1 2 3
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7
   PORTADA    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    CARMEL CATALÀ   PUBLICACIONS    FOTOS I VÍDEOS

ANY 2018

ALTRES ANYS

"Petites escoles del Crist"

La comunitat dels carmelites descalços de Badalona ha estat protagonista d'un article de Joan Andreu Parra publicat en el número de Nadal de "Catalunya Cristiana". El reportatge desgrana el dia a dia del nostres frares i es fa ressó del seu arrelament en la realitat del barri i la ciutat.Imatges nadalenques


El Nadal en fotosClausura Visita General
i 450 anys dels carmelites descalços

El P. Jesús, com a prior de la comunitat, ha assistit al Consell General de tancament de la Visita General que durant aquests darrers mesos s'ha fet a tots els convents de la Província Ibèrica de Santa Teresa. Hi han estat presents el general de l'orde, P. Saverio Cannistrà, el vicari general P. Agustí Borrell, els consellers, el P. Miguel Márquez, provincial, i tots els priors.
El segon dia de la trobada, el Consell s'ha traslladat a Duruelo on, fa 450 anys, va començar l'aventura del carmel descalç masculí de la mà de santa Teresa de Jesús i sant Joan de la Creu, per celebrar aquesta efemèride.

Xerrades del cicle Raimon Panikkar

El dimecres dia 21 de novembre tingué lloc la segona conferència del Cicle Any Panikkar titulada "Llegir i pensar amb Raimon Panikkar", a càrrec d'Ignasi Moreta, comissari de l'Any Panikkar, professor de la Universitat Pompeu Fabra i director de l'Editorial Fragmenta. En canvi, la tercera que tancava el cicle que havia de pronunciar Francesc Torradeflot, doctor en teologia i director de l'Associació Unesco per al Diàleg interreligiós, es va haver de suspendre per motius particulars del conferenciant.


El P. Jesús Sans nomenat arxiprest de Badalona

El cardenal de Barcelona Joan Josep Omella ha signat el nomenament del P. Jesús Sans, prior de la nostra comunitat, com a arxiprest de la demarcació Badalona Nord, Montgat i Tiana. Substitueix en aquesta funció a l'actual vicari episcopal mossèn Andreu Oller. La nostra felicitació i el nostre recolzament en aquesta nova tasca de servei a l'Església que se li encomana.


125 anys de Colònies de Vacances a Catalunya

El dilluns dia 5 de novembre, el P. Jesús i la Júlia Florences van assistir, en representació del nostre esplai Cra-Crac, a l'acte de commemoració dels 125 anys de Colònies de Vacances que s’ha realitzat al Palau de la Generalitat de Catalunya que ha comptat amb la presència del president, Quim Torra, la del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, el bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo, i la dels representants de les principals entitats de lleure del país. Un total de 250 persones s’han aplegat al Saló Sant Jordi per commemorar l’acte de reconeixement de l’educació en el lleure, una de les tres instàncies educatives dels infants i joves a Catalunya juntament amb la família i l’escola.

Inaugurada la mostra "ExpoBíblia"

26/10. Aquest capvespre s'ha quedat inaugurada al pati de casa nostra aquesta didàctica mostra sobre la Bíblia que ha estat possible gràcies a l'Església Adventista del Setè Dia del carrer del Carme. Han parlat durant la inauguració en Joan Bofill de la Confradia dels Dolors i membre de l'organització de la Pregrària Interconfessional a la nostra ciutat des de fa 20 anys, el pastor de l'Església Adventista Daniel Posse, el prevere de l'església ortodoxa Alfons García, l'arxiprest de Badalona Andreu Oller i el prior de la comunitat carmelitana Jesús Sans.
L'exposició, d'entrada lliure i oberta a la ciutat, es podrà visitar fins aquest diumenge dia 29.

La catequesi de l'arxiprestat
a la Missa Familiar

Catequistes i nens i nenes dels les diferents parròquies i comunitats de l'arxiprestat de Badalona Nord, Montgat i Tiana van celebrar plegats, el dissabte dia 27 d'octubre, la Missa Familiar d'inici del nou curs. Una autèntica festa de les famílies.

