Comunitat Cristiana Carmelites Descalços Barcelona

m.d.carme

   PORTAL    NOTÍCIES    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    FOTOS I VÍDEOSArxiu de notícies—Formació carmelitana

Última xerrada d'aquest curs

El proper dia 23 de maig tindrem a la sala Míriam l'última xerrada del cicle dedicat al «Camí de Perfecció» de santa Teresa de Jesús, tot preparant el V centenari del seu naixement. En aquesta ocasió serà el P. Àngel Briñas qui farà l'exposició del contingut dels capítols 36-42 del llibre de Teresa. Hi sou tots convidats. Serà a les 20 hores. (16.05.11)

Xerrada

Àngel Briñas

—Sagrament de la Unció dels malalts

Data de l'administració comunitària

Coincidint amb el dia del malalt, totes les persones grans o amb alguna malaltia crònica que desitgin rebre el sagrament de la unció ho podran fer el proper dissabte, 28 de maig, en l'eucaristia de les 13 hores. Tot i que cada dissabte celebrem aquesta eucaristia en honor de la Mare de Déu del Carme, aquest dissabte la Mare de Déu es posarà al nostre costat per alleugerir el nostre sofriment i consolar-nos en la nostra debilitat. (12.05.11)

Xerrada

Jesús, el nostre samarità

—Nous membres de la comunitat religiosa

Joan Badia i Gabriel Isal

El Capítol Provincial dels Carmelites Descalços de Catalunya i Balears ha fet un canvi ben positiu per a la nostra comunitat cristiana de Barcelona. Ha portat com a prior de la casa al P. Joan Badia que fins ara treballava al convent de Palafrugell i al P. Gabriel Isal que durant aquest últim trienni ha viscut a Palma de Mallorca al servei de la parròquia. Ens sentim ben contents de la seva vinguda i els desitgem una bona estada i un treball eficaç. Aprofitem aquestes línees per donar les gràcies al P. Àngel Briñas pel seu servei a la nostra comunitat de fe al llarg d'aquests últims tres anys. (2.05.11)

Xerrada

El P. Joan Badia

Xerrada

El P. Gabriel Isal

—Cicle de conferències sobre el «Camí de Perfecció» de santa Teresa de Jesús

Un pas endavant.

És cert que el mirall de Teresa de Jesús té dues cares: els seus escrits i les seves filles. Podríem també avui –i sempre– incorporar-hi tots els qui intenten reviure el seu carisma enmig del nostre món. No obstant això, les carmelites descalces sempre seran les millors intèrprets, en vida i en pensament, de Teresa de Jesús. Gema Juan, del monestir de Puçol, n’és un viu exemple. En Barcelona, Badalona (28 de febrer) i Lleida (1 de març) ha deixat constància de la seva senzillesa, de la seva preparació i de la seva comunió amb Déu. Seguint el programa de conferències per a aquest curs al voltant del «Camí de Perfecció», ha exposat el pensament de Teresa sobre les tres primeres peticions del Parenostre. Després d'una breu introducció sobre el context espiritual i eclesial de Teresa i el dels nostres dies, ha afirmat la validesa del missatge de Teresa per al nostre món actual. I des dels tres capítols (30-32) ha aprofundit amb Teresa en el contingut de santificar el nom de Déu com un pas endavant en el procés espiritual. Conèixer l'amor de Déu, experimentar la seva infrangible fidelitat, viure en el seu Regne totes les circumstàncies de la vida. Aquesta és la identitat del cristià. I a més, ajustar la pròpia voluntat a la de Déu. Proposa un cristianisme contemplatiu on privi l'atenció a l'Altre-altre i la humilitat, on es procura i es viu el bé dels altres en un clima d'amor i de llibertat adults. Emergeix una consciència cada vegada més viva de confiança en el Déu que només sap estimar i s'incrementa la certesa que totes les coses bones provenen d'Ell. I ja no es vol recórrer un altre camí que no sigui aquest. Esperem penjar el més aviat possible la seva conferència a la finestra "recursos" i accedir així als seus encertats comentaris sobre la pregària contemplativa de Teresa. (2.03.11)

