1 2 3
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7
   PORTADA    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    CARMEL CATALÀ   PUBLICACIONS    FOTOS I VÍDEOS

ANY 2020

ALTRES ANYS

Bon Nadal!

La Comunitat Cristiana dels Carmelites de Badalona us desitgem un Bon Nadal de Jesús i un esperançador Any Nou.

De l'esplai

Les activitats de l'esplai, amb les conseqüents adaptacions a la normativa vigent, segueixen el seu ritme. El darrer cap de setmana els diferents grups de nois i noies van sortir amb els seus monitors a passar el dia per diferents punts de la Serralada de Marina.
També s'ha anunciat que ja hi ha a la venda el números per al sorteig de dues paneres de Nadal i el caledari de l'any 2021, amb les habituals fotografies de diferents grups de la casa.


Festivitat de sant Joan de la Creu

Dilluns, dia 14, a dos quarts de vuit de la tarda, Missa concelebrada presidida per Mn. Jaume Aymar, rector de la parròquia de Santa Maria i director de Catalunya Cristiana.
La festa de qui fora, juntament amb santa Teresa de Jesús, fundador del Carmel descalç se celebra en el cor de l'Advent. Precisament, en els versos del poeta de Fontiveros s'hi pot contemplar el pla de Déu en el misteri de l'encarnació.

Per seva part, les Carmelites Descalces de Mataró ens conviden a participar, en el seu monestir de la Immaculada, en les celebracions de la festa amb aquest programa:
Diumenge, 13 de desembre, a les 21’15h: Vetlla
Dilluns, 14 de desembre, a les 8’00: EUCARISTIA i Laudes; a les 18,45: Vespres


150è aniversari del patrocini de sant Josep
sobre l'Església universal

En ocasió del 150è aniversari de la proclamació del patrocini de sant Josep sobre l’Església universal, els superiors generals de l'Orde del Carme, P. Míceál O'Neill i de l'Orde dels Carmelites Descalços, P. Saverio Cannistrà, han adreçat una carta a tota la família carmelitana.
L'interès d'aquesta efemèride s'accentua entre nosaltres perquè la iniciativa de celebrar la festa del patrocini de Sant Josep es deu al carmelita descalç català Joan de la Concepció (1625-1700), i també pel fet que sant Josep sempre ha estat el patró del Carmel Descalç català.
Pel seu interès, publiquem sencera la carta conjunta dels dos superiors generals.


Imposició de fulards

14/11. Enguany la cerimònima d'imposició de fulards per expresar els nostres compromisos amb l'esplai no es pot fer tal com la fem sempre. Però, no hi renunciem i l'hem fet tal com us mostrem en aquest video.

Celebració del Dia dels Difunts

Dilluns, 2 de novembre, a dos quarts de vuit de la tarda, Eucaristia concelebrada de la commemoració dels Fidels Difunts, amb la participació de Pompes Fúnebres de Badalona.
Tradicionalment, aquesta entitat de serveis funeraris celebra una Eucaristia en una parròquia de la ciutat per honorar totes aquelles persones que ens han deixat durant l’any. A causa de la pandèmia, enguany no es pot mantenir el format habitual i, per respectar les normes sanitàries i evitar la concentració de famílies en un sol lloc, han previst celebrar la commemoració a diferents parròquies i comunitats badalonines, entre les quals la nostra església de la Mare de Déu del Carme, sempre respectant l’aforament permès.


Defunció

Ahir a la nit, 29 d'octubre, va morir a Banyoles, on residia, la senyora Mercè Viader, mare del nostre P. Agustí Borrell, actual vicari general de l'Orde del Carmel Descalç. Tota la comunitat li expressem el més sentit condol i li fem costat amb la pregària en aquests moments de dificultat.
Descansi en la pau del Crist.


Celebracions Sagraments


El dissabte, dia 17 d'octubre, el bisbe Mons. Toni Vadell va conferir el Sagrament de la Confirmació a un grup de nois i noies de la nostra comunitat, al que es van afegir dos més d'altres parròquies.
L'endemà, diumenge, un petit grup d'infants de la catequesi van rebre la seva Primera Comunió, retardada fins ara a causa de la pandèmia. La resta del grup ha preferit esperar a la propera primavera.