Una jornada en família

El Carmel Teresià de Catalunya va viure, el dissabte dia 6 a Vic, una jornada de família plena de sensacions i vivències. Crònica

Pregària de Taizé

La trobada de pregària mensual de Taizé, que habitual es fa al monestir de la Divina Provindència, el passat diumenge dia 23 va tenir lloc a casa nostra on es van aplegar una trentena de persones de diferents comunitats. Aquesta trobada es fa el tercer diumenge de cada mes a les 8 de la tarda a la Providència, tot i que es preten que sigui una mica itinerant.

Benvingut/welcome

Aquests dies d'ha incorporat a la nostra comunitat de Badalona el P. Thomas Palliparambil, de la província índia de Kerala. Li donem la benvinguda i li desitgem una estada ben fructífera entre nosaltres.
De moment, i mentre no s'habitua al nostre idioma, celebrarà la missa en anglès, cada diumenge a dos quarts d'onze del matí.
Bones vacances!

Ja són aquí! A l'hora prevista, ahir van arribar els tres autocars amb la gent de l'esplai després de deu dies de colònies al Pallars i Osona. Grans i petits, monitors i famílies, van omplir la plaça Font i Cussó per cantar "Els adéus". Bones vacances!

Hem celebrat el CarmeEsplai: Hamburguesada!

El dissabte 16 de juny l'esplai va tancar el curs amb una festa al pati de la comunitat: l'hamburguesada. Moltes famílies van assistir-hi amb els seus fills i van contribuir a donar color a la nit.

Taula de Diàleg Interreligiós

El dimecres dia 13, s'ha presentat a la sala de premsa de El Viver la Taula del Diàleg Interreligiós de Badalona, un espai on conflueixen totes les comunitats religioses que tenen presència a la ciutat i que treballa per donar a conèixer al conjunt de la població de Badalona la diversitat religiosa com una riquesa i lluitar així contra els estereotips i prejudicis envers les religions. La Taula és fruit de mesos de treball conjunt entre l’Ajuntament i les diferents comunitats. A l’acte van assistir l’alcaldessa, Dolors Sabater, la regidora Fátima Taleb i representats i membres de les diferents comunitats religioses, entre els quals representants del Grup Ecumènic i Interreligiós de casa nostra.

Carmel Ecumènic i Interreligiós de BadalonaResponent a l'invitació de les comunitats musulmanes de la ciutat, vam assistir a l'Iftar (sopar posterior a la posta de sol de trencament del dejuni) que va organitzar el grup Al-Taqwa. Agraïm sincerament el seu acolliment i les atencions que ens van dispensar.

Carmel Ecumènic i Interreligiós de Badalona

El Grup Carmel Ecumènic i Interreligiós va organitzar dues activitats:

- El dia 6 de juny, va correspondre a l'invitació de les comunitats musulmanes de la ciutat, amb motiu del Ramadà, a compartir l'IFTAR (trencament del dejuni), l’àpat de després de la posta del sol, amb el títol "Celebrant el Ramadà a la nostra Badalona".

El dia abans es va assistir a la presentació del llibre de Raimon Panikkar i Pinchas Lapide, "Parlem del mateix Déu?". Intervindran el periodista badaloní Jaume OLiveras i l'editor Ignasi Moreta, comissari de l'Any Panikkar. Serà el dilluns 4 de juny a les 19h, a l'Espai Betúlia.

Benvinguda

Des de primers de maig, el primer que es trobarà tothom qui accedeixi a la porteria de casa nostra a partir d'ara serà una placa de cermica sobre el llindar de la porta que dona la benvinguda a la casa. A la ceràmica, que és obra de les carmelites descalces de Godelleta, també hi figura el nom de la comunitat, el nom i el número del carrer, que fins ara no hi era, i un dibuix de l'escut de l'orde.
Celebracions en Temps de Pasqua

Pasqua del Malalt
Divendres, 4, a les 5 de la tarda
Xerrada "Unció dels Malalts, font de vida" pel P. Jesús Sans
Diumenge, 6 a la missa de dos quarts de dotze
Adminitració del agrament de la Unció dels Malalts

Sagrament de la Confirmació
Dissabte, dia 5. A les set de la tarda
Nou joves de la nostra comunitat rebran aquest sagrament de mans de l'arquebisbe de Barcelona, Mns. Joan Josep Omella.