Xerrada

La germana Gema Juan

—Cicle de conferències sobre el «Camí de Perfecció» de santa Teresa de Jesús

Seguint la proposta de formació carmelitana al voltant del llibre de santa Teresa de Jesús «Camí de Perfecció», en Xavier Segura, prevere de la comunitat del Seminari del Poble de Déu, ha fet una conferència el dilluns 24 de gener sobre la pregària vocal, mental i de recolliment. S’ha centrat en els capítols 24-29 del «Camí de Perfecció» tot comentant textos escollits de la Santa. És un bon coneixedor de l’espiritualitat carmelitana, però juntament amb la seva saviesa ha transmès una vivència profunda de la relació íntima amb Déu. Pregària vocal que aprofita la paraula per parlar de cor amb Déu, pregària mental per prendre consciencia de qui sóc jo i qui és Déu, de tot el que ha fet per mi i de tot el que jo deixo de fer per Ell…, i pregària de recolliment íntim on Déu es fa do i regal, do i regal ben diferents als que rebem dels altres en aquesta vida. Va acabar comentant el text de Teresa: «no se’ns dóna del tot perquè nosaltres no ens donem a Ell del tot» com a actitud clau per retrobar el sentit i el goig de la vida. (24.01.11)

Xerrada

Xavier Segura

—El teatre com a expressió cultural

El grup de teatre «Xaloc» ha representat a la Sala Míriam de la nostra comunitat l’obra d’Àgata Christie «La Ratonera» amb un èxit notable. Hi van fer dues representacions els diumenges 16 i 23 de gener de 2011. L’assistència de públic va ser extraordinària, sobretot el dia de la segona representació. Al voltant de dues centes persones van assistir-hi. Sens dubte que el boca-orella va ser la millor propaganda després de la primera funció. Cal destacar la naturalitat dels artistes, alguns d’ells novells, l’agilitat del ritme de la posada en escena i l’inesperat desenllaç de la trama. Les nostres felicitacions a tots els qui, dintre i fora de l’escenari, fan possible aquesta manifestació cultural i en especial al Sergi, el capdavanter de la iniciativa. (23.01.11)

Teatre

Un moment de la representació

—Ordenació diaconal del germà David de Santa Teresa de Jesús (Jiménez Santiago)

El dia 14 de desembre de 2010 va ser un dia especial. Per una banda, la festa del primer carmelita descalç, sant Joan de la Creu. Un retorn als orígens, a la fidelitat, a la coherència, a la bellesa, a la flama d’amor viva enmig de la nit obscura, al càntic d’amor a l’Estimat. I per una altra banda, l’ordenació diaconal del jove carmelita descalç David Jiménez de Santa Teresa de Jesús en el Santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona. Compromís amb el present, lliurament a Crist i a l’Església, tracte d’amistat, fraternitat, lleialtat, horitzons de plenitud.

I, sobretot, la unitat eclesial, representada en el sr. cardenal i arquebisbe de Barcelona, Mons. Lluís Martínez Sistach que va presidir l’eucaristia de l’ordenació diaconal. Al seu costat, sacerdots, religiosos, religioses i laics que volien fer més sòlida la decisió d’en David amb la seva pregària i la seva proximitat.

Particularment emotiu va ser el diàleg entre el sr. arquebisbe i l’ordenant sobre els compromisos concrets que l’exercici del diaconat comportava així com els moments en què es va postrar per terra i vam invocar sobre ell l’ajuda de Déu i dels sants. La imposició de les mans i la pregària d’ordenació van donar pas a la vestició del nou diaca amb l’estola i la dalmàtica. Aleshores va rebre, de genolls davant del sr. arquebisbe, el regal més preciós i l’encomanda més agosarada que podia esperar: el llibre dels evangelis. I les paraules del sr. arquebisbe: «Rep l’evangeli de Crist, del qual has estat fet missatger; creu el que llegeixes, ensenya el que creus i practica el que ensenyis.» Tot un programa de vida.

