PORTAL    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    CARMEL CATALÀ   PUBLICACIONS   FOTOS I VÍDEOS

Esplai Cra-CracA partir d'ara, seguiu l'actualitat de l'esplai a

Instagram

FACEBOOKACTIVITATS 2010-2014
Colònies-2014
La gent del "Cra-crac" ja ha tornat de les colònies, rutes i campaments! Durant 10 dies, monitors i nens han fet un pèl més planer aquest món absurd.... Gràcies a tots i totes per repartir alegria al vostre entorn. I... bones i merescudes vacances!

formació
Casament
Un nou casament a l'esplai. Aquesta vegada han estat la Mariona i en Pau els qui s'han donat el si per compartir el seu futur. Des d'aquest espai, tota la comunitat carmelitana de Badalona us desitja moltes felicitats!. (20 juny 2014)

formació
Festa de l'esplai: Cra-cranialada
Famílies... A l'abril, alegries mil! Us presentem el cartell de la CRA-CRANIALADA d'aquest any que, com ja deveu saber, és el 26 d'abril. Us hi esperem a tots i a totes, i també que en feu màxima difusió perquè la ciurtat ens conegui. L'equip de monitors.

REPORTATGE GRÀFIC DE LA FESTA

Els monitors a la Joresco
Els monitors del nostre esplai han anat a la trobada de monitors i monitores d’esplai de les diòcesis de Barcelona, Sant Feliu, Terrassa i Vic, la Joresco, que ha aplegat prop de 700 persones a la casa de La Conreria (Tiana) en un gran cap de setmana organitzat pel MCECC (Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans) de la Fundació Pere Tarrés. Llegir tota la notícia.

formació
Formació
La sexualitat, les drogues o la mort són temes que a els monitors de l’Esplai Cra-crac ens interessa molt tractar amb els nens, per tal d’educar-los en uns aspectes que en la nostra societat, encara que potser ara ja no tant, són temes tabú.
La idea de formar-nos en com tractar aquests temes amb els infants se’ns va acudir en un Consell de Responsables de Zones del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans. Malgrat l’hora, un dissabte després d’esplai (de 20.00 a 23.00h), la majoria de monitors van sortir molt contents de sessió de formació que es va fer als locals del nostre esplai. El MECC ens va proporcionar un monitor sociòleg i educador social, el qual va saber sortir-se’n amb més de 60 monitors d’alguns dels centres d’esplai de la nostra zona: CE Aspirantat, Esplai Bon Vent, Esplai Chanut i Esplai Cra-crac.

formació
Sopar de Nadal
Sopar de Nadal dels monitors de l'esplai. Una bona colla!

monitors
Els Pastorets
L'esplai Cra-crac torna a posar damunt l'escenari la seva versió dels Pastorets d'en Josep M. Folch i Torres. Les representacions seran els dies 22, 26 i 28 (clicar sobre l'imatge). Caldrà espabilar-se per veure'ls perquè tenim entès que hi ha una gran demanda d'invitacions. Com sempre, la recaptació es destinarà a cubrir despeses de les colònies d'estiu.

cartell
Imposició fulards curs 2013-14
La pluja no va ser cap obstacle per celebrar la festa de l'imposició de fulards de l'Esplai Cra-Crac. El dissabte dia 16, l'església es va omplir amb els nens i nenes de tots els grups i amb molts pares que van voler ser-hi presents.

Imposició fulards
El Cra-crac en marxa
I amb molta marxa! Van començar fa un parell de dissabtes amb molta alegria i motivació. A més, aquest curs han posat han marxa un concurs de preguntes de l'esplai. Hi poden participar els pares, nens i nenes, ex monitors, gent de la comunitat, gent de tot arreu... Diuen que hi haurà premis. Les preguntes es presenten cada dissabte i s'han de contestar dins de la setmana següent.

cartell
Final de curs
La filarmònica dels monitors de l'esplai va posar el punt musical a la festa de final de curs del Cra-Crac. Ara començaran els preparatius per les colònies i campaments d'enguany que es faran a la segona quinzena de juliol.