Vetlla de l'Esperit
Dissabte 19, a dos quarts de nou del vespre
Eucaristia i sopar de germanor

Sagrament de l'Eucaristia
Els diumenges 20 i 27, a dos quarts d'onze del matí. Primera comunió dels infants de la catequesi. No hi haurà missa de dos quarts de dotze.

Presentació del Pla Pastoral Diocesà "Sortim!"

El diumenge 22 d'abril, el prior de la comunitat i un grup de laics, responent a la invitació de l'arquebisbe Joan Josep Omella, va assistir a la presentació del del Pla Pastoral: "Sortim! Orientacions i propostes per a una conversió pastoral a l'arxidiòcesi de Barcelona" que tingué lloc ea la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona.

Festa de l'Esplai

El dissabte, dia 21, tornà la Cracanialada, la festa del nostre esplai. Durant tot el dia, els petits i les seves famílies van poder gaudir de tota mena d'activitats a les nombroses parades que ompliren el carrer de Sant Miquel. El final de festa, animat pel cantautor Lluís Platero va ser "selvàtic". Durant la missa de la tarda, una representació de monitors van explicar el significat i la motivació de la diada d'enguany.

La comunitat a "Signes dels Temps"
de TV3 i "Catalunya Cristiana"

El programa "Signes dels temps" de TV3, Televisió de Catalunya, en el seu programa del diumenge de Pasqua, ha entrevistat el P. Jesús Sans, prior de la nostra comunitat, amb imatges de l'església i del convent. L'entrevista s'ha centrat en el diàleg interreligiós que promou el P. Jesús i la relació de totes les persones en base al coneixement i el respecte mutu.
També el setmanari "Catalunya Cristiana" es fa ressó de la creació del nou grup de la comunitatde Badalona "Carmel Ecumèmic i Interreligiós" que s'ha presentat fa unes setmanes.
Veure entrevista TV3
Veure entrevista "Catalunya Cristiana"

Crist ha ressuscitat! Bona Pasqua!Exposició

Del 24 al 28 de març es va exposar a la sala d'actes de la comunitat una interessant mostra, cedida pel monestir de Sant Jeroni de la Murtra, sobre la influència de santa Teresa en l'orde dels jerònims. En el acte de clausura, el Grup Airun va oferir el seu recital "Airun-Mystica".

Placa de record i agraïment

En una senzilla cerimònia, dins la Missa de la Família del passat dia 2 de març, es va beneir una placa que ha quedat col·locada en un lateral de l'altar major en homenatge i record de l'artista badalonina Maria Niubó Prats, autora de les pintures al fresc que presideixen la nostra església. A l'acte hi van assistir les germanes i família de la pintora que va morir ara fa un any.

Setmana de pregària per la Unitat dels Cristians

La nostra comunitat assistí a l’acte inaugural de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians que es va fer a la Catedral de Barcelona amb la participació dels representants de les diverses confessions cristianes, el dimecres dia 18 de gener. També, el dia 24, es va assistir a la trobada de Pregària de les Comunitats Cristianes de la ciutat al monestir de la Divina Providència.

Defunció

Ens assabentem de la mort del pare Josep Costa i Planagumà, franciscà i badaloní. Va ser ahir dilluns 15 de gener de 2018, a l’edat de 77 anys. Va ser fundador de la Fundació Acollida i Esperança de la nostra ciutat.El funeral es celebrà al Santuari de Sant Antoni de Pàdua (Carrer Santaló, 80) de Barcelona.
Fa uns anys, el P. Costa va ser entrevistat pel nostre Butlletí CC per parlar de la seva obra (veure núm. 16/1998).


14 de desembre:
Festivitat de sant Joan de la Creu


La celebració de la festa de sant Joan de la Creu, fundador amb santa Teresa de Jesús dels frares del Carmel Descalç, s'ha centrat, en la part religiosa, en les vespres de pregària santjoanista de la vigília i en l'Eucaristia concelebrada. Pel que fa a la part cultural, s'ha fet la presentació del llibre "Misterio y transparencia", a càrrec del seu autor, el professor i historidor Josep Otón.Entrevista a Poble de Déu"

El número corresponent al mes de desembre del butlletí mensual "Poble de Déu", portaveu de l'Arxiprestat Badalona Nord, Montgat i Tiana, ofereix aquest mes una entrevista amb els dos religiosos de l'Índia de la nostra comunitat, els pares Justin i Thomas.