I Joan de la Creu que va deixar en l’aire la frescor d’un dels seus pensaments: «El alma que anda en amor ni cansa ni se cansa». Pa i vi. Nova ofrena. Diaconia in aeternum. I més Joan de la Creu: «¡Que bien sé yo la fonte que mana y corre!, aunque es de noche… Aquesta viva fonte que deseo en este pan de vida yo la veo, aunque es de noche.» Fe i comunió. Amor i Església. Esperança i missió.

El cant de la Salve ens va recordar la presència silenciosa però efectiva de la Mare. Aixopluc maternal per sempre. I la benedicció del nostre pastor Mons. Lluís Martínez ens va fer sentir l’impuls de l’Esperit Sant perquè cadascú posi al servei del poble els béns que ha rebut. Anònims significatius. (14.12.10)

David <

David

David

David

—Xerrades de formació carmelitana
Ninfa Watt ha desenvolupat el tema de les virtuts, de les actituds valuoses, com a fonament d’una oració autèntica. En el marc del cicle de formació carmelitana sobre el llibre «Camí de Perfecció» de santa Teresa de Jesús a les comunitats cristianes dels carmelites de Badalona, Barcelona i Lleida, Ninfa Watt, teresiana que imparteix classes a la facultat de comunicació de la Universitat Pontifícia de Salamanca, ha recollit amb l’elegància d’un llenguatge senzill i precís la implicació que hi ha entre oració, amor, llibertat, veritat i determinada determinació segons el pensament de Teresa de Jesús en el llibre esmentat.

Va començar amb un ràpid recorregut sobre el concepte de felicitat des de Grècia fins als nostres dies aturant-se breument en el pensament de Max Scheler. La felicitat en el pensament clàssic estava lligada a la noblesa, la bondat, l’honradesa. Amb la modernitat el concepte de felicitat es va desplaçar cap al camp del plaer en clara oposició a l’exercici del bé. La transgressió s’eleva a categoria de felicitat i l’exercici del bé es confon amb el tedi i l’avorriment. Max Scheler rehabilita el món dels valors destacant que hi ha diferents graus en l’experiència de la felicitat. Hi ha elements valuosos en la vida a nivell material, intel•lectual, estètic, espiritual i de benaurança o d’allò sant.

En aquest context, va abordar tot seguit el plantejament de Teresa de perfecció, de felicitat, de plenitud, de maduresa des d’una vida d’oració autèntica al servei de l’Església. Una vida de pregària que obligatòriament comporta unes disposicions concretes d’amor incondicional sense preferències ni exclusivismes, de llibertat esponjada davant les coses, els altres, el propi cos i la salut, i fins i tot davant nosaltres mateixos i, finalment, d’humilitat com ineludible exercici de veritat davant Déu, davant els altres i davant un mateix. Les tres virtuts s’impliquen recíprocament. Qui viu una d’elles, viu les tres. Des d’aquesta base, la pregària s’alimenta de la vida i, alhora, la pregària enforteix i purifica les virtuts.

Per viure d’aquesta manera calen esperits esforçats, decidits. La doctora Ninfa va aportar llavors una sèrie de textos teresians sobre la determinada determinació. En definitiva, l’objectiu d’una vida orant compensa amb escreix aquesta empenta de la voluntat humana: s’aconsegueix la pròpia realització personal secundant el projecte de Déu al servei d’una comunitat real i concreta. (29.11.10)

Ninfa Watt

La periodista Ninfa Watt a Barcelona

Ninfa Watt

Durant la xerrada a Badalona

—Xerrades de formació carmelitana
En el marc de les Trobades de formació permanent, el dilluns dia 29 ens visita la prestigiosa periodista Ninfa Watt. Membre de la Companyia de Santa Teresa, Watt està relacionada amb un bon nombre de mitjans de comunicació vinculats amb l'Església i és professora de diverses matèries a la Universitat Pontifícia de Salamanca. «Les virtuts, fonament de la pregària» és el títol de la conferència que donarà la senyora Watt a la nostra Sala Míriam a les 8 del vespre. (20.11.10)

Ninfa Watt

La periodista Ninfa Watt

—Benedicció del Nen Jesús de Praga
El dia 20 de novembre i al començament de l'eucaristia de les 19,30 hores vam fer la benedicció de la nova imatge del nen Jesús de Praga. L'anterior va desaparèixer un bon dia de Nadal i mai més no la vam tornar a veure.