Ha mort el P. Hilari Raguer

El monjo de Montserrat i historiador Hilari Raguer ha mort avui a l'edat de 92 anys. El P. Raguer era molt conegut pel seu llarg historial com a conferenciant i escriptor de nombroses obres d'espiritualitat i d'història contemporània. No desgranarem la seva biografia, però sí que volem deixar constància de la seva disponibilitat vers la nostra comunitat quan se li va demanar alguna col·laboració. Concretament, en aquest ellaç reproduim un article que va escriure pel nostre Butlletí CC ara fa 9 anys titulat "L'Apocalipsi i el romànic català". Sigui aquest el nostre homenatge i agraïment per la la seva llarga obra a favor del país i de l'Església.

Festivitat de santa Teresina

El dijous dia 1 d’octubre la nostra comunitat celebrà la festa de santa Teresa de l'Infant Jesús, patrona de les Missions, a la missa solemne comunitària de dos quarts de vuit de la tarda.
Trobada de monitors de l'Esplai i inscripcions

Aquest tercer cap de setmana de setembre els monitors i monitores del nostre esplai s'han trobat a la casa de colònies Aliberch de Muntanyola, prop de Vic, per preparar el principi del nou curs, una represa que es presenta ben difícil, per les particularitats de seguretat que imposa la pandèmia, però també esperançada i il·lusionant. El P. Jesús, prior de la comunitat, va estar amb ells unes hores per participar en aquesta trobada i celebrar l’Eucaristia que els mateixos monitors van preparar.
L'esplai començarà el dissabte 3 d'octubre. Les famílies que l'any passat ja tenien fills a l'esplai rebran un correu amb les instruccions per fer les inscripcions on line. Tanmateix, si tenen algun problema, es podran fer els dies 26 i 30 d'aquest mes directament a l'esplai.


Nit de les Religions

Els dies 12 i 13 de setembre s'ha celebrat La Nit de les Religions 2020 de Barcelona.
L'any passat vam tenir ocasió de visitar dues confessions religioses, però vam considerar que enguany no era prudent fer-ho davant de la situació del Covid 19.
El P. Jesús, en representació del Grup Carmel Ecumènic i Interreligiós, va assistir a l'acte inaugural.
Aquí podeu llegir un article publicat a "Catalunya Religió" sobre aquest tema.


Retorn de colònies i campaments

Aquest any se'ls hauran fet curtes les colònies i campanments als nostres nois i noies de l'Esplai Cra-crac. La pandèmia ha marcat el calendari i les mesures de seguretat extremes amb que s'han dut a terme. Però donava gust ahir, diumenge 26, veure les cares de satisfacció de monitors i infants, i també dels pares que van anar a esperar l'arribada dels autocars. Bones vacances a tots!.

Elegit el nou provincial

El P. Antonio Ángel Sánchez ha estat escollit provincial de la Província Ibèrica de Santa Teresa en el transcurs de la tarda d'avui, 21 de juliol, en el marc del II Capítol Provincial que s'està celebrant a Àvila.
El nou provincial, és natural de Còrdova i actualment era el prior del convent d'Úbeda (Jaen).

Un estudiant entre nosaltres

Ha passat uns dies entre nosaltres el germà Ignacio Clemente (Nacho) de la comunitat de Madrid on continua la seva formació en el Carmel. En Nacho, que va néixer a Osca, va estudiar a Barcelona, va professar fa tres anys en el Carmel teresià i ens ha acompanyat durant les Festes del Carme, és un autèntic artista tal com podem comprovar en aquestes imatges del canal YouTube Thompalli, del P. Thomas. Gràcies Nacho per la teva companyia i la teva simpatia.

Festivitat del Carme

L'eucaristia del dia de la Mare de Déu del Carme d'enguany, que ha estat presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Toni Vadell, ha comptat amb una assistència molt nombrosa, tenint sempre presents les mesures de seguretat a causa de la pandèmia. Durant de la celebració, el P. Justín va rebre una mostra d'agraïment de la comunitat pels seus quatre anys d'estada entre nosaltres.
Reportatge de la missa.
Homilia.

