1 2 3
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7
   PORTADA    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    CARMEL CATALÀ   PUBLICACIONS    FOTOS I VÍDEOS

ANY 2017

ALTRES ANYS

Defunció

El dia 26, a la comunitat de Badalona d'on era conventual, hem celebrat el funeral del P. Josep de la Mare de Déu de la Misericòrdia (Jaumot i Jornet) que va morir la vigília de Nadal. El P. Josep, que havia nascut el 22 de març de 1934 a la Fatarella (Terra Alta), va professar com a Carmelita descalç l'any 1950 i era sacerdot des del 20 de setembre de 1958. Tenia, doncs, 83 anys i 67 de profesió religiosa. Descansi en pau.
Més informació

Maria en l'espiritualitat protestant

18/12. Un bon nombre de persones s'han aplegat aquesta nit a la Sala d'Actes de la nostra comunitat per assistir a la xerrada del pastor Daniel Posse, de l'Església Adventista del setè Dia del carrer del Carme de la nostra ciutat. El tema,"Maria en l'espiritualitat protestant" ha estat desglosat pel conferenciant en tres blocs: preanunci i presència de Maria en l'Antic i Nou Testament, Maria en la teologia luterana i el paper de Maria com a Mestra en l'Església Adventista.
La trobada s'emmarca en els diferents actes que s'han anat succeint a la nostra ciutat amb motiou del 500 aniversari de la Reforma Protestant.Fa cinquanta anys

Ara fa cinquanta anys, concretament el dia de la Puríssima de 1967, el quadre escènic de la Joventut Carmelitana va representar al nostre petit teatre la divertida comèdia de Carlos Arniches "La casa de Quirós". Dies després, com era habitual aleshores i també ara, es van representar "Els Pastorets" d'en Folch i Torres.

Els Zèfirs de l'Esplai

Ja han fet la primera excursió, i el primer que cal fer és presentar-vos el nou grup! Són els Zèfirs, i van triar aquest nom perquè es proposen ser constants i anar tots a la una, com el Zèfir, que és un vent suau i agradable. Segur que ho aconseguiran!

Defunció

El dia 26 d'octubre va morir l'Anton Carreras Forcadell, un dels fundadors de la nostra Joventut Carmelitana. Era vidu de Montserrat Rodríguez Trullenque. El nostre condol a la seva família i amics. A l'acte del sepeli hi assistí una representació de la nostra comunitat. El dia 15 de novembre vam celebrar una eucaristia per la seva memòria.

Trobada Família Carmelitana 2017

Amb una assistència més que notable, s'ha celebrat a Tàrrega la XIX Trobada de la Família Carmelitana de Catalunya. Tan la visita al monestir cistercenc de Vallbona de les Monges, com l'acollida de la comunitat carmelitana de Tàrrega i el concert d'en Lluís Platero al Santuari de la Mare de Déu de Fàtima de les carmelites, així com l'estona del dinar a l'Hostal El Carme de Vilagrassa, han estat moments molts celebrats i viscuts en germanor en aquesta jornada de retrobaments i convivència.

Ha mort en Cinto

El capvespre del 9 de setembre va morir en Cinto Vera. Persona molt activa i d'una gran cultura, en Cinto va formar part del grup de joves que cap allà els anys quaranta va fundar la Joventut Carmelitana de Badalona. En els darrers anys la seva passió, entre altres aficions, ha estat la col·laboració de germanor entre la nostra comunitat carmelitana i la de Matanzas (Cuba) a on havia viatjat una desena de vegades i on era molt conegut i estimat.
El funeral i comiat tingué lloc el dia 11 a la nostra església del Carme que ell tant estimava, plena a vessar, en una cerimònia molt emotiva. Tal com ell mateix va demanar, la caixa amb les seves despulles estava coberta amb la bandera de la Joventut Carmelitana.


Bones i merescudes vacances!

Els monitors i monitores volem agrair la confiança que any rere any disposeu en nosaltres! Ara marxem de vacances, però això no acaba! El curs que ve l'equip tornarà molt renovat, però sempre amb la mateixa il·lusió i ganes d'il·lusionar!


Funeral

El 26 de juliol, es celebrà una Eucaristia en memòria de Neus Sabaté i Batlle, voluntària del Grup de Quart Món i col·laboradora del grup de Cuba. La Neus des de sempre va estar molt vinculada a aquesta comunitat del Carme. Va morir el passat dia 19.