Amb la presència de la comunitat religiosa, un bon nombre de fidels i el P. Pere Martorell, propulsor d'aquesta devoció a la figura del Nen Jesús, el prior de la comunitat, Àngel M. Briñas, va procedir a fer la benedicció solemne de la imatge.

Posteriorment l'hi vam posar una diadema al cap (amb l'esperança de què algun dia hi tingui la corona), un pectoral al coll i un anell al dit. Els nens participaven atents i meravellats en aquest ritual.

La imatge del Nen Jesús ens va acompanyar al llarg de l'eucaristia i, tot just abans del comiat, la vam col·locar en el nínxol o capelleta on sempre l'han invocada els seus devots. (20.11.10)

Nen

El Nen Jesús de Praga

Nen

Durant la benedicció de la imatge

—A ritme del «Camí de Perfecció»
Seguint els guions emanats de la comissió inter-nacional per a la lectura del «Camí de Perfecció» de santa Teresa de Jesús, la província de carme-lites descalços de Catalunya i Balears ha confec-cionat per a aquest curs un cicle de sis conferèn-cies que es faran als convents de Barcelona, Badalona i Lleida. El dilluns, dia 25 d'octubre, s'ha dictat la primera d'aquestes xerrades en les dues primeres comunitats abans esmentades. El tema se circumscrivia als tres primers capítols del «Camí de Perfecció» amb el títol «Sentit eclesial i pobresa».

El conferenciant era el P. Gabriel Isal, de la comunitat de Palma de Mallorca. Per prescripció mèdica no va poder desplaçar-se fins a Barcelo-na. No obstant això, va proporcionar el text de la seva conferència que va ser llegida per un altre religiós en ambdues comunitats. Val la pena destacar la descripció que fa de Teresa de Jesús per una banda dona, roí i inútil (segons es retrata ella mateixa) i, per altra, la perspicàcia i vigor de la proposta que llança a les seves monges i a tots nosaltres. Va resumir el sentit de tot el llibre amb la paraula «eclesialitat», pregària pels «capitans» d'aquest castellet que és l'Església i coherència de vida per formar part del grup de valents que, en la seva fidelitat i empenta, mai no seran vençuts. (25.10.10)

Teresa

Santa Teresa de Jesús

—Deu anys del «Rebost»
El diumenge, 24 d’octubre,la comunitat cristiana de Carmelites-Diagonal vam celebrar l’Eucaristia de les 12 del migdia en agraïment a Déu pels 10 anys d’ajuda i de servei del «Rebost», i també vam pregar per les persones que ens han deixat, tant col·laboradors com voluntaris i usuaris.

Recuperem algunes frases de l’exposició d’activi-tats que es va fer al començament de l’Eucaristia:

«Vostès ja coneixen el que és el «Rebost»: mes rere mes els hi demanem ajut econòmic i aliments. Però, avui els volem explicar alguns de-talls potser desconeguts. Som 12 voluntaris, ajudem 45 famílies que sabem passen necessitat per motiu de l’atur, la vellesa, la malaltia... Els hi donem, cada mes, tres bosses d’aliments variats i articles de neteja personal i de la llar. També donem unes fitxes que, a la carnisseria, es poden canviar per carn, ous o pollastre. Amb la col·la-boració de l’associació «UNITS», repartim vals per anar a dinar als restaurants amb els quals tenim conveni. A l’hivern repartim més caldos i aliments energètics i, a l’estiu, més sucs de fruita i amanides. Per Nadal, una empresa ens envia pollastres rostits i envasats al buit, llonganisses i pinyons. Nosaltres hi afegim cava, torrons, neules i llaminadures, tot en una bossa bonica i ben adornada.