La catequesi a Televisió de Badalona

El dimarts dia 14 de juliol, Televisió de Badalona va emetre un petit reportatge al BDN Notícies, gravat a la nostra comunitat, sobre les dificultats que han tingut les catequesis per poder acabar aquest curs tan atípic a causa del Covid19. Dues catequistes i una família amb els seus tres fills van posar de manifest el traball que s'ha fet durant aquests darrers mesos.
Per veure el reportatge, punxeu el minut 9.06 del programa.Fi de curs de l'Esplai

Aquest dissabte, dia 20 de juny, els monitors han tancat oficialment el curs de l'Esplai, tot i que queden pendents la setmana de colònies i campaments que es faran del 20 al 26 de juliol a La Poble de Lillet. Pel canal YouTube de Cra-Crac TV van oferir una divertida transmissió en directe, amb un concurs inclòs en el qual hi podien participar els infants des de casa seva. Bones vacances i fins a les colònies!
Veure tot el video a YouTube d'Esplaicracrac.


Ha mort el P. Tomàs Badia

> El dijous 4 de juny, al migdia, va morir a la nostra comunitat de Badalona el pare Tomàs Badia i Carrera, carmelita descalç nat a Mollerussa el 30 de juny de 1931. Aquest mes havia de complir els 89 anys, dels quals 69 de vida religiosa i 62 de sacerdot.
La missa exequial s'ha celebrat avui dissabte a la nostra església de la Mare de Déu del Carme. Respectant les mesures dictades per les autoritats sanitàries i religioses, han assistit al funeral prop d'un centenar de persones, entre familiars, germans de l'orde i amics del P. Tomàs. La cerimònia s'ha retransmès pel nostre canal de Facebook.
Més endavant, quan es normalitzi del tot la situació, es celebrarà una missa per a tots els difunts de famílies de la nostra comunitat que han mort durant aquests mesos de confinament.
Necrologia


Catequesi d'infants i adolescents
Carta a les famílies

Aquest any, causa de la pandèmia del COVID-19, la catequesi presencial va quedar suspesa fins al proper curs. Durant aquestes setmanes, les catequistes s'han mantingut en contacte amb les famílies i els infants per via telemàtica. Ara han comunicat les darreres novetats: el dia 29 de setembre d'obriran les inscripcions per al curs vinent i per l'octubre se celebraran les primeres comunions i la confirmació dels nens i nenes que s'estaven preparant per rebre aquests sagraments.
Llegir el comunicat sencer.


Pasqua de l'Esperit

Enguany no es pot celebrar la Festa de l’Esperit al pati com fem habitualment cada any. Durant la Vetlla de l’Esperit, que celebrarem a la missa de les 7 de la tarda del dissabte dia 30, tindrem una activitat conjunta, preparada pel Consell Pastoral, en comunió amb les persones que segueixen les nostres celebracions des de casa seva pels nostres mitjans digitals. Així, durant la missa, llegirem plegats el text i la pregària que trobareu en aquest enllaç. Tingueu-lo a punt per poder-hi participar activament.

Retorn del culte públic

Normes de seguretat per assistir a les Eucaristies.

Bona diada de sant Anastasi


Malgrat totes les restriccions d'aquests dies, els badalonins celebrem amb goig la festa del nostre patró sant Anastasi. La Confraria de Sant Anastasi i la parròquia de Santa Maria han ofert pels mitjans audiovisuals l'ofici de la diada. També, infinitat de missatges i imatges que s'han creat gràcies als mitjans d'intercomunicació actual han arribat a moltes llars i son una prova de l'esperit festiu i celebratiu. Amb paraules de mossèn Jaume Aymar: "Amb la intercessió de sant Anastasi en sortirem!"
La fotografia de la Baixada del Sant és de l'any 2015 i la de l'ofici és d'avui, treta de la pantalla de l'ordinador.
Missatges i altres notes davant la crisi del Coronavirus

Missatge Pasqual del P. Saverio, prepòsit general
Missatge del P. Miguel Márquez, provincial
Nota de l'Arquebisbat de Barcelona
Deu consells d'una carmelita per a aquests dies


