1 2 3
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7
   PORTADA    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    CARMEL CATALÀ   PUBLICACIONS    FOTOS I VÍDEOS

ANY 2016

ALTRES ANYS

Solidaritat

Desembre 2016.
La nostra comunitat, com altres esglésies del nostre arxiprestat, lluiex una pancarta de la campanya “Era foraster i em vau acollir” de sensibilització a la població que promou “Stop Mare Mortum” de la nostra ciutat. Aquesta plataforma ciutadana vol fomentar la sensibilització i formació de la ciutadania perquè prengui partit i es mobilitzi en aquelles qüestions que generen injustícies i vulneren els drets humans. “Stop Mare Mortum” va néixer a finals d'abril del 2015 després de la mort d'unes 900 persones en un naufragi davant la costa italiana, al canal de Sicília, amb l'objectiu d'acabar amb aquestes situacions.

Els Pastorets

Altra vegada ELS PASTORETS DE L’ESPLAI CRA-CRAC han estat presents a casa nostra. Aquesta vegada les representaciuons han anat a càrrec del grup més gran de l'esplai, els Kuwets, que d'aquesta manera fan guardiola pel seu viatge de final d’Esplai! El teló del teatre de la comunitat s'ha aixecat els dies 23 i 26 de desembre, i el 2 de gener.

Temps d'Advent

Cada setmana: Fulls d’Advent editats per l’Equip de Litúrgia.
- El Pessebre que s'exposarà aquests dies és obra d'un rup de voluntaris de la comunitat i serà beneït la Nit de Nadal.

Imposició de fulards a l'esplai

El dissabte 19 de novembre, el Cra-Crac va celebrar la festa anual d'imposició de fulards als nous nens i nenes que han ingressat a l'esplai i la renovació del compromís dels monitors i dels infants. El germà Jordi va presidir la cerimònia i la celebració de la Paraula.

Taller de Pares:
què, com i perquè? Definim el futur

Després de molts anys d'experiències, des del Taller de Pares pensem que fora bo parar i pensar. Per això, a partir de l'idea embrionària, de potenciar el Taller de Pares com un espai on parlar, reflexionar i compartir opinions sobre els aspectes més diversos de l'actualitat social, educativa i personal, algunes vegades amb l'aportació de gent experta i en d'altres a manera de reflexió interna, proposem a tothom qui vulgui la següent trobada:
Dissabte 5 de novembre, 16h a 18h, a la Sala d'Actes de la comunitat
Taller de Pares: què, com i perquè? Definim el futur.
Amb moltes ganes i il·lusió us hi esperem

Grup de Cuba

El proper dissabte dia 29, després de la missa familiar de les set de la tarda, el Grup de Cuba oferirà una sessió de diapositives per informar del seu viatge a Matanzas per visitar la comunitat d'aquella població i compartir amb ells la festa del Carme.

La catequesi d'adults es posa en marxa

El dimecres dia 19 d'octubre el grup de Catequesi d'Adults reemprendrà la seva activitat per continuar treballant el tema inicat a finals del curs passat: "Les cartes de sant Pau".
El grup es reuneix quinzenalment, el dimecres a les 8 de la tarda. Per aquest trimestre, en principi, les trobades seran els dies 19 d'octubre, 2 i 16 de novembre, i 7 i 21 de desembre. El grup és obert a tothom que desitgi ampliar la seva formació cristiana.

Celebració de Santa Teresa de Jesús

La festa de Santa Teresa, que enguany ha coincidit en dissabte, s'ha celebrat a la nostra comunitat amb l'Eucaristia concelebrada de la tarda presidida pel prior P. Àngel M. Briñas. Després, el cor Da Capo de Barcelona, que ha interpretat dues cançons durant la missa, ha ofert un concert de peces clàssiques i arias d'ópera que va agradar molt al nombrós públic que ha omplert l'església. L'Orfeó Badaloní ha col·laborat en l'organització d'aquest concert.

