1 2 3
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7
   PORTADA    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    CARMEL CATALÀ   PUBLICACIONS    FOTOS I VÍDEOS

ANY 2021

ALTRES ANYS

Ha mort en Rafel Pujals

12/7/21. Després d'una llarga malaltia, avui ens ha deixat en Rafel Pujals. Esportista i artista, espòs, pare, familiar i amic, en Rafel des de la seva joventut ha format part de la nostra comunitat on s'ha guanyat l'estimació de tothom per la seva simpatia i senzillesa. El dimarts dia 27, a les 20,15 h., a la nostra església del Carme, celebrarem el darrer comiat amb una Eucaristia. Descansa en pau, amic!

Festes del Carme


Cra-cranialada

El nostre esplai Cra-crac va celebrar la seva festa al carrer, la Cra-cranialada, el dissabte dia 26.

Pregària per la pau


La Taula de Diàleg Interreligiós de Badalona (ATDIB) convocà a una Pregària per la Pau amb motiu de la massacre del poble de Gaza i els fets desgraciats de Ceuta.
L'acte tingué lloc el dilluns de Pasqua granada, dia 24, a la Platja del Coco de la nostra ciutat. Consistí en la lectura d'una carta de l'arquebisbe emèrit de Tànger Santiago Agrelo i un escrit de l'Arcadi Oliveres, activista recentment desaparegut. L'acte comptà amb la col·laboració del cantautor badaloní Lluís Platero.


Cinema a la fresca

L'esplai ens convida a venir a les sessions de Cinema a la Fresca que han preparat per aquest cap de setmana. La recaptació és per ajudar a cobrir despeses del viatge del grup dels Isards al País Basc.

Es faran dues sessions:
•Dissabte 19 a les 21:30h - RAYA I L'ÚLTIM DRAC
•Diumenge 20 a les 21:30h - MAMMA MIA
LES ENTRADES INCLOUEN CONSUMICIÓ

Carmel Ecumènic i Interreligiós

Després del llarg parèntesi per causa de la pandèmia, el grup del CEIB reprèn les trobades presencials, guardant les mesures de distància i mascareta, per acabar aquest curs amb dues sessions: el 21 de juny i el 19 de juliol, passat el Carme.
En la trobada del proper dilluns 21, a les 20 h, es parlarà de la 'Violència de gènere i Religions' que serà el tema de la 3a. Jornada Interreligiosa de la Xarxa Catalana d'Entitats de Diàleg Interreligiós que tindrà lloc el mes de novembre.


Un premi

La directora de cants de la nostra comunitat, Núria Perera, ha estat reconeguda pel grup 'Caramelles a Baix a Mar' amb el primer premi del concurs de garrotins corresponent a l'any 2021. Cada any el garrotín guanyador es canta en la tradicional cercavila que recorre els carrers de la ciutat els Dilluns de Pasqua. Enguany no es va poder fer la passada per la pandèmia i aquest diumenge, dia 6 de juny, es va entregar el premi en el transcurs d'una breu cantada davant del Círcol, entitat que acull aquest grup. Els garrotins són cobles tipus rumba catalana amb versos que toquen amb humor temes d'actualitat, a voltes de denúncia social, a voltes irreverents, pel pur plaer dir allò resulta 'políticament incorrecte'.

Vetlla de l'Esperit


El dissabte dia 22, després de la Missa Comunitària de les 7 de la tarda, una cinquantena de persones vam celebrar al pati la Vetlla de l'Esperit, en un format més breu que en altres anys i amb les mesures de seguretat corresponents.L'habitual botifarrada de germanor quedà per a més endavant.

Festivitat de sant Anastasi

11 de maig. Avui, amb les corresponents restriccions d'aquests dies, la ciutat celebra amb goig la festivitat del seu patró sant Anastasi.
(Foto BadalonaRecuerdos)AMPLIAR
Pregó de Setmana Santa

La carmelita missionera Maria Rallo Amat, de la comunitat del barri del Sant Crist, ha estat l'encarregada de fer el Pregó de Setmana Santa del nostre arxiprestat el dijous 25 de març.
Les carmelites missioneres, presents a Badalona des de l'any 1890, col·laboren amb la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat, amb la nostra comunitat i amb el grup de joves de les parròquies de Santa Maria i Sant Josep. La germana Maria és educadora a la Fundació Migra Studium i ha estat missionera a Malawi i Kènia. Recentment van entrevistar-la al programa 'Els meus fills' de TV3.
Es pregó, que es va emetre en directe pel nostre canal Youtube, es pot veure també en diferit en aquest enllaç: Veu del CarmelConstitució de la Taula de Diàleg Interreligiós de Badalona