Missa Familiar des de casa

L’equip del Secretariat diocesà de Catequesi ha elaborat uns materials –en català i castellà– perquè els pares i mares puguin preparar, juntament amb els seus fills i filles, l’Evangeli dels diumenges mentre duri el temps de confinament per la pandèmia del Covid-19. Accedir-hi

Ha mort el P. Josep Castellà

El dijous 26 de març, a la tarda, va morir a Barcelona el P. Josep Castellà i Sarriera, fill de Badalona. S'havia trobat malament aquests dies passats, però no esperàvem aquest desenllaç. Sant Josep, advocat de la bona mort, l’haurà ajudat a viure el seu darrer moment acompanyat de la Mare de Deu del Carme i de Jesús de Natzaret.
Comunicarem altres detalls sobre les seves exèquies en aquest temps de confinament. Que visquis en Crist, Josep, i gaudeixis de la seva Llibertat.

Ha mort mossèn Joan Cuadrench

El divendres dia 20, va morir Mn. Joan Cuadrench. Mossèn Joan, entre altres responsabilitats a la diòcesi, va ser rector a Badalona de les parròquies de Sant Antoni de Llefià i de Sant Sebastià de Pomar. Era una persona molt oberta i alegre, amb una marcada disposició en el camp social i a l'atenció als més grants i els malalts. També fou un home molt arrelat a la cultura catalana i al país.
Molta gent de la nostra antiga coral Gavina el recordarà perquè vam participar, a instàncies seves, en una Eucaristia a la seva parròquia de Llefià el dia del patró Sant Antoni. A.C.S.


Congrés de Laics 2020

"No tingueu por de trepitjar els carrers, d'entrar en cada racó de la societat, d'arribar fins als límits de la ciutat, de tocar les ferides de la nostra gent… aquesta és l'Església de Déu, que s'arromanga per sortir a la trobada de l'altre, sense jutjar-lo, sense condemnar-lo, allargant-li la mà, sustentar-lo, animar-lo o, simplement, acompanyar-lo en la seva vida. Que el mandat del Senyor us ressoni sempre: «Aneu i prediqueu l'Evangeli»". Del missatge del papa Francesc al Congrés de Laics que se celebra a Madrid organitzat per la CEE del 14 al 16 de febrer. Entre els representats de la nostra demarcació pastoral hi figura un laic de la nostra comunitat.

Col·lecta per Mans Unides

El 30 de gener començaren les activitats de llançament de la campanya anual de Mans Unides, que enguany es desenvolupa sota el lema "Qui més pateix el maltractament al planeta no ets tu". Els actes van culminar el diumenge 9 de febrer, amb la Jornada Nacional de l'ONG de l'Església catòlica (el segon diumenge de febrer de cada any, la col·lecta que es realitza a totes les parròquies del nostre país està destinada a la tasca de Mans Unides). Llegir més

Cantates Solidàries

El dissabte 25 de gener se'ns va oferir un nou concert d'aquest cicle solidari a casa nostra que ofereix el Conservatori de Música, aquesta vegada amb la participació del Cor Tessàlia de Barcelona. L'orquestra, el cor i tres solistes (la part de contralt s'hagué de suspendre per indisposició) oferiren una interpretació molt acurada, tal ja tenen acostumat als nombrosos seguidors d'aquestes Cantates de Bach.

L'esplai no para


Els més petits de l'esplai s'ho pasen d'alló més bé, tal com es pot veure a les fotografies. Aquest gener, com cada mes, tots els grups han sortit de cap de setmana.

Defunció

El dilluns, 21 de desembre, va morir en Jaume Riera i Montfort (Raien). Persona oberta i activa, en Jaume va pertànyer a la Joventut Carmelitana, que va arribar a presidir. El recordem acompanyant amb el vell armònium les funcions de l'església, fent teatre (memorable Lluquet dels Pastorets)... també havia cantat una temporada a la nostra Coral Gavina. En altres ambients, va ser membre fundador del Grup Estrop, que promocionà la cançó catalana en els anys del tardofranquisme, i ha estat sempre molt vinculat a la secció de bàsquet del Centre Parroquial Sant Josep.
La nostra pregària i el nostre record l'acompanyen.