Què significa avui la misericòrdia?

 

20 de setembre
La sala d'actes va quedar petita per acollir el gran nombre de badalonins que es van apropar a la nostra comunitat per escoltar Mn. Salvador Pié, Misioner de la Misericòrdia en aquest any jubilar proclamat pel papa Francesc. Mossèn Salvador, que és teòleg i rector de la basílica Santa Maria del Mar de Barcelona, ens parlà de la misericòrdia en els nostres temps, posant l'accent en l'acció (obres de misericòrdia) enfront de l'obligació (manaments) com a identitat dels cristians d'avui en un món convuls i contradictori. També es va fer ressò de les paraules del papa de sortir a les nostres perifèries, els nostres entorns més propers necessitats d'estimació i comprensió.

Temps de colònies

Després d'un any ben aprofitat, aquests dies de finals de juliol els infants de l'esplai i el grup de monitors han passat unes alegres jornades de colònies i campaments. Bon retorn i bones vacances, especialment als monitors i monitores que durant el curs dediquen una bona part del seu temps a l'educació en el lleure dels més petits de la casa.

El provincial ens visita

Seguint el seu programa de visites pastorals a tots els convents de la província Ibèrica, el P. Miguel Márquez va venir els dies 3, 4 i 5 de juliol a la nostra ciutat per visitar la comunitat de religiosos, i també per comprobar les “constants vitals” de la resta de la Comunitat cristiana. El dia 5, a les 8 del vespre, va presidir el Consell Pastoral Plenari al qual van assistir representants de tots els grups de la casa i, també, altres membres de la comunitat convidats per a l'ocasió. Llegir informe del provincial.

Final de curs de Catequesi d'Adults

Per acabar el curs, el grup de Catequesi d'Adults connectant amb el seu treball del primer trimestre en el que van reflexionar sobre el contingut de la carta pastoral “El rostre de la misericòrdia” del papa Francesc, i de la seva acció a favor dels refugiats dins el mateix context, ara han volgut posar un punt més celebratiu amb el pelegrinatge a la Porta Santa de de la catedral de Barcelona per guanyar el Jubileu l'Any de la Misericòrdia. La llàstima va ser que no hi van poder participar tota la gent del grup ja que, per diferents motius, va ser molt difícil concordar les agendes de tothom.

Se'ns ha mort en Carles

En Carles Perarnau ha mort aquesta nit passada al seu domicili del carrer del Carme. La sorpresa ha saltat de mòbil en mòbil aquest matí i, a hores d'ara, mitja Badalona ja se n'ha assabentat. I és que en Carles, que sempre s'havia caracteritzat pel seu esperit de servei i emprenedor, era una persona tan coneguda com estimada per tothom. En aquests darrers anys, a les tardes feia de porter del nostre convent i sempre acollia la gent amb algun comentari simpàtic. En Carles, amb la seva enyorada Carme, ha viscut la seva fe a la nostra comunitat, i serà a l'església que tan estimava on celebrarem el seu comiat. Serà demà dissabte 18 de juny, a les 12 del migdia.

Primera Comunió dels infants de la catequesi

Els diumenges 22 i 29 de maig, una trentena d'infants de la nostra catequesi celebraran amb joia el dia de la seva primera comunió. El grup de catequistes, juntament amb els seus pares, conviden a tota la comunitat a acompanyar-los en aquest dia tan senyalat per ells.
La cerimònia serà a les onze del matí, avançant d'aquesta manera en mitja hora l'habitual eucaristia de les 11,30.

Cartes de sant Pau

17/5/2016
El dimarts 17 de maig, a les 8 de la tarda, tindrem una segona xerrada sobre les cartes de sant Pau en la sessió de Formació que organitza Catequesi d'Adults. Aquesta vegada l'habitual trobada dels dimecres s'adelanta un dia per aprofitar l'estada del P. Agustí entre nosaltres. Tothom hi és convidat.