Esplai: imposició de fulards

Gairebé cent cinquanta nens i nenes del nostre esplai van expressar el seu compromís com a grup per al nou curs en la festa d'imposició de fulards. Un bon nombre de famílies van ser testimonis d'aquesta cerimònia educativa en els valors més positius de la nostra comunitat i de la societat en general.
Veure vídeo.


Cantates Solidàries de Bach

Força gent a la segona sessió del Cicle Cantates Solidàries de Bach 2018. Es va interpretar la cantata BWV 130 "Her Gott dich loben alle wir" (Senyor Déu, tots et lloem). La recaptació aquesta vegada s'ha destinat a col·laborar amb la campanya a favor dels necessitats de Veneçuela.


Cicle conferències Any Panikkar

El grup Carmel Ecumènic i Interreligiós organitza, en el marc de l’Any Raimon Panikkar, un cicle de tres conferències que s’inicia el dia 31 d’octubre, amb una xerrada a càrrec del P. Jesús Sans, prior de la comunitat i professor de “Diàleg Interior i Mística” de la Facultat de de Teologia de Catalunya, sobre “La vida y missatge de Raimon Panikkar”, amb projecció d´una breu entrevista personal del grup UNESCO de Lleida. Serà a les 8 de la tarda a la Sala d'Actes de la comunitat.Primer concert de les Cantates Solidàries

Dissabte 27, tingué lloc el primer concert del cicle de Cantates Solidàries de Bach que organitza el Conservatori de Música de Badalona. L'acte acollí un públic fidel a aquestes concerts que enguany es faran a la nostra església del Carme. Les aportacions voluntàries dels assistents es destinen a les campanyes solidàres de la nostra comunitat.

Nou curs de l'Esplai i la catequesiFestivitat de santa Teresa de Jesús

Dijous, 11. Xerrada: "Actualitat de santa Teresa", amb el P. Jesús Sans
Diumenge, 14. Vetlla de pregària teresiana. 20,00 h.
Dilluns, 15. Solemne Eucaristia concelebrada. Inici del curs de la comunitat. 19,30 h.
40 anys de Professió

El dia 15 de setembre es van cumplir el 40 aniversari de la Professió Solemne al Carmel Descalç del P. Agustí Borrell i del P. Jesús Sans. Ho van poder celebrar plegats ("misa y mesa"), juntament amb altres germans de professió, el passat dia 3 aprofitant una trobada a Madrid. La nostra cordial felicitació per aquest anys de compromís amb l'orde i l'Església.

El Grup del Carmel Ecumènic i Interreligiós a "El Punt/Avui TV"

24/9. El programa "Religions" del canal de televisió "El Punt/Avui+", va transmetre una entrevista al P. Jesús Sans, superior de la nostra comunitat, sobre el Grup del Carmel Ecumènic i Interreligiós de Badalona. L'entrevista es pot veure sencera clicant aquest enllaç.

Amb la comunitat de Matanzas

Aquests dies, quatre persones del Grup de Tercer Món han viatjat a Matanzas, Cuba, amb una bona càrrega de medicaments, material escolar, d’higiene i també una important quantitat econòmica d’un donatiu anònim per al projecte del menjador social. Malgrat algun problema amb dues maletes extraviades, que finalment s’han recuperat, van arribar bé i sense problemes a la duana.
Com sempre, aquets dies, que coincideixen amb les Festes del Carme, compartiran experiències de fe i es reuniran amb els diferents grups de aquella comunitat germana tan acollidora.

L'esplai en marxa

Diumenge, dia 22, tornaran a sortir de colònies els diferents grups del nostre esplai. Ho fan, com cada any, amb les motxilles carregades d'il·lusions i amb ganes de viure unes experiències inoblidables. Seran, segur, uns dies per recordar sempre!