Ara bé, el més important és que són LOTS PER-SONALITZATS. Coneixem cada família amb les seves circumstàncies i problemes, els hem escoltat i atès. I, així, als diabètics no els hi donem su-cre, on hi ha nens petits augmentem la xocolata, el Cola-Cao i les llaminadures. Sabem que a les persones grans els convé llet desnatada i aliments fàcils de mastegar. Tenim tres persones que no poden sortir de casa i uns voluntaris els hi fan arribar el lot al seu domicili. També atenem pro-blemes puntuals com pagaments de lloguer, re-buts de gas, d’elec-tricitat...»

En nom dels beneficiaris, gràcies a tots els qui col·laboreu anònimament a favor d'ells, els desfa-vorits de la nostra societat actual. (24.10.10)

Montserrat

Presentació del servei del «Rebost»

—Professió religiosa d'en David Jiménez.
Va ser el dia després. A les 12 del migdia. Un fet que comença a ser poc freqüent. Un dia després de celebrar la festa de santa Teresa, és a dir el dissabte 16 d’octubre de 2010. Un fet insòlit? Doncs, sí. En la plenitud de la vida, 35 anys, en David Jiménez proclama públicament que dedi-carà tota la seva vida al servei de Jesucrist i de l’evangeli. I que ho farà en el si de la família de Teresa de Jesús i Joan de la Creu. En un temps de compromisos condicionats: incondicionalitat d’un lliurament. En un temps de valors inconsis-tents: fidelitat íntima a la persona de Jesús, el valor permanent. En un temps d’esperances immediates: Esperança contra tota esperança.

Tot això –i molt més– va manifestar solemne-ment en David en el Santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona. Certament la Mare no podia faltar. També ella havia estat convidada a aquesta festa. I escoltava complaguda les parau-les d’en David de viure en pobresa, castedat i obediència com a carmelita descalç. Quina gosa-dia de la feblesa humana! Però alhora, quina con-fiança de la feblesa humana! Perquè en David no es refia de les seves forces, sinó que confia en la presència transformadora de l’Esperit de Déu. I amb Ell, tot és possible malgrat les limitacions personals. Per a la comunitat religiosa i cristiana dels carmelites descalços, la professió solemne d’en David és un bon estímul per a seguir tre-ballant en la vinya del Senyor, oferint el millor que tenim. Déu no ens demana èxits, tan sols que treballem en els seus sembrats, que servim els germans i que siguem portadors de pau i de consol. (16.10.10)

Benedicció del nou profès

Acció de gràcies d'en David

—Professió religiosa d'en David Jiménez. Tots els membres de la nostra comunitat cristiana coneixeu en David Jiménez. És un jove de Santa Coloma de Gramenet. Va passar un parell d'anys treballant en les activitats pastorals de joves de la nostra comunitat. I va deixar un bon record. Després de fer el noviciat al Desert de les Palmes (Benicàssim) i la teologia a Roma, ha pres la decisió de comprometre la seva vida al servei de l'Evangeli en el si de la família dels carmelites descalços, fundats per Teresa de Jesús amb la col·laboració directa de sant Joan de la Creu. Per a nosaltres, en particular, serà un dia especial. Volem compartir la seva joia de viure en obsequi de Jesucrist servint els germans. Per això, us convidem a participar a l'eucaristia de les 12 del migdia del proper dissabte, dia 16 d'octubre. Davant del P. Provincial, Agustí Borrell, i a la presència d'altres religiosos, amics i laics, emetrà la seva professió solemne de viure en fraternitat, en obediència a la voluntat de Déu i en estimació generosa a tothom. (10.10.10)

David

En David Jiménez amb l'hàbit de carmelita descalç

—Trobada de la Família Carmelitana Un dia després de la festa de santa Teresina, hem cele-brat la jornada de la família carmelitana. D’arreu Catalunya i Palma de Mallorca ens hem aplegat a la parròquia de Sant Josep de Mataró, segon convent teresià a les nostres terres encara en vida de sant Joan de la Creu. L’acollida del rector, Mn. Segimon, ha estat exquisida. Semblava que érem a casa nostra. De fet, aquests espais havien estat trepitjats pels nostres frares fins a la desamortització del ministre Mendizábal.