Concerts del Carme
Gospel Sentits

El poder de convocatòria de Gospel Sentits és mot gran a Badalona. Això, juntament amb la gran afluència de fidels que va assitir a l'eucaristia de la vigília del Carme, va fer que l'església s'omplís del tot, amb un públic predisposat a participar de la gran festa musical del dia.


Donatiu a "Proactiva Open Arms"

En un senzill acte, el dimecres 12 de juliol, el grup de Catequesi d'Adults va lliurar a l'ONG "Proactiva Open Arms" un xec amb un donatiu per ajudar al finançament d'aquesta entitat badalonina. Durant la campanya d'Ajuda als Refugiats de l'any passat, i per tal de cubrir les despeses de transport del material recollit fins a la seva destinació a Grècia, es va fer una crida per recollir diners que va ser atesa amb molta generositat per particulars i alguna empresa. Una vegada pagades totes les despeses, la quantitat sobrant es va decidir destinar-la a aquesta ONG, que aleshores ens oferí la seva ajuda i suport.
Un voluntari de Proactiva va agraïr l'aportació i va explicar tota l'actualitat sobre el rescat de persones en el mar, sector en el qual ells es mouen. L'acte acabà amb un interessant debat i amb el compromís del grup de continuar treballant pels més necessitats.


Primeres comunions

El proper diumenge, 28 de maig, festivitat de l'Ascensió del Senyor, la nostra comunitat celebrarà amb joia la Primera Comunió de 25 nens i nenes de la catequesi. A ells i a les seves famílies els desitgem el milllor en aquesta jornada tan significativa en la seva vida de seguidors de Jesús. Felicitats!

Pasqua del MalaltSant Anastasi, nostre patró!

"Amb festa gran, la comunitat invoca
el teu bell nom, que és de resurrecció
i et canta amb goig la ciutat de Badalona,
sant Anastasi, nostre patró".

Avui, 11 de maig, la nostra ciutat de Badalona, com també ho fa la ciutat de Lleida, celebra amb goig aquesta diada amb diferents actes religiosos i populars.

Ja hi tornem, dissabte Cracanialada!


Com diuen els monitors, "serem capaços de repetir-ho? Tot depèn de vosaltres! Us esperem dissabte d'11h a 14h i de 16h a 18.30h!"

Sortida de l'Esplai

Els dies 11 i 12 de març tots els grups de l'esplai van marxar d'excursió al Mas Banyeres de Centelles. Aquí en teniu una mostra.

Ha mort l'Anna Maria Rosés

3/3/2017
Ha mort l'Anna Maria Rosés, persona molt vinculada a la nostra comunitat. L'Anna Maria havia estat una de les promotores de l'Esplai Mar Blau del que en fou monitora fins al final. També era membre del Grup Tercer Món d'agermanament amb Matanzas, on havia viatjat per donar suport a aquella comunitat carmelitana de Cuba, de la Pastoral de la Salud i de l'Equip de Litúrgia amb el que col·laborava regularment.

Ruta del Císter

El Grup excursionista Gavina, nascut a casa nostra, ofereix poder participar a les seves sortides quinzenals per conèixer el nostre territori de la millor manera possible: caminant i gaudint de la natura.
Després de la seva darrera travessa que els ha dut des de la Jonquera fins a Badalona, aquest cap de setmana enceten una nova fita: la Ruta del Císter, que uneix llocs tan emblemàtics com els monestirs de Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges.
Més informació del grup


«Gràcies per fer aquest país millor i més just»

Agraïment de la presidenta del Parlament Carme Forcadell als monitors d'esplais cristians.

28-1-2017. Uns 250 responsables de centres d'esplai s’han reunit a la casa de colònies de La Conreria, al Maresme, per celebrar l’Assemblea General Ordinària del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés (del qual forma part el nostre Esplai Cra-Crac). (+)

Pregària per la unitat dels cristians

En el marc de la "Setmana de pregària per la unitat dels critians", aquest any la trobada de pregària unida dels cristians de Badalona serà el dissabte dia 21, a les 11,30 del migdia, a l'Església Adventista del Setè Dia del carrer del Carme. El lema d'enguany, "Reconciliem-nos. L'amor del Crist ens hi empeny", fa referència a uns versets de la segona carta de l'apòstol sant Pau als Corints, concretament 2Co 5,14-20.

