia un vot, com també cada monitor i cada antic membre de l'esplai) dels quals l'opció guanyadora en va aconseguir 54.
A la pàgina Facebook de l'esplai hi ha tota la informació sobre les votacions i sobre el dia a dia del grup. (Desembre 2015)
La nostra comunitat carmelitana ha celebrat la festivitat de sant Joan de la Creu a l'Eucaristia concelebrada de dos quarts de vuit del vespre.
Llegiu l'article Marc d'una vida per coneixe'l una mica més. (14 desembre 2015)
Els voluntaris de Quart Món van tenir una tarda molt moguda: tres camions van desembarcar a la porta del convent una càrrega total de 9.000 quilos d'aliments.
Els Bancs d'Aliments, 52 en territori espanyol, redistribueixen els productes alimentaris que estableix el Pla Europeu d’Ajut a les Persones més necessitades de la Unió Europea. Aquestes ajudes, que arriben en tres entregues anuals, han suposat uns 20.000 quilos en el darrer any, els quals són repartits entre un centenar de famílies, juntament amb altres aliments recollits al "Cistell solidari" i altres recaptes puntuals, especialment les d'aquest temps d'Advent. (23 novembre 2015)
El dissabte 7 de novembre, després de la Missa Familiar de les set de la tarda, en Lluís Platero ens obsequià amb un curt recital amb les quatre canços seves dedicades a santa Teresa de Jesús amb motiu de l'any del V Centenari del seu naixement. (7 novembre 2015)
Entre els acord presos pel Consell Pastoral Permanent, reunit el passat dia 4 de novembre, destaca el projecte d’obrir un nou espai de servei de «reforç escolar» per a nens i nenes amb dificultats en el estudis que esperem prengui forma definitiva aquest mateix mes de novembre. (4 novembre 2015)
Un cinquantena de catequistes de l'Arxiprestat Badalona Nord, Montgat i Tiana, entre el quals una bona representació de la nostra comunitat, han assistit a la trobada amb el bisbe Mns. Sebastià Taltavull, des de sempre molt vinculat als joves i a la catequesi.
La trobada ha començat amb la pregària, organitzada pels nostres catequistes. L'arxiprest Mn. Andreu Oller ha presentat la reunió i tot seguit els representants de les diferents comunitats i parròquies han explicat les seves singularitats en la catequesi.
En la seva intervenció, Mn. Sebastià ha parlat de la misericòrdia en el context de l'Any que el papa Francesc ha dedicat a aquesta virtut cristiana.
La trobada, que s'ha allargat en excés i ha mancat d'un espai de diàleg, ha acabat amb un berenar entre els assistents que s'han pogut quedar. (Octubre 2015)
El tema sobre el que treballarà el grup de Catequesi d'Adults de la nostra comunitat, en les quatre sessions que resten per acabar l'any, serà la carta encíclica Laudato si’ del papa Francesc, sobre la cura de la casa de tots.
Un document que ha generat molt d'interès entre creients i no creients. Critica el consumisme i desenvolupament irresponsable, i fa una crida a una recció per combatre la degradació mediambiental i el canvi climàtic. (Octubre 2015)
Com a acte de clausura del V Centenari del naixement de santa Teresa de Jesús, la nostra comunitat ha preparat una celebració especial per al dia de la seva festa, 15 d'octubre. A les 19,30 hi haurà l'Eucaristia concelebrada. Acabada la missa, a les 20'15, el poeta Javier Bustamante i els músics Núria Cervera i Joan Miró presentaran "Morando", un recital poètic-musical basat en Las Moradas, de Santa Teresa de Jesús. "Morando" és un acostament a l’obra de la Santa que vol ser pregària i evocació artística alhora, que ens va endinsant en la humanitat de cadascú per trobar-nos amb la divinitat que mora dins nostre. Poemes de Teresa de Jesús, tant recitats com musicats, van dialogant amb poemes nous inspirats en la seva obra. De manera sintònica, música de diverses procedències i èpoques recreen el segle XVI que va viure la Santa, complementant-se amb composicions actuals de caire devocional i meditatiu. (Octubre 2015)
La celebració de la Festa de santa Teresa és, per la nostra comunitat de Badalona, el tret de sortida oficial de l'activitat social i pastoral de la casa.