El pàssat 19 de febrer tingué lloc l’acte de presentació, 
aprovació dels estatuts i constitució formal de l’Associació Taula de Diàleg interreligiós de Badalona.
Durant la sessió, que es va fer per via telemàtica, es va donar a conèixer l'equip que regirà la Taula formada per representants de diferents confessions de la ciutat, entre els quals dos laics de la nostra comunitat:en Toni Antoja, president, i en Joan Manel Prat, vocal.Comiat

Avui, 22 de gener, el P. Justin Singh ha retornat a l'Índia. Després d’un any i mig d’estudis a Salamanca, va passar dos anys a Lleida i finalment, pel setembre de 2016, va venir a Badalona on s’hi ha estat fins ara. La seva aportació pastoral a les comunitats que l’han acollit ha estat inestimable i deixa en nosaltres un record perdurable.
Bon retorn P. Justin.Les paneres de l'Esplai

Ahir, dia 4 de gener, es van sortejar les dues paneres que els monitors de l'Esplai han preparat per recaptar fons per les sortides i colònies d'aquest curs. Han publicat el sorteig a Instagram i diuen que: "Els números guanyadors han estat: el 05 (de color verd fluix) i el 78 (de color groc fluix).
Gràcies a tots i totes per participar i esperem que acabeu de gaudir d'unes bones festes!"


Les sardanes, preludi de les Festes del Carme

El diumenge 11 de juliol a les 8 de la tarda, una ballada de sardanes al pati de la comunitat obrirà els actes de les Festes del Carme d'enguany. L'activitat, que està organitzada per Badalona Sardanista.
Aquest any celebrem el 50è aniversari de l'antiga Colla Sardanista Gavina de la Joventut Carmelitana, la qual es va presentar en aquest mateix pati una nit de juliol de 1971.


"El coneixement mutu, bàsic per a la convivència"

El cardenal Cristóbal López Romero, arquebisbe de Rabat, oferí ahir 30 de juny el seu ric testimoni vivencial de la cordial relació entre diferents confessions religioses al Marroc (amb una gran majoria de població de confessió islàmica, i amb minories jueves i cristianes, bàsicament). El cardenal, sacerdot salesià que visqué la seva infantesa i vocació a Badalona, va ser presentat i entrevistat per la jurista i diputada del Parlament de Catalunya Saloua Laouaji Faridi. També intervingueren en el col·loqui Isabel Escandell, subdirectora General d'Afers Religiosos i altres components de la Taula de les Religions de Badalona.
La xerrada-col·loqui es pot veure en diferit en aquest enllaç.


Fi de curs de la catequesi a l'Arxiprestat

El dissabte 26, una representació de les catequistes va assistir a la trobada de fi de curs de l'Arxiprestat, celebrada a l'església dels salessians.

Cantates Solidàries

El dissabte 26 de juny a les 20:15 h. es reinicia el cicle de Cantates Solidàries de Bach amb la Cantata BWV 146 “Wir müssen durch viel Trübsal in das Reich Gottes eingehen” interpretada pel Conjunt Instrumental del Conservatori de Música de Badalona i Solistes, dirigits per Jordi Montoliu.
L'entrada és gratuïta i l'aportació voluntària es destina al programa solidari de Quart Món de la comunitat. Obligatori ús de mascaretes i preservar la distància de seguretat sanitària.


Pasqua del Malalt. Sagrament de la Unció

El diumenge 13 de juny celebrarem la Pasqua del Malalt a la missa de dos quarts de dotze durant la qual s’administrarà el Sagrament de la Unció a totes aquelles persones que ho desitgin. La Unció dels Malalts és un sagrament de vida que ens ajuda a afrontar la malaltia i la vellesa amb la força que rebem del Senyor.

L'esplai d'excursió

Després de molt de temps, els dies 22 i 23 de maig els diferents grups de l'esplai van tornar a viure una excursió. Les ganes s'hi van notar! A partir d’ara aprofitaran l'energia que els va donar la sortida per seguir més animats que mai!
Més fotos


Catequesi. Primeres comunions

Després d'un curs durant el qual la catequesi d'infants ha hagut d'anar superant les dificultats causades per la pandèmia, anunciem que els diumenges 23 i 30 d'aquest mes de maig els nens i nenes que s'han preparat finalment faran la seva primera comunió. Les celebracions es faran a les 11 del matí, i per respectar l'ocupació màxima del 50% de l'aforament de l'església, demanem que només hi assisteixen les famílies i amics dels infants. La missa de dos quarts de dotze dels dos diumenges, en conseqüència, queda anul·lada.