Final de curs
Curset de guitarra
Un bon nombre de nens i nenes han començat a aprendre a tocar la guitarra al curset que s'ha iniciat aquest any. Pot ser una bona base per refer un grupet més o menys estable per participar en les celebracions de la comunitat.

Festa del badiu
L'esplai a les Festa del Badiu
Els nostres esplais s'han fet veure a les Festes de Maig. L'esplai Cra-Crac va obrir una parada a la Festa del Badiu i el Mar Blau, de la gent gran, va anar a la Rambla a veure les puntaires i a portar un dibuix del dimoni que cremarà, juntament amb molts més, la Nit de Sant Anastasi.

Festa del badiu
Sant Jordi
Els nois i noies del grup dels Nikudangos (els més grans de l'esplai) van obrir una parada roses el dia de sant Jordi per ajundar a sufragar el cost del viatge que faran a final de curs. La parada va estar oberta tot el dia al carrer Canonge Baranera cantonada amb Sant Miquel. Per cert, com que són gent d'esplai i els agrada fer manualitats, les roses anaven acompanyades d'un detallet.

Pingüins i Xirois
Assemblea
Presència de l'esplai a l'Assemblea General Extraordinària del MCECC (Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans). Estem treballant per aquest estiu i també pel proper curs.

assemblea
Casa de colònies
Els monitors han aprofitat el cap de setmana per revisar i fer estada a la Casa de Colònies. Una fotografia alegre de tot el grup. (19-2-2013)

monitors
Cap de setmana a Planoles
Aquest cap de setmana (5 de febrer 2013) ens va nevar a Pingüins, Xirois i Elkars quan érem a Planoles. A la foto, els Pingüins i Xirois. Moltíssimes gràcies als pares i mares que ens vau venir a buscar amb els cotxes!

Pingüins i Xirois
Es casen dos monitors de l'esplai
Feia anys des del darrer casament a casa nostra de dos monitors de l'esplai. Aquesta vegada han estat en Joan i l'Eva els qui, davant dels seus familiars i amics, han refermat el desig de compatir la seva vida en l'amor familiar. I ho han volgut fer, tal com va dir el P. Agustí (un dels dos celebrants juntament amb el P. Joan) a l'homilia, a l'església on viuen la seva fe com a cristians, on venen des de la seva infantesa amb l'esplai. Moltes felicitats!

Joan i Eva
De colònies
Tornen les vacances i comença la moguda dels diferents grups de l’esplai Cra-Crac. Tan aviat hagin passat les Festes del Carme els diferents grups es posaran en marxa:
Els grups de petits –Ratolins, Pingüins i Xirois– van de colònies a la casa Santa Maria del Roure de Cantonigròs, a l’Osona.
Els Kuwets i els Elkars acamparan a la Ribera de Cardós (Pallars Sobirà).
Finalment, els Nikudangos faran una travessa i també aniran a acampar a la Ribera de Cardós.

