Comunitat Cristiana Carmelites Descalços Barcelona

m.d.carme

   PORTAL    NOTÍCIES    HISTÒRIA    GRUPS COMUNITAT    FOTOS I VÍDEOS

Rebost

  • Som un grup d’acció social a favor de persones i de famílies en situació precària que ha sorgit de la comunitat cristiana dels Carmelites Descalços de la Diagonal (Diagonal, 424) de Barcelona, i que sota la denominació d’«El Rebost» fem recollida d’aliments i material de neteja i d’higiene personal entre els cristians que participen en les celebracions de l’eucaristia.

  • Aquesta recollida la fem el primer cap de setmana de cada mes. Hi ha membres de la comunitat que donen diners en metàl·lic que immediatament són destinats a cobrir despeses de les famílies o a la compra d’aliments bàsics. El material recollit es distribueix dues vegades al mes entre les persones i famílies que sabem que estan necessitades d’ajuda. És aquest un col·lectiu que s’ha anat ampliant des que vam començar el mes d’octubre del 2000.

  • Per mantenir aquesta ajuda, fem un seguiment de cada cas en col·laboració amb les assistentes de Càritas i els serveis socials dels barris de Gràcia i l’Eixample. Aquest seguiment pretén també establir llaços d’acompanyament humà. No rebem cap ajuda material ni en espècie de cap institució oficial o benèfica.

  • Volem conservar aquesta orientació de contacte humà i ajuda material perquè considerem que ambdues dimensions són igualment necessàries per a l’equilibri de la persona. En l’últim any i mig ha augmentat notablement el nombre de famílies i de persones que sol·liciten aquesta ajuda, molt sovint derivades dels serveis de Càritas o de les assistentes socials del barri. En l’actualitat atenem al voltant de 100 persones en situació precària. La crisi econòmica que estem patint agreujarà els propers anys aquesta precarietat de moltes famílies. Fins on podrem col·laborar hi aportarem el nostre gra de sorra.

  • El curs vinent volem recordar, com un gest de reconeixement a la generositat de tants i tants cristians de la comunitat, que ja són 10 anys que d’una manera senzilla però constant estem intentant fer de bons samaritans dels qui estan quedant ferits o abandonats a la vora del camí d’aquesta societat. Celebrarem els deu anys de fidelitat a l’evangeli. I, al mateix temps, volem revifar aquesta flama de la fraternitat cristiana entre els creients i també entre la gent del barri.

  • rebost

    rebost

    rebost