Projecte de Menjador Social a Matanzas

Pel juliol, van viatjar a Matanzas (Cuba) quatre persones amb l’objectiu, com sempre, de fer-los arribar la màxima quantitat d’ajuda material. En aquesta ocasió porten 40 kg de medicaments i uns 60 kg més entre material escolar, d’higiene i roba de tot tipus, i a més, una important quantitat en diners recollits d'una aportació anònima. Però, sobretot, la nostra presència per a compartir experiències de fe i desenvolupar activitats conjuntes amb els diferents grups d’aquella comunitat carmelitana.


90 anys del P. Josep Ignasi

El dia de sant Pere i sant Pau, el P. Josep Ignasi Ullés ha arribat a la respectable edat de 90 anys. La vigília del seu aniversari, aprofitant que va venir a Badalona per una revisió, va rebre l'homenatge i felicitació d'un grup de matrimonis de la casa, els seus antics "jóves", als quals havia acompanyat en la seva formació i havia compartit molts moments d'amistat des de la seva adolescència. El dia de la festa el va passar a Terrassa, amb la seva família. El P. Josep Ignasi, durant la seva llarga vida de religiós carmelita, ha estat conventual de Badalona i Barcelona. Ara viu els seus anys de jubilació a la Residència del Sant Crist d'Igualada, on és molt estimat per tots els residents i per la comunitat de religioses que l'acull.

Un nou pas cap a la beatificació de Sor Francesca

El dia 19 de maig, el papa Francesc va autoritzar la promulgació, entre altres, del decret relatiu de les virtuts heroiques de la Serventa de Déu Francesca de les Llagues de Jesús (Coloma Antònia Martí i Valls), religiosa clarissa del Monestir de la Divina Providència de Badalona. Coneguda al seu temps com "la Colometa de can Peixau", va néixer a la nostra ciutat el 26 de juny de 1860 i va morir al monestir el 4 de juny de 1899. Aquesta declaració, tan esperada per la comunitat del carrer Arnús, apropa la nostra conciutadana a la seva beatificació. Joan Rosàs, autor de la biografia annexa a l'expedient de la seva causa, diu d'ella: "Sor Francesca no va fer res d'extraordinari, però el que ha de fer una bona monja, ho va fer amb perfecció".

Pentecosta

La celebració de la Vetlla de la Pentecosta amb una Eucaristia i el posterior sopar de germanor van tancar el cicle Pasqual de la nostra comunitat.

Celebració de la Confirmació

El dissabte dia 5 de maig, el cardenal arquebisbe de Barcelona, Mn. Joan Josep Omella, va administrar el sagrament de la Confirmació a nou joves de la nostra comunitat. Amb l'església ben plena, gran part dels infants de la catequesi i les seves famílies, i la participació de joves de l'esplai acomanyant la festa amb els seus cants, la celebració va esdevenir un autèntic acte de comunitat, viscuda amb plena joia pasqual per tots els assistents.
Ampli reportatge gràfic a càrrec de David Rodríguez Cebrián.

Fa 50 anys

El teatre va ser una de les activitats que més va conrear l'antiga Joventut Carmelitana, i d'una manera notable en la dècada dels anys seixanta del segle passat. Ara fa exactament 50 anys, el mes de maig de 1968, que van coincidir tres representacions en pocs dies de diferència. D'una banda es va posar en escena a la Sala del Carme la comèdia de Joan Vila Pagès "La viudeta es vol casar", que va dirigir el veterà director Antoni Puente. Poc després, aquesta obra es tornà a representar al Museu Municipal participant en el Concurs de Teatre de Badalona d'aquell any.
La segona quinzena de maig, el segon quadre de la Joventut Carmelitana, que dirigia Jaume Sancho, va representar "L'estudiant ros", farsa còmica d'Antoni Santos Antolí, a la que correspon la fotografia.
I, encara més. Per aquells dies es presentà a la nostra comunitat un personatge que es feia dir "El reportero de Cristo", que voltava per Espanya representant l'espectacle "Luz, sonido y acción". A cada lloc cercava alguna parròquia o comunitat i demanava col·laboració per fer els personatges bíblics del seu espectacle, sense diàlegs,i ell amb so, música i moviment dels actors desplegava tot un guió, la veritat que força espectacuar per l'època. La representació, amb actors de casa nostra, es va fer a les escales de Santa Maria davant d'un public nombrós.