Ribera de Cardós
Sortida de monitors
El cap de setmana de l'11 i 12 de febrer de 2012 els monitors van fer una sortida plegats a Cantonigròs. Aquesta trobada es fa cada any a la casa de colònies on els grups petits de l'esplai faran l'activitat d'estiu.
Va fer molt de fred, però això no els va impedir fer la pinya de grup que buscàven aconseguir amb les activitats. Van preparar l' eucaristia i una preciosa excursió fins al glaçat i impactant salt de la Foradada. En el temps lliure van fer jocs i, sobretot, van gaudir de les cançons de sempre del món de l'esplai.
La Foradada
Els Pastorets
Un any més, els monitors de l'esplai han mantingut la tradició nadalenca i ens han ofert "Els Pastorets", d'en Josep M. Folch i Torres.
Va haver-hi representacions els dies 23 i 26 de desembre de 2011 i 1 de gener de 2012, amb un notable èxit artístic i de públic.
Vegeu el reportatge gràfic de la Maria Pujol.
Els Pastorets
Festa del 30 anys de l'esplai
L'esplai va celebrar, el dissabte dia 26 de novembre, un sopar commemoratiu del 30è aniversari de la seva fundació. Un llarg periode de temps que ha vist passar uns quants centenars de nens i nenes, molts d'ells ja pares de família, que han rebut una formació humana, inspirada en els valors cristians propis de la nostra comunitat. Al sopar, celebrat a l'església a causa de les obres del patí, hi havia gent de diferents moments de la vida de l'esplai. Llàstima que la convocatòria no va arribar a tothom.
Festa
Imposició de fulards
Pel novembre, a l'església de la comunitat ja que el pati de moment està en obres, es va celebrar la festa d'imposició de fulards, la primera de les festes importants de l'esplai per aquest any. L'imposició de fulards simbolitza la presa d'un compromís, tan per part dels monitors com dels infants, un compromís adequat a cada edat i coherent amb l'ideari i els valors cristians de l'esplai.
Imposició de fulards
Nou curs 2011-12
Ja està en marxa el nou curs. Monitors i infants s'han retrobat el dia 15 d'octubre, santa Teresa , per reprendre les seves activitats. Moltes il·lusions i cares noves, entre monitors i infants que comencen aquest curs. L'entrada a l'esplai el primer dia, com sempre, tot un espectacle.
Comença el curs
Colònies d'estiu
El curs s’acaba i cal preparar motxilles per a l’activitat culminant del curs de l’esplai: les colònies! L’endemà del Carme, el dia 17, els diferents grups es posaran en marxa: Els més petits –Ratolins, Pingüins i Xirois– aniran de colònies a Begudà (la Garrotxa). Els Elkars i els Nikudangos tindran el seu campament a la Vall de Cardós. Els Ingots, el més grans, marxaran a la Catalunya Nord. Bones vacances!
Colònies
Festa d'Inici d'estiu
Al pati de l'Associació de Veïns del Centre, gentilment cedit per a aquest acte degut a que el de la comunitat està en obres, l'esplai Cra-Crac ha celebrat la seva "Festa d'Inici de l'Estiu", per acomiadar el curs que ara s'acaba, però amb un ull posat en les colònies que tancaran definitivament la temporada. Prement aquí es pot veure un reportatge gràfic d'en Toni Antoja.
Festa Estiu
Trobada de monitors de Catalunya
Els dies 26 i 27 de març, alguns monitors de l’esplai Cra-Crac vam assistir a la TROBADA DE MONITORS DE CATALUNYA sota el lema 'Qui, si no tu'.
Un miler de monitors/es van participar en aquesta trobada que ha estat el primer acte oficial del nou Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC).
La trobada, que es va fer a la ciutat de Lleida, va començar el dissabte al matí amb un grup d’animació davant de la Llotja. A la tarda va tenir lloc l’acte inaugural i a continuació, l’educador social Eduard Sala va fer una conferència sobre el sentit de ser monitor i la diferència entre “ser monitor” i “fer de monitor”, també van haver-hi tallers de formació.
Al vespre tots els monitors ens van desplaçar cap als Camps Elisis on, després de sopar, es va realitzar la vetllada, la pregària i un concert de Pastorets Rock.
El diumenge al matí va començar el dia amb una gimcana pels diferents carrers de Lleida que va finalitzar a la Seu Vella i es va celebrar una eucaristia i un dinar de germanor als Camps Elisis.
La trobada va girar entorn del paper que té el Monitor com a persona socialment responsable, com a “Emprenedor Social”. QUI SI NO TU significa:
Qui es consideri un afortunat per poder destinar part del seu temps com a voluntari i cregui que és una peça important per a l’educació en el lleure d’infants i joves, aquest és el seu moment.
Si creus que la teva tasca com a monitor/a és interessant i compartir-la amb gent de tot el país significa una oportunitat que no et pots perdre, aquest és el teu lloc.
No dubtis en formar part d’aquest esdeveniment que reunirà a un miler de joves disposats a conviure un cap de setmana ple de bons moments, gresca, reflexions i formacions.
Tu pots aconseguir que la cadena no pari de créixer! Fes del teu compromís un estil de vida i demostra que ha arribat el teu torn.
Com a monitors de l’esplai Cra-Crac estem molt contents d’haver participat d’aquesta trobada i esperem amb il·lusió la vinent!
Laia Platero i Guàrdia
Trobada Lleida
Sortida de la comunitat
La comunitat s'ha trobat aquest cap de setmana en la sortida anual de germanor. Enguany el punt de cita era la casa de colònies de La Carral, al Solsonès. Al matí, juntament amb la gent de l'esplai Cra-Crac que ja s'hi havia desplaçar el dia anterior, es va fer una activitat festiva i el dinar. A la tarda ens vam traslladar al proper Santuari del Miracle, que depent del monestir de Montserrat, per fer-hi una visita guiada i celebrar l'esucaristia. Cap al tard, amb tres autocars, vam tornar a Badalona.
La Carral
Sortida gener 2011
El cap de setmana del 22 i 23 de gener els diferents grups de l'esplai sortiran d'excursió als llocs següents:
Ratolins i Ingots: Matadepera.
Pingüins i Elkars: Pontons.
Xirois: Badalona (esplai).
Nikudangos: Palafrugell.

