CARMEL CATALÀ    NOTÍCIES    HISTÒRIA    SANTORAL    GRUPS COMUNITAT    FULL INFORMATIU   FOTOS, VÍDEOS i RECULLS DE PREMSATríduum en honor de santa Teresa de l'Infant Jesús

Com a preparació de la festivitat de Santa Teresa del Infant Jesús (1 d'octubre), els propers dies: 28, 29 i 30 de setembre de 2021 celebrarem a la nostra església de la Mare de Déu del Carme un Tríduum en honor seu.
Us convidem a participar en les celebracions amb motiu de la festivitat de la Santa.
Aliança per recuperar el cambril dels carmelites

L'Ajuntament, els Carmelites Descalços i l'URV s'estan movent per salvar una de les obres més desconegudes d'en Jujol la qual està en un estatde descomposició força avançat. (Diari de Tarragona).
Més informació.Horaris Setmana Santa 2021

AMPLIAR CARTELL
Presentació cartell Setmana Santa 2021

El passat dissabte, dia 20 de març a les 11 hores del mat, va tindrà lloc al claustre del convent dels PP. Carmelites Descalços, la presentació del cartell i del programa de la Setmana Santa i Pasqua del 2021, a càrrec del prior de la comunitat pare Lean Jude Poulose, la foto del cartell ha estat realitzada per el fotògraf tarragoní Antoni Roca.

Prémer sobre la imatge per veure-la més gran.
Visita del provincial

El dijous 18 de març, vigília de la festivitat de sant Josep, la nostra comunitat va rebre la visita fraternal del pare Antonio Ángel Sánchez, superior provincial dels Carmelites Descalços de la Província Ibèrica.
Desprès d’un breu acolliment al nostre convent, va visitar el col·legi de Santa Teresa de Jesús acompanyat pel nostre prior, pare Lean Jude Poulouse, i en Xiscu Caballé.
Seguidament es traslladaren a l’Ajuntament de Tarragona, on van ser rebuts pel conseller de patrimoni Hermàn Pinedo i els tècnics del departament, per posar en marxa el projecte de rehabilitació de la llanterna del cambril de la Mare de Déu del Carme, obra de l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol.
Després visitaren l’arquebisbe metropolità de Tarragona i primat Dr. Joan Planelles i Barnosell. Així, el Sr. Arquebisbe, va poder saludar el nostre pare Provincial i conèixer de primera mà els projectes de treball dels carmelites descalços, i també buscar mecanismes per seguir treballant plegats al servei de l’Església de Tarragona.
Agraïm al pare Provincial Antonio Ángel la seva entrega i generositat i li expressem el nostre suport i gratitud per la seva estada a la ciutat de Tarragona.Pregària del Via Crucis

Tots els divendres de Quaresma, a les 11,30 hores del migdia i a les 7,30 hores del vespre, tindrà lloc a la nostre església de la Mare de Déu del Carme, la pregària del Via Crucis.
El Via Crucis és un moment significatiu i important per a la pietat de les comunitats cristianes durant la Quaresma i la Setmana Santa.Dimecres de Cendra

Dimecres dia 17 de febrer de 2021,imposició de la Cendra a les misses de les 12 del migdia i les 7 del vespre, a la nostre església.

«I quan dejuneu, no feu un posat trist, com els hipòcrites, que es desfiguren la cara perquè tothom noti que dejunen. Us ho dic amb tota veritat: Ja tenen la recompensa. Tu, quan dejunis, renta't la cara i posa't perfum perquè la gent no sàpiga que dejunes, sinó només el teu Pare, i ell, per a qui no hi ha secrets, t'ho recompensarà» (De l'Evangeli de sant Mateu).


Bwenvinguda al pare Varghese

El diumenge 14 de febrer de 2021, a la missa del mati, el nostre prior pare Lean, va donar la benvinguda oficial al nostre estimat pare Varghese Cheriyakadavil, que ja forma part de la comunitat de Carmelites Descalços de Tarragona.
Et volem donar les gracies per el teu compromís amb l’Església de Tarragona, i estem a la teva disposició.
El pare Varghese, ja havia estat col·laborant a la nostra provincia durant 7 anys, va retornar a l’Índia l’any 2013, com a formador dels estudiants de filosofia. El seu bon tarannà, la seva formació espiritual i acadèmica, el seu esperit de treball, però també la seva alegria, las seves pintures i dibuixos, i sens dubte els trucs de màgia que realitza de meravella, ens faran compartir moltes estones.
Benvingut a Tarragona!Missatge quaresmal del papa Francesc

«Ara pugem a Jerusalem...» (Mt 20,18)
Quaresma: un temps per a renovar la fe, l'esperança i la caritat
En el seu missatge de Quaresma, el papa Francesc encoratja els cristians a preparar-se per a la celebració de la Pasqua, recorrent un camí de conversió basat en tres punts clau: La fe, l’esperança i la caritat, expressades en tres gestos concrets que podem aplicar a la nostra vida diària: el dejuni, la pregària i l’almoina, especialment en aquest temps quaresmal.
Llegir el missatgeComiat al P. Stephen

El proper dimarts dia 12 de gener, partirà cap el seu país el nostre estimat pare Stephen Durauv. I volem que guardi un bon record d’aquests anys tant intensos que hem viscuts plegats, per aquest motiu demà dia 10 de gener, festivitat del Baptisme del Senyor, celebrarem una missa 11,30 hores de pregaria al Senyor.Nadal 2020

Horaris de totes les celebracionsMarató de TV3

Catalunya, com la resta del món, està vivint un dels moments més difícils i incerts dels darrers temps, provocat per la pandèmia del coronavirus SARS-coV2, amb greus conseqüències per a la salut dels ciutadans. En aquesta situació d'excepcionalitat sanitària, i davant de la necessitat d'avançar en la recerca de la Covid-19, el Patronat de la Fundació ha decidit, de forma excepcional, canviar el tema previst per a La Marató d'enguany per dedicar-la a la Covid-19 i traslladar l'edició de les malalties mentals a l'any 2021.
Els PP. Carmelites Descalços i el Grup Cultural del Carme, s’adhereixen a aquesta especial Marató de TV3 i Catalunya Radio. Fes el teu donatiu!


NOTÍCIES ANTERIORSGLOSA DOMINICALFULL INFORMATIU MENSUALPROVÍNCIA IBÈRICA DE SANTA TERESA


CASTELL INTERIOR


provínciaCARMELITES DESCALÇOS CATALUNYA


comunicacionesPÀGINA OFICIAL DE L'ORDE

disseny: e.masdeu - badalona