Xerrada d'Advent

El divendres 18, el P. Eduardo Sanz, carmelita descalç de la comunitat de Lleida, oferí per via telemàtica una reflexió títulada “Adviento: encontrar a Jesús hoy”. La xerrada, molt documentada i didàctica, es complementà amb el testimoni personal de la Pili, laica de la parròquia de Sant Sebastià de Badalona.
En aquest enllaç es pot recuperar la conferència en diferit.

Ha mort en Carles Miquel

3/12. Ahir va córrer la notícia de la mort d'en Carles Miquel Magriñà. Durant molts anys, juntament amb la seva esposa, ha format part de la nostra comunitat en la que ha col·laborat en diferents grups, entre els quals el de Litúrgia, com a monitor de les nostres Eucaristies, i el de Cuba, que li donà l'oportunitat de visitar la comunitat germana de Matanzas. Amb la seva experiència professional, va iniciar el servei de Borsa de Treball del Grup de Quart Món.
Feia temps que la malaltia el tenia retirat a casa seva. El nostre condol a la família. Carles, la nostra pregària i el nostre record.
Comiat des de Matanzas


Festa del beat Francesc Palau, ocd

El dissabte 7 de novembre, a les 7 de la tarda, juntament amb l'Eucaristia dominical celebrarem la festivitat del beat Francesc Palau, carmelita descalç.
El P. Palau, que visqué intensament una vida pastoral activa, va fundar la congregació de l'Orde Tercer dels Germans i Germanes de la Benaurada Mare de Déu del Carme i santa Teresa de Jesús, que han derivat en les actuals germanes Carmelites Missioneres i Carmelites Missioneres Teresianes.


Carmel Ecumènic i Interreligiós

AUDIR organitza la jornada anual sobre “ECOLOGIA ESPIRITUALITAT I PAU” pel divendres 20 de novembre a la tarda i el dissabte 21 al mati. Per la normativa vigent, la trobada haurà de ser virtual.
Enguany es tracta d'aprofundir sobre la la justícia global relacionada amb la natura, l’espiritualitat i la pau, i sobre els valors que aporten les religions a l’ecologia i de donar eines i proposar accions eficaces per tots els Grups de Diàleg Interreligiós de Catalunya, per tal que treballin el tema durant tot l’any.
Des del nostre grup trobem interessant participar-hi, més ara que no podem fer les nostres trobades mensuals.


Beatificació Joan Roig

El papa Francesc ha autoritzat la beatificació del jove Joan Rog Diggle.
Nascut al Masnou, Joan Roig, membre de la Federació de Joves Cristians de Catalunya, va ser assessinat l'any 1936, amb només 19 anys d'edat, per la seva perseverança en la fe en Crist. La celebració central tindrà lloc el dissabte 7 de novembre a l'església de la Sagrada Família de Barcelona. El dia abans, a la parròquia de Sant Pau de la nostra ciutat hi haura una celebració i xerrada prèvia.


Suspès el Concert Solidari

Ha quedat suspès el concert del dissabte 31 d'octubre de les Cantates Solidàries de Bach que ofereix el Conservatori de Música de Badalona.
Les mesures de protecció contra la pandèmia aconsellen que es pregui aquesta decisió. Esperem que aviat puguem gaudir d'aquest Cicle que es prepara per celebrar el 10 Anys de Cantates.


Domund: "Aquí em tens. Envia-m’hi"

Aquest diumenge 18 d'octubre celebrem el Diumenge Mundial de les Missions, conegut popularment com el Domund. En el marc d’un mes d’octubre que és per als catòlics un mes missioner, l’Església cele bra aquesta jornada en què el papa Francesc ens anima a donar suport als milers de persones que anuncien la Bona Notícia arreu del món i que són prop dels que més pateixen, especialment en aquest temps de pandèmia.(Del Full Dominical).

Festivitat de santa Teresa de Jesús


Dimecres, dia 14. Vigília
Després de la missa de la tarda, conferència del el P. Juli González amb motiu del 50è aniversari del doctorat de santa Teresa de Jesús: “Teresa de Jesús, primera dona doctora de l’Església”. Amb aquesta activitat també es va inaugurar el curs pastoral de l'Arxiprestat.