Trobada Esplais Cristians

Alguns grups de l'esplai van anar a la trobada "Vèrtex!" que organitza cada any el Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC) que aquesta vegada a aplegat més de 4000 participants a Vilafranca del Penedès. Els monitors ens diuen que "els petits s'ho van passar d'allò més bé juntament amb altres esplais d'arreu de Catalunya.

El P. General a la comunitat de Badalona

El dia 15 d'abril, el pare general de l'Orde Saverio Cannistrà va visitar la comunitat de Badalona, en el marc del programa de visites pastorals als convents de la Província. Al matí, va ser acollit per la comunitat de religiosos i va parlar particularment amb cadascun d'ells. Tot seguit, va presidir la celebració de l'Eucaristia i es va reunir amb una representació dels grups de laics de la comunitat. També hi havia presents les germanes carmelites missioneres i membres del Carmel Missioner Seglar. Posteriorment va dinar amb la comunitat de religiosos i a la tarda prosseguir amb ells la visita pastoral programada.

Pasqua a la catequesi

Avui la catequesi ha anat de festa, de Festa de Pasqua, volem dir. Amb una dinàmica engrescadora, en la que han participat també alguns pares i catequistes, els nens i nenes han descobert la joia de la llum, del renéixer, de donar-se per crear vida... la joia de la Pasqua de Jesús Ressuscitat.

Processó del Silenci

Convidat pel l'Associaicació del la Processó del Dijous Sant, el P. Jesús Sans, prior de la nostra comunitat, va presidir aquesta manifestació religiosa que cada any, des de 1628, recorre els carrers de Badalona, en mig de la foscor de la nit i el silenci que només trenquen els cants dels infants amb el "Record i memòria..." tradicional que acompanya cada un dels catorze passos que la conformen. Durant l'acte que tancava la processó, el P. Jesus va fer una glosa del sentit de la festa que se celebrava. Llegir la glosa

Xerrada quaresmal

El dilluns 5 de març, a la sala d'actes e la comunitat, el P. Lluís Romagosa, badaloní conventual del Santuari de Santa Teresina de Lleida, va fer una conferència sobre “La conversió i el retorn a l’Evangeli”, amb una bona assistència.

Presentació d'un llibre

El dilluns dia 5 de febrer, el P. Vicent Martínez-Blat va presentar la seva traducció castellana del llibre "Santa Teresa de Lisieux. Obras completas".
Des de feia temps urgia la publicació de tots els escrits de la Santa en un sol volum. Ara, patrocinat pel Santuari de Santa Teresina de Lleida, Biblioteca de Autores Cristianos acaba de publicar aquesta obra que ha estat fruit del treball del P. Vicent, carmelita descalç de la comunitat de Lleida.
El llibre inclou, també, vuit obres de teatre que són gairebé desconegudes per la majoria de lectors de la Santa en castellà.

Presentació del nou grup
Carmel Ecumènic i Interreligiós

El dilluns 22 de gener, el P. Jesús Sans, prior de la comunitat, va presentar en nou grup que s'ha format a la casa "Carmel Ecumènic i Interreligiós", com un forum de debat, coneixement i pregària, amb els creients cristians i d'altres sensibiliatats religioses de la ciutat. Van assistir a la presentació, que es va fer a la Capella del Santíssim de la nostra església, una trentena de persones, entre les quals el director d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Enric Vendrell; el coordinador de la regidoria de Participació Ciutadana i Convivència de l’Ajuntament de Badalona, Rafael Crespo; i Nadia Ghulam, de l’Associació Ponts per la Pau. (Més informació).

El P. Jesús entrevistat a "Poble de Déu"

"Poble de Déu", butlletí portaveu de l'Arxiprestat de Badalona Nord, Montgat i Tiana, ofereix en el seu número del mes de gener una entrevista al P. Jesús Sans, prior de la nostra comunitat. També publica una petita resenya amb la notícia de la mort del P. Josep Jaumot. Llegir l'entrevista.disseny: e.masdeu - badalona