Visiteu el nostre pessebre

Aquests dies de les Festes de Nadal podeu visitar el pessebre de la nostra església, obra d'un grup de voluntaris de la comunitat. A la vegada, també us podreu sorprendre de les idees dels més petits, els nens i nenes que han fet els seus pessebres artístics personals i que també s'exposen al costat del germà gran de la casa.

Els Pastorets de l'EsplaiConcert de la Capella de Música de Badalona

El dissabte 23 de desembre, la Capella de Música de Badalona de l'Orfeó Badaloní, ens va oferir un acurat concert de nadales que han titulat "Cantem el Nadal", amb obres dels poetes i músics catalans més creatius.

Imposició de fulards a l'Esplai
"¿Quin Taller de Pares ens agradaria ? Propostes de futur"

El Taller de Pares és el grup de la comunitat que procura ser un punt de trobada per a totes les famílies amb infants i joves de l'esplai i de la catequesi (des de petits fins a adolescents).
Aquest any volen que sigui especial, un any de relleu entre les persones que han gestionat durant molts cursos el Taller de Pares i les noves famílies que vulguin participar en nous reptes i prosseguir el projecte cap el futur.
Amb aquest objectiu, es van trobar el dissabte 25 de novembre, amb el tema i objectiu a tratar: "¿Quin Taller de Pares ens agradaria ? Propostes de futur".


Festa de santa Teresa de Jesús

El diumenge 15 d'octubre celebrem la festa de santa Teresa de Jesús. Nascuda a Àvila el 28 de març de 1515, va ingressar en el monestir de les carmelites de l'Encarnació. Mestra de pregària per al poble de Déu i fundadora del Carmel Teresià, va saber conciliar el do de gents i el tracte íntim amb Déu. A través de les seves obres, entre les que destaquen el Llibre de la Vida, el Camí de perfecció,Les Estances i Les Fundacions, ha exercit en l'Església un lluminós magisteri espiritual que el papa Pau VI va reconèixer proclamant-la Doctora de l'Església.
El dia abans de santa Teresa, el dissabte 14, la nostra comunitat celebrà la festa de la fundadora a l'eucaristia de la tarda.

Inscripcions catequesi i esplai

Continua obert el periode de suscripció per a la catequesi d'infants i per l'Esplai Cra-Crac. Més informació a la porteria de la comunitat, de cinc a vuit de la tarda.Se'ns ha casat la Núria

I ho diem una mica així, en plural, perquè la Núria és una mica de tots en el sentit de que amb la seva alegria es fa propera a tothom. Ha viscut la nostra comunitat de ben a prop des de molt petita: ha estat escolana, ha assistit i ha estat monitora de l'esplai, de la catequesi i ha tingut altres responsabiliats a la casa. El dissabte 9 de setembre s'ha casat amb el seu estimat Jordi a Monistrol de Montserrat, acompanyada de les seves famílies de Badalona i Bellpuig i molts (molts!) amics. Núria i Jordi, que sigueu molt feliços!
(A la foto amb els amics de l'Esplai Cra-Crac).

Festa de la Mare de Déu d'Agost

El dia 15 d'agost, P. Justin va concelebrar a l'Eucaristia de l'ofici de la Festa Major de Santa Maria Assumpta en representació de la comunitat religiosa. També hi hagué una bona presència de laics de casa nostra.

Missatge del P. Provincial pel Carme

"Molt feliç dia de la Mare de Déu del Carme a tothom, onsevulla que estigueu, que sigui un dia de festa per fora i per dins, revestits de l'alegria de Maria en l'Esperit, moguts per aquest estil marià pel qual, com ella, ens deixem buidar, sacsejar, remoure i posar en camí per l'Esperit sota la mirada de Déu".
Tot el missatge

Festes del Carme


Veure programa detallat

Concerts del Carme
Capella de Música de Badalona

Molta gent per escoltar el primer concert que ofereix el programa de les Festes del Carme d'enguany. La Capella de Música de Badalona, de l'Orfeó Badaloní, dirigida pel mestre Albert Morcillo, va fer un recorregut en el temps amb peces polifòniques profanes i religioses que van deixar molt bon gust de boca a l'auditori.


Fi de curs de l'Esplai

La festa de final de curs va ser tot un èxit. Actuacions dels monitors, jocs, riures, plors, comiats, il·lusió... Després d'això només podem dir que TENEN GANES DE COLÒNIES I CAMPAMENTS!