Més informació a la web de l'esplai: https://sites.google.com/site/esplaicracrac

Matadeparal
Excursions novembre 2010
El cap de setmana del 20 i 21 de novembre els diferents grups de l'esplai sortiran d'excursió als llocs següents:
Ratolins: Als locals de l'esplai.
Pingüins, Nikudangos i Ingots: Talamanca.
Xirois i Elkars: Llinars del Vallès.
És l'hora dels adéusl
Nou curs 2010-11: Imposició de fulards
Es va celebrar al pati de la comunitat el dissabte dia 13 en presencia dels pares dels infants de l'esplai. El nens i nenes van llegir el compromís de cada grup i els monitors els van imposar el fulard que els distingeix i com a eina de compromís personal. Van ser testimonis de l'acte el consiliari, els responsables i els assessors de l'esplai.
Amb el curs novament em marxa, els responsables de l'esplai han acabat de redactar el "Reglament de Règim Interior" i el "Projecte Educatiu del Centre", documents que han d'ésser sotmesos a la seva aprovació del proper Consel Pastoral Plenari de la comunitat.
Petit reportatge gràfic
Imposició fulardsl
Retorn de les colònies 2010
Ja han tornat els infants i monitors de l'esplai que durant deu dies han estat de campaments i colònies a diferents indrets del Pirineu
Els més petits, Ratolins, Pingüins i Xirois, van anar de colònies a Les Piles (Conca de Barberà).
El grup dels Elkars, d'acampada a Saldes-Feners (Bergadà) i els Nikudangos, a Villec (La Cedanya).
Els més grans, Ingots, van fer una ruta pel Cadí i van acabar acampant a Saldes.
A tots ells, unes bones i merescudes vacances!
Pedraforca
Es va celebrar la Cra-Canyalada 2010
Amb la participació de tot l'esplai, dels pares i del Grup de Cuba, es va celebrar el diumenge 25 d'abril l'esperada festa al carrer dels infants de la casa: la Cra-Canyalada. Enguany la diada, emmarcada en el programa "Estrènyer lligams" entre els grups de la comunitat, estava organitzada amb un fil conductor: les relacions amb la comunitat germana de Matanzas (Cuba)

esplai  esplai

Pancarta