Tot i que alguns grups han continuat amb la seva feina durant l'estiu i altres ja fa setmanes que rutllen, la resta, com l'esplai "Cra-Crac" i les catequesis d'infants, d'adolescents i d'adults, esperen aquesta data per iniciar el curs.
Els monitors de l'esplai, que ja fa dies que treballen, han obert les portes a més de 150 nens i nenes aquest dissabte dia 17, com sempre de quatre a sis de la tarda.
Pel que fa a la catequesi d'infants, les classes són de sis a set de la tarda des del dilluns 19 i dimarts 20, i retorna l'Eucaristia Familiar de la tarda del dissabtes. Els catequistes i els pares dels nens i nenes tindran la reunió del nou curs el dia 16 de novembre a les 9 del vespre.
La catequesi d'adults canvia de dia i hora. Serà quinzenal, els dimecres de dos quarts de nou a deu de la nit. (Octubre 2015)
Àngels Aymar, actriu, dramaturga i directora d’escena, juntament amb la viol·locenlista Anna Mora, oferiran el recital poètic musical Al cuatro de octubre le siguió el quince de octubre, amb poesies de santa Teresa de Jesús, "un remolí d'estímuls, barreja de lletres, notes musicals, gestos i petites accions, que ens porten a un món interior on hi resideixen els centelleigs", segons el programa.
Serà el divendres 9 d'octubre, a les 21 h, a la parròquia de Santa Maria de Badalona. El recital es repetirà l'endemà a Sant Jeroni de la Murtra, a les 11 del matí. (9 d'octubre 2015)
"Morando" és el títol del recital que, organitzat per la Fundació Catalunya-Amèrica a la seva seu del Monestir de Sant Jeroni de la Murtra de Badalona, han ofert aquest diumenge 6 de setembre el poeta Javier Bustamante i els músics Núria Cervera i Joan Miró. La fundació ha presentat aquest recital aprofitant el V Centenari teresià al qual ha dedicat el seu anual Concert de Sant Ramon. El muntatge està inspirat en textos de santa Teresa de Jesús i altres d'inspiració pròpia.
Les paraules de Teresa en boca de Bustamante, embolcallades per les dolces melodies ritmades a la manera del temps de la santa, van penetrar amb dolcesa a l'ànima de la molt nombrosa assistència que omplia l'àmplia galeria nord del monestir.
Una tarda de gran bellesa musical feta pregària, la que va oferir aquest teresià "Morando".
Prèviament, Mn. Jaume Aymar, responsable de Sant Jeroni de la Murtra i rector de la parròquia de Santa Maria de Badalona, va parlar de la vinculació d'aquest monestir amb santa Teresa de Jesús. (6 setembre 2015)
L'esplai comença a posar-se les piles de cara al nou curs i ha penjat aquest missatge al seu Facebook:

Tens un fill o filla nascut entre el 2009 i el 2010?
Coneixes algú que en tingui?
NO DUBTIS MÉS! Vine a l'Esplai Cra-Crac perquè comencin el curs amb més energia que mai!
Inscripcions el dissabte 19 de 18:00 a 19:30 i dimecres 23 de 20:00 a 21:00.
T'hi esperem! (Setembre 2015)

De manera inesperada, el dilluns dia 17 d'agost va córrer la notícia de la mort del P. Pere Martorell al nostre convent de Tarragona, on residia.
El funeral, celebrat dos dies després al mateix convent dels carmelites descalços, va reunir centenars de persones desitjoses de donar-li el darrer adéu.