Xerrada des de Roma

5/5/2016
Aprofitant els mitjans que la tecnologia posa al nostre abast, ahir el P. Agustí va fer una interessant conferència sobre les cartes de sant Pau. La connexió amb Roma, on resideix, va ser molt fluida (amb algun a petita incidència superada) i els assistents van gaudir de l'habitual traça del conferenciant per captar l'atenció sobre el tema proposat, del qual és un reconegut expert.

Feina feta!

4/5/2016
42 dies després que recollíssim la primera bossa de roba en resposta a la campanya de solidaritat amb els refugiats proposada pel grup de Catequesi d'Adults de la nostra comunitat, ha sortit cap a Grècia, carregat de material, el tercer i últim camió amb remolc.
En total han estat més de 3300 caixes i 250 unitats d'altres elements (tendes de campanya, cotxets, sacs de dormir...) que la generositat de la gent ha volgut fer arribar als refugiats de la violència i la pobresa.
Tanquem la campanya agraint tantes i tantes persones i entitats que han fet possible aquest petit miracle. Un petit grup de voluntaris va poder assistir al comiat del darrer camió en representació de tots els voluntaris que ens han fet costat durant aquestes llargues sis setmanes de treball intens. Gràcies a tothom en nom de la nostra comunitat carmelitana de Badalona i del Rebost Solidari de Cerdanyola.
Reportatge gràfic

Videoconferència des de Roma

27/4/2016
Gràcies els mitjans tècnics actuals (l'Skype) i a la bona disposició del P. Agustí Borrell, vicari general de l'orde del Carmel Descalç, el proper dimecres dia 4 de maig el grup de Catequesi d'Adults enceta una experiència nova a la que hi és convidat tothom a qui pugui interessar.
La sessió començarà ales nou del vespre i no durarà més d'una hora.

Tot a punt

Hem buidat l'església. Tot el material ja és a Can Fornaguera, que ens han cedit els seus locals i ens han donat un cop de mà a l'hora de emmagatzemar-ho tot. Gràcies a ells i als voluntaris pel seu esforç. Demà dimecres esperem poder carregar el tràiler que sortirà cap a Grècia.
Comença la segona fase amb el que tenim al col·legi Lola Anglada. Us continuem necessitant a tots i totes.

Reconeixement i encoratjament

Fins a Roma ha arribat la notícia i les imatges de tot el que està passant aquests dies a Badalona en relació a la recollida de roba per als refugiats del camp d’Idomeni. Des d'aquí, com a tants llocs, es veu amb admiració i agraïment aquest moviment de solidaritat per part de tanta gent que ha respost ràpidament a la crida, fins al punt de desbordar totes les previsions.
Personalment, em satisfà que el centre de recollida sigui la comunitat dels carmelites descalços de Badalona, on he viscut tants anys i a la qual em sento tan vinculat. No és cap sorpresa, perquè sempre hi ha hagut una forta sensibilitat envers els necessitats i una gran capacitat de respondre creativament a les circumstàncies.
En nom meu i dels responsables dels carmelites descalços del món, faig arribar el reconeixement i l’encoratjament als frares i als laics de la comunitat i a tots els voluntaris que hi estan participant. Tots ells estan donant un exemple extraordinari de solidaritat concreta i efectiva, que resulta encara més eloqüent quan els governants dels països europeus mostren tan poca humanitat davant dels qui pateixen.
Gràcies i endavant!
Agustí Borrell, vicari general

Seguim treballant...