Dijous dia 15, festa de la fundadora del Carmel Descalç
Celebració de l’Eucaristia solemne commemorativa de la festivitat, amb la qual es donà principi oficial a totes les activitats de la comunitat.
En acabar, a la sala d’actes, es presentà la mostra “La dignitat de la dona”, de l’escultor i pintor badaloní Josep Ricart Garriga.


El provincial ens visita

El dissabte dia 26, vam rebre la visita fraterna del pare Antonio Àngel Sánchez, nou provincial de la Província Ibèrica de Santa Teresa. Després de reunir-se amb la comunitat religiosa, va presidir l'Eucaristia de les 7 de la tarda. En acabar, a la mateixa església, va escoltar els representants dels grups de la casa i va dirigir unes paraules als presents a l'acte.
P. Antonio Àngel, gracias por su visita!


Carmel Ecumènic i Interreligiós

El Grup Carmel Ecumènic i Interreligiós es fa ressó de la Vetlla ecumènica "Jubileu per la Terra" del dimecres 30 de setembre a les 19h a l’Esglesia de Betlem de Barcelona. La trobada està convocada per l'Arquebisbat de Barcelona, Justícia i Pau, el Consell Evangèlic de Catalunya, l'Església Evangèlica de Gràcia, l'Església Ortodoxa – Patriarcat de Sèrbia i l'Església Ortodoxa Catòlica Apostòlica Antioquena d’Espanya.
En un món post-COVID-19, ¿podem imaginar noves formes de vida justes i sostenibles que donin a la Terra el descans que necessita, que satisfacin a tots amb el necessari per restaurar els hàbitats i renovar la diversitat biològica?
Hi ha la intenció de formar un grup per assistir a la vetlla.


Torna l'horari habitual de les eucaristies

HORARI D’EUCARISTIES
Dies feiners: 8.00 (7.45: Laudes), 9.00 i 19.30 (19.15: Vespres)
Dissabtes: 9.00 i 19.00
Diumenges i festes: 11.30, 12.30 i 19.00

Cal tenir ben presents les mesures de protecció contra el virus de la pandèmia que aconsellen les autoritats eclesiàstiques i sanitàries.

Full dominical

A partir d'aquesta setmana primera de setembre, es torna a imprimir i distribuir el Full dominical. La publicació setmanal recupera el seu format en paper que va haver de suspendre’s des que va començar la pandèmia de la Covid-19, a finals de març. En aquest temps, ha continuat editant-se en format digital i ha estat sempre disponible a través del web diocesà: https://esglesia.barcelona/full-dominical/
Temporalment, s'analitzarà la resposta de la feligresia i es valorarà la continuitat del format imprès que, en qualsevol cas, sempre estarà disponible digitalment. Un cop s’acabi l’actual situació de pandèmia la voluntat és recuperar la impressió i la distribució habitual.
La nostra comunitat, de moment, seguirà amb la distribució digital a tothom que ens ho demani, com hem anat fent fins ara.


Defunció

Va morir l'Enriqueta Lleonart, molt vinculada a la nostra comunitat des de fa molts anys. Va poder celebrar els seus 100 anys de vida plena i ara ha tornat a la casa del Pare.
El sepeli es celebrà el matí del dijous dia 13 d'agost a la nostra església de la Mare de Déu del Carme. Al Cel sia.


El P. Jesús, reelegit

El Capítol Provincial d'Àvila ha confirmat al P. Jesús Sans com a prior de la nostra comunitat de Badalona per al proper trienni. El P. Àngel Briñas també resultà reelegit prior del la comunitat i Santuari de Lleida.
El Capítol acabà ahir amb la celebració de l'Eucaristia de comiat.


De colònies

Amb totes les mesures de seguretat que han proposat les autoritats sanitàries, avui dilluns, dia 20 de juliol, els nens i nenes del nostre l'Esplai Cra-crac han sortit de colònies i campaments. Seguint les recomanacions, aquesta vegada només s'hi estaran 6 dies, però els pensen aprofitar del tot. Els hi desitgem una bona estada i un bon retorn, després d'un curs tant complicat. S'ho mereixen, especialment els monitors, ells i elles, pel seu esforç i dedicació.