Més informació

Una setmana després, el dia 24, va morir Montserrat Ribet Guardiola, vídua de Josep M. Alarcón. El seu funeral es celebrà a l'església de Santa Maria amb una gran assistència de familiars i amics, molts per la seva vinculació amb la nostra comunitat i amb el Círcol Catòlic. El nostre condol a la seva filla Montse, dels Amics de la Gent Gran, i a tota la família Alarcón -Ribet. (agost 2015)

Entre la poca gent de Catalunya que s'ha pogut desplaçar a Àvila per assistir a la Trobada Teresiana Internacional hi ha un reduït grup de la nostra comunitat, amb el vicari general i el prior. La Joana Amigó, laica de la nostra comunitat, dirigí tres tallers d'espiritualitat teresiana.( 14 agost 2015)
Joan Argenté i Artigal, nascut a Badalona l’any 1931, és un dels comptats poetes que ha deixat una profunda petxada en la literatura de la nostra llengua. Els seus primers versos els publicà a l’Antologia Poètica Universitària (1950) i a la revista clandestina Ariel (1951). Ha estat guardonat amb els premis de poesia Salvat-Papasseit (Els temps de tants dits, 1959) i Carles Riba (Seminocturn, semidiürn, 1975) i el de traducció teatral Josep Maria de Sagarra 1981. Com a advocat, el Col.legi d’Advocats de Barcelona el va distingir amb el premi Duran i Bas 1953. La Generalitat li concedí l'any 2006 la Creu de Sant Jordi. Ha estat traduït al portuguès i al francès.
A finals dels seixanta, juntament amb altres poetes badalonins, formà part del jurat dels Premis Literaris convocats per la Joventut Carmelitana. També ressenyem l'atenció en què ens va atendre a casa seva quan vam anar a demanar-li autorització per publicar un poema seu al Butlletí CC del Nadal del 2001. (6 agost 2015)
Tots els grups de l'Esplai ja han tornat de les seves colònies i campaments. Una gran rotllana amb el cant del "adéus" va posar punt i final a aquest esperat i màgic fi de curs. Com deia algú, la "llagrimeta" va vessar d'alguns ulls en el moment del comiat, sobretot dels més grans que aquest curs acaben la seva etapa com a grup. A tothom, bones vacances!. (juliol 2015)
L'Associació de Veïns del Centre de Badalona va posar en marxa la campanya "La fam no fa vacances" que ha donat com a resultat la recollida de més de 150 quilos d'aliments que han aportat al grup de "Quart Món " de la nostra comunitat. L'Associació, amb la que sempre hem tingut molt bones relacions, fa pocs mesos que s'ha traslladat al carrer de Sant Miquel 34, a pocs metres de casa nostra. (juliol 2015)
Gran èxit de "Cor Nou" en el Concert del Carme del dissabte previ a la diada de la Mare de Déu del Carme. El grup de Cardedeu va comunicar i va fer arribar amb força tota la joia de la seva interioritat al nombrós públic assistent, que també va participar en algunes cançons. Com va dir el P. Agustí al final de l'actuació, la música de "Cor Nou" ens apropa a la manera de pregària teresiana, no solament per les cançons que van interpretar amb lletra de la santa, sinó també per l'estil, amb tornades repetitives amb un missatge clar i alegre de l'expresió de la fe. Una gran festa!. (15 juliol 2015)
El P. Josep M. Soler, abat de Montserrat va presidir l'Eucaristia solemne del dia de la Mare de Déu del Carme. Després va compartir una estona de lleure al pati del convent on va actuar la Colla de Geganters de Badalona i es va servir la tradicional coca i cava. (16 juliol 2015)
El P. Àngel Briñas i Pilar Serra, prior i membre del Consell Pastoral de la nostra comunitat respectivament, van participar al programa "Badalona matí" de Ràdio Ciutat de Badalona. Es va parlar de les Festes del Carme i de les activitats pastorals i socials de casa nostra.
Per altra banda, Telenotícies de Televisió de Badalona va emetre un petit reportatge sobre el Concert del Carme del dissabte passat en el que va participar el grup "Cor Nou" de Cardedeu. (juliol 2015)
El P. Àngel Briñas és el nou delegat de la Zona de Catalunya i Balears de la Província Ibèrica de Santa Teresa, en sustitució del P. Agustí Borrell recentment elegit vicari general de l'Orde. (juny 2015)
El dissabte 4 de juliol (19 h.) un grup de joves de la nostra comunitat rebrà el sagrament de la confirmació de mans del bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Sebastià Taltavull. Juntament amb el seus catequistes, ens conviden a acompanyar-los en aquest moment tan important del seu camí de fe. (juny 2015)
Teresa, físicament esgotada, emprèn la seva darrera etapa com a fundadora. Viatge sense parar en condicions increibles i mor a Alba de Tormes l'any 1582.