Homenatge
Comiat Pare Àngel

Durant la celebració de la festivitat de la Pentecosta, vam tenir uns moments per agraïr al P. Àngel Briñas la dedicació i estima que ha tingut amb la nostra comunitat durant els seus anys d'estada entre nosaltres.
També, en la seva darrera reunió, els membres del Consell Pastoral Arxiprestal li van dedicar unes paraules de comiat.


La carta als Romans a la Catequesi d'Adults

La carta als Romans és la més llarga, la més estructurada i la més densa de contingut teològic entre totes les que Pau va escriure. Hi són tractats en profunditat alguns dels temes més importants de la teologia paulina: la força salvadora de l’evangeli, la justificació per la fe, la realitat de la vida en Crist i amb Crist, l’acció de l’Esperit en els creients. (...)
Amb aquest tema, la Catequesi d'Adults tancarà el curs en les tres darreres sessions dels dies 3, 17 i 31 de maig.


El P. Jesús Sans, prior de Badalona per al proper trienni

Després de la reelecció del P. Miguel Márquez com a provincial de la Província Ibèrica de Santa Teresa, i del nomenament dels nous consellers, entre els quals el P. Joan Badia, el Capítol provincial reunit a Àvila va elegir, entre altres càrrecs, el P. Jesús Sans com a nou prior de la nostra comunitat de Badalona i al P. Àngel Briñas prior de Lleida.
Més informació: pàgina web provincial, Facebook, Twitter.Capítol Província Ibèrica de Santa Teresa

Del 17 al 23 d'abril, els carmelites descalços de la Província Ibèrica de Santa Teresa, van celebrar el Capítol Provincial a Àvila. És tradició molt antiga que els capítols provincials es realitzin la primera setmana de Pasqua. El seu primer missate és aquest: "Demanem a Crist Ressuscitat que vencent les nostres pors, estiguem per Ell preparats a buscar tot el que ens doni Vida per ser capaços de contagiar Vida."
Per la nostra comunitat hi assistí el P. Àngel Briñas.
Es pot seguir la marxa del capítol a la pàgina web provincial, al Facebook o al Twitter.

Setmana Santa a la catequesi d'infants

Els nois i noies dels graus de catequesi de postcomunió, i alguns catequistes, van representar per als més petits unes escenes corresponents als darrers dies de la vida de Jesús de Natzaret entre nosaltres. D'aquesta manera tant didàctica i comprensible, els infants van presenciar la posta escena del darrer sopar, d'alguns moments de la passió i mort i de la resurrecció de Jesús, a la vegada que els més grans van aprofundir en cada un dels personatges i les escenes que representaven.
Reportatge fotogràfic

Pla Pastoral Diocesà

Corresponent a la petició de l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, el nostre Consell Pastoral va acordar participar en el treball de reflexió preparatori del Pla Pastoral Diocesà per als propers anys. Partint d'un text base prepart pel jesuïta Josep Maria Rambla, es van preparar 6 fitxes amb algunes preguntes que exposavem a tota la comunitat. Les respostes es podien anotar a les mateixes fitxes i lliurar-les a la recepció del convent o a la sagristia de l’església. També hi havia l'opció de contestar-les via internet.

"Casa nostra / casa vostra"

Molta gent de la nostra comunitat va assistir el dissabte dia 18 de febrer a la manifestació convocada per "Casa nostra/casa vostra" a favor de l'acolliment dels emigrants. Abans de sortir cap a Barcelona, hi va haver un dinar de germanor al pati del convent.

"Volem acollir"

El dimecres dia 8, de febrer es presentà a la Sala d'Actes de la nostra comunitat el programa "Casa nostra, casa vostra" que impulsa aquesta organització formada per persones independents per conscienciar i sumar complicitats de moltes persones que volen donar resposta a l’anomenada “crisi migratòria” que viu la Mediterrània.
En aquest mateix sentit, els infants de la catequesi i l'esplai es sumaren a la campanya confeccionant unes banderoles per penjar als nostres balcons, les quals es van presentar a la comunitat durant l'Eucaristia del dissabte següent.Ha mort Maria Niubó Prats
autora de les pintures del nostre altar major

El dilluns dia 23 de gener va morir la pintora catalana Maria Niubó i Prats (Badalona, 1931 - 2017), autora del fresc de l'altar major de l'església de la Mare de Déu del Carme de Badalona (1957-59). Entre altres escrits, Maria Niubó l'any 2010 va publicar el treball "Les pintures murals de l'església del Carme", on detalla l'elaboració i el significat dels murals de la nostra església.


disseny: e.masdeu - badalona