Gràcies a Déu, hem pogut esquivar la puja. Durant tot el divendres hem tingut voluntaris que han continuat seleccionant roba.Tenim tot el material controlat i repartit en tres punts: l'antic col·legi Lola Anglada cedit per l'ajuntament, una dependència del Pavelló Olímpic cedida pel C.B. Joventut i, a casa nostra, a l'església i altres dependències. Dilluns començarem a concentrar-ho tot en una nau del polígon de les Guixeres que ens ha estat cedida, on començarem a revisar totes les donacions per a la seva distribució. A partir del dilluns dia 4, a la tarda, necessitarem:
- furgonetes per fer trasllats.
- voluntaris/es per acabar de revisar la roba.
Tan aviat com sapiguem l'adressa del local la publicarem en aquest mateix espai.

Pati net

No és la millor foto que podem publicar, però sí la que més ens satisfà. A dos quarts de nou del vespre d'avui el pati ha quedat ben net! Encara hi ha feina per a tothom, al menys per un dia o poc més. S'ha de classificar una part del material que teniem guardat en dependències del convent i traslladar tot el que falta als nous magatzems que ens han ofert. El voluntaris ho heu fet possible!

Gràcies

Ni tan sols ha calgut arribar al dia assenyalat per recollir l'ajuda que es va demanar per als refugiats d'Idomeni (Grècia), per copsar l'enorme resposta que ha suscitat la nostra crida. Quan encara falten 48 hores pel dia 29 de març, la data escollida, les nostres capacitats han estat desbordades i ja hi ha més d'un centenar de paquests preparats per portar al Rebost Solidari de Cerdanyola des d'on partirà l'expedició cap a Grècia.
Només se'ns acut una paraula: gràcies!

Tertúlia al Taller de Pares

El dissabte 19 de març, a les 16h, des del Taller de Pares organitzem una tertúlia al voltant de la proposta de treball que ens fa la Comunitat, a partir del lema "És temps de caminar". Concretament, compartirem com educar de manera coherent els nostres fills amb els valors que se'ns proposen avui des de la societat, l'escola, l'esplai o la catequesi.
Us convidem a participar-hi a totes les famílies que teniu mainada relacinada amb els grups de la Comunitat Carmelita de Badalona: l'esplai i la catequesi. Nosaltres hi posarem el cafè i les galetes!

Quaresma

El dimecres dia 10 de febrer, Dimecres de Cendra, comença el temps litúrgic quaresmal que enguany ve enmarcat dins la celebració del l'Any Jubilar de la Misericòrdia. A la nostra comunitat tindrem el ritus de la imposició de la cendra a totes les misses del dia. L'Eucaristia de la tarda serà concelebrada.
Tots el divendres de quaresma, com és habitual, tindrem l'exercici del Viacrucis a les 8 de la tarda, amb la participació del Cos de Portants del Santcrist de Badalona.

Pregària interconfessional

Dins la setmana de Pregària per a la Unitat dels Cristians, el 21 de gener va tenir lloc a la nostra ciutat la XV edició de la Trobada de Pregària Interconfessional que enguany se celebrat a l'Església Evangèlica Baptista "Nova Salem" del carrer Sagunt. Membres de diferents confessions cristianes de Badalona (evangelistes, adventistes i católics) van participar en aquesta celebració de pregària conjunta i, posteriorment, van compartir un refrigeri ofert per la comunitat que aquest any acollia l'acte.

Xerrada-col·loqui organitzada pel Taller de Pares i Mares

Parlarem amb en Xavier Figuerola sobre opcions de consum conscient i transformador. Serà, aquest dissabte, 16 de gener, a les 16 h, a la sala d'actes dels carmelites, carrer de Sant Miquel, 44.

Va morir la senyora Salvadora Izquierdo

El dia 4 de gener va morir la senyora Salvadora Izquierdo, vídua de Francesc Casamajó Patrís. El nostre condol al seus fills Francesc, Genís i M. Carme (catequista), nets, gendres (M. Rosa Amela, Maria Gibert i Xavier Miró) i a tota la família.
El dijous dia 7, es celebrarà la missa funeral a la nostra església.