El sr. Joan Comellas, arxiver de la parròquia, ens ha fet un recorregut per la història del convent i de l’església fins al moment actual, destacant la capacitat dels frares per adaptar-se a les circums-tàncies històriques i respondre a les necessitats del poble.

L’eucaristia, presidida pel P. Provincial, Agustí Borrell, ha estat un moment privilegiat. Ens ha recordat la importància del passat, construït pels nostres germans amb constància i solidesa. També ens ha urgit a donar respostes coherents des de l’evangeli a la realitat actual, fugint del desànim. I finalment ens ha posat el mirall, l’exemple de sant Josep, col·laborador silenciós però actiu dels plans de Déu.

Hem dinat als maristes de Mataró en un clima de germanor, propi de l’estil teresià.

Finalment, les carmelites descalces de Mataró ens han obert les portes del seu monestir per tenir a la seva església la pregària final de comiat. Tot preparant el V centenari del naixement de santa Teresa, poder arrecerar-nos al caliu d’un dels seus «palomarcitos», és un estímul per endinsar-nos més encara en la seva espiritualitat. D’una manera concreta, aquest curs ens deixarem acompanyar per Teresa mitjançant el «Camí de Perfecció». (02.10.10)

Família

La parròquia de Sant Josep

Grup

El grup peus a terra i ulls al cel

Monestir

Al monestir de les carmelites descalces

—Les dues comunitats cristianes dels carmelites descalços de Barcelona i Badalona hem pelegrinat avui, 26 de setembre de 2010, al Santuari de Santa Teresina de Lleida. El primer d’octubre serà la seva festa litúrgica. Hem volgut acostar-nos al cambril de la Santa per demanar-li que ens infongui el seu esperit de fortalesa interior i d’amor incondicional. «Solament l’amor ens pot fer agradables a Déu», diu santa Teresina. Però, abans d'arribar al Santuari hem pogut admirar els tapissos que estaven exposats en la Seu Vella. Una veritable meravella! Després hem participat en l’eucaristia del pelegrí, presidida pel Prior del Santuari, el P. Josep Castellà. A la sala d’actes hem pogut veure un vídeo sobre la figura i l’espiritualitat de santa Teresina. També ha estat un moment molt significatiu el dinar de germanor amb altres pelegrins de Lleida i d’arreu de Catalunya. Per falta de temps, no hem pogut desplaçar-nos fins a Aitona per visitar la casa natal i la cova el P. Francesc Palau i Quer. De tornada, no hem tingut cap contratemps ni pràcticament cap retenció per entrar a Barcelona i, després, arribar a Badalona, tot i ser diumenge al vespre. Una jornada ben agradable. La completarem amb el tridu en honor de santa Teresina i la celebració de la seva festa, des del 28 de setembre a l’1 d’octubre. (26.09.10)

Pelegrins

En el cambril de Santa Teresina

Pelegrins

Després del dinar de germanor

—Reprenem aquesta secció de notícies breus amb la festa patronal de Barcelona, la Mare de Déu de la Mercè. La posem al davant del nou curs d’activitats en la nostra comunitat cristiana 2010-2011 perquè ens ajudi a deslliurar-nos dels nostres esclavatges interns, a promoure noves formes de solidaritat amb els necessitats i a afavorir en la nostra Església espais de diàleg serè i d’igualtat. (24.09.10)

Mercè

La Mare de Déu de la Mercè

—Per acabar aquest cicle de formació carmelitana al voltant del llibre de la «Vida» de Teresa de Jesús, ens ha acompanyat l'Elisa Aymerich, carmelita descalça de Terrassa. Ha parlat de la fundació del nou Carmel per part de Teresa de Jesús. (31.05.10)