Aquesta és la línia argumental del capítol vuitè i darrer de la sèrie sobre la Santa que es projectarà aquest dilluns a la sala del teatre de la nostra comunitat. (25 maig 2015)
A les 10,45 d'aquest matí, via Twitter, ha saltat la notícia: el P. Agustí Borrell acabava de ser elegit pel Capítol General reunit a Àvila Vicari General del nou govern del Carmel descalç. Més informació del Capítol (14 maig 2015)
L’atenció als malalts és un signe privilegiat del missatge i l’actuació de Jesús entre nosaltres. Per això, com a comunitat cristiana, amb el seu exemple ens sentim cridats a treballar per la nostra gent gran i els nostres malalts.
El dissabte, dia 9 de maig, el Grup de Pastoral de la Salut convida tothom a celebrar la Pasqua del Malalt en l'Eucaristia Familiar de les 7 de la tarda.
Els nostres familiars més desvalguts també són comunitat, veniu amb ells! (9 maig 2015)
Un any més l'Esplai Cra-crac ha estat present a la Festa del Badiu donant testimoni de la seva tasca a favor de l'educació en el lleure dels nens i nenes. Gràcies als monitors per la seva entrega solidària. (maig 2015)
El dilluns proper es projectarà i comentarà el penúltim capítol de la sèrie de TVE "Teresa de Jesús".
Teresa funda el convent de les descalces a Sevilla amb grans dificultats. Les tensions entre carmelites descalços i calçats generen una gran batalla. A l'estiu de 1575, Teresa arriba a la capital andalusa travessant carrers amb parades de venedors ambulants... (27 abril 2015)
El P. Saverio Cannistrá, prepòsit general del Carmel descalç, va fer pública una carta convidant a dedicar una hora de pregària per la pau el dia 26 de març, dos dies abans de la celebració dels 500 anys del naixement de santa Teresa de Jesús. La iniciativa ha estat recolzada plenament pel papa Francesc, el qual iniciarà aquesta hora de pregària mundial. A la nostra comunitat, la Pregària per la Pau començarà a les 8 del vespre. (26 març 2015)
L'Associació Processó del Dijous Sant ha convidat la nostra comunitat del Carme per portar la bandera de la Parròquia de Santa Maria a la processó del Silenci amb motiu del V Centenari del naixement de santa Teresa de Jesús. Segons el programa oficial, "la processó del Dijous Sant és un acte religiós i cultural que s'inscriu en la Litúrgia del Dijous Sant. Seguint una tradició centenària, comença a l'església de Santa Maria com una prolongació de la Cena del Senyor, amb la representació del "Jesucrist, la Passió vostra", i culmina amb una pregària o Celebració de la Paraula a la Pl. Barberà, davant l'església". (març 2015)
Curs de Formació Carmelitana. Dilluns dia 23, projecció del sisè capítol de la sèrie de TVE "Teresa de Jesús". Serà a l'hora habitual: dos quarts de deu de la nit. (març 2015)
Amb aquest títol, el Taller de Pares de la nostra comunitat anuncia una xerrada pel dissabte 28 de febrer, a les 4 de la tarda. Xavier Figuerola, pare i enginyer sensibilitzat en el consum responsable, comentarà la responsabilitat i el paper de la família en les compres i oferirà informació i alternatives diferents a les dictades pels mercats.
Com sempre, es convida expressament a les famílies amb fills a la catequesi i l'esplai, però la xerrada està oberta a tothom. (28 de febrer 2015)
El dia 23 de febrer es va projectar el capítol cinquè de la sèrie de TVE sobre Santa Teresa de Jesús titulat "Fundaciones". Teresa comença el seu itinerari de fundacions. Amb l'ajuda de jueus conversos, prepara la seva segona fundació a Medina del Campo, important nucli comercial d'aquells anys. Hi arriba en plenes festes, quan corren els toros, i ha d'improvisar-ho tot. (23 febrer 2015)
El Capítol general, en la sessió d'aquest matí, i abans de la clausura oficial d'aquesta trobada extraordinària, ha nomenat alguns priors entre els quals el P. Àngel Briñas que ha estat reelegit prior de la nostra comunitat de Badalona. Enhorabona, Àngel.