Reis de Quart Món

Com cada setmana, aquests dies Quart Món ha atès famílies necessitades, més d'un centenar, amb el lliurament d'aliments.
Aquesta vegada, però, ha estat especial. A més dels aliments, tots i cadascun de les nenes i nens d'aquestes famílies han tingut un regal de Reis. Tres patges s'han avançat un parell de dies per lliurar els regals personalment als infants. A més, han tingut un petit berenar i unes boniques figures fetes amb globus davant d'ells per un voluntari expert en el tema. S'han repartit prop de un centenar de joguines.

Veïns x veïns

El programa "Veïns x veïns" vinculat a l'Associació de Veïns del Centre, ofereix un seguit de col·loquis sobre temes que poden interessar a moltes persones de Badalona, sobretot a aquelles que ja van arribant a una edat adulta.
Les xerrades es fanb a la sala d'actes de la nostra comunitat. El Grup de Quart Món participa en les activitats de "Veïns x veïns".

"Ja sabem què comprem i a qui ho comprem?"

Aquest és el títol de la xerrada que el Taller de Pares i Mares ha preparat per al dissate dia 3 de desembre, de 4 a 6 de la tarda, per reflexionar amb les famílies dels nens i nenes de l'esplai i la catequesi. Una bona guia per a saber comprar millor.

Reunio famílies catequesi

Les famílies dels infants de la nostra catequesi estan convocades a la reunió de principi de curs del proper dimarts, dia 15 de novembre, a les 9 de la nit. A la trobada es presentaran les dinàmiques de treball per a aquest curs i, a la vegada, els catequistes tindran l'oportunitat de conèixer les famílies que els confien la formació cristiana dels seus fills.

Eucaristia Familiar

El dissabte, 22 d'octubre, hem reprès la celebració de l'Eucaristia Familiar en la que participen els infants de la catequesi juntament amb les seves famílies i la comunitat. Els més petits viuen el missatge de l’evangeli setmanal i l’hàbit de celebrar la fe amb dinàmiques adequades per a ells.
Enguany, els nens i nenes segueixen un camí, un GR (Gran Recorregut, en l'argot excursionista ), el "GR de Jesús". Cada setmana escriuran el diari de ruta i amb un “prega-energètic” (pregària) aconseguiran l'energia necessària per anar endavant. Els catequistes i els pares els ajudaran a superar tots els entrebancs.

Trobada de la Família Carmelitana de Catalunya a Reus

El P. Àngel Briñas s'ha adreçat a tota la Família Carmelitana de Catalunya en un escrit del qual recollim aquest paràgraf:
"Un any més us volem convidar a participar de la Trobada de la Família Carmelitana. Religioses, religiosos i laics compartint una jornada de germanor. Serà el 8 d’octubre a la ciutat de Reus. Som als últims mesos de l’Any de Misericòrdia i hem pensat que valia la pena que la nostra Família travessés la porta de la misericòrdia de Déu tot reconeixent que Ell sempre és al nostre costat. Per això hem triat el Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia de Reus. És un lloc força equidistant dels nostres llocs d’origen que pot afavorir una participació més nombrosa en aquest Jubileu de la Misericòrdia."
De la nostra comunitat sortirà un autocar per totes aquelles persones que no es desplacin amb mitjans propis.

Pels camins de Castella

Del 8 al 16 de setembre, un grup de vuit persones de la nostra comunitat es desplaçarà a Àvila per fer la ruta "De la cuna al sepulcro" que enllaça aquesta capital castellana amb Alba de Tormes, ciutat on va morir santa Teresa de Jesús. El camí, 107 quilòmetres que ells faran en set jornades, passa per llocs tan significatius pel Carmel teresià com Gotarrendura, Fontiveros, Mancera, Duruelo...
Pelegrinatge, esport, convivència i cultura són les motivacions que mouen els nostres viatgers.