Les homilies del TriduLes homilies del tridu del Carme d'enguany han anat a càrrec del P. Alfons García Burgas, Església Ortodoxa d’Antioquia, Daniel Posse, pastor de l’Església Evangèlica del Setè Dia i Mn. Armand Puig, rector de la parròquia dels sants Just i Pastor de Barcelona, escriptor i teòleg.

Celebracions Mare de Déu del CarmeTaula rodona-xerrada
Taula de Diàleg Interreligiós de Badalona

El divendres 26 de juny tingué lloc una “taula rodona-xerrada” organitzada per la Taula de Diàleg Interreligiós de Badalona oberta a tothom (mitjançant Zoom, Facebook i You Tube) amb la participació de representants de diferents confessions religioses de la nostra ciutat. Es va compartir com han viscut la fe en aquest context de confinament i com s’ha pogut ajudar en les seves necessitats a les persones que més l'han patit.
El fet de compartir aquestes experiències de fe i vida durant el confinament ens fa sentir més propers els uns als altres.
Es pot veure en diferit en qualsevol d'aquests canals:
Facebook: Taula de Diàleg Interreligiós de Badalona
Canal de Youtube: Taula religions Badalona


Carmel Ecumènic i Interreligiós

Grups del Carmel Ecumènic i Interreligiós d’Espanya i Holanda participen setmanalment en una trobada a traves de vídeo conferencia, per meditar textos escollits de diferents autors, amb espais de silenci. Tothom està convidat a unir-se a aquest espai de meditació que es reuneix cada dijous a dos quarts de sis de la tarda.
Per accedir-hi s’ha activar la Aplicació ZOOM MEETING CLOOUD, al mòbil, tablet o al ordinador, si hi teniu càmera. Cal que ens aviseu prèviament i us farem arribar l’enllaç per entrar a la trobada.


Carta oberta a la comunitat

El prior, els religiosos i el Consell Pastoral han adreçat una carta a la comunitat exposant la difícil situació econòmica originada pel tancament de l'església per causa de la pandèmia.
Podeu llegir el text complert de la carta aquí.


Carmel Ecumènic i Interreligiós

Avui 14 de maig els creients de totes les religions estan convidats a unir-se espiritualment en una jornada de pregària, dejuni i obres de caritat, per demanar Déu que ajudi la humanitat a superar la pandèmia del coronavirus.
Podeu llegir el comunicat complert aquí.
Esplai confinat: La llegenda de sant Jordi i el dimoni de la Nit de Sant Anastasi

Els monitors no perden el contacte amb els nois i noies de l'esplai durant aquests dies especials. Ara els fan arribar una versió de la llegenda de sant Jordi d'una manera molt simpàtica. També, amb la seva ajuda, han pogut cremar el dimoni de les Festes de Sant Anastasi.
Premeu sobre les imatges i ho podreu comprovar.


Obrim l'església

Des d'ahir, 6 de maig, la nostra església obre una hora cada tarda, de sis a set, per les persones que desitgin fer-hi una estona de pregària, sempre dintre la normativa del decret 09/20 de l'Arquebisbat de Barcelona sobre les mesures de retorn progressiu al culte públic en aquesta demarcació.

Continuem treballant

Durant aquestes setmanes de confinament els voluntaris de Quart Món continuen amb la seva tasca de repartiment d’aliments, malgrat les limitacions de personal que s’han vist una mica compensades amb el recolzament d’alguns joves de l’esplai. El passat 8 d’abril, es van rebre de la Comunitat Europea 13.545 kg de paquets d’aliments que es van haver de descarregar i guardar a les nostres dependències. Sembla un bon estoc, però cal tenir en compte que setmanalment s’entreguen prop de 1000 kg. de menjar per atendre les 140 famílies assignades pels Serveis Socials de l’Ajuntament de la nostra ciutat.

Les celebracions es van poder veure per els canals de Facebook i YouTube.