En la mateixa sessió ha estat reelegit superior de Lleida el P. Jesús Sans. Els altres nomenaments els farà el Consell Provincial. (11 de febrer 2015)
Tot i que ja era esperada, la notícia va saltar ahir dissabte: el P. Agustí Borrell ha estat elegit Conseller Provincial. Des de la nostra comunitat volem felicitar-lo molt cordialment i el tindrem present en los nostres pregàries per aquest nou servei que se li demana des de l'Orde. (5 de febrer 2015)
Del 4 al 12 de febrer el P. Agustí, fins ara provincial de Catalunya i Balears, i el P. Àngel, prior de la nostra comunitat, es desplaçaran a Àvila per assistir al Capítol Extraordinari inaugural de la nova Província Ibèrica de Santa Teresa.
Puntualment anirem donant informació d'aquesta reunió capitular en la que, a més del nomenament del nou provincial i el seus col·laboradors, es tractaran temes com ara l'economia, la formació, els col·legis, les vocacions, la comunicació.
A més de tot el territori peninsular i les illes, menys Portugal i Navarra, la nova província inclou els vicariats d'Uruguay-Bolívia-Paraguay i la delegació d'Àfrica Occidental. (4-12 de febrer 2015)
Dues defuncions:
16:18 26/08/2015Ens assabentem de la mort de la Paquita Castellví (fotografia), mare de la Montse Farrés. Havia vingut a l'Esplai Mar Blau de la Gent Gran des de la seva fundació. El nostre condol per tota la família en especial per la Montse i en Rafel Pujals, membres de la nostra comunitat.El sepeli serà el proper dimecres dia 4 de febrer a tres quarts d'una del migdia.
També ha mort en Lluís Xicart i Serra, vidu de Rosa Bofill. La missa funeral serà a les 12 del mig dia d'avui, dia 5 de febrer, a la parròquia de Santa Maria. El nostre condol al seu fill Ramon, i a tota la família Xicart-Bofill.
(3 i 4 de febrer 2015)
El Taller de Pares, organitza un espai distès, amb cafè i pastes, per parlar entre tots. El dissabte 31 de gener, a les 16h., a la sala del teatre dels carmelites, es parlarà de "L'alimentació dels nostres flls".
Després de la conferència sobre "?Alimentació, imatge corporal i autoestima: eines de prevenció per las famílies" que va fer Raquel Linares, directora de la Fundació ABB, especialitzada en el tractament i prevenció dels trastorns de conducta alimentària (www.fundacionabb.org ), el passat dia 17 de gener, ara es podrà visionar els videos que va recomanar i compartir-ne la reflexió. (31 gener 2015)
La trobada de Pregària per la Unitat dels Cristians que cada any organitzen les comunitats evangèlica, adventista i catòlica de Badalona aquest any s'ha fet a la nostra església del Carme el dimecres dia 28 de gener. Els organitzadors van tenir en compte la celebració enguany del V Centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús, l'espiritualitat de la qual, i el seu model de pregària, ultrapassen qualsevol barrera o tendència religiosa. (28 gener 2015)
El darrer dilluns de gener, es projectà el capítol IV de la sèrie de TVE "Teresa de Jesús" que porta el títol de "Castillo Interior".
Teresa, que compta amb el recolzament de persones importants, comença amb les seves monges a San José el seu nou estil de vida monacal. Poc després, però, és enviada a Toledo al palau de Luisa de la Cerda. (26 gener 2015)
"Alimentació, imatge corporal i autoestima: eines de prevenció per las famílies", és el títol de la xerrada que Raquel Linares, directora de la Fundació ABB , especialitzada en el tractament i prevenció dels trastorns de conducta alimentària, farà per les famílies que porten els seus fills a l'esplai i a la catequesi. Actualment, el 6% de les noies i nois d’edats entre 12 i 24 anys, pateixen malalties relacionades amb trastorns de conducta alimentària, amb conseqüències que poden acabar sent greus.(17 gener 2015)
Els joves Joan Cabó (orgue), Grisel·la Iglesias (trompeta) i Berta Iglesias (trompa) van oferir un atractiu concert de Nadal el diumenge dia 4 de gener. Després d'acompanyar l'Eucaristia amb la seva música, van oferir als assistents una agradable vetllada amb música de Bach, Händel i altres compositors clàssics, per acabar amb una selecció de nadales tradicionals. (4 gener 2015)