Ha mort en Xavi

Fem saber a tota la comunitat la notícia que avui, 28 d'agost, ens ha commogut a tots. La seva estimada esposa, Núria Lleal, així ho comentava al Fecebook: "Aquest matí una mica abans de les 11 ens ha deixat en Xavi. Se n'ha anat tranquil i acompanyat per tots els que l'heu estimat.
Demà dilluns a partir de les 16h serà la vetlla al tanatori de Badalona.
I dimarts a les 12:45 la cerimonia alli mateix."
El divendres dia 2 celebrarem el funeral per en Xavi a l'església de la nostra comunitat, a les 8,15 de la tarda.
Amb el nostre condol i la nostra pregària volem estar al costat de tota la família.

Hem celebrat el Carme

La novena i la missa concelebrada del dia de la Mare de Déu del Carme han estat els principals actes religiosos per celebrar aquesta festivitat de la nostra Festa Major. També han estat molt concorreguts el concert de "Airun" commemorant els 700 anys de Ramon Llull, el sopar de la gent dels diferents grups de la comunitat i la festa de després de la missa, amb l'Esbart Sant Jordi de l'Orfeó Badaloní.

Trobada de lectors i monitors

La trobada de lectors i monitors organitzada pel Grup de Litúrgia de la comunitat va aplegar, ahir dilluns 27 de juny, moltes persones que acostumen a fer aquest servei en les nostres celebracions. La reunió aconseguí la finalitat dels organitzadors: compartir una bona estona i donar elements per destacar la gran importància d'aquest servei que té la finalitat de fer arribar la Paraula de Déu, amb tot el seu sentit i contingut, a la resta de l'assemblea reunida per celebrar l'Eucaristia.

El Butlletí CC a l'Arxiu Gavin

L'Arxiu Gavin, el centre de documentació particular més important de Catalunya pel que fa a la cultura popular i religiosa, amb més de tres milions de documents, ja acull des d'aquest mes de juny el nostre Butlletí CC. Ahir, 2 de juny, es va fer l'entrega a l'actual arxiver, Josep Sansalvador, d'un exemplar de cada un dels 85 números publicats del butlletí, i també dels 258 números del fulletó mensual "l'informatiu".
El senyor Josep Maria Gavin, fundador de l'arxiu i que actualment hi continua treballant des del seu domicili degut a la seva edat, va començar la seva col·lecció als set anys d'edat recollint estampes de sant Josep, el seu sant patronímic, de les quals n'ha aconseguit aplegar 54.000 exemplars diferents. L'any 1984 li va ser concedida la Creu de Sant Jordi, i el seu treball compta amb el reconeixement de la UNESCO i altres guardons entre els quals el reconeixement de quatre records Guinness
Des de l'any 2007 l'Arxiu Gavin és al Monestir de les Avellanes dels Germans Maristes de Catalunya i es pot visitar, com també el mateix monestir. Més informació a la seva pàgina web.

Més sobre sant Pau i les seves cartes

El proper dimecres, 1 de juny, a les 9 del vespre, el P. Agustí ens oferirà des de Roma una nova videoconferència sobre l'apòstol sant Pau i les cartes que va escriure a les comunitats que ell mateix va iniciar. Una nova ocasió per millorar la nostra formació com a cristians, profitosa especialment per a les persones que fan el servei de lector a les eucaristies. Entrada per la porteria del carrer de sant Miquel. Sessió oberta a tothom.

Capella del Santíssim

La capella del Santíssim, després d'unes setmanes d'obres de reforma, presenta ja un nou aspecte. Les obres han servit per fer-la més acollidora, ampliar la seva capacitat i dotar-la de mitjans moderns d'il·luminació i megafonia per celebrar-hi algunes eucaristies dels dies laborables. Amb aquesta millora s'aconseguirà un bon estalvi d'energia en calefacció i electricitat.