La germana Elisa Eymerich

La germana Elisa Eymerich

—Aquest cap de setmana s'escau la solemnitat del Cos i de la Sang de Crist. És una bona ocasió per recordar le generositat del mateix Fill de Déu que se'ns dóna a tots i sempre i també la crida a ser dignes imitadors d'Ell (en la mesura de le snostres possibilitats). Celebrem també el dia de solidaritat amb Càritas i a un nivell més reduït és el cap de setmana que el «Rebost» demana ajuda per atendre les gairebé cinquanta famílies del barri que atén amb aliments i productes bàsics. En aquests temps de profunda crisi econòmica són els pobres els qui millor entenen el problema i els qui fan realitat el miracle de la multiplicació dels pans i dels peixos. (06.06.10)

carret

El cistell de la solidaritat

—La coral LAROC de la nostra comunitat cristiana ha programat per al proper dijous, dia 1 de juliol, el seu concert final de curs. Han estat molts mesos i moltes hores d'assaig. Volen oferir-nos el fruit de tot aquest esforç. Estem tots convidats a l'església del nlostre Santuari (Diagonal, 424) a gaudir de la seva música coral i també a agrair-los el seu treball. Serà a 2/4 de 9 del vespre. (27.06.10)

carret

Harmonia per a la vida

—Hem arribat al temps de vacances. Molta gent de Barcelona s'ha desplaçat cap altres indrets de Catalunya, tant a la muntanya com al mar. Però, a la ciutat continuen les dificultats dels qui no tenen treball i no poden pagar-se uns dies de vacances. El «Rebost» no descansa per alleugerir els problemes de la gent sense feina o anciana amb poca solvència econòmica. Aquest cap de setmana el «Rebost» demana ajuda per atendre les gairebé cinquanta famílies del barri que atén amb aliments i productes bàsics. A l'església, el cistell de la solidaritat no entén de vacances i espera la col·laboració de tothom. Gràcies. (02.07.10)

carret

El cistell de la solidaritat—El dia 1 de juliol, la coral «Laroc» ha fet la cloenda d’aquest curs amb un concert a la nostra església de la Mare de Déu del Carme. Han interpretat peces de diferents compositors, entre els quals podem destacar Bach, Saint-Saëns i Glinka. També han tingut la col•laboració al piano de la Paqui Herrero. Ha estat un concert més aviat breu, amb peces curtes i de diferents estils. Una vertadera recreació per a les nostres oïdes. Un reconeixement particular mereix el seu director, en Pere Pons. La seva constància i dedicació al treball de conjuntar les veus sempre dóna bons fruits. Però no podem oblidar gens ni mica tots els i les cantaires que fan del cant coral una forma de entendre la vida. Harmonia i superació. Fins al curs vinent i bones vacances. (03.07.10)

coral

La coral durant el concert

—Ha estat una diada extraordinària. La festa de la Mare de Déu del Carme, el 16 de juliol, el nostre Santuari s'ha convertit en la llar de la Mare. Dels diferents barris de Barcelona ens hem aplegat al costat de Maria del Carme per retre-li el nostre homentage filial. Residents a Barcelona i que són d'Amèrica llatina s'han afegit també a la festa amb el seu toc de delicadesa i de tendresa. L'eucaristia del vespre, solemnitzada amb la participació nombrosa de fidels que omplien l'església ha estat la manifestaciuó més palesa del nostre amor a Maria. L'organista habitual del Santuari, el sr. Jaime Antonio Marqués, i la coral «Laroc» hi han aportat un plus de sonoritat als nostres cants. La comunitat de religiosos carmelites descalços hi era present, fins i tot el P. Bonaventura Gilabert que als seus 92 anys ha volgut participar en aquesta eucaristia. Que Maria del Carme acompanyi maternalment el camí de tots els seus fills! (16.07.10)

Maria

La Mare de Déu del Carme