Presentació de la campanya
«Àfrica és l’horitzó»

El dimecres 14 d’abril, la Parròquia de Sant Pau acollí la presentació la campanya solidària «Àfrica és l’horitzó» a bene?ci de les persones afectades per l’incendi de la nau al barri del Gorg.
Hi van participar: l’autor de les escultures en fusta a benefici de la campanya, Ibrahima Seydi; un representant del col·lectiu de l’assentament irregular, Mustafa Jarj i el president de Justícia i Pau Badalona, Jaume Ventura. L'acte fou coordinat pel periodista Joan Andreu Parra.
Van convocar l'acte: Justícia i Pau de Badalona, Càritas parroquials de Sant Josep i de Santa Maria, Comunitat Carmelites, Fundació Llegat Roca i Pi, monestir de Sant Jeroni de la Murtra, Conreu Sereny, Stop Mare Mortum, Associació Noves Vies, Arxiprestat Badalona Nord.
Els parlaments es poden seguir en difertit a: https://youtu.be/TWYI1YxHg5Y

Més informació


Justícia i Pau

Justícia i Pau de Badalona anuncia pel divendres 9 d'abril a les 11 del matí, a la parròquia de Sant Josep, la celebració de l'Eucaristia per recordar el seu expresident i company Arcadi Oliveras, que morí el passat dia 6 amb 75 anys d'edat. Defensor de la teoria econòmica del decreixement i autor de nombroses obres de divulgació sobre les relacions entre nord i sud, el comerç internacional, el deute extern o l'economia de defensa, Oliveres havia col·laborat amb diferents moviments socials cristians.


Festivitat de sant Josep


A més de la missa solemne presidida pel bisbe emèrit Mons. Tomás Jesús Zárraga de Veneçuela, destaquem dos actes de la celebració d'enguany: la Conferència “Sant Josep, experiència de santa Teresa” a càrrec del P. Juli González de la nostra comunitat, en el marc del programa arxiprestal per a la Quaresma i de l’Any de sant Josep proclamat pel papa Francesc, i la benedicció del nou Columbari situat en un lateral de la nostra església.
La conferència es pot seguir en diferit pel nostre canal de Youtube Veu del CarmelProjecte 'cayucos'

La nostra comunitat s'adhereix a la campanya Projecte 'cayucos' que promou Justícia i Pau Badalona, en la que també estan implicats les Càritas parroquials de Sant Josep i Santa Maria, la Fundació Llegat Roca i Pi, el monestir de Sant Jeroni de la Murtra, Stop Mare Mortum, l’Associació Noves Vies, Open Arms i l'Arxiprestat.
A la sagristia de la nostra església hi ha una mostra d'aquestes petites escultures, i se'n pot fer la reserva.
Més informació i reservesComença la Quaresma

Pels cristians, la Quaresma té des de sempre una dimensió social que convida a viure la «sobrietat» que lloa Déu i és profitosa als pobres de la terra. És un temps per a la moderació, el sacrifici, el donar-se als altres, el reconeixement de les males accions, el penediment i la confessió.

Properes activitats quaresmals a la comunitat:
- Dimecres de Cendra, dia 17. Celebració de la Imposició de la Cendra a totes les Eucaristies de la jornada.
- Cada divendres, a les 8 de la tarda, Reflexió Quaresmal amb els passatges del Viacrucis.Els dijous del CEI

El grup Carmel Ecumènic i Interreligiós convida als seus membres, i a tothom que s'hi vulgui afegir, a participar de la pregària on line dels dijous, a les 17.30h, que prepara el CEI de la província. Per entrar a la reunió cal utilitzar l'aplicació Zoom amb les claus que per a cada ocasió es faciliten a l'agenda de la pàgina web del Carmelo Ecuménico e Interreligioso.


V Setmana de la Bíblia

Entre els conferenciants que conformen el programa de la V Setamana de la Bíblia hi figura el P. Agustí Borrell, vicari general del Carmel Descalç, el qual des de la seva residència de Roma desenvoluparà el tema «Llegir l’Evangeli de Marc en temps de Pandèmia». Serà el dilluns dia 25 a partir de les 6 de la tarda, tot i que posteriorment també es podrà seguir en diferit al web www.setmanadelabiblia.cat.


Pregària Unitat Cristians 2021

La pregària ecumènica per a la unitat dels cristians que celebrem cada any a Badalona, aquest 2021 s’ha vist afectada per la pandèmia. Les comunitats que hi participem habitualment hem cregut que és preferible evitar la reunió, però no ajornar la pregària personal i en comunió amb tothom. Per això us proposem de fer-la, el dijous dia 21, cadascú des de casa seva i tots units en l’Esperit.
Es poden utilitzar com a guia de la pregària aquests textos extrets de la proposta de la Comissió Fe i Constitució del Consell Mundial de les Esglésies i el Pontifici Consell per a la Promoció de la Unitat Cristiana.


disseny: e.masdeu - badalona