Material del Recés de Quaresma que s'ha suspès

El P. Justin Singh, que havia de dirigir el recés quaresmal del dissabte 14 de març, i que es va suspendre per la crisi de la pandèmia vírica, ens ha fet arribar el material que havia preparat per a aquesta activitat. Es pot consultar en aquest enllaç: Recés de Quaresma 2020

Suspensió de la Trobada de Pregària per la Pau

Ha quedat suspès l'acte que l’Ajuntament i la Taula de Diàleg Interreligiós havien organitzat per aquest dissabte, 14 de març, a les 17 hores, al Centre Cultural l’Escorxador – Nau 3 (carrer de l’Arquitecte Fradera, s/n) la tercera pregària Badalona per la Pau sota el títol 'Pau amb la natura. Ecologia i espiritualitat', en el que hi havien de participar membres de les diverses creences que hi ha a la ciutat.
Els organitzadors ens fan arribar la pregària conjunta que havia de ser llegida durant la Trobada: Pregària


Imposició de la Cendra a la catequesi

Els infants de la catequesi han celebrat com el adults l'inici de quaresma, amb la imposicio de la Cendra. Prèviament, amb un audiovisual se'ls ha explicat el significat d'aquest ritual que marca l'inici del camí de la Pasqua.

Esplai Cra-Crac

Com ja es va anunciar fa uns dies, se n'està preparant una de grossa per celebrar els 40 anys de l'esplai! Per tal d'organitzar-ho tot, s'ha creat un qüestionari que trobareu en aquest link . És un qüestionari dirigit a totes aquelles persones que han passat per l'esplai en algun moment, ja sia com a monitor, monitores, o com a infants! Compartiu el link a totes aquelles persones que creieu que poden estar-hi interessades.

Recull, nou informatiu de la comunitat

Ha sortit el nou informatiu "Recull" que ve a substituir el Butlletí CC, el mitjà informatiu que s’ha estat publicant durant 25 anys i que el desembre passat va tancar una etapa en arribar al seu número 100. S’editava en paper imprès amb multicopista i es confegia i distribuïa trimestralment de forma manual.
Els nous temps ens han portat noves tecnologies, les quals ara ens permeten arribar a més lectors, una distribució molt més àgil per les xarxes socials i una presentació molt més agradable. A més, el seu cost ha passat a ser pràcticament simbòlic, motiu pel qual es distribueix gratuïtament.
S'envia als antics subscriptors i altres persones que s'hi han interessat. Si algú més el vol rebre, només ha de facilitar les seves dades a la porteria o al correu publicacionscc@gmail.com


La Candelera

Un any més, la nostra comunitat va celebrar la festa de la Presentació del Senyor al Temple. A totes les misses hi hagué la tradicional benedicció d'espelmes, amb especial solemnitat a la misa Familiar amb la processó d'entrada dels infants de la catequesi. En aquesta jornada també es va celebrar el Dia de la Vida Consagrada.

Pregària Ecumènica per la Unitat dels Cristians

La trobada de pregària d'enguany a la nostra ciutat va ser el divendres 24 de gener a l'Església Baptista del carrer Sagunt.
Hi van participar l'Església Evangèlica Baptista, l'Església Ortodoxa i les parròquies i comunitats de l'Església Catòlica de Badalona. Els representants de l'Església Adventista del Setè Dia hagueren d'excusar la seva presència, sempre habitual en aquesta trobada, perquè el mateix dia tenia lloc a la seva seu del carrer del Carme una trobada de les esglésies de la seva confessió de Catalunya.


Visita fraterna

El capvespre del dijous dia 23 de gener, vam tenir la visita fraterna del cardenal-arquebisbe de Barcelona Mns. Joan Josep Omella. Va presidir l'Eucaristia de la tarda que fou concelebrada amb tots els religiosos de la comunitat i el seu secretari Marc Labori. Posteriorment va assistir a la pregària del grup dels dijous i va compartir el sopar de la comunitat.

Epifania del Senyor

Si Nadal és la celebració del Misteri de l’Encarnació del Fill de Déu, de la vinguda de Jesús al món per salvar tots els homes i dones en compliment de l’esperança messiànica d’Israel i és un do de Déu a la humanitat, l’Epifania és la manifestació de Déu a tots els pobles. Tota la vida de Jesús és Epifania.

disseny: e.masdeu - badalona