Celebrem la Pentecosta

14/5/2016
La nostra comunitat va celebrar la Festa de l'Esperit amb una eucarístia presidida pel pare Agustí Borrell, vicari general del Carmel Descalç, i amb la participació de tots els grups i feligresos de casa nostra.Com és habitual des de fa uns anys, la festa acabà amb un sopar festiu.

Agraïment als voluntaris

12/5/2016
La nostra comunitat va voler mostrar el seu agraïment als voluntaris que van col·laborar desinteressadament a la campanya a favor dels refugiats amb un senzill acte que es va fer el passat dia 12. Unes paraules del prior de la comunitat i d'un dels responsables de la campanya van donar pas a un petit brenar de germanor. Es va intentar localitzar el major nombre possible de les persones voluntàries, per això demanem disculpes si, pel que fos, no li va arribar l'invitació a algú.

Notícies des de Grècia

27/4/2016
Ens arriben les primeres fotos des de Grècia. La ONG del Regne Unit SAMARITAN'S PURSE, de l'Església Evangèlica, amb contactes en els diferents camps de refugiats grecs, s'ha fet càrrec de tota l'ajuda que hem enviat. El nostre enllaç amb l'organització ens fa saber que, malgrat el que es digui en els mitjans de comunicació sobre la conveniència o no d'enviar ajuda material, tot el que enviem els és molt necessari. I, entre altres coses, diu: "a causa dels dos dies de vent extrem que hem tingut a Idomeni, molts refugiats han perdut el poc que tenien, que era la seva tenda de campanya, i el vostre enviament ha arribat just al moment necessari, demà estarem rebent d'Atenes les 52 tendes de campanya que ens vau enviar per ser distribuïdes entre els refugiats que no han pogut reallotjar-se en altres tendes."
Per la nostra part, ja tenim llesta la carga per a una segona remesa, que segurament es farà la propera setmana, i continuem treballant per deixar preparats els darrers enviaments.

Un camió amb remolc ja roda cap a Grècia

20/4/2016
Gràcies als donants, voluntàries i voluntaris, col·laboradors... i a tantes i tantes persones que s'han posat al costat dels que més ho necessiten, aquest migdia ha sortit cap a la capital grega la primera gran remesa de material per als refugiats.
A la foto només hi han pogut sortir els que eren allà en el moment de la sortida del camió , però en són molts més.
Encara ens queda més feina, continuem treballant. T'apuntes?

Ha mort la Consol

Ahir, dia 13, es van celebrar a la parròquia de Santa Maria les exèquies per la nostra companya del grup de Quart Món Consol Valeriano Galià, vídua d'Isidre Mas. Els seus companys la recordem i preguem per ella.


I, per acabar-ho d'adobar, obres

El dilluns 6 d'abril van començar les obres per reformar la capella del Santíssim, una actuació necessària que feia temps que estava programada. Es tracta de fer les reformes necessàries per poder-hi celebrar algunes eucaristies, ampliant l'espai per als assistents. Amb aquesta millora es preten aconseguir un estalvi substanciós de la despesa de la llum i la calefacció.
Tot i que les obres es fan en un sector molt limitat de l'església, el fet de coincidir amb la campanya pels refugiats no deixen de ser un altre element que distorsiona la normalitat de la casa.

Festa de l'esplai

2/4. Un any més hem celebrat la Cracranialada amb molta participació i alegria, però aquest any, també amb la màgia del circ. Marxem amb un somriure ben gran als llavis i esperant ansiosos la propera. Gràcies a tots per venir!

Els voluntaris, clau per seguir endavant

El gran nombre de persones que aquests dies estan oferint el seu temps per organitzar tota l'ajuda rebuda el dimarts dia 29, són la clau per poder tirar endavant l'objectiu previst. Gent de totes les procedències, de totes les edats, no han dubtat en venir als carmelites a donar el seu cop de mà. De feina n'hi ha per a tothom. Gràcies a ells s'han pogut organitzar equips per classificar, cadenes per transportar caixes a les furgonetes de voluntaris i traslladar molt material al magatzem.
Però encara falta molt: tenim una nau de l'església plena, la sala d'actes i altres dependències de la casa igual; al pati encara queda un terç de tot el que s'ha rebut per classificar... i moltes altres feines que van sortint sobre la marxa.
Per això, totes les mans són ben rebudes. Mentre hi hagi feina hi serem de 9 del matí a nou de la nit. Lluitem contra rellotge. De moment la pluja ens ha respectat...
Tenim un compte corrent per ajudar al transport de tota l'ajuda al seu destí. Moltes persones ens demanen on fer l'ingrés. És aquest compte de "La Caixa":
ES47 2100 0325 4602 0014 5577
QUART MÓN PARES CARMELITES
Podeu referenciar ingrés per: REFUGIATS
Us deixem un enllaç amb el reportatge que ha emès TV3: http://www.ccma.cat/video/embed/5591943/

Solidaritat

El Grup de Catequesi d’Adults, després de reflexionar sobre el contingut de la carta pastoral “El rostre de la misericòrdia” del papa Francesc, i per tal de que això no quedi en un simple exercici teòric, ha proposat a tota la comunitat el desenvolupament d’una acció solidària de xoc a favor dels més desvalguts. Després de sospesar algunes iniciatives, la comunitat s’ha adherit al programa “SOS refugiats Grècia”, dirigit pel Rebost Solidari de Cerdanyola, el qual amb una àmplia experiència i una comprovada infraestructura, col·labora amb les ONG's NCM i IHA.
Per fer efectiva aquesta acció, durant tot el dia 29 de març, de 9 del matí a 9 del vespre, es recollirà el material al convent dels carmelites, carrer de Sant Miquel 44, i després es farà arribar a Cerdanyola d'on el dia 3 sortirà un camió trailer cap a Grècia carregat amb l'ajuda humanitària.
Veure detall del material que es demana i més informació en aquest enllaç.

Unció dels Malalts

El diumenge dia 6 de març, a l'eucaristia de dos quarts de dotze, celebrarem el Sagrament de l'Unció dels Malalts. Aquest s'agrament, que atorga fortalesa i perdó, significa l'ajuda i el consol de Déu per a les persones malaltes i d'edat avanada que el reben.

Curs de Formació

La propera sessió de debat sobre l'Any de la Misericòrdia, organitzada pel grup de Catequesi d'Adults, tractarà les Obres de Misericòrdia Espirituals. Serà el dimecres dia 2 de març, de 8 a 9 del capvespre, a la Sala d'Actes de la comunitat. Tothom hi és convidat.

La Candelera

Dimarts, 2 de febrer, festa de la Presentació del Senyor, benedicció de candeles a totes les misses. La Eucaristia de dos quarts de vuit de la tarda serà concelebrada.
Enguany aquesta jornada coincideix amb la clausura de l'Any de la Vida Consagrada. En l'acte oficial que se celebra a Roma aquests dies hi intervé com a conferenciant el nostre provincial, P. Miguel Márquez.

Any de la Misericòrdia

Dues notes que tenen relaciò amb l'Any de la Misericòrdia:

El dia 20 de gener es reprendrà la Catequesi d'Adults. Es comentarà la butlla "El rostre de la misericòrdia" del papa Francesc, publicada per proclamar el jubileu de l'Any de la Misericòrdia.
La sessió començarà a les 8 del vespre, té la durada d'una hora i és oberta a tothom.

En aquest context de l'Any jubilar, les esglésies del nostre arxiprestat ofereixen uns horaris especials en els que estaran obertes i tindran un confessor disponible per acollir i celebrar el sagrament del perdò. La nostra esglèsia de la Mare de Déu del Carme, a més de les hores habituals en les que sempre hi ha un prevere disponible, obre els matins de cada dimarts de 9 a 13 hores.


disseny: e